***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ocak 2010 Salı

TEMA'dan Gönüllü Olun Çağrısı


Türkiye'nin çöl olmaması için herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet eden TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert, 17 yılda 370 bin gönüllüye ulaştıklarını söyledi.
Gönüllülüğün çok yüce bir kavram olduğunu belirten Cömert, "Bilgi, zaman, beceri ve deneyimlerinizi toplumsal sorumluluk anlayışıyla hiçbir çıkar gözetmeksizin yardım etmek isteğinizi kişi kurum veya bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanır, insanlığa faydalı olmanın manevi huzurunu yaşarsınız. Bu manevi huzuru yaşamanın herkesin hakkı olduğuna inanan 370bini aşkın TEMA Gönüllüsü, halkımızı ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanılarak sonraki nesillere aktarılması için gönüllü olmaya çağırıyor" dedi.
Türkiye'nin orman varlığının artmasına katkı sağladıklarını da kaydeden Cömert; “TEMA gönüllüleri toprak ve doğa sevdalısıdır. Toprağımızı, ormanlarımızı, suyumuzu, havamızı korur, kollar. Biz gönüllüler her yerdeyiz, biz her yerdeniz, biz Türkiye’yiz. Biz, ilgilenmeyi, bilgilenmeyi, başarmayı, paylaşmayı ilke edindik. Biz okuruz, çalışırız, organize eder, eşgüdüm sağlarız. Doğruları, güzellikleri destekler, koşar, zamanla yarışırız. Bilgilenir, bildiklerimizi paylaşır, proje üretiriz. Emeğimizin karşılığını yarını yakalayarak alacağımızı düşleyenlerdeniz. Ülkemizi nasıl görmek istiyorsak, gönüllü olmakla işte bu hayalimize yaklaşırız. Gönlümüzden karşılıksız veririz. Gönüllülük hayatımıza anlam kazandırır” diye konuştu.
Cömert sözlerini şöyle sürdürdü;”Halkımızı, ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanarak gelecek nesillerimize aktarılması için TEMA Vakfına gönüllü olmaya çağırıyorum
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...