***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Kasım 2009 Pazartesi

Anne ile sevgilisi kaburgalarını kırmış...

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde Nisan 2009 tarihinde kaybolan ve Mayıs 2009 tarihinde ölü olarak bulunan 6 yaşındaki M.F.nin öldürülmesi ile ilgili Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianame Çorlu Ağır ceza mahkemesine gönderildi.
Dilber Fırtına (23) ve onun erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Ermiş (41) tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen 6 yaşındaki M.F.nin ölümüyle ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından ortaya iddialar atıldı.
Ortaya atılan iddialar arasında M.F.nın, anne Dilber Fırtına ve erkek arkadaşı Kemal Ermiş tarafından ölmeden önce ağır bir şekilde dövüldüğü ve bu dayak sonucu 10 kaburgasının kırıldığı da yer alıyor. Oğlunun kaybolması ile birlikte ortaya kaçırıldığı iddiası atan Dilber Fırtınanın eşi Ümit Fırtına ise oğlunun yaptığı her yaramazlık sonucunda ona ceza olarak dişlerini kırdığı ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.İddilarda Dilber Fırtınanın ev kirasını ödemek için ve kendisinin bazı ihtiyaçlarını karşılamak için ise erkekler ile cinsel ilişkiye girdiği belirtildi.
Önümüzdeki günlerde Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılacağı bildirilen davada, sanıklar Dilber Fırtına, Kemal Ermiş ve Fadime Sezer (38 ) 6 yaşındaki M.F.Yi tasarlayarak öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.Yaşanan olay neticesinde anne Dilber Fırtına, Kemal Ermiş, Fadime Sezer, Kader Sezer ve Kadir S. cezaevinde yatıyorlar.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Devrim ve Cumhuriyet gazetelerinin yayınları ses getirdi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde günlük olarak yayın hayatını sürdüren Devrim Gazetesi çevre ve Trakya toprakları ile ERGENE ÇEVRE DÜZENİ PLANLARI olayının yılmaz takipçisi olarak, yayınlarını başarı ile sürdürüyor.
Geçtiğimiz hafta (18 Kasım 2009) günkü manşet haberi. “TRAKAB planlarına Kırmızı Kart !..., ”S özde Planla Trakya Yağmaya Açılacak” ve yine Cumhuriyet gazetesi’ nin “Ergene Çevre Düzeni Planı’nın bölgeyi İstanbul’un çöplüğü yapacağından endişe ediliyor, Trakya’nın sonu olacak” haberleri ses getirdi.
Gazetelerin Yayınlarını takip eden bilim adamları, TEMA ve Trakya’daki Kent platformu mensupları, il genel meclisleri “Devrim gazetesi ve Cumhuriyet gazetesi Trakya Toprakları, TRAKAB ve Çevre Düzeni Planları konusunda çok duyarlılar. Yaptığımız toplantıları ve çalışmaları kamuoyuna anında duyuruyorlar” dediler.
“Trakya Alt Bölgesi Planlama çalışmaları farklı üniversitelerden akademisyenler ve konusunda uzman yaklaşık 50 kişi tarafından hazırlanmıştır. Plan raporunda da belirtildiği gibi, doğal ve çevresel değerler temel ilke olarak kabul edilmiş ve plan bu yönde hazırlanmıştır. Bu yönü ile 2004 tarihli Çevre Düzeni Planı ile aynı amaç ve ilkeler üzerine kurgulanmıştır.
Bu çalışmada ek olarak yapılan en önemli şey ise 1/25 000 ölçekli plan ve analizleridir. Şu ana kadar Trakya bütününde yapılan ve yürürlükte olan uygulama planlarının Çevre Düzeni Planı ile uyumu konusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır. İlk kez İMP tarafından yapılan bu çalışmada görülmüştür ki; 2004 Çevre Düzeni Planının önerdiği nüfus tüm Trakya Alt Bölgesi için 2,7 milyon kişi iken yürürlükte bulunan planlardan gelecek nüfus 4,5 milyon kişidir. Yeni yapılan planda bu konu göz önüne alınarak hedef nüfusun (2,7 milyon) aşılmaması ve uygulama planlarının bu doğrultuda revize edilmesi konusunda gerekli önlemler alınmıştır.
Sanayi konusunda ise; 2004 Çevre Düzeni Planında belirtilen alanların dışında yeni hiçbir alan açılmamıştır. Bu plandan farklı olarak yeni planda kirletici olabilecek sanayi türleri net olarak belirtilmiş ve yer almasını önlemek üzere kesin plan notu konulmuştur.
Plan ve plan raporu objektif bir gözle okunduğunda görülecektir ki; plancı ve akademisyen müelliflerin “bir yeri kurtarırken diğer bir yeri gözden çıkarmak” gibi bir amaçları olamaz. Tam tersine bu plan, ülke bütünü kapsamından yaklaşılarak geniş, objektif, bilimsel ve uluslar arası ilkeler doğrultusunda çalışılmış ve hazırlanmıştır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı
Evet açıklama ustaca kaleme alınmış ama DEVRİM gazetesi ile Cumhuriyet Gazetesi’nin ışık tuttuğu konulara tam olarak ciddi bir açıklama getiremeyişide dikkatlerden kaçmıyor.
İstanbul Büyükşehir belediyesi bilindiği gibi Trakya’da KIYIKÖY’e iki adet baraj yaptırıp bu barajın sularını kilometrelerce boru döşeyip İstanbul’a alması Trakya topraklarının su kaynaklarını yok etmede önemli mesafe kaydedilmiştir.
Şimdi yine İstanbul’u rahatsız eden Çevreye zarar verecek kirli sanayiyi Trakya topraklarına İMP planları (1/100.000) lik ile göndermek istediğini duymayan ve bilmeyen yoktur. Taktir halkımızındır.

Yeni Başkan Cengiz Konca


Kırklareli iline bağlı Lüleburgazilçesindeki İşadamları Derneği (LİAD)’nin 6. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Cuma akşamı Hamitabat Elektrik A.Ş (HEAŞ) Sosyal Tesisleri’nde bulunan Güllüoğlu Baklavaları Salonu’nda yapıldı.Saat 20.00’de başlayan Genel Kurul’a üyeler büyük ilgi gösterdi. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı Av. Murat Kalecik yaparken Genel Kurul’un samimi ve esprili bir ortamda yapılması dikkat çekti.LİAD’ın 2009 yılı faaliyet raporu onaylanırken 2010 yılı faaliyet programı da üyeler tarafından onaylandı.Genel Kurul’da yapılan Tüzük Tadilatı’nda her yıl Kasım Ayı’nda yapılan Genel Kurul’un iki yılda bir Kasım ayında yapılmasına karar verilirken aylık 60 TL olan üyelik aidatlarının da aylık 70 TL ‘ye yükseltilmesine oy birliği ile karar verildi.Tek liste üzerine yapılan seçimler sonunda LİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Cengiz Konca seçildi.Cengiz Konca yaptığı konuşmada “LİAD olarak bugüne kadar güzel çalışmalara imza attık. Şimdi bir bayrak değişikliği oldu. Güzel çalışmalarımız devam edecek” dedi.Konca konuşmasının ardından LİAD önceki Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Akdağ’a şilt hediye etti.Akdağ yaptığı konuşmada; LİAD’ın artık bölgede bulunan işadamlarının önünü açan bir dernek olduğunu belirterek “Görevi bizden başkalarının devralması artık işadamlarımızın kendi derneğini sahiplendiğini gösterir. LİAD’ın daha güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum” dedi.Genel Kurul’un ardından üyeler Güllüoğlu Baklavaları’nın tadını çıkardı.LİAD Yönetim Kurulu şöyle oluştu;Yönetim Kurulu Başkanı; Yüksek İnşaat Mühendisi Cengiz KoncaBaşkan Yardımcısı; Özer BüyükkurtBaşkan Yardımcısı; Talat YılmazYönetim Kurulu Üyeleri;Hasan Danış, İlhan Güdücü, Bilal Dağtekin, Hasan Öztürkmen, Suat KayalıDenetleme Kurulu Başkanı Murat Yılmaz Üyeler; Hasan Hamiş, Özkan Yılmaz

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Yoğun Sis Kazaya Neden Oldu: 1 Ölü, 1 Yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde etkili olan yoğun sis nedeniyle Edirne istikametinden Çorlu istikametine gitmekte olan motosiklet bariyere çarptı. Kazada 1 kişi öldü, 1 kişide yaralandı. Kaza, dün gece saat 23:00 sıralarında Çorlu-Edirne yolu Marmaracık köyü üst geçit mevkiinde meydana geldi. Edirne istikametinden Çorlu istikametine gitmekte olan Erdoğan Karani (33) yönetimindeki 59 PA 975 plakalı motosiklet yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye düşmesi ile Marmaracık köyü üstgeçit mevkiinde direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta bariyere hızla çarptı. Çarpmanın etkisi ile motosiklet sürücüsü Erdoğan Karani ile arkadaşı Aydın Solak(37) yaralandılar. Olay yerine gelen ambulans ile yaralılar Çorlu devlet hastanesine kaldırarak tedavi altına alındılar. Ağır yaralanan sürücü Erdoğan Karani yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Aydın Solak’ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Bayram sevincini erken yaşadılar

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Çerkezköy’de Kurban Bayramı öncesi 166 öğrenciyi sevindirdi. Tüm Tekirdağ genelinde 1729 çocuğa bayramlık dağıtan Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Çerkezköy’de 10 okulu dolaşarak çocuklara bayramlık hediyelerini verdi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

K TÜRÜ YETKİ BELGELERİNDE İNDİRİM SON TARİH 31 ARALIK 2009

11 Haziran 2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince; toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetlerle, ticari amaçla il içi veya şehiriçi eşya taşımacılığı veya ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilerin 31.12.2009 tarihine kadar kendilerine uygun yetki belgelerini temin etmeleri gerekmektedir.Söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretlerinde %94 oranında indirim uygulanacaktır.
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; ‘11 Haziran 2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince; toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetlerle, ticari amaçla iliçi veya şehiriçi eşya taşımacılığı veya ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilerin 31.12.2009 tarihine kadar kendilerine uygun yetki belgelerini temin etmeleri gerekmektedir. Söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretlerinde %94 oranında indirim uygulanacaktır. 01.01.2010 tarihi itibariyle anılan yetki belgelerinin indirimli olarak temin edilmesi imkanı bulunmayacağından, üyelerimizin söz konusu imkandan yararlanmak üzere, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmaları gerekmektedir’ dedi.
Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; ‘25.02.2004 tarihinde ilk defa yetki belgesi kapsamına alınan faaliyetler için yetki belgesi almak üzere 25.02.2006 tarihine kadar başvuran ve bu başvuruya istinaden kendilerine yetki belgesi düzenlenen K1 türü yetki belgesi sahibi tüzel kişilerin; 31.12.2009 tarihine kadar, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinde öngörülen asgari kapasite (75 Ton İstiap Haddi) ve sermaye (10.000 TL) şartlarına ilişkin noksanlıklarını tamamlamak zorunda olduğunu’ belirterek; ‘Bu noksanlıkları tamamlamayanlar için Yönetmelik hükümleri gereğince K1 yetki belgeleri iptal edilecektir’ dedi.

—BELEDİYE BAŞKANI HACI’DAN, ÖĞRETMENLERE AJANDA…

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla İlçedeki ve çevre köylerdeki öğretmenlere 2010 yılı ajandası hediye edildi.
Belediye Başkanı Hacı, “Öğretmenler Günü” dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti.
“Çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları değerli öğretmenlerimiz sizler her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektesiniz. Bizler sizin açtığınız aydınlık yoldan yürüdük, çocuklarımızda bu yoldan yürümeye devam edecektir. Bugünün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler sizlersiniz. Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri Kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” sözüyle de Öğretmenlerimizin Türkiye’nin çağdaşlaşmasındaki önemini açıkça ortaya koymaktadır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; ancak eğitim ve öğretimin; kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri yetiştiren ve bizlerin bu günlere gelmesini sağlayan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.”

Tekirdağ Valisinden: Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar sevgi, saygı, dostluk, barış, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının pekiştiği müstesna günlerdir.
Bayram günlerinde aile, akraba ve dostlarla bayram sevincini paylaşırken; engelli, muhtaç ve yalnız vatandaşlarımız, huzurevindeki yaşlılarımız, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte olarak onlarla da bu özel günlerin atmosferini paylaşmalıyız.
Vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirebilmeleri için gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade ederek, bayram dolayısı ile artacak trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşlarımızın trafik kurallarına daha fazla özen göstermelerini diliyorum.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm Tekirdağ halkının Kurban Bayramını kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve güven içinde bir bayram geçirmelerini diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
ZÜBEYİR KEMELEK
TEKİRDAĞ VALİSİ

TÜRK GIDA MEVZUATINA GÖRE;GIDA GÜVENLİĞİ VE İNSAN SAĞLIĞI YÖNÜNDEN ALKOLLÜ İÇKİLER

Türk gıda mevzuatına göre alkollü içkiler; Distile alkollü içkiler ve Fermente alkollü içkiler diye 2 ana gruba ayrılır. Distile alkollü içkiler Rakı, Rom, Viski, Kanyak, Brendi, Likör, Cin ve Votka’yı kapsar. Fermente alkollü içkilere ise Sek Şarap, Dömisek Şarap, Tatlı Şarap, Yarı Tatlı Şarap, Köpüren Şarap ve Likör Şarapları dahildir.
Alkollü içkilerin içinde su, şeker vb. gibi birçok madde bulunur. Ancak, ana maddesi (Etanol) etil alkoldür. Etil alkolün tarımsal kökenli olması esastır. Her alkollü içkide bulunması gereken en az etil alkol miktarı şişe etiketinde “Hacmen % … Alkol” şeklinde belirtilmek zorundadır. Örneğin rakıda en az Hacmen % 40 Alkol bulunmalıdır. Beyan edilen hacmen % alkol miktarının + ve - tolerans değerleri ayrı bir tebliğ ile ayrıca belirlenmiştir.
Alkollü içkilerde bulunan ve insan sağlığı için esas tehlike oluşturan madde ise (Metanol) metil alkoldür. 11.5 gram metil alkol insanda zehirlenmelere yol açabilir. Öldürücü doz 70 kg’lık bir kişi için 35-70 gram arasında değişir. Metil alkolün insan sağlığına olan zarar eşiği her distile alkollü içkide farklı olduğundan, her içkide bulunması gereken en fazla metil alkol miktarı farklıdır. Örneğin rakıda metil alkol içeriği hacmen % 100 alkolün hektolitresinde 150 gramdan fazla olmamalıdır. Fakat, Meyve brendisinde 1000 gram’a kadar izin verilirken votka’da 50 gramı geçmemelidir. Fazla metil alkol tüketiminde insan sağlığı açısında son derecede tehlikeli sonuçlar doğurduğu, tüketilen doza göre insanda önce görme bozukluğu (körlük), sinir sisteminde olumsuzluklar, felç ve ani ölümlere rastlanılmıştır. Laboratuar analiz sonuçları ile metil alkol içeriği mevzuatta belirtilen miktarlardan fazla tespit edilen içkileri üreten, satan veya toplu tüketim yerleri hakkında Tarım İl Müdürlükleri, Cumhuriyet Başsavcılığına derhal suç duyurusunda bulunmaktadır.
Fermente alkollü içkilerde de metil alkol bulunmaktadır. Ancak, çok düşük düzeydedir. Örneğin şarapta litresinde 0.1 gram etil alkol bulunur ki, bu miktar sağlık için tehlike oluşturmaz.
Türk Gıda Mevzuatına göre, tüm gıda maddelerinde olduğu gibi, alkollü içki üretmek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan üretim izni alınmalıdır. Yurt dışından ithal edilen alkollü içkilere de Bakanlık tarafından ithalat izni verilmektedir. Bakanlığın ithalat veya üretim izin tarih ve numarası şişe etiketlerinde yazmaktadır. Alkollü içki üreten işletmeler ayrıca, TAPDK’ dan da tesis kurma, dağıtım ve bandrol izni almaktadır.
Şişe etiketlerinde üretim veya ithalat izni yazmayan, TAPDK bandrolü bulunmayan alkollü içkilere rağbet edilmemesi; bunları üreten, dağıtan veya satanlar hakkında 5179 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem yapılmak üzere, en yakın İl Tarım Müdürlüğüne veya Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına bildirilmesi gerekmektedir.
HUBUBAT ve BAKLAGİL DESTEKLEME
PRİM UYGULAMALARI BAŞLADI
Yurt içinde 2009 yılı içerisinde üretilen Hububat ve Baklagil bitkilerine ödenecek olan destekleme primi müracaatlarının kabulüne başlanmış olup, başvurular 30 Nisan 2010 tarihine kadar devam edecektir.
Müracaatlar ürün satış belgesi, çiftçi kayıt sistemi belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte İlimizde bulunan tüm Tarım Kredi Kooperatiflerine yapılabilecektir.
2009 yılı ürünü satış belgelerinin 1 Mayıs 2009 ile 30 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenmiş olması gerekmektedir.

ESTAB Meclisi çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı


Edirne Saros Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) Meclisi Genel Kurulu çoğunluk sağlanamaması nedeniyle yapılamadı.
Saat 15.00’te Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında toplanan meclis toplantısında toplantının 11 olan çoğunluk sayısı bulunamayınca meclis toplantısı ertelendi.
Birlik ve Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle meclisin hukuken 3 iş günü içersinde toplanması gerektiğini ancak araya Kurban Bayramı Resmi tatilinin girmesiyle ESTAB Toplantısı’nın 1 Aralık 2009 Salı saat 15.00’e ertelendiğini açıkladı.
Toplantıya 21 üyeden 10 üye katıldı.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Mehmet Özcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Keşan Belediye Başkanı Opr.Dr.Mehmet Özcan,24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Özcan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,"Gençlerimizin yetişmesinde en büyü pay sahibi olan öğretmenlerimiz ülkemizin en önemli yapı taşlarındandır.Geleceğe ışık tutacak öğretmenlerimiz dünyadaki saygınlığı kazanmamızda önemli bir yer tutmaktadır.Ülkemizin geleceğini yönlendirecek gençlerimizin yetişmesinde en büyük payı olan tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının Öğretmenler Günü'nü kutlarken Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum."dedi.

ÇORLU BELEDİYESİ’NDEN DAR GELİRLİ AİLELERE KÖMÜR YARDIMI



Tekirdağ iline bağlım Çorlu Belediyesi, dar gelirli 7000 aileye kömür yardımında bulunuyor.
Geçtiğimiz aylarda dar gelirli ailelere gıda yardımında bulunan Çorlu Belediyesi, belirlenen ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtmaya başladı. İhaleyle satın alınan kömürler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine her aileye 500 kilogram düşecek şekilde, imza karşılığı teslim ediliyor.
Kömür yardımlarının dağıtımına Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nden başlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çalışmalarına Silahtarağa Mahallesi’nde devam etti. Çorlu Belediyesi’ne muhtarlıklardan alınmış “ihtiyaç sahibi” belgeleriyle müracaat eden vatandaşlara kömürler teslim edilirken kimlik ve evrak kontrolleri de yapılıyor.
Yardımların hakkaniyetli bir şekilde yapıldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması yönünde çaba sarf ettiklerini dile getirdiler.
HABER VE FOTO.RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU İTFAİYE’SİNDEN BELEDİYE PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ











Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, belediye personeline yangın söndürme ve zararlarından korunma eğitimi verdi.
Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçe genelinde yürüttüğü yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra gerekli hallerde vatandaşlara teorik ve uygulamalı bilgiler veriyor. Çeşitli okulların öğrencilerine uygulamalı eğitim veren İtfaiye Müdürlüğü, eğitim çalışmalarının kapsamını genişletmek amacıyla Çorlu Belediyesi’nin farklı birimlerinde çalışan personele eğitim vermeye başladı.
Belediye personelinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan’ın da katıldığı seminerde, İtfaiye Müdürü Faruk Yücel slayt gösterisi eşliğinde sözlü ve görsel anlatımıyla yangın söndürme ve zararlarından korunmaya yönelik bilgiler verdi. Yangına karşı alınacak önlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler ve yangın söndürme başlıkları altında verilen teorik bilgilerin ardından, uygulamalı eğitime geçildi. İtfaiye binasının önündeki açık alanda verilen uygulamalı eğitimde katı, sıvı ve gaz maddeler ateşe verilerek söndürme teknikleri ayrı ayrı gösterildi. İtfaiye personelinin çalışmalarında kullandığı teknik donanım tanıtılırken yangın çıkma olasılığı bulunan her yerde bulunması gereken yangın tüplerinin kullanımı da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
Yangın söndürme eğitiminin ardından açıklamalarda bulunan İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, “İlçemizde tarafımızdan verilen teorik ve uygulamalı bu eğitimlerin olası afet ve yangın olaylarında vatandaşlarımızın bilinçli ve soğuk kanlı olarak davranmalarını sağlayacaktır. “diye konuştu.
HABER VE FOTO:BENAN DİKER
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...