***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Şubat 2010 Cuma

Köprü SOS Veriyor

Çorlu – Edirne D–100 Karayolu üzerinde bulunan Demiryolu Köprüsü`nün karayolu ile bağlantısında oluşan derin çukur sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Önceki gün meydana gelen kazada sürücüsünün çukuru fark etmemesi sonucu bir otomobilin lastiği patladı. Kaza şans eseri ölen ya da yaralanan olmadan atlatıldı. Ancak sürücüler, çukurun üzerinden günler geçmesine rağmen kapatılmadığını dile getirerek duruma tepki gösteriyorlar. Çorlu`dan Lüleburgaz ve Edirne`ye ulaşımın sağlandığı, her gün yüzlerce fabrika servisi ve yolcu otobüsü ile binlerce hususi aracın kullandığı D-100 Karayolu da tıpkı Çorlu şehir merkezi gibi kar ve yağmurdan nasibini aldı. Yolda çok kısa aralıklarla biri demiryolu, diğeri Çorlu deresi üzerinde yer alan iki köprüden biri karayolu ile adeta ayrılma noktasına geldi. Demiryolu Köprüsü ile karayolunun birleştiği noktada oluşan derin çukur sürücülerin tepkisine neden oluyor. Araçların süratli şekilde seyrettiği yolda, havanında karardığı anlarda kazalar kaçınılmaz oluyor. Karanlık nedeniyle derin çukuru fark edemeyen sürücüler, araçlarının lastiğini patlatıyor. Önceki gün meydana gelen kazada, bir sürücü çukuru fark etmeyince otomobilinin sol ön lastiği patladı. Köprü korkuluklarına doğru yönelen araç karşı yönden de hiçbir aracın gelmemesi nedeniyle olası bir kazanın eşiğinden döndü. Kısa süreliğine ulaşımın tek şeritten sağlandığı yol, lastiği patlayan otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından yeniden normal seyrine döndürüldü.
Ölümlü ya da yaralamalı kazaların meydana gelmesinin an meselesi olduğunu kaydeden sürücüler; “Yetkililer, bu çukurları görmüyor mu? Şehir merkezinde, ana cadde ve ara sokaklarda oluşan çukurlar, karayolundaki bu çukurun yanında hiç kalır. İlla yaralamalı ya da ölümlü bir kaza mı meydana gelmesi gerekiyor. Şehir içindeki çukurlar aracımıza zarar veriyor ancak burada bir kaza yaşanırsa sadece mala değil, cana da zarar verir. O zaman sorumluluğu kim üstlenecek hesabını kim verecek” diyerek duruma tepkilerini dile getirdiler.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

TEKİRDAĞ JANDARMASINDAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA AF YOK

Tekirdağ ili Jandarma Komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şübe müdürlüğünce İstanbul ili, Silivri İlçesi Gümüşyaka Beldesinde ikamet eden G.A ve Y.F isimli şahısların ellerinde bulunan eski eserleri satmak için Tekirdağ iline getirilecek bilgisinin alınması üzerine 11 Şubat 2010 Günü Saat 15,30 sıralarında G.A ve Y.F nin eski eserlerle birlikte Silivri ilçesi GümüşYaka beldesinden Otobüs ile Tekirdağ iline hareket ettiği tespit edilmesi üzerine şüpheli şahısların bindikleri araç Marmara Ereğlisi İlçesi Sultanköy Beldesi girişinde durdurularak yapılan operasyon neticesinde 2 şahısla birlikte eski eser niteliğini taşıyan Sikke,Yüzük,Kolye, Mühür ,İstavroz,şamdan,Bakır Bilezik,Küpe,Toka,Düğme ve 69 adet Çeşitli obje olmak üzere toplam 108 adet eski eser ele geçirldi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

İŞÇİMEN, “EMİTT ARTIK VİZYON OLDU”

11 – 14 şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenen ve ilk gün yoğunluğu bakımından ilk yapıldığı tarihten bugüne kadar en kalabalık gününü yaşadı EMİTT.
Saros Körfezi Turizm Hotelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen Genel EMİTT Fuarı’nın ilk iki gününü değerlendirdi.İşçimen ,bakış açısı olarak EMİTT turizm fuarlarının ülkemizde düzenlenen diğer turizm fuarlarının çok önüne geçtiğini belirterek “ Demekki artık ; Yabancı ülkeler,iller belediye ve beldeler ile turizm kuruluşları Emitt’i ülkemizin vizyon merkezi olarak görmeleri bu fuara ilgiyi oldukça arttırmış. Bugün 60 ülke 81 il ,100 ilçe ve beldeler ile 3000 katılımcı gibi bir potansiyel içerisinde Keşan’ımızın ne önemli bir organizasyon içerisinde olduğunu sanırım çok iyi anlatan bir istatiksel bilgi dağarcığıdır. Bugün turizm olarak “İnsanlara ulaşmadan insanları beklemenin bir mantık içermiyeceği gerçeği bizlerin daha ne kadar çok çalışmamız gerektiğinin bir göstergesidir. Bugün turizm sadece biz otelcilerle olmaz,bizim arka bahçemiz olan ve sektöre destek veren diğer sektörlerde kendilerini bizler gibi “ turizm ekonomisi ve uygulaması “ konusunda hep geliştirmelidirler. Bizlerin onlar ve diğer kurumlar ile iyi organize olması bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
BELEDİYE 35 YAŞ ÜSTÜ BAYAN FOLKLOR EKİBİ
VE LALACIK GÖSTERİ YAPACAK
EMİTT Fuarı’nın 3.gününde (13.02.2010) Keşan Belediyesi 35 Yaş Üstü Bayan Halk Oyunları Ekibi ve Lalacık Halk Oyunları Ekibi 12.30-13.30 saatleri arasında Keşan Standında ve Konser alanında gösterilerini sunacaklar

VANİLYALI İLİŞKİLER LÜLEBURGAZ’A GELİYOR

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Vanilyalı İlişkiler Lüleburgaz’da seyircisiyle buluşacak. Geniş Aile dizisinin ‘Cevahir’i Ufuk Özkan ve Haneler ekibinin ‘Dırdırcı kadını” Asuman Dabak’la Vanilyalı İlişkiler, 15 Şubat Pazartesi günü 20.30’da Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde sahnelenecek.
Asuman Çakır’ın yazdığı ve yönetmenliğini Ziya Kürküt’ün yaptığı Vanilyalı İlişkiler adlı tiyatro oyunu, şehir yaşamının kadınlı-erkekli, gürültülü-patırtılı, itişli-kakışlı olma gerçekliğinin tanıklığını kadın karakter gözüyle yapan romantik komedi.
Vanilyalı ilişkilerin oyuncuları ise; Asuman Dabak, Ufuk Özkan, Zuhal Yalçın, Romina Özipekçi, Atila Irgılata.

Tarımsal Danışmanlık Eğitimi

HABER:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından 15 Şubat – 05 Mart 2010 tarihleri arasında “Serbest Tarım Danışmanlığı Sertifika Eğitimi” düzenleneceği açıklandı.
Yapılan açıklamada; “TKB tarafından 8 Eylül 2006 tarih ve 26283 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" gereğince, tarımsal danışmanlık yapacakların bakanlık onaylı Tarım Danışmanı Sertifikası almaları gerekmektedir. Adı geçen yönetmeliğe göre tarımsal danışmanlık yapan ve yapmayı düşünen ziraat mühendislerinin TKB tarafından yetkilendirilmiş meslek odası veya üniversitelerce düzenlenen tarımsal danışmanlık eğitimine katılmaları zorunludur” denildi.
Açıklama şu şekilde sürdü: “Meslektaşlarımızın Tarım Danışmanı Sertifikası almalarını sağlamak üzere bu konuda yetkilendirilmiş TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliğince Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimi yapılacaktır. Öncelikli olarak meslek odasına kayıtlı ve serbest veya özel sektörde, kooperatiflerde, üretici birliklerinde çalışan ziraat mühendislerinin katılacağı eğitimin başvurularının devam ettiği, ancak başvuru süresinin sonuna yaklaşıldığı ifade edilmiştir. Derslik olarak Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası eğitim salonlarının kullanılacağı ve 15 iş günü 120 ders saati sürecek olan eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceği belirtilmiştir. Üç hafta süresince devam edecek eğitimde her hafta bir öğretim üyesi olmak üzere, üç ayrı öğretim üyesinin ders verecektir. Belirtilen tarihlerde kendi konularında ders vermek üzere anlaşma yapılan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yetkilendirilmiş öğretim üyeleri şunlardır. İlk hafta Prof. Dr. Yaşar Aktaş, ikinci hafta Yrd. Doç. Dr. Hacer Çelik Ate, son hafta ise Doç Dr. Kenan Peker düzenlenen eğitimde ilgili konularda ders vermek üzere Kırklareli’nde olacaklardır. Eğitim konuları ağırlıklı olarak iki bölümden oluşmaktadır ve 1. bölümde Kişisel Gelişim, ikinci bölümde Yayım ve Danışmanlık Metodolojisi konuları üzerinde eğitim verilecektir. ZMO İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan tarafından yapılan açıklamada, yönetmelik gereği eğitimin 25 kişi ile sınırlı olduğu, bu sayının üzerine çıkılmasının mümkün olmadığı belirtilmiştir. Ancak artan talebin çok fazla olması durumunda, yakın zamanda ikinci bir dönem eğitimin daha açılmasının gerçekleştirilebileceği, artan talebin düşük kalması durumunda ise bu talebi kısa vadede karşılamalarının söz konusu olamayacağı belirtilmiştir”

Tarım desteklemelerinde son başvuru 12 Mart

HABER:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Organik tarım ve iyi tarım desteklemelerinden yararlanmak için 12 Mart günü mesai bitimine kadar İl-İlçe Tarım Müdürlüklerin başvuru yapılması gerektiği bildirildi.
Kırklareli İl tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları desteklemeleri için, 12 Mart 2010 günü mesai saati bitimine kadar çiftçilerimizin kayıtlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Organik Tarım Desteklemeleri için müracaat edecek çiftçilerimizin 2010 yılı ÇKS güncellemesi yapması zorunludur” denildi.
Açıklamada; İyi Tarım Uygulamaları Desteğine, Meyve sebze üretiminde ve örtü altı üretiminde; iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerin müracaat edebilecekleri belirtildi.

LİAD’IN DÜZENLEDİĞİ SATIŞ VE PAZARLAMA KONULU KONFERANSLARIN İLKİ YAPILDI

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İşadamları Derneği’nin (LİAD) düzenlediği, ‘Satış ve Pazarlama” konulu seminerler başladı. 6 hafta sürecek olan seminerlerin ilki olan, ‘Temel Satış ve Pazarlama Teknikleri’ konulu seminer, Ata İş Merkezi’ndeki LİAD Toplantı Salonunda yapıldı.
Yönetim Danışmanı Yılmaz Soysal’ın verdiği konferansın açılış konuşmasını LİAD başkanı Cengiz Konca yaptı. Konca, çalışanlarının kendileri için çok değerli olduğunu ve çalışanlarının eğitimi için bu seminerleri başlattıklarını söyledi.
Seminerde; satışın yeni teknikleri, işletme için satışın ne ifade ettiğini ve satışın olmazsa olmazları konuları işlendi.
Yönetim danışmanı Yılmaz Sönmez; “Satış bir sanattır, dolayısıyla satışın kişilikle uyumlu olması gerekir. Oluşan yeni ekonomi anlayışına göre satış işletmenin ana faaliyeti haline gelmiştir. Eskiden, önce üretici müşteriye gitmeden, müşteri işletmeye gelerek alırdı. Ama bugün önce sat sonra üret dönemi başladı” dedi.
Nakit yönetimi hatası, çalışanların ihmal edilmesi, müşterinin ihmal edilmesi, müşterinin beklentilerinin okunamamasını şirketleri batırabileceğini ifade eden Sönmez; “Artık büyük balığın küçük balığı yutamayacağı bir gerçektir. Kendini yenileyen doğru satış stratejileri belirleyen işletmeler ayakta kalacaktır” şeklinde konuştu.
Eğitim programının 2’nci semineri, 17 Şubat Çarşamba günü yapılacak. 2’nci seminerin konusunun satış uzmanının nitelikleri, doğru satış teknikleri olduğu öğrenildi.

Zirai Mücadele bayilik ve toptancılık sınavının yürütmesi durduruldu

HABER.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Danıştay 10 uncu Dairesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nca hazırlanarak yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" ve değişikliklerinin, Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi verilecek kişilerde aranacak şartları belirten düzenlemesinin yürütmesini durduruldu.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, konuyla ilgili yaptğı açklamada: “Sınava gireceklerde aranacak şartların belli olmadığı koşullarda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın 25 Nisan 2010 tarihinde yapacağını ilan ettiği sınav fiilen yapılamaz hale gelmiştir. Bu durum, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasının her Platformda duyurduğu görüşlerinin haklılığını bir kez daha teyit edici niteliktedir. Yargı kararı, sürekli değişikliklerle içinden çıkılmaz duruma gelmiş olan yap - boz oyununa dur demiştir” dedi.
Açıklama şu şekilde sürdü. “Özlük haklarımız ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan çalışma alanında, durumun bu noktaya gelmesine neden olan gelişmeler şöyledir;
İlk kez 11 Ekim 2007 tarihinde çıkarılan "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik", aradan dört ay geçmeden, 2 Şubat 2008 tarihinde değiştirilmiş, ardından da 9 Haziran 2009 tarihinde ikinci değişiklik yapılmıştır.
İlk Yönetmelikte mevcut bayii ve toptancılara ve yeni işyeri açmak isteyen mühendislere sınav zorunluluğu getiren Bakanlık, Oda‘mız önderliğindeki yoğun tepkiler üzerine, 3.5 ay sonra yaptığı değişiklikle mevcut bayilere yönelik sınav zorunluluğunu kaldırmış, yeni işyeri açacak ziraat mühendislerine sınavdan 80 puan alma zorunluluğunu korumuş, uzman olmayan kişilere de sınava girme yetkisi tanımıştır. İkinci ve (şimdilik) son değişiklikle de, Yasa ve Tüzüğe aykırı olarak bazı gruplar sınavdan muaf tutulmuş, uzman olmayan kişilere tanınan sınava girme hak ve yetkisinin sınırları genişletilmiş, başarı puanı da 60‘a çekilmiştir.
"Yangından mal kaçırma" anlayışı içinde hazırlanan, zirai mücadele bayii olarak çalışan üyelerimizin hak ve yetkilerini görmezden gelen ve Odamızın defalarca bilimsel - hukuki gerekçelerle karşı çıktığı Yönetmelik, uygulama aşamasında skandal sonuçlar üretmiştir.
Bu bağlamda, Bakanlıkça ilk kez 4 Ekim 2008 tarihinde yapılan zirai mücadele bayiliği sınavına 2.319 kişi katılmış, ancak yalnızca 26 kişi 80 ve üzeri puan almıştır. Sınavdaki başarı oranının skandal boyutundaki sonuçları, sınava girenlerin durumunu değil, sınavı düzenleyenlerin artık gizleyemeyecekleri kamu yararına aykırı amaçlarını ortaya koymuştur. 26 Nisan 2009 tarihinde yapılan sınava da 1987 kişi girmiş, bu kez 271 kişinin sınavda başarılı olduğu duyurulmuştur.
5 bin 758 zirai mücadele ilaç bayiinden 4 bin 92‘sinin ziraat mühendisi olduğu, geriye kalanı çeşitli meslek ve/veya meslek dışı kesimlerden oluşan bayilerin aralarında ilkokul mezunları ve hatta okur-yazarların bulunduğu bir ortamda, ziraat mühendislerine sınav zorunluluğu koymanın, kamu yararı ile bağdaşır bir tarafının olmadığı açıktır.
Hem mesleki haklarımız hem de halk sağlığı açısından çok önemli olan bir konuda, sektörle danışılma gereği hissedilmeden ve hem geçerli mevzuata hem de yargı kararlarına aykırı olarak yapılan düzenleme ve değişikliklerle yapboz oyununa döndürülen çalışma alanında, Danıştay‘ın verdiği ara karar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘na, doğru düzenleme ve uygulama yapma konusunda bir şans vermiştir.
Yargı ara kararı bir kez daha göstermiştir ki, Ziraat Mühendisleri Odası‘nın haklı taleplerine kulak tıkayarak bir düzenlemenin yaşama geçirilmesi mümkün değildir. Hukuk sınırları içinde, ODA‘mız, meslek ve üye haklarını savunma ve geliştirme konusundaki ısrarlı ve kararlı tutumunu sürdürecektir.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak, Yasa ve Tüzüğe uygun, özlük haklarımızı koruyucu, halk sağlığını temel amaç edinen bir anlayışta hazırlanacak bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılmasına yönelik Yönetmelik değişiklik hazırlığı, düzenlemeleri ve uygulamaları konusunda ilkeli işbirliğine açık olduğumuzu ifade ederiz”
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...