***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Şubat 2010 Cuma

Tarımsal Danışmanlık Eğitimi

HABER:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından 15 Şubat – 05 Mart 2010 tarihleri arasında “Serbest Tarım Danışmanlığı Sertifika Eğitimi” düzenleneceği açıklandı.
Yapılan açıklamada; “TKB tarafından 8 Eylül 2006 tarih ve 26283 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" gereğince, tarımsal danışmanlık yapacakların bakanlık onaylı Tarım Danışmanı Sertifikası almaları gerekmektedir. Adı geçen yönetmeliğe göre tarımsal danışmanlık yapan ve yapmayı düşünen ziraat mühendislerinin TKB tarafından yetkilendirilmiş meslek odası veya üniversitelerce düzenlenen tarımsal danışmanlık eğitimine katılmaları zorunludur” denildi.
Açıklama şu şekilde sürdü: “Meslektaşlarımızın Tarım Danışmanı Sertifikası almalarını sağlamak üzere bu konuda yetkilendirilmiş TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliğince Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimi yapılacaktır. Öncelikli olarak meslek odasına kayıtlı ve serbest veya özel sektörde, kooperatiflerde, üretici birliklerinde çalışan ziraat mühendislerinin katılacağı eğitimin başvurularının devam ettiği, ancak başvuru süresinin sonuna yaklaşıldığı ifade edilmiştir. Derslik olarak Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası eğitim salonlarının kullanılacağı ve 15 iş günü 120 ders saati sürecek olan eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceği belirtilmiştir. Üç hafta süresince devam edecek eğitimde her hafta bir öğretim üyesi olmak üzere, üç ayrı öğretim üyesinin ders verecektir. Belirtilen tarihlerde kendi konularında ders vermek üzere anlaşma yapılan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yetkilendirilmiş öğretim üyeleri şunlardır. İlk hafta Prof. Dr. Yaşar Aktaş, ikinci hafta Yrd. Doç. Dr. Hacer Çelik Ate, son hafta ise Doç Dr. Kenan Peker düzenlenen eğitimde ilgili konularda ders vermek üzere Kırklareli’nde olacaklardır. Eğitim konuları ağırlıklı olarak iki bölümden oluşmaktadır ve 1. bölümde Kişisel Gelişim, ikinci bölümde Yayım ve Danışmanlık Metodolojisi konuları üzerinde eğitim verilecektir. ZMO İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan tarafından yapılan açıklamada, yönetmelik gereği eğitimin 25 kişi ile sınırlı olduğu, bu sayının üzerine çıkılmasının mümkün olmadığı belirtilmiştir. Ancak artan talebin çok fazla olması durumunda, yakın zamanda ikinci bir dönem eğitimin daha açılmasının gerçekleştirilebileceği, artan talebin düşük kalması durumunda ise bu talebi kısa vadede karşılamalarının söz konusu olamayacağı belirtilmiştir”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...