***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Şubat 2010 Cuma

LİAD’IN DÜZENLEDİĞİ SATIŞ VE PAZARLAMA KONULU KONFERANSLARIN İLKİ YAPILDI

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İşadamları Derneği’nin (LİAD) düzenlediği, ‘Satış ve Pazarlama” konulu seminerler başladı. 6 hafta sürecek olan seminerlerin ilki olan, ‘Temel Satış ve Pazarlama Teknikleri’ konulu seminer, Ata İş Merkezi’ndeki LİAD Toplantı Salonunda yapıldı.
Yönetim Danışmanı Yılmaz Soysal’ın verdiği konferansın açılış konuşmasını LİAD başkanı Cengiz Konca yaptı. Konca, çalışanlarının kendileri için çok değerli olduğunu ve çalışanlarının eğitimi için bu seminerleri başlattıklarını söyledi.
Seminerde; satışın yeni teknikleri, işletme için satışın ne ifade ettiğini ve satışın olmazsa olmazları konuları işlendi.
Yönetim danışmanı Yılmaz Sönmez; “Satış bir sanattır, dolayısıyla satışın kişilikle uyumlu olması gerekir. Oluşan yeni ekonomi anlayışına göre satış işletmenin ana faaliyeti haline gelmiştir. Eskiden, önce üretici müşteriye gitmeden, müşteri işletmeye gelerek alırdı. Ama bugün önce sat sonra üret dönemi başladı” dedi.
Nakit yönetimi hatası, çalışanların ihmal edilmesi, müşterinin ihmal edilmesi, müşterinin beklentilerinin okunamamasını şirketleri batırabileceğini ifade eden Sönmez; “Artık büyük balığın küçük balığı yutamayacağı bir gerçektir. Kendini yenileyen doğru satış stratejileri belirleyen işletmeler ayakta kalacaktır” şeklinde konuştu.
Eğitim programının 2’nci semineri, 17 Şubat Çarşamba günü yapılacak. 2’nci seminerin konusunun satış uzmanının nitelikleri, doğru satış teknikleri olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...