***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Şubat 2010 Cuma

Köprü SOS Veriyor

Çorlu – Edirne D–100 Karayolu üzerinde bulunan Demiryolu Köprüsü`nün karayolu ile bağlantısında oluşan derin çukur sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Önceki gün meydana gelen kazada sürücüsünün çukuru fark etmemesi sonucu bir otomobilin lastiği patladı. Kaza şans eseri ölen ya da yaralanan olmadan atlatıldı. Ancak sürücüler, çukurun üzerinden günler geçmesine rağmen kapatılmadığını dile getirerek duruma tepki gösteriyorlar. Çorlu`dan Lüleburgaz ve Edirne`ye ulaşımın sağlandığı, her gün yüzlerce fabrika servisi ve yolcu otobüsü ile binlerce hususi aracın kullandığı D-100 Karayolu da tıpkı Çorlu şehir merkezi gibi kar ve yağmurdan nasibini aldı. Yolda çok kısa aralıklarla biri demiryolu, diğeri Çorlu deresi üzerinde yer alan iki köprüden biri karayolu ile adeta ayrılma noktasına geldi. Demiryolu Köprüsü ile karayolunun birleştiği noktada oluşan derin çukur sürücülerin tepkisine neden oluyor. Araçların süratli şekilde seyrettiği yolda, havanında karardığı anlarda kazalar kaçınılmaz oluyor. Karanlık nedeniyle derin çukuru fark edemeyen sürücüler, araçlarının lastiğini patlatıyor. Önceki gün meydana gelen kazada, bir sürücü çukuru fark etmeyince otomobilinin sol ön lastiği patladı. Köprü korkuluklarına doğru yönelen araç karşı yönden de hiçbir aracın gelmemesi nedeniyle olası bir kazanın eşiğinden döndü. Kısa süreliğine ulaşımın tek şeritten sağlandığı yol, lastiği patlayan otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından yeniden normal seyrine döndürüldü.
Ölümlü ya da yaralamalı kazaların meydana gelmesinin an meselesi olduğunu kaydeden sürücüler; “Yetkililer, bu çukurları görmüyor mu? Şehir merkezinde, ana cadde ve ara sokaklarda oluşan çukurlar, karayolundaki bu çukurun yanında hiç kalır. İlla yaralamalı ya da ölümlü bir kaza mı meydana gelmesi gerekiyor. Şehir içindeki çukurlar aracımıza zarar veriyor ancak burada bir kaza yaşanırsa sadece mala değil, cana da zarar verir. O zaman sorumluluğu kim üstlenecek hesabını kim verecek” diyerek duruma tepkilerini dile getirdiler.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...