***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Aralık 2009 Perşembe

Domuz gribi toplantısı yapıldı

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde Domuz Gribi ile ilgili toplantı düzenlendi. Katılımın az olduğu toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini söyledi.
Çorlu’da Domuz Gribi ile ilgili toplantı düzenlendi. Katılımın az olduğu toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini söyledi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ herkesin son dönemde ülke gündemini meşgul eden domuz gribine yakalanmamak için domuz gribi aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.
Dr. Mahmut Akdağ, Dünya üzerinde değişik grip türlerinin görüldüğünü de belirttiği konuşmasında, “Dünya’ya baktığımızda, değişik ülkelerde geçmiş zaman içerisinde çok değişik grip virüsü vakaları ile karşılaşılmıştır.
Bu virüslerden dolayı binlerce insan ölmüştür. Grip virüsü genel bakıldığında doğal bir teröristtir.
Bu grip virüsü insanlar arasında çok çabuk birbirine bulaşarak dağılıyor ve bütün toplumu olumsuz anlamda etkisiz hale getiriyor. Bu virüs türü, domuzlarda değişim gösterdiği için adına domuz gribi deniliyor. Şu anda 100 grip hastasından biri H1N1 virüsü yani domuz gribi virüsünü taşıyor.” dedi.
Türkiye’de domuz gribi virüsünün hızla yayıldığına ve can almaya devam ettiğine de değinen Dr. Akdağ, “bu hastalık halsizlik, kusma, miğde bulantısı, yorgunluk hissi ve yüksek ateş gibi belirtiler ile insanlarda boy gösteriyor.
Bunun yanında, hastaların ölüm nedenleri akciğer iltihaplanması, kalp zarı iltihaplanması ve kalp iltihaplanması. Hastalık nereden bakarsanız bakın ölüm riski taşıyor. Türkiye’de şu ana kadar toplam 415 domuz gribi nedeniyle ölen vatandaşımız var. Bu ölenlerin 27 tanesi de gebe olarak biliniyor”dedi.
Dr. Mahmut Akdağ, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden korunmak için aşılanmanın doğru olacağına belirterek şunları söyledi
“Bu virüsten korunmak için mutlaka aşılanmak gerek. İnsanlar arasında, ülkemizde insanlara uygulanan domuz gribi aşısı hakkında çok sayıda söylentiler var.
Ama en mantıklı hareket ne olursa olsun aşılanarak bu virüsten korunmak. Çorlu’da, sadece 5 bin 500 kişi domuz gribi aşısı oldu. Bu rakam sadece mevcut nüfusun %2 sini oluşturuyor.” dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın domuz gribi aşısı olmamasının sebebini soran katılımcılara cevap veren Akdağ “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, bir yöneticidir. Ama birey olarak kendi tercihini aşı olmamak yönünde kullanmıştır.
Bu arada sayın başbakanımız, ben aşı olmuyorum, sizde olmayın demiyor. Sadece kendi tercihini bu yönde kullanıyor”dedi.
Toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmur Akdağ’a, Çorlu Sağlık Gurup Başkan Yardımcısı Dr. Serdar Akalın ve Mikrobiyoleji uzmanı Dr. Arif Fidan’da eşlik etti.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

İlaç parası bulunursa Kerim yaşayacak!

Küçük yaşta, otomobilin altında kalarak ağır yaralanan ve bu kazaya bağlı olarak yakın zaman önce lösemiye yakalan Kerim Akgül, her ay 350 Euro'yu bulan ilaç masrafı nedeniyle tedavi olamıyor. Elindeki bütün varlığını, çocuğunun tedavisi için harcayan inşaat işçisi baba İsmail Akgül, gözlerinin önünde eriyip giden oğlu için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorKendisi de epilepsi hastası olan İsmail Akgül, şimdi 15 yaşında olan oğlu Kerim Akgül'ün, küçük yaşta geçirdiği kaza ve bu kazaya bağlı olarak meydana gelen bağırsak iltihaplanmasın dönüştüğü lösemi hastalığıyla yıllardır mücadele ediyor. İnşaatlarda işçi olarak çalışan ve elindeki bütün birikimini oğlunun tedavisi için harcayan baba İsmail Akgül, oğlunun aylık 350 Euro'yu bulan ilaç masrafını karşılayabilmek için artık, hayırsever ailelerden yardım ellerini kendilerine uzatmalarını istiyor.
İlaç alamıyorum
İlaç alabilmek için Bağ-Kur primlerini belirli bir süre ödeyebildiğini, fakat bir süredir Bağ-Kur’a prim borcunu ödeyemediği için oğlunun ilaç masraflarını karşılayamadığını belirten Akgül; “Bağ-Kur'a biriken yaklaşık 2 Bin TL'lik borcum nedeniyle ilaç alamıyorum. Ama oğlumun epey zamandır temin edemediğim acil ilaçlarını almam gerekiyor. Parayı bana vermelerine de gerek yok. Bağ-Kur’a olan borcumu kapatırsam, oğlumun ilaçlarını temin edebilirim. Borcumu kapatabilecek kadar yardım istiyorum.” diyerek, hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.
Oğlu Kerim'in, 3 yıl daha bu ilacı kullanmak zorunda olduğunu belirten İsmail Akgül, "Ben de epilepsi hastası olduğumdan dolayı, yanımda ilaç olmadan dolaşamıyorum. Sabit bir işim olmadığı için gerek oğlumun gerekse kendimin ilaçlarını almakta zorlanıyorum.” diye konuştu. İsmail Akgül'ün, oğlu için verdiği mücadeleye destek vermek isteyenler 0538 321 46 05 numaralı telefondan irtibat kurabilirler
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Ordu, Milletvekili adaylık sürecini başlattı


Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, parti olarak genel seçimler için çalışmalara başladıklarını söyledi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Dün saat 12.00’da bir basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak üyelerimiz, belediye ve il genel meclis üyesi adaylarımız, belediye başkan adaylarımız, ilçe yönetimi ve belde yöneticileri ile bir durum değerlendirmesi yaparak, genel seçimlerden MHP’nin birinci parti olarak çıkması için çalışmalarımıza başladık” dedi.

ÇERKEZKÖY’DEN BİRİNCİ PARTİ OLARAK ÇIKMALIYIZ
Çerkezköy ilçe teşkilatı olarak ülke ve genel merkeze katkıda bulunmak için MHP’nin Çerkezköy’de de birinci parti olarak çıkmasını sağlamak zorunda olduklarını belirten Mustafa Ordu, “Şuanda Çerkezköy ve beldelerinde 2 belediyemiz ile birinci partiyiz. Ak Parti’nin 1,5 belediyesi, DSP’nin de 1 belediyesi var. Bizler genel seçimlerde de birinci sıradaki yerimizi korumak ve ilimize, partimize olan görevimizi yerine getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

YENİ BİR KOMİSYON KURULDU
Bu çalışmalara başlarken, yerel seçim dönemindeki adaylar ve üyelerin o dönemdeki çalışma kapasitelerini görerek, 5 belediye parolası ile yola çıkan MHP’nin neden 2 belediyede kaldığını değerlendirerek çalışmalara başladıklarını ifade eden Mustafa Ordu, “yerel seçim döneminde eski belediye başkanı Mehmet Uz’un başkanlığı döneminde ‘bitmiş binalara iskan vermedi, vatandaşları mağdur etti, ona oy vermeyin’ şeklinde söylentiler çıktı. Herkesin görüşünü alarak yeni bir komisyon kuruldu” dedi.

HAKSIZLIK YAPMIŞSA İSTİFASINI İSTEYECEĞİZ
Bu komisyon tarafından Mehmet Uz’un o dönemde iskan vermemekte haklı olup olmadığının araştırılacağını ifade eden Mustafa Ordu, “Ondan sonra Belediye Başkanlığına gelen Ali Ertem, Mehmet Uz’un iskan vermediği binalara iskan verdi. Kimin haklı olduğunu araştıracağız. Bu konuda belediyeye de yazımızı yazacağız. Eğer Mehmet Uz haksızsa parti üyeliğinden istifasını isteyeceğiz. Eğer Mehmet Uz iskan vermemekte haklıysa ve Ali Ertem o binalara iskan verdiyle, Belediyeden isteyeceğimiz raporlar doğrultusunda Ertem hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.
ORMAN KANUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Sadece Mehmet Uz’un beyanatının kendileri için yeterli olmadığını söyleyen Mustafa Ordu, “Belediyeden de gerekli evrakları isteyeceğiz. Ali Ertem’in insanlar üzerinde uyguladığı orman politikasını ortadan kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Bu konuda gerekenin yapılacağını vurgulayan Mustafa Ordu, genel seçimlerde Çerkezköy’den aday adaylığı için başvurmak isteyenlerin partiye müracaat edebileceğini söyledi. Partinin tüzüğünü bilen ve öğrenmek isteyen, milletin ve vatanın bölünmez bütünlüğünü düşünen herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden Mustafa Ordu, “Meyhane köşelerinde, kahvehane köşelerinde ‘Ben MHP aday adayıyım’ diyenlere ise tepkim çok sert olur” uyarısında bulundu.
MHP’NİN NASIL YÜKSELDİĞİNİ GÖRECEKLER
MHP’ye kırsal kesimlerden üye olmak için akın olduğunu ifade eden Mustafa Ordu, “Ocak ayında MHP’ye ne kadar katılım olduğunu ve MHP’nin nasıl yükseldiğini herkes görecek” diyerek bu çalışmalara katkı sağlayacak herkese de kapılarının açık olduğunu söyledi.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kar yağışı beklenen 8 il

Meteoroloji bu akşamdan itibaren 8 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. İşte kar yağışı beklenen iller ve hava durumuYağışlar bugün kuvvetli değil, hafif, ancak cuma günü batıdan başlayarak rüzgarla beraber yağmur da kuvvetini artıracak. Cuma günü Trakya’da, hafta sonu kuzeyde soğuma ve kar yağışları olacak.- İstanbul 'da akşam rüzgarın akşam karayele dönmesiyle hava soğuyacak, gece yağmur kuvvetini artıracak. Yağmur aralıklı yağacak.- Ankara ve İzmir yarın çoğunlukla bulutlu, yağışlar hafif.- Bursa ve Adana'ya da cuma günü daha kuvvetli yağışlar gelecek
İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU-
Marmara'da bu akşam rüzgar karayele dönecek, yağışlar da kuvvetlenecek. Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir'de su baskını riski var. Yarın hava 5 derece daha soğuk, yağmur aralıklı olacak. Yarın akşam Trakya’da kara dönüşecek yağış, cuma günü yoğun kar şeklinde görülebilir.- İç Anadolu'da yarın yağışlar zayıf, her kentte olmasa da görülecek. Cuma günü ise gündüz yağış beklenmiyor, önce lodos kuvvetlenecek, akşam ise batısından başlayarak kuvvetli yağışlar geliyor.Ege'de aralık ayı yağışlı geçerken, yarın yağışlar fazla etkili olmayacak, genellikle bulutlu ve zayıf rüzgarla puslu geçecek. Manisa'da hava kirliliği yine artabilir. Cuma gününe ise dikkat: lodos yönlü kuvvetli rüzgar, yağışları da kuvvetlendirecek, denizde fırtına olacak.- Akdeniz ve Güneydoğu Geceden beri Burdur, Isparta, Antalya arasında yağmur var, rüzgarla birlikte şiddetini artırıyor. Kaş, Alanya, Anamur boyunca fırtınayla beraber daha kuvvetli yağacak. Hem rüzgar, hem de yağış yaşamı olumsuz etkileyecek. Bugün diğer Akdeniz ve Güneydoğu kentleri de yağışlı.- Doğu Anadolu'da Malatya'dan itibaren hafif yağmur başlıyor. Bu akşam ve gece kuvvetlenmeye başlayacak yağışlar, yarın yüksek kentlerde yoğun kar şekilde devam edecek.- Karadeniz’de bugün güniçinde Bolu’dan Samsun'a yağış var. Akşam Ordu ve Giresun’a kadar ulaşacak. Trabzon ve Rize bulutlu. Sıcaklıkta biraz artış var. Cumadan itibaren hava yine soğuyacak, hafta sonu Bolu’da yoğun kar bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.Açıklamada, ulaşımda aksama ve yol kapanması olayları yaşanabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
KAYNAK:MY NET HABER

Yeni Hal Binası’ndaki işyerlerinin ihalesi yapıldı…


Bir süre önce yapılan ve astronomik rakamlar nedeniyle ihaleyi kazananların ihaleden çekildiği yeni Hal Binası’ndaki işyerlerinin ihalesi tekrar gerçekleştirildi.
Saat 15.00’te Encümen Toplantı Odası’nda başlayan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın başkanlığında, encümen üyeleri Ercan Ersoylu ve Mitat Beyazoğlu ile Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen ile Yazı İşleri Müdürü Sevil Çevik’ten oluşan Encümen huzurunda ilk olarak Lokanta ihalesi gerçekleştirildi.
Müzeyyen Uzun’un tek başına girdiği ve 250 TL muammen bedelle başlayan ihaleyi Uzun 260 TL ile kazandı.
Daha sonra Hasan Yolcu ve Hıfzı Kuşku’nun katıldığı ve 500 TL’den başlayan kahvehane ihalesinde, Yolcu fiyatı 750 TL’ye çıkarınca ihale encümen tarafından iptal edildi.
Mustafa Kantar ve Fatma Koşan’ın katıldığı büfe ihalesinde Kantar tarafından fiyat 505 TL’ye geldiğinde yine ihale encümen tarafından yüksek rakamlara ulaşılması nedeniyle iptal edildi.
Son olarak yapılan depo ihalesinde de 8 depodan 3’üne alıcı çıktı.500 TL muammen bedeli olan 3 numaralı depoyu Şakir Kızılçık, 5 numaralı depoyu Yüksel Ayhan ve 6 numaralı depoyu da Nusret Koyuncu 510 TL fiyatla ihaleyi kazandılar.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, iptal edilen büfe ve kahvehane ihalesinin ne şekilde nasıl tekrar yapılacağını veya ne şekilde kiralanacağının da önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

GÜNEKAB Meclisi 23 Aralık’ta toplanacak…

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Meclis Toplantısı 23 Aralık 2009 Çarşamba günü yapılacak.
Saat 15.00’te Keşan Belediye Meclis Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Özcan, başkanlığında toplanacak meclis şu gündemle toplanacak.
Açılış Yoklama
Birliğin 2010 yılı mali bütçesinin görüşülmesi
Birlikte 2010 yılında geçici işçi çalıştırılması konusunun görüşülmesi
Dilek ve temenniler

ÇORLU ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ GÜRSOYLAR KOLEJİNDE



Giderek artan çevre kirliliği, savunmasız kalan doğal hayat ve tükenen kaynaklarımız konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla, Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan eğitim seminerlerinin ilki gerçekleştirildi. 16 Aralık 2009 Çarşamba günü, Özel Gürsoylar Kolejinde gerçekleştirilen ilk seminerde, öğrenciler çevre kirliliği, tükenen kaynaklarımız ve hızlı yaşanan kirlenme karşısında bireysel olarak yapabileceklerimiz konusunda verilen bilgileri dikkatle dinlediler.
Özel Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine, tüm Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmeleri katıldılar. Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneğini temsilen Dernek Başkanı Bedri SELVİ, Başkan Yardımcısı Fatma GÜLER, Dernek Genel Sekreteri Remzi ERMAN ve dernek üyeleri katıldılar. Seminerin başında kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Bedri SELVİ, derneğin kuruluş tarihi ve amacı konusunda bilgiler verdi. SELVİ, 17 Mayıs 2007’de kurulan derneğin amacının, çevre kirliliği ile ilgili duyarlılığı arttırmak olduğunu ifade etti. Dernek başkanından sonra sözü alan Genel Sekreter Remzi ERMAN, öğrencilere “Bazen Bir Kişi Bile Yeter” adlı kısa filmi izlettirdikten sonra, gündelik hayatta çevreyi korumak adına herkesin birey olarak çok şey yapabileceğini ve bu bireysel güçler toplandığında çevre için büyük bir güç oluşturacağını dile getirdi. Yaşamamız için en çok ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynakların başında gelen ve giderek tükenen su ile ilgili çarpıcı veriler sunan ERMAN, dünya üzerinde bulunan suyun ancak %3’ünün içilebilir ve bu içilebilen suyun da ancak %1’inin ulaşılabilir olduğunu dile getirdi. Kullanılabilirlik diliminin bu kadar az olduğu ve dünya nüfusunun hızla arttığını hesapladığımızda bu şekilde kirletmeye ve yok etmeye devam edersek çok yakın gelecekte ülkemizi ve dünyayı susuzluk beklediğini ifade eden ERMAN, suyun tarımın ve sanayinin de can damarı olduğunu düşündüğümüzde, susuzluğun tüm yaşamımızı felç edeceğini, üretimin duracağını dile getirdi.
Bu noktada sormamız gereken sorunun “Biz Ne Yapabiliriz? “ olması gerektiğini dile getiren Remzi ERMAN, geri kazanım ve geri dönüşümün öneminden bahsederek gündelik yaşamımızda geri dönüştürülebilir ve geri kazanılabilir ürünler kullanabileceğimize dikkat çekti. ERMAN, her şeyin çöp olmadığını, günlük yaşamımızda çöp olarak attığımız ürünlerinin çoğunun geri kazanılabilir ürünler olduğunu dile getirdi. Erman, ayrıca geri kazanılabilir ürünleri uygun şekilde ayrıştırırsak doğal kaynaklarımızı koruyabileceğimizi, atık miktarını azaltabileceğimizi, geleceğimize ve ekonomiye yatırım yapabileceğimizi ifade etti.
Remzi ERMAN çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumak için gündelik yaşamımızda uygulayabileceğimiz şu ayrıntılara dikkat çekti:
Suyu yeterli miktarda kullanmalıyız,
Kışın evde kombiyi sonuna kadar açmak yerine daha yünlü kıyafetler tercih etmeliyiz,
Ağaç dikmeliyiz,
Güneş enerjisi kullanmalıyız,
Çamaşır ve bulaşık makinelerimizi dolmadan çalıştırmamalıyız,
Sıcak havalarda hafif ve bol giysiler giymeliyiz,
Elektronik aletleri kullanmadığımız zamanlarda fişte bırakmamalıyız,
Yakın mesafelere ulaşımı yürüyerek ya da toplu taşıma araçları ile yapmalıyız,
Alışveriş için uzak mesafeleri tercih etmemeliyiz,
Plastik poşet yerine file ya da bez torba kullanmalıyız,
Plastik madde kullanmamalıyız,
Çöpleri ve anızları yakmamalıyız,
Piknikte yaktığımız ateşleri söndürmeliyiz.
Söyleşiden sonra Özel Gürsoylar İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, yaptıkları çevre konulu resim çalışmalarını Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Bedri SELVİ’ye armağan ettiler. Dernek Başkanı Bedri SELVİ de öğrencilere gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...