***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Aralık 2009 Perşembe

ÇORLU ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ GÜRSOYLAR KOLEJİNDE



Giderek artan çevre kirliliği, savunmasız kalan doğal hayat ve tükenen kaynaklarımız konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla, Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan eğitim seminerlerinin ilki gerçekleştirildi. 16 Aralık 2009 Çarşamba günü, Özel Gürsoylar Kolejinde gerçekleştirilen ilk seminerde, öğrenciler çevre kirliliği, tükenen kaynaklarımız ve hızlı yaşanan kirlenme karşısında bireysel olarak yapabileceklerimiz konusunda verilen bilgileri dikkatle dinlediler.
Özel Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine, tüm Gürsoylar Koleji öğrencileri ve öğretmeleri katıldılar. Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneğini temsilen Dernek Başkanı Bedri SELVİ, Başkan Yardımcısı Fatma GÜLER, Dernek Genel Sekreteri Remzi ERMAN ve dernek üyeleri katıldılar. Seminerin başında kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Bedri SELVİ, derneğin kuruluş tarihi ve amacı konusunda bilgiler verdi. SELVİ, 17 Mayıs 2007’de kurulan derneğin amacının, çevre kirliliği ile ilgili duyarlılığı arttırmak olduğunu ifade etti. Dernek başkanından sonra sözü alan Genel Sekreter Remzi ERMAN, öğrencilere “Bazen Bir Kişi Bile Yeter” adlı kısa filmi izlettirdikten sonra, gündelik hayatta çevreyi korumak adına herkesin birey olarak çok şey yapabileceğini ve bu bireysel güçler toplandığında çevre için büyük bir güç oluşturacağını dile getirdi. Yaşamamız için en çok ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynakların başında gelen ve giderek tükenen su ile ilgili çarpıcı veriler sunan ERMAN, dünya üzerinde bulunan suyun ancak %3’ünün içilebilir ve bu içilebilen suyun da ancak %1’inin ulaşılabilir olduğunu dile getirdi. Kullanılabilirlik diliminin bu kadar az olduğu ve dünya nüfusunun hızla arttığını hesapladığımızda bu şekilde kirletmeye ve yok etmeye devam edersek çok yakın gelecekte ülkemizi ve dünyayı susuzluk beklediğini ifade eden ERMAN, suyun tarımın ve sanayinin de can damarı olduğunu düşündüğümüzde, susuzluğun tüm yaşamımızı felç edeceğini, üretimin duracağını dile getirdi.
Bu noktada sormamız gereken sorunun “Biz Ne Yapabiliriz? “ olması gerektiğini dile getiren Remzi ERMAN, geri kazanım ve geri dönüşümün öneminden bahsederek gündelik yaşamımızda geri dönüştürülebilir ve geri kazanılabilir ürünler kullanabileceğimize dikkat çekti. ERMAN, her şeyin çöp olmadığını, günlük yaşamımızda çöp olarak attığımız ürünlerinin çoğunun geri kazanılabilir ürünler olduğunu dile getirdi. Erman, ayrıca geri kazanılabilir ürünleri uygun şekilde ayrıştırırsak doğal kaynaklarımızı koruyabileceğimizi, atık miktarını azaltabileceğimizi, geleceğimize ve ekonomiye yatırım yapabileceğimizi ifade etti.
Remzi ERMAN çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumak için gündelik yaşamımızda uygulayabileceğimiz şu ayrıntılara dikkat çekti:
Suyu yeterli miktarda kullanmalıyız,
Kışın evde kombiyi sonuna kadar açmak yerine daha yünlü kıyafetler tercih etmeliyiz,
Ağaç dikmeliyiz,
Güneş enerjisi kullanmalıyız,
Çamaşır ve bulaşık makinelerimizi dolmadan çalıştırmamalıyız,
Sıcak havalarda hafif ve bol giysiler giymeliyiz,
Elektronik aletleri kullanmadığımız zamanlarda fişte bırakmamalıyız,
Yakın mesafelere ulaşımı yürüyerek ya da toplu taşıma araçları ile yapmalıyız,
Alışveriş için uzak mesafeleri tercih etmemeliyiz,
Plastik poşet yerine file ya da bez torba kullanmalıyız,
Plastik madde kullanmamalıyız,
Çöpleri ve anızları yakmamalıyız,
Piknikte yaktığımız ateşleri söndürmeliyiz.
Söyleşiden sonra Özel Gürsoylar İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, yaptıkları çevre konulu resim çalışmalarını Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Bedri SELVİ’ye armağan ettiler. Dernek Başkanı Bedri SELVİ de öğrencilere gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...