***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Kasım 2009 Cuma

ESTAB Meclisi 23 Kasım Pazartesi günü toplanacak…

Edirne Saros Altyapı Birliği’nin (ESTAB) Meclis Toplantısı 23 Kasım 2009 Pazartesi günü yapılacak.
Saat 15.00’te Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında Meclis Toplantısı Salonu’nda gerçekleşecek toplantıda şu konular görüşerek karara bağlanacak.
Açılış ve yoklama
Birliğin 2010 yılı bütçesinin görüşülmesi
Birliğin 2009 yılı bütçesinde münakale yapılması
Devlet Su İşleri 11.Bölge Müdürlüğü’ne ait Çokal Barajı’ndan Birliğimiz çalışma
Alanının su ihtiyacının karşılanması için talepte bulunulması
5- Birliğin çalışma alanında bulunan Erikli Sahili’ne Mecidiye Göleti’nden su getirilmesinin birlik eliyle yaptırılması konusunun görüşülmesi
6- Dilek ve temenniler
7- Kapanış

Keşan İlçesinin Kurtuluş Balosu Muhteşem Geçti…








Edirne iline bağlı Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Balosu Muhteşem geçti.
Saat 19.30’da Köşk Düğün Salonu’nda başlayan baloya Edirne Milletvekilleri Rasim Çakır, Bilgin Paçarız, Cemaleddin Uslu, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve 1000’e yakın vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan demir’in yaptığı baloda açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geceye katılanlara “hoş geldiniz “ diyerek, “Bugün kurtuluşumuzun yıldönümünü hep birlikte coşku ile kutluyoruz. Bu coşkumuza katılan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum “dedi.
Gece Raif Perçin ve arkadaşlarını fasıl müziği ile başladı. Ardından Grup Kriminals sahne aldı.
Daha sonra Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 1 aydan bu yana çalışmalarını sürdüren 18 yaş üstü Halk Oyunları ekibi ilk kez gösterilerini sundu.
Gösterinin ardından Raif Perçin ve arkadaşları yeniden sahne aldı. Bunun ardından sahneye Keşan Belediyesi’nce Keşan’da bir ilk olarak oluşturulan 35 Yaş Üstü Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Bu ekip izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Ekibin gösterisinin ardından sahneye gelen konuklarda ekiple birlikte oynadılar.
Bu ekibin gösterisinin ardından sahneye gelen Zekai Tunca’da güzel parçalarla geceye katılanları mest etti.
Tunca konseri sırasında baloya katılan Keşanlı sanatçı Ayşe Engin Arslanca’ yı sahneye davet etti.
Arslanca’ da söylediği güzel parçalarla baloya katılanları coşturdu.
Ardından Arslanca, geceye katılan diğer Keşanlı sanatçı Serkan Çağrı’yı sahneye davete etti.
Özcan, Tunca, Arslanca, Çağrı, Raif Perçin ve Grup Kriminals adına Aykut İşçen’e geceye kattıkları renkten dolayı çiçek hediye etti.
Daha sonra Özcan ve Arslanca Çağrı’nın klarneti eşliğinde bir “Mavrova” adlı Rumeli Türküsü’nü seslendirdi.
Balo gece geç saatlere kadar neşe içinde sürdü.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİ’NDEN GECE ÇALIŞMASI






Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediyesinin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, ilçenin çeşitli yerlerinde meydana gelen su arızalarını gidermek amacıyla günün her saatinde ara vermeden çalışıyor.
Hıdırağa Mahallesi, Karaca Ahmet Tekke Sokak’ta ana isale hattında meydana gelmesi üzerine İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekipleri arızanın meydana geldiği bölgeye giderek bakım ve onarım çalışmaları yaptı. Ana isale borusundan sızan suyun sokakta biriktiği görülürken bakım ve onarım ekibinin müdahalesiyle eski borunun yerine yenisi yerleştirildi. İki gün sonra aynı sokak üzerinde ana isale hattının başka bir bölgesinde arıza yaşanması üzerine orada da kapsamlı bir çalışma yapıldı.
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, arızaların ana isale hattındaki mevcut asbest borulardaki eskimeye bağlı aşınmadan kaynaklandığı ve bunların sökülerek günümüz teknolojisiyle üretilen PVC boruların takıldığı belirtildi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu Kent Konseyi’nden çocuk hakları günü açıklaması

Tekirdağ ilinin Çorluilçesi Kent Konseyi Başkanı Orhan Yavaşoğlu 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.Yavaşoğlu yaptığı açıklamada "Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabulünün üzerinden yıllar geçmiş, bu günün dünyası çocuklarımız için yaşanılası bir dünya olmaktan çıkmıştır. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) verilerine göre bugün dünyada 1 milyarı aşkın çocuk hayatını sürdürme ve büyüyüp gelişme açısından, gerekli hak ve hizmetlerden yoksundur. Çocuklara yönelik tehditler bununla da sınırlı değil. Her yıl milyonlarca çocuk şiddet ve sömürüye maruz kalmış. Eğitim ve sağlık hizmeti alamadıkları gibi cinsel istismarın kurbanı olmuşlardır. Ülkemizde de çocuk hakları bilinci yeterince gelişmemiş olduğundan sorunlar gerçeğe uygun olarak gün yüzüne çıkartılamamakta yapılanlarda sadece günü kurtarma çalışmalarıdır. Oysa Türkiye’deki çocuklarımızın büyük bölümünün durumu da çok iç açıcı değildir. Bu duruma daha fazla seyirci kalınmamalıdır." dedi
HABER:RECEP KARAGÖZ

KADINLAR ARTIK GÜNLERİNİ KAHVEHANEDE YAPIYOR

Kırklareli iline bağlı Demirköy’de kadınlar kahvehanesi açıldı. 20 yıllık esnaf Gökay Döğer, “Allah’ın doğa olarak en cömert davrandığı ilçemize hizmet etmeyi kendime görev saydım” dedi. Kahvehanenin bayan müşterileri ise böyle bir ortama kavuşmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, günlerini dahi burada yapmayı düşündüklerini söyledi.Dereköy’ün tarihinde ilk kadınlar kahvehanesini açan Gökay Döğer (41) , yaptığı açıklamada ilçedeki kadınlarla bölgeye gelen yabancı kadınların vakit geçirebilecekleri bir yerin olmaması sebebiyle böyle bir yeri açmayı planladığını söyledi. Döğer, şöyle devam etti:“Bu ilçede doğdum ve 20 yıllık kahvecilik mesleği yapmaktayım. İğneada Caddesi üzerinde bulunan kendime ait binanın ikinci katında açmayı düşündüğüm kadınlar kahvesinin açılışını yaptık. Allah’ın doğa olarak en cömert davrandığı Demirköy ilçesine hizmet etmeyi kendime görev saydım. Yaz sezonu İğneada’ya geçen yerli ve yabancı turistleri ilçemde durup bir nefes almalarını sağlamak ve ilçeme ekonomik olarak katkı sağlamaları için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Kahvecilik olarak başladığım bu mesleğe daha sonrası çay bahçesi ekleyerek hizmet ettim. Kırklareli il merkezine uzak olan ilçemde bayanların gidip bir çay kahve içebileceği muhabbet edebileceği bir yer olmaması nedeniyle Demirköy’de büyük bir eksiklik olan bayanlara ait bir kahvehane açmayı aklıma koymuştum. Bütün hazırlıklarım tamamlayarak kış mevsiminde bayanların gidebileceği bir yer olsun istedim. Düşündüğümü yaptığım için de çok mutluyum. Demirköy’e hayırlı olsun.”Kahvehanenin müşterilerinden Hanife Tanıl, yaptığı açıklamada, “Böyle bir yerin açıldığı için çok mutluyuz. Arkadaşlarla buluşup eğleneceğimiz, boş zamanlarımızda gidebileceğimiz bir yer yoktu. Biz kadınlar için süper bir yer oldu. Çok mutluyuz” dedi.Diğer müşterilerden Sibel Kabakoğlu, Ayşe Kula ve Nuray Özlük de, “Böyle bir yerin açılması biz bayanlar için çok iyi oldu. Ortam çok huzurlu. Günlerimizi dahi burada yapmayı düşünüyoruz. Boş zamanımızda gelip arkadaşlarla oyun oynuyoruz, muhabet ediyoruz. Evimize gelen misafirleri bile burada ağırlamayı düşünüyoruz. Fiyatlar da çok uygun. Evde çay demlemeye bile değmez” dedi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Başarılı polislere ödül

Tekirdağ Polisevi’nde düzenlenen törende konuşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, polislik mesleğinin, çetin şartlarda sürdürülmesine ve zorlanmalara karşı fedakarca mücadele etmeyi, çaba sarf etmeyi gerektirdiğini ifade ederek; “Zaman içinde bu çabaları alışkanlık haline çeviren şerefli bir meslektir.” dedi.
Çelikbilek, Saray ilçesindeki sel felaketinde kaybolan 7 kişinin aranması ve bulunmasında, Kumbağ Beldesi ile Naip ve İnecik köylerindeki aşırı yağışlarda mahsur kalan kişilerin kurtarılmasında, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Tekirdağ'a ziyareti esnasındaki güvenlik önlemlerinde görev alan 72 polis memurunu, Tekirdağ Valiliği tarafından takdirnameye layık görüldüklerini söyledi.
Polisin görevini yerine getirirken tek amacının hizmet olduğunu ifade eden Çelikbilek, şöyle konuştu; “Polislik mesleği, şartların çetinliğine ve zorlamalarına karşı fedakarca mücadele etmeyi, çaba sarf etmeyi gerektiren ve zaman içinde bu çabaları alışkanlık haline çeviren şerefli bir meslektir.”
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise başarılı polis memurlarını kutladığını bildirdi.
Daha sonra Vali Kemelek, Emniyet Müdürü Çelikbilek ve Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İnlek, başarılı 72 polise takdir belgelerini verdi.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Küçük bebeğe Devlet sahip çıktı

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Bağlık Mahallesi Dere karşısındaki çadırda biri özürlü iki kardeşi ile birlikte yaşayan Ayşe Dellal'ın, 10 gün önce dünyaya getirdiği bebeğe, kendisi bakamayacak durumda olduğu için Devlet sahip çıktı. Önceki gün Belediye Zabıta ekipleri ile perişan durumdaki çadıra giden Çerkezköy 80.Yıl Çocuk Yuvası yetkilileri, 10 günlük minik bebeği annesinden ve yakınlarından alarak yuvaya yerleştirdi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...