***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Aralık 2009 Salı

Edirne "Saraçlar Caddesi'nde farklı bir görüntü


Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, yeni yıl nedeniyle Saraçlar Caddesi’ni sarı kırmızı renklerdeki fenerlerle süslendiğini ve ağaçlarında ışıklandırıldığını söyledi. Saraçlar Caddesi’ne yaklaşık bin 600 Japon feneri asıldığını ifade eden Sedefçi, şöyle devam etti: “Çin’e ziyaretimde gördüğüm bu fenerlerden gelirken Edirne’ye bir kaç tane örnek getirmiştim. Arkadaşlarımız Türkiye’de araştırma yaptı, üretici firmanın elinde bin 600 civarında Japon feneri varmış, aldık. Fazlası olsa daha da alacaktık. Bize maliyeti 6 bin lira oldu. Gayet şık oldu. Caddede farklı bir görüntü yarattık, ayrı bir aydınlatma oldu. Bu fenerlerin kullanım süresi 1 yıl, bunların plastiklerini imal ettireceğim. Çünkü plastiklerin kullanım ömrü daha fazla. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne kadar da bunların plastiğini imal ettirip, takacağız” diye konuştu. “FANATİKLİKLE ALAKASI YOK”
Sedefçi, Japon fenerlerinin sarı kırmızı seçilmesinde Galatasaray taraftarı olmasının bir etkisi olmadığını, ifade ederek, “Fenerlerin sarı kırmızı olmasının fanatiklikle alakası yok. Sarı-kırmızı Edirnespor’un da renkleridir. Çin’de gördüğüm fenerlerde sarı kırmızı renklerdeydi" dedi.
KAYNAK.EDİRNE BELEDİYE SİTESİ

EDİRNE VALİSİ MUSTAFA BÜYÜK UZUNKÖPRÜ İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU






Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, ilçede ilk olarak yapılması gündemde olan sosyal konutların yerinde incelemelerde bulundu. 24 konutun yapılması düşünülen arsada Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN' den bilgi alan Vali Büyük, soysal konutların önemine dikkati çekti. Daha sonra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yerinde inceleme yapan Vali Büyük, karayolları arazisinin tamamının alınması gerektiğini bildirildi. Vali Büyük gerçekleştirdiği incelemelerin ardından, şunları söyledi: 'İlçede yapılacak olan projelerle Uzunköprü kendini aşacaktır. Uzunköprü ilçemiz son dönemde yaptığı çalışmalar ve ürettiği projeler ile adından sıkça söz ettirmektedir. Uzunköprü'de şu anda TOKİ, sosyal konutlar, yüksekokul ve yurt gibi önemli projeler düşünülmektedir. Özellikle ilçe yöneticileri Uzunköprü'nün gelişmesi yönünde büyük çaba sarf ediyorlar. Biz de kendilerine imkânlar ölçüsünde gerekli yardımları yapacağız. Ben inanıyorum ki Uzunköprü halkı da bu projelere destek verecektir. Projeler gerçekleştirdiği takdirde kazanan onlar olacaktır.'
KAYNAK.EDİRNE VALİLİK SİTESİ

TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET ETTİ



Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, siyasi partileri ziyaret ederek parti yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
Siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Başkan Dalgıç, “Siyasi partilerimizi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunmak istedik. Tekirdağ hepimizin. Tekirdağ’ı daha da ileri seviyelere götürmek için herkesin katkısını bekliyoruz. Bu anlamda siyasi partilerimizin de görüşlerini aldık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi, Demokrat Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret eden Başkan Dalgıç’a Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Mehmet Özen’in yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu da eşlik etti.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

KADIN MECLİSİ EL EMEĞİ SERGİSİ TEKİRDAĞDA AÇILDI



Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği sergisi Belediye İş Merkezi’nde Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından açıldı.
Serginin kurdelasını keserek açılışını yapan Başkan Dalgıç, tüm stantları tek tek gezerek emeklerinden dolayı kadın meclisi üyelerini tebrik ederken, serginin hayırlı olmasını temenni etti. Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu ve Kadın Meclisi Başkanı Nural Ülker de kent konseyi kadın meclisinin faaliyetlerinin devam edeceğini söylediler.
Belediye İş Merkezi’nde açılan ve elişi örgü ve dantel işlerinden ahşap ve kumaş boyama ile takılara kadar birçok elişi ürününün bulunduğu sergi yılbaşına kadar açık kalacak.


KAYNAK.TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ

ZübeyirKEMELEK e nezaket ziyareti

Fransanın Rouen Üniversitesi Cafer ÖZKUL un eşi Çağlayan ÖZKUL ile Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ ın eşi Münevver DALGIÇ Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK e nezaket ziyaretinde bulundu.
Fransanın Rouen Üniversitesi Cafer ÖZKUL un eşi Çağlayan ÖZKUL ile Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ ın eşi Münevver DALGIÇ ValiZübeyir KEMELEK e nezaket ziyaretinde bulunarak Fransa da gerçekleştirilecek olan Türk Günü etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

Kaymakam Gürsoy “ 3 bin aileye kömür dağıttık

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere kömür dağıtımının sürdüğünü açıkladı
Kaymakam Lütfullah Gürsoy, yaptığı açıklamada bugüne kadar SYDV tarafından üç bin yoksul aileye kömür yardımı yapıldığını söyledi.
Kaymakam Gürsoy “ Yardıma muhtaç ailelere kömür yardımı sürmektedir. Bugüne kadar 3 bin aileye 3 bin ton kömür yardımında bulunduk. Daha 1500 aile kömür yardımı yapacağız” dedi.
Kömür yardımından yararlanan vatandaşlar, at arabaları veya diğer araçlarla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın deposuna gelerek kendilerine tahsis olunan kömürü alarak evlerine götürüyorlar.
KAYNAK.www.olayhaber.com

HAYRABOLU BELEDİYESİNDE AYIN PERSONELİ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu Belediye Başkanlığınca başlatılan ayın personeli uygulamasına devam ediliyor.Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İRTEM, personelin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve göreve gelir gelmez başlattıkları uygulamayla ayın personeli seçerek başarılı olan personelleri ödüllendirdiklerini belirterek Ekim ayı personeli seçilen Nihat İlbars ile Kasım ayı personeli seçilen Fatma Kabaoğlu’na ödülleri olan 250’şer TL'yi takdim etti.
HABER VE FOTO.ŞENOL ERDEN

Lüleburgaz Pazarcılar Odası Aşure dağıttı


Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Pazarcılar Odası, Muharrem Ayı münasebeti ile Lüleburgaz Kapalı Pazar Yerinde yaklaşık 2 bin kişilik yaptırdığı aşureyi pazarcı esnafı ve pazara gelen Lüleburgaz halkına dağıttı.Aşure dağıtımını gerçekleştiren Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret edip kutlayanlar arasında Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, CHP İlçe Başkanı Turabi Kayan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şoförler Odası Başkanı Abdurrahim Koçta yer aldı.Soğuk hava şartlarında yağmur altında pazara gelen Lüleburgazlılar, sıcacık ve leziz aşureleri afiyetle yedikten sonra alış-verişlerini tamamlayıp evlerine döndüler.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Kırklareli'nde tarihi binalar yıkılmaya yüz tuttu”

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya, yaptığı açıklamada, 1990 yılında 1. ve 2. derece sivil mimarlık yapı örneği olarak kayıt altına alınan binaların, 19. ve 20. yüzyıllara ait yapılar olduğunu söyledi. Tarihi yapılardan bugüne kadar 2'sinin iş adamı, 1'inin de Kırklareli Valiliği kanalıyla restore edildiğini ifade eden Akkaya, Kırklareli'nin sivil mimarlık örneği açısından oldukça zengin bir şehir olduğunu kaydetti. Akkaya, şöyle devam etti: ''Bu yapıları, ekonomik durumu yerinde olan mülk sahipleri, atasının kutsal varlıkları olarak restore edip, onları hatırlayarak, içerisinde mutlu bir hayat sürdürmeyi tercih etmelidirler. Bu konuda iş adamları ve durumu iyi olan kişilerin önderlik etmeleri gerekiyor. Bakanlığımız uygun ödeme koşuluyla kredi de veriyor. Bu yapılarımızın bir kısmı kullanımda olurken çoğu harabe vaziyette bulunuyor.'' Mustafa Akkaya, Yayla Mahallesi'ndeki tarihi yapıların halinin görenlerin içini sızlattığını belirtti
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Eriklice sular altında

Kırklareli’de dün sabah erken saatlerde başlayan kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilediKırklareli merkez ilçeye bağlı Eriklice Köyünde de yağmurdan dolayı köydeki dere taştı. Köyün dere yatağında olması sebebi ile kimi evleri su bastı. Can kaybının yaşanmadığı taşkında az sayıda maddi hasar oluştu. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayanda taşkının hemen ardından Eriklice Köyüne gitti. Başkan Çağlayan yaptığı açıklamasında deredeki büstlerin yetersiz olduğunu belirterek;Büzler yetersiz kalıyor. Derenin köprüden başlayarak ıslah edilmesi gerekiyor. Köyümüzün muhtarıyla konuştuk, bu işin büstlerle olmayacağını Özel İdareden ıslah ve köprü yapılması ile ilgili olarak bir talep isteyeceğiz dedi.Köy Muhtarı Güngör Dinçer de açıklamasında; Şu an için can ve mal kaybı yok. Benim evimde dâhil olmak üzere birkaç eve su girdi. Benimde evimin havlu kısmını su bastı. Bu durumu yetkililere bildirdik. Geliyorlar gelmeye devam ediyorlar. Yağmur bu şekilde devam ederse önlemleri alacağız. Yağmur bu şekilde sürerse su basma ihtimali olan ağırlardaki hayvanları komşu bahçelerdeki ağırlara alacağız dedi.Köydeki vatandaşlardan bahçesini su basan Süleyman Soycan ise; Deredeki büzer yetersiz kalıyor. Daha önceki yağışlarda da buna benzer görüntüler oluşuyor. Biz bu durumu yetkililere bildirmiştik. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz dedi.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Çorlu Belediyesi Aşure Dağıttı



Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda aşure dağıttı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen aşure dağıtımı Atatürk Kültür Merkezi önünde yapıldı.
Aşure dağıtım programı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Güneşkaya, basın mensupları ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Öğle namazından sonra Süleymaniye Camii’nden çıkan ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlara aşure ikramında bulunan Baysan, muharrem ayının önemine değindi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baysan, “Muharrem ayı münasebetiyle halkımıza aşure ikramında bulunuyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda 5000 kişiye aşure dağıttık. Çarşamba günü Sağlık Mahallesi pazarında 4000 kişiye aşure ikramında bulunacağız,” diye konuştu.
Öte yandan Tekirdağ Yolu üzerinde bulunan Çorlu Belediye Hizmet binasında da stant kurularak belediye çalışanlarına ve vatandaşlara aşure ikram edildi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan’dan Keşan Belediyesi’ne ziyaret…

Keşan’a gelen CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan, saat 16.00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelerek burada ziyaretlerde bulundu.
Gencan, Keşan CHP ilçe Başkanı A.Baki Topal ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Recep Er ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş ile bir süre görüştü.
Kılavuz ve Küçükkarakaş bu ziyaret nedeniyle Gencan’a teşekkür ederek yakınının vefatı nedeniyle de başsağlığı dileklerini ilettiler.
Gencan yaklaşık 20 dakika süren ziyaretin ardından Keşan Belediyesi’nden ayrıldı.

Lüleburgaz SGM, 30 Aralık’ta hizmete giriyor

KAYNAK:Fırat ÇALIŞKAN / Olay Haber /
Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi, 30 Aralık günü hizmete girecek. Murat Hüdavendigar Caddesi 8 Kasım Stadyumu karşısında hizmete girecek olan Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi, Lüleburgazlıların modern fiziki ortamda ve zaman kaybından uzak hizmet almasını sağlayacak. Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Vatandaşlarımıza bürokrasiden uzak, güler yüzlü, çağdaş hizmet vermenin heyecanı ile hizmet kalitesi ve konfor anlamında Türkiye’nin sayılı hizmet birimlerinden birisi olacak Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi’nde tüm personelimiz, hizmeti vatandaşın ayağına getirmenin gururunu ve onurunu yaşamaktadır” denildi.

LEYLEKLER KORUMA ALTINA ALINIYOR






HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ



sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...