***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesi Belediyesi Yemek Salonu'nda yapılan imza töreninde, Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan vekili Şehbender Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Kevser Özkan, Belediye Meclis üyesi Murat Gerenli, Belediye Meclis üyesi Sevcan Durmaz, Tümbel-Sen Kırklareli Şube Başkanı Enver Turan ve sendikalı belediye memurları katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tümbel-Sen Kırklareli Şube Başkanı Enver Turan, "2007 yılından başlayan ve 3'üncü yılı tamamlayıp 4'üncü yıla giren Tümbel-Sen ile Lüleburgaz Belediyesi arasındaki toplu sözleşme ile sendikalı Belediye memurlara aylık 400 TL ödenecek. Bugün bunu imza altına almış olacağız. Emek kazanmıştır" dedi. Toplu sözleşmenin Belediyeye maliyetinin 1 milyon TL olduğu öğrenildi.
HABER VE FOTO: Tolga AYAN

ÇEMYOnun organizasyonu ile Çerkezköye gelen AKUT Başkanı Nasuh Mahrukinin konferansı büyük ilgi gördü

ÇEMYO’nun organizasyonu ile Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy’e gelen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin konferansı büyük ilgi gördü
Derneğin 1996 yılında kurulduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, AKUT'un canlı bir organizasyon olduğunu ve onu var edenin gönüllüler olduğunu vurgulayarak, AKUT'un tarihçesi hakkında da bilgiler verdi.
AKUT'un şu anda 24 ekibinin bulunduğunu ve 25'inci ekibin 'Çerkezköy Ekibi' olacağınıda belirten,AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Her ekip yerel insanlardan oluşuyor. O bölgenin insanlarını yetiştirip kendi bölgelerine hizmet ettiriyoruz. Bu organizasyon yerel insanlar, yerel kaynaklar, yerel medya ile
birlikte yürüyor” dedi.
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nun organizasyonuyla Çerkezköy'e gelen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, şuanda 24 ekibi bulunan AKUT'un, 25'inci Ekibi'ni Çerkezköy'de kuracağını söyledi. Temel felsefelerinin 'yaşam kurtarmak' üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Mahruki, katıldıkları 659 arama kurtarma operasyonunda, toplam 912 kişinin hayatını kurtardıklarını ifade ederken, medyaya sitem etmeden de duramadı.
Dedesi'nin Osmanlı Devleti Kaptanı Deryası, kendisinin ise Everest'e çıkan ilk Müslüman dağcı olmasına rağmen, bazı basın yayın organlarında 'Yahudi' olarak lanse edildiğini vurgulayan Mahruki, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
MAHRUKİ’NİN ÇERKEZKÖY KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi çok amaçlı Salonu'nda önceki gün saat 14.00'da düzenlenen konferansa konuşmacı olarak AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Durmuş birlikte katılırken, konferansta Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Üzüm, Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever,Yüksekokul Sekreteri Ali Ağbal, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Akbank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen, öğretim üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir, Rüstem Tuna, Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, Özel Çerkezköy Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Leyla Alkan,Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Yıldırım,v e Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Amiri Mustafa Tipi ile çok sayıda öğrenci yer aldı.
Ancak bu konferansta gözler ilçe kaymakamı,Belediye Başkanı ve diğer daire amirlerini aradı.
AKUT BAŞKANI MAHRUKİ, “YAŞAM PAHA BİÇİLEMEZ”
Konuşmasına AKUT'u tanıtarak başlayan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, 1994 yılında meydana gelen bir dağ kazasının ardından, 'dağ kazalarını azaltabilmek ve daha çok hayat kurtarabilmek' düşüncesi ile AKUT'u kurduklarını belirterek, "Henüz 20'li yaşlardaki bir grup genç, bir araya gelerek arama kurtarma çalışmalarını başlattık." dedi.
1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi'nden sonra AKUT'un arama kurtarmada önemli rol oynadığını belirten Mahruki, dünyada yaşamın paha biçilemez ve geri döndürülemez olduğunu belirtti.
MAHRUKİ, “AKUT'U VAR EDEN GÖNÜLLÜLERDİR”
Akut'un 5 temel değerinden 2'sinin ahlakla alakalı olduğunu ifade eden Mahruki, "Hiç tanımadığınız insanlar için kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz. Bunu yapabilmek için ahlaki değerlerin yüksek olması gerekiyor." dedi. Derneğin 1996 yılında kurulduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, AKUT'un canlı bir organizasyon olduğunu ve onu var edenin gönüllüler olduğunu vurgulayarak, AKUT'un tarihçesi hakkında da bilgiler verdi.
AKUT YAKINDA ÇERKEZKÖY EKİBİ KURULUYOR
AKUT'un şu anda Türkiye genelinde 24 ekibinin bulunduğunu ve 25'inci ekibin 'Çerkezköy Ekibi' olacağınıda belirten, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Her ekip yerel insanlardan oluşuyor. O bölgenin insanlarını yetiştirip kendi bölgelerine hizmet ettiriyoruz. Bu organizasyon yerel insanlar, yerel kaynaklar, yerel medya ile birlikte yürüyor” dedi.
AKUT BAŞKANI MAHRUKİ, “912 İNSANIN HAYATINI KURTARDIK”
2002 yılında itibaren tecrübelerini kurumlar ile paylaşmaya başladıklarını ifade eden Mahruki, Dernek olarak şuana kadar 26 depremden 262 kişinin, 25 sel felaketinden 283 kişinin, 421 dağ kazasından 294 kişinin, 91 yangından 3 kişinin, 42 trafik kazasından 67 kişinin, 17 hayvan kurtarma operasyonunda 51 canlı hayvanın, 17 göçük ve toprak kaymasından 3 kişinin hayatını kurtardıklarını ifade etti.
Mahruki, "Şuana kadar 659 arama kurtarma operasyonuna katıldık. Biz daha fazla ekip oluşturdukça daha fazla ihbar geliyor ve daha fazla insanın hayatını kurtarabilme şansımız doğuyor." dedi. Sorumluluklarının sadece arama kurtarma ile sınırlı olmadığını belirten Mahruki, pek çok konuda da proje ürettiklerini de söyledi.
MAHRUKİ, “MEDYADAN YARARLANAMIYORUZ”
Ülkedeki yanlışlara dikkat çekme ve eksiklere sahip çıkmanın da kendi görevleri arasında olduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, "Dernek olarak yüzün üzerinde kurum ve üç yüzün üzerinde fabrika ile ortaklaşa eğitim çalışmalarımız oldu. Çerkezköy'de de çok fabrika var ve onlarla ortak projeler yapabiliriz." diye konuştu.
AKUT'un kendi yayınevinin bulunduğunu ve şuana kadar 8 kitap çıkardıklarını da söyleyen Mahruki, "Bilgi üreten ve paylaşan kurum olmak bizim temel felsefemiz arasında. Türkiye'de dizi ve diğer reyting programlarından bilgilendirici programlara yer kalmıyor. Medya çok etkili bir iletişim aracı olmasına rağmen biz bilgilenme anlamında medyadan yararlanamıyoruz." dedi.
MAHRUKİ, “AKUT'UN GELECEĞİ İÇİN VAKIF KURACAĞIZ”
AKUT'un gelecek planları ile ilgili de bilgi veren Nasuh Mahruki, "Gelecekte daha fazla ekip kurarak daha fazla operasyona katılarak daha fazla hayat kurtarmak istiyoruz. Memleketi bir bütün olarak sahiplenerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AKUT Vakfı da 2010 yılında oluşturulacak. AKUT Müzesi'ni ise birkaç yıl içinde açmayı planlıyoruz. AKUT Enstitüsü bizim en büyük projemiz. 2010 yılında bunu da oluşturma fırsatı doğdu." ifadelerini kullandı.
MAHRUKİ, “ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 5'İNCİ KUVVET”
Sivil Toplum Kuruluşlarının kamu ve özel sektörden sonra üçüncü sektörü oluşturduğunu ve bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Mahruki, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının medyadan sonra beşinci kuvvet olduğunu söyledi. AKUT ekiplerinin çalışmaları ve operasyonlarının slâyt olarak gösterilmesinin ardından Ali Nasuh Mahruki ve Şenol Durmuş katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
MAHRUKİ, “BİZLERE YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ŞART”
Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce'nin 'AKUT Ekibinin kurulması aşamasında neler öneriyorsunuz?' sorusunu cevaplayan Nasuh Mahruki, "Yerel yönetimlerden destek olmadan yürümez. Yerel yönetimlerin yer, araç, ekipman desteği çok önemli.
Çerkezköy sahip çıkarsa biz de ekip kurabiliriz. Oluşturduğumuz ekibe kültürel yapımızı verebiliriz, ama içini dolduracak olan Çerkezköy'dür. Ne kadar çok insan bir araya gelirse etki alanımız da o kadar artar. Lider kadronun konuya hâkim olması, insanlarla bir araya getirecek kadar yetenekli olması ve insanlarla ilişkilerinin iyi olması lazım." dedi.
ÇOSB İTFAİYE AMİRİ TİPİ, “YAPABİLECEĞİM NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM”
Seminerde söz alan ÇOSB İtfaiye Amiri Mustafa Tipi de, oğlunu 1999 Gölcük depreminde kaybettiğini ve kendisinin de 6 saat göçük altında kaldığını belirterek, insan hayatı ile yapabileceği ne varsa canı gönülden yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Yüksekokul Müdürü H.Ziya Özek ise övgüyle söz ettiği AKUT'un, çok başarılı bir organizasyon olmasına rağmen, medyada yeterince yer bulmamasından yakındı.
MAHRUKİ, “BENİ YAHUDİ OLARAK TANITTILAR”
Özek'in yakınmasının haklılığına dikkat çeken Mahruki, Everest Tepesi'ne çıkan ilk Müslüman dağcı olmasına rağmen, kendisinin bazı basın yayın organlarında 'Yahudi' olarak lanse edildiğini vurgulayarak "1999'daki depremden sonra AKUT'un güvenilir bir kurum olduğunun anlaşılması ile birlikte, aleyhimize bir karalama kampanyası da başlatıldı. Benimle gurur duyması gerekenler 'Yahudi' diyerek beni ötekileştirmeye çalıştı. Oysa Ben Everest Tepesi'ne tırmanan ilk Müslüman dağcıyım”dedi.
ÇEMYO MÜDÜRÜ PROF. DR. ÖZEK TARAFINDAN MAHRUKİ’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
AKUT Başkanı Mahruki'nin soruları yanıtlamasının ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr.Hikmet Ziya Özek tarafından AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki'ye teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verildi.
Seminerin çok yararlı geçtiğini belirten Prof. Dr. Özek, Çerkezköy'e gelerek bilgi ve birikimlerini aktardığı için Nasuh Mahruki'ye teşekkür etti.
Katkılarından dolayı öğrenciler tarafından da Akbank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen'e, Çerkezköy Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökhan İnce'ye ve Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy'a teşekkür belgesi ve çiçek verilirken, program kokteyl ile sona erdi. Programın ardından katılımcılara AKUT tarafından hazırlanan "Deprem Eğitimi El Kitabı" dağıtıldı.
ÖĞRENCİLER MAHRUKİ İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Konferans sonrası Çerkezköy Meslek Yüksek Okul öğrencileri AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için bir birleriyle yarıştılar.Öğrencilerin bu ilgisi Mahruki’yi mutlu ettiği gözlemlendi. Okul yöneticileride Mahruki ve öğrencilerle birlikte hatıra resmi çektirdi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Gaziler korusunda dikili bir ağacınız olsun

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesinden fidan dikme kampanyası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Yönetim Kurulu Çorlu Öğretmen Evinde “Gaziler Korusunda Dikili Bir Ağacınız Olsun.” adlı kampanya ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Yönetim Kurulu üyelerininde hazır bulunduğu toplantıda Kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Başkanı Burhanettin Binnaz yaptığı açıklamada “Ülkemizin geleceği çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miras yaşanır bir ülke, temiz bir çevre olmalı. Bu düşünce ile Yönetim Kurulu olarak ağaçlandırma çalışmaları yapmaya karar verdik.
Yulaflı Köyü muhtarı ile yaptığımız görüşmede tel örgü ile çevrili 10 dönüm arazi de ve bunun yanında Önerler Köyü içinde de 5 dönüm araziyi ağaçlandırmamız için bize tahsis ettiler. Bizde başlattığımız bu kampanya çerçevesinde bu bize tahsis edilen arazileri ağaçlandıracağız Başlattığımız bu kampanyaya halkımızın ve sanayicimiz derneğimize makbuz karşılığında destek vermesini bekliyoruz. Kampanyamıza 350 fidan bedeli ödeyerek katkıda bulunan ve diğer sanayicilerimize güzel bir örnek olan Wom Kalorifer firması sahibi Vedat Görgün`e teşekkür ediyorum. 10 tl gibi bir ücrete 2 fidan dikebiliyoruz. Geçenlerde Yulaflı Köyü içerisinde bulunan ve ağaçlandırma çalışmalarımız için bize tahsis edilen arazi içerisin de Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı devriye ekiplerin de desteğiyle 500 tane fidan diktik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca kampanyamıza destek veren kişi ve kurumlara kendi isimlerine hazırlanacak Teşekkür Belgesi vereceğiz” dedi. Açıklama sonrası basın mensuplarına yemek verildi.
KAYNAK: DEVRİM GAZETESİ

TRAKYA KALKINMA AJANSININ LOGO YARIŞMASI SONUÇLANDI

Trakya Kalkınma Ajansınca düzenlenen Ajansın logosunun belirlenmesine yönelik yarışmada dereceye giren eser sahipleri:
Fulya GÜZEL / Çorlu
Ahmet Akın VARICIER / Çerkezköy
Hatice ÇELENK /İzmir

TRAKYA KALKINMA AJANSI TOPLANDI

Trakya Kalkınma Ajansının Olağan aylık yönetim kurulu toplantısı 06.01.2009 Çarşamba günü Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Tekirdağ Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zübeyir KEMELEK, Edirne Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK, Kırklareli Valisi Sayın Cengiz AYDOĞDU, Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Cavit ÇAĞLAYAN, Tekirdağ Belediye Başkanı Sayın Adem DALGIÇ, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mehmet Tuna SOYKAN, Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Sayın Münür KARAEVLİ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Bülent ALAMUT, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa YURDANUR ve Ajans Genel Sekreteri Sayın Mehmet Gökay ÜSTÜN katıldılar.
Tekirdağ Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zübeyir KEMELEK başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ajans hizmet binasının yerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar ve personel istihdam politikası ve Ajansın 2010 yılı Geçici Çalışma Programı ile Bütçesi hakkında görüşmeler yapıldı.

Yollara Yama Yapılıyor

Çorlu Belediyesi, bozulan asfalt yollarda bakım ve onarım çalışması yapıyor.
Çorlu’nun çeşitli yerlerinde bozulan asfalt zemini bakımdan geçiren Fen İşleri Müdürlüğü, Reşadiye Mahallesi’nde vatandaşların talebi doğrultusunda bozulan yolları onardı. Yoğun araç trafiğinin yaşandığı bölgede yolun bozulan yerlerine asfalt ile yama yapan Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler çalışmalarını kısa bir sürede tamamlayarak yolu yeniden trafiğe açtılar.
Yapılan çalışmaları izleyen mahalle sakinleri, kış aylarında yoğun yağışlar nedeniyle asfalt zeminde aşınma olduğunu belirterek, yolun bozulan yerlerine yama yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

“Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Yeter Artık. Çorlu Hak Ettiği Yerde Olmak İstiyor”

CHP Çorlu İlçe Örgütünün olağan kongresinde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çorlu’nun almış olduğu oy 5 ilçenin aldığı oydan fazladır. Eğer genel seçimlerde başarı istiyorsanız Çorlu’yu dikkate almak zorundasınız” dedi. Baysan, “Hayatımın 3’te 2’sine yakın kısmı siyasi olarak yaşanıldığı düşünülürse, bir kişini 32 yaşında belediye başkanı olup, 10 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra ara verip tekrar belediye başkanı olmasının vermiş olduğu gurur benim için çok büyük bir onurdur. Burada divan başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat’la yurt dışındayken bir faksla SHP’den ayrılıp CHP’ye geçtik. Ben örgütten geldim. Örgütün tozunu yutmuş bir insanım. Benim başarımın arkasında ki asıl gerçek CHP Çorlu örgütünün büyüklüğüdür. Seçim seçim esnasında kazanılmıyor. Seçimi kazanmak için aylar evvel çalışmak gerekiyor. Biz 2007’de milletvekilliği seçimleri bittiği akşam önümüze sandıkları aldık. Ve hiç dinlenme yapmadan hangi sandıklarda eksiksek orada çalışmaya başladık. 2007 seçimlerinde bir sandık açtık. Sandıktan 256 AKP 15 CHP çıktı. Ama biz o mahalleye girdik. 2009 seçimlerinde o sandıkta CHP AKP’yi geçti. Çalışmamızın neticesi. Ben ne kadar şanslıyım ki arkamda genç, dinamik ve inanmış bir örgütüm var. Tabiî ki bu örgüt başarılı olacaktır. Çorlu çok zor bir seçim almıştır. Türkiye’de kazanılması en zor seçimi CHP kazanmıştır. Tarihi bir farkla kazanmıştır. Artık Çorlu kabına sığamamaktadır. Artık Çorlu Tekirdağ’da hak ettiği yerde olmak istemektedir. Bu %48 buradan gelmektedir. Yer artık. Eğer emek en yüce değerse, eğer çalışmakla bu iş oluyorsa alın size çalışmak. Çorlu’nun almış olduğu oy 5 ilçenin aldığı oydan fazladır. Eğer genel seçimlerde başarı istiyorsanız Çorlu’yu dikkate almak zorundasınız. İlçe başkanımı dikkate almak zorundasınız. Ünal Baysan’ı dikkate almak zorundasınız. Bunları dikkate almak zorundasınız. Yeter artık. Çorlu bu ateşi yakarak CHP’yi Tekirdağ’da, en üst seviyeye getirecektir. CHP Çorlu örgütünün yaptığı eylemleri Türkiye’de yapan başka bir örgüt varsa belediye başkanlığını bırakır giderim. Çorlu CHP bir bütündür.”
KAYNAK:www.habercorlu.com

Yıllar sonra kongreden ortaya bir mesaj çıktı…Çorlu Milletvekilini İstiyor

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) yıllardır Çorlu’da ön sıralarda bir milletvekili çıkarmamış olması 2010 yılında ki olağan kongreye yansıdı. İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı konuşmalarında bunu açıkça ifade etti. İlçe başkanı ‘görevi üstlenmeye hazırız’ derken belediye başkanı da ‘Yeter artık’ diyerek isteklerini kongrede bulunanlara açıkça ifade etti. CHP ÇORLU ÖRGÜTÜ; “VERİLECEK GÖREVİ ÜSTLENMEYE HAZIRDIR” Emre Köprülü; “Kongre coşkusunu hep birlikte yapıyoruz. Hepimizin heyecanı ve coşkusu ortaktır. Bugün bu salonda CHP’li Çorlu Belediye Başkanı oturuyorsa bu başarımız ortak. Teşkilatımız yıllar sonra bir yumruk olmuştur. Bugünkü tablo bundan sonrada devam edecektir. Türkiye’nin geçtiği süreç hayırlı bir süreç değildir. Milli ekonomik çökmüş, varlıklarımız elimizden gitmiştir. Elimizde kalan orman ve akarsularımızdır. Olarda elden giderse vatan diye bir şey kalmayacaktır” dedi. Köprülü; “Çorlu 250 bini aşkın nüfusuyla 180 bin seçmeniyle bu oyunu oynamaya hazırdır. Takım oyununu 2009 seçimlerinde nasıl oynamışsak bundan sonrada aynı şekilde oynamaya hazırdır. Ancak CHP Çorlu teşkilatı bu oyunu oynarken de kendisine verilecek sorumluluk ve görevi kabul etmeye hazırdır. Kendisine inançla, partisine duyduğu güvenle ve başarının ödüllendirilmesinin inancıyla gelecekte verilecek görevi üstlenmeye hazırdır. Umut ateşin hiç sönmediği Çorlu’dan yeşerecektir. Çorlu’dan bu kıvılcım ortaya çıkacaktır” dedi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

CHP Emre Köprülüyle Devam

Çorlu’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütünün gerçekleşen olağan kongresinde delegeler İlçe Başkanı Emre Köprülü ile devam kararı aldı. Tek liste ile gidilen seçimde 400 delegeden 309’unun oyunu alan Köprülü ilçe başkanlığına seçildi. Çorlu Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen olağan kongre divan başkanlığının seçimiyle başladı. Yeterli imza çoğunluğunun sağlandığı kongrede divan başkanlığına İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat’ın, yardımcılıklara Nedim Akar’ın ve kâtip üyeliğe Aslı Uçar’ın önerisi delegeler tarafından oy birliyle kabul edildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından faaliyet ve hesap raporu okunarak delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Ünal Baysan, Milletvekilleri Faik Öztrak ve Enis Tütüncünü ile İlçe Başkan Adayı Emre Köprülünün konuşmalarının ardından seçime geçildi. 400 delegeden 327 delege sandık başına gitti. 309 geçerli olduğu seçimde 18 oy iptal edildi. 400 delegenin 309 oyunu alan Emre Köprülü ilçe başkanlığına seçildi. Delegelerin ilgi gösterdiği olağan kongreye CHP’li ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
KAYNAK.www.habercorlu.com

Yeni başkan Kenan Koç

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yeni Başkanı Kenan Koç oldu.
Pazar günü Özbek Düğün Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 18 oy farkla, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına Kenan Koç seçildi.
807 oyun kullanıldığı seçimde, 10 oy geçersiz sayıldı. Başa baş bir mücadeleye sahne olan seçimde, Abdurrahim Koç 390 oy alırken, Kenan Koç 408 oy alarak başkan seçildi.
Kenan Koç yaptığı açıklamada, önünde uzun bir yol olduğunu ve kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyledi.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Yönetim: Fehzi Çele, Faruk Ali Musa Özgen, Koray Güven, Hasan Bilgiç, İzzet Cura, Mahmut Doğu, Halil Malay, Halil Demiral; Yedek: Erol Topluoğlu, Nusret Tınmaz, Niyazi Karakaş, Tacettin Köylü, Türker Erguvan, Ali Çalışkan, Mehmet Tokatlı, Kadir Karakaş, Osman Fidan; Denetleme: Sami Tokatlı, Selçuk Öcal, Selçuk Bütünel; Denetleme Yedek: Faruk Yavuz, Faruk Hare, Haluk Aksu.
Oldukça tartışmalı geçen ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği Genel Kurulda, Kenan Koç’un başkan seçilmesi sonucu, coşku dolu anlar yaşandı. Tezahüratlarla salondan ayrılan Kenan Koç ve ekibinin eğlencesi, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Keşan Belediye başkanı Mehmet Özcan’dan Gazetecilere yemek…

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Keşanlı basın mensuplarına 10 Ocak 2010 Pazar günü akşamı bir yemek verdi.
Gölbaşı Restaurant’ta gerçekleşen yemeğe Özcan ile birlikte Belediye Başkan yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ve Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ile 30’a yakın Keşanlı basın mensubu katıldı.
Saat 20.15’te başlayan yemekte konuşan Özcan, görevde olduğu 6 yıldan bu yana basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir yemekle kutlamayı gelenek haline getirdiğini belirterek “Basın bizim için gerçekten çok önemli. Biz Keşan’ımızın tanıtımını yaparken her zaman sizlerin katkılarını ve desteklerini görmekteyiz. Yaptığımı işlerin halka anlatılmasında sizler vatandaşla aramızda köprü oluyorsunuz. Hür ve şeffaf basın anlamında sizler görevinizi en iyi şekilde yerinize getiriyorsunuz. Eleştirilerinizi de yapıcı bir şekilde yapıyorsunuz. Basın tabi ki yapılan yanlışları da eleştirecektir. Ama tabi ki hakarete varmadan bunu yapmanız gerekir. Keşan Belediye Başkanı olarak basınımızla gurur duyuyorum. Basın patronlarımız da sermayelerini ve birikimlerini basına yatırarak hem birçok insana iş ekmek veriyorlar. Onlara da teşekkür etmek gerekir. Ben bu vesileyle tüm Keşanlı basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,hepinize iş yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra basın mensupları da yaptıkları konuşmalarda kendilerine gerçekten göreve geldiği günden bu yana değer veren ve her 10 Ocak’ta kendileri ile birlikte olan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
Yemek gece geç saatlere kadar Raif Perçin ve arkadaşlarının müzikleri eşliğinde sürerken basın mensupları birlik ve beraberlik içersinde oynayarak doyasıya eğlendiler.
HABER VE FOTO:BENAN DİKER

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çalışan Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına yemek verdi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın Birtat Köfte Salonu’nda Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği yemekte Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ve Emniyet Müdürü Ayhan Taş da hazır bulundu. Çorlu yerel basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Baysan, basın mensuplarıyla samimi bir ortamda sohbet etti. Çeşitli basın organlarında çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Baysan, “10 Ocak tarihini Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlamaktayız. Umarım bu kutlama etkinlikleri gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesine katkıda bulunur. Bugün burada yemeğimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl kendi sosyal tesisimizde bir araya gelmeyi diliyorum,” diye konuştu. Daha sonra gazetecilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Baysan, gündemdeki konularla ilgili soruları da cevapladı
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...