***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ocak 2010 Pazartesi

ÇEMYOnun organizasyonu ile Çerkezköye gelen AKUT Başkanı Nasuh Mahrukinin konferansı büyük ilgi gördü

ÇEMYO’nun organizasyonu ile Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy’e gelen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin konferansı büyük ilgi gördü
Derneğin 1996 yılında kurulduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, AKUT'un canlı bir organizasyon olduğunu ve onu var edenin gönüllüler olduğunu vurgulayarak, AKUT'un tarihçesi hakkında da bilgiler verdi.
AKUT'un şu anda 24 ekibinin bulunduğunu ve 25'inci ekibin 'Çerkezköy Ekibi' olacağınıda belirten,AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Her ekip yerel insanlardan oluşuyor. O bölgenin insanlarını yetiştirip kendi bölgelerine hizmet ettiriyoruz. Bu organizasyon yerel insanlar, yerel kaynaklar, yerel medya ile
birlikte yürüyor” dedi.
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nun organizasyonuyla Çerkezköy'e gelen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, şuanda 24 ekibi bulunan AKUT'un, 25'inci Ekibi'ni Çerkezköy'de kuracağını söyledi. Temel felsefelerinin 'yaşam kurtarmak' üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Mahruki, katıldıkları 659 arama kurtarma operasyonunda, toplam 912 kişinin hayatını kurtardıklarını ifade ederken, medyaya sitem etmeden de duramadı.
Dedesi'nin Osmanlı Devleti Kaptanı Deryası, kendisinin ise Everest'e çıkan ilk Müslüman dağcı olmasına rağmen, bazı basın yayın organlarında 'Yahudi' olarak lanse edildiğini vurgulayan Mahruki, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
MAHRUKİ’NİN ÇERKEZKÖY KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi çok amaçlı Salonu'nda önceki gün saat 14.00'da düzenlenen konferansa konuşmacı olarak AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Durmuş birlikte katılırken, konferansta Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Üzüm, Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever,Yüksekokul Sekreteri Ali Ağbal, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Akbank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen, öğretim üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir, Rüstem Tuna, Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, Özel Çerkezköy Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Leyla Alkan,Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Yıldırım,v e Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Amiri Mustafa Tipi ile çok sayıda öğrenci yer aldı.
Ancak bu konferansta gözler ilçe kaymakamı,Belediye Başkanı ve diğer daire amirlerini aradı.
AKUT BAŞKANI MAHRUKİ, “YAŞAM PAHA BİÇİLEMEZ”
Konuşmasına AKUT'u tanıtarak başlayan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, 1994 yılında meydana gelen bir dağ kazasının ardından, 'dağ kazalarını azaltabilmek ve daha çok hayat kurtarabilmek' düşüncesi ile AKUT'u kurduklarını belirterek, "Henüz 20'li yaşlardaki bir grup genç, bir araya gelerek arama kurtarma çalışmalarını başlattık." dedi.
1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi'nden sonra AKUT'un arama kurtarmada önemli rol oynadığını belirten Mahruki, dünyada yaşamın paha biçilemez ve geri döndürülemez olduğunu belirtti.
MAHRUKİ, “AKUT'U VAR EDEN GÖNÜLLÜLERDİR”
Akut'un 5 temel değerinden 2'sinin ahlakla alakalı olduğunu ifade eden Mahruki, "Hiç tanımadığınız insanlar için kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz. Bunu yapabilmek için ahlaki değerlerin yüksek olması gerekiyor." dedi. Derneğin 1996 yılında kurulduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, AKUT'un canlı bir organizasyon olduğunu ve onu var edenin gönüllüler olduğunu vurgulayarak, AKUT'un tarihçesi hakkında da bilgiler verdi.
AKUT YAKINDA ÇERKEZKÖY EKİBİ KURULUYOR
AKUT'un şu anda Türkiye genelinde 24 ekibinin bulunduğunu ve 25'inci ekibin 'Çerkezköy Ekibi' olacağınıda belirten, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, "Her ekip yerel insanlardan oluşuyor. O bölgenin insanlarını yetiştirip kendi bölgelerine hizmet ettiriyoruz. Bu organizasyon yerel insanlar, yerel kaynaklar, yerel medya ile birlikte yürüyor” dedi.
AKUT BAŞKANI MAHRUKİ, “912 İNSANIN HAYATINI KURTARDIK”
2002 yılında itibaren tecrübelerini kurumlar ile paylaşmaya başladıklarını ifade eden Mahruki, Dernek olarak şuana kadar 26 depremden 262 kişinin, 25 sel felaketinden 283 kişinin, 421 dağ kazasından 294 kişinin, 91 yangından 3 kişinin, 42 trafik kazasından 67 kişinin, 17 hayvan kurtarma operasyonunda 51 canlı hayvanın, 17 göçük ve toprak kaymasından 3 kişinin hayatını kurtardıklarını ifade etti.
Mahruki, "Şuana kadar 659 arama kurtarma operasyonuna katıldık. Biz daha fazla ekip oluşturdukça daha fazla ihbar geliyor ve daha fazla insanın hayatını kurtarabilme şansımız doğuyor." dedi. Sorumluluklarının sadece arama kurtarma ile sınırlı olmadığını belirten Mahruki, pek çok konuda da proje ürettiklerini de söyledi.
MAHRUKİ, “MEDYADAN YARARLANAMIYORUZ”
Ülkedeki yanlışlara dikkat çekme ve eksiklere sahip çıkmanın da kendi görevleri arasında olduğunu belirten Ali Nasuh Mahruki, "Dernek olarak yüzün üzerinde kurum ve üç yüzün üzerinde fabrika ile ortaklaşa eğitim çalışmalarımız oldu. Çerkezköy'de de çok fabrika var ve onlarla ortak projeler yapabiliriz." diye konuştu.
AKUT'un kendi yayınevinin bulunduğunu ve şuana kadar 8 kitap çıkardıklarını da söyleyen Mahruki, "Bilgi üreten ve paylaşan kurum olmak bizim temel felsefemiz arasında. Türkiye'de dizi ve diğer reyting programlarından bilgilendirici programlara yer kalmıyor. Medya çok etkili bir iletişim aracı olmasına rağmen biz bilgilenme anlamında medyadan yararlanamıyoruz." dedi.
MAHRUKİ, “AKUT'UN GELECEĞİ İÇİN VAKIF KURACAĞIZ”
AKUT'un gelecek planları ile ilgili de bilgi veren Nasuh Mahruki, "Gelecekte daha fazla ekip kurarak daha fazla operasyona katılarak daha fazla hayat kurtarmak istiyoruz. Memleketi bir bütün olarak sahiplenerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AKUT Vakfı da 2010 yılında oluşturulacak. AKUT Müzesi'ni ise birkaç yıl içinde açmayı planlıyoruz. AKUT Enstitüsü bizim en büyük projemiz. 2010 yılında bunu da oluşturma fırsatı doğdu." ifadelerini kullandı.
MAHRUKİ, “ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 5'İNCİ KUVVET”
Sivil Toplum Kuruluşlarının kamu ve özel sektörden sonra üçüncü sektörü oluşturduğunu ve bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Mahruki, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının medyadan sonra beşinci kuvvet olduğunu söyledi. AKUT ekiplerinin çalışmaları ve operasyonlarının slâyt olarak gösterilmesinin ardından Ali Nasuh Mahruki ve Şenol Durmuş katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
MAHRUKİ, “BİZLERE YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ŞART”
Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce'nin 'AKUT Ekibinin kurulması aşamasında neler öneriyorsunuz?' sorusunu cevaplayan Nasuh Mahruki, "Yerel yönetimlerden destek olmadan yürümez. Yerel yönetimlerin yer, araç, ekipman desteği çok önemli.
Çerkezköy sahip çıkarsa biz de ekip kurabiliriz. Oluşturduğumuz ekibe kültürel yapımızı verebiliriz, ama içini dolduracak olan Çerkezköy'dür. Ne kadar çok insan bir araya gelirse etki alanımız da o kadar artar. Lider kadronun konuya hâkim olması, insanlarla bir araya getirecek kadar yetenekli olması ve insanlarla ilişkilerinin iyi olması lazım." dedi.
ÇOSB İTFAİYE AMİRİ TİPİ, “YAPABİLECEĞİM NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM”
Seminerde söz alan ÇOSB İtfaiye Amiri Mustafa Tipi de, oğlunu 1999 Gölcük depreminde kaybettiğini ve kendisinin de 6 saat göçük altında kaldığını belirterek, insan hayatı ile yapabileceği ne varsa canı gönülden yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Yüksekokul Müdürü H.Ziya Özek ise övgüyle söz ettiği AKUT'un, çok başarılı bir organizasyon olmasına rağmen, medyada yeterince yer bulmamasından yakındı.
MAHRUKİ, “BENİ YAHUDİ OLARAK TANITTILAR”
Özek'in yakınmasının haklılığına dikkat çeken Mahruki, Everest Tepesi'ne çıkan ilk Müslüman dağcı olmasına rağmen, kendisinin bazı basın yayın organlarında 'Yahudi' olarak lanse edildiğini vurgulayarak "1999'daki depremden sonra AKUT'un güvenilir bir kurum olduğunun anlaşılması ile birlikte, aleyhimize bir karalama kampanyası da başlatıldı. Benimle gurur duyması gerekenler 'Yahudi' diyerek beni ötekileştirmeye çalıştı. Oysa Ben Everest Tepesi'ne tırmanan ilk Müslüman dağcıyım”dedi.
ÇEMYO MÜDÜRÜ PROF. DR. ÖZEK TARAFINDAN MAHRUKİ’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
AKUT Başkanı Mahruki'nin soruları yanıtlamasının ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr.Hikmet Ziya Özek tarafından AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki'ye teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verildi.
Seminerin çok yararlı geçtiğini belirten Prof. Dr. Özek, Çerkezköy'e gelerek bilgi ve birikimlerini aktardığı için Nasuh Mahruki'ye teşekkür etti.
Katkılarından dolayı öğrenciler tarafından da Akbank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen'e, Çerkezköy Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökhan İnce'ye ve Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy'a teşekkür belgesi ve çiçek verilirken, program kokteyl ile sona erdi. Programın ardından katılımcılara AKUT tarafından hazırlanan "Deprem Eğitimi El Kitabı" dağıtıldı.
ÖĞRENCİLER MAHRUKİ İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Konferans sonrası Çerkezköy Meslek Yüksek Okul öğrencileri AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için bir birleriyle yarıştılar.Öğrencilerin bu ilgisi Mahruki’yi mutlu ettiği gözlemlendi. Okul yöneticileride Mahruki ve öğrencilerle birlikte hatıra resmi çektirdi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...