***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Ekim 2009 Cumartesi

Tekirdağ Gençlik Merkezi Tanıtım Programlarına Hız verdi!


Tekirdağ Gençlik Merkezi etkinliklerinden İl Bazındaki tüm gençlerin haberdar edilerek, bu etkinliklerden daha fazla gencimizin yararlanabilmesi amacıyla bir süredir uygulamada olan Gençlik Merkezi tanıtım programları hız kazandı. İl Genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm okullar ile Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilen tanıtım programlarında Tekirdağ Gençlik Merkezinin uzman lider ve noktaları tarafından gençlere etkinliklerin içeriği hakkında bilgiler verilirken, afiş, broşür ve kısa tanıtım filmleriyle etkinliklerin görsel olarak da sunumları gerçekleştiriliyor. Gençlik Merkezi Müdürü Necdet GÜRCÜOĞLU konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yönelik çalışmalarımızı çoğu zaman onlardan gelen istek ve öneriler doğrultusunda programlıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarımızı gerek basın yoluyla, gerek internet sitemiz üzerinden gerekse afiş vb. basılı yayınların gençlerin sıkça bulunduğu mekanlara asılmasıyla duyurmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Ancak gördük ki en iyi tanıtım gençlerle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucu yapılan tanıtımlar. Bunun için Gençlik Merkezimizde konusunda uzman liderlerimiz ve nokta olarak adlandırdığımız Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu konuda eğitim almış gönüllü çalışanlarımız ile bir süredir İl Genelindeki okullarımızda, üniversitemizde tanıtım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tespitlerimiz en etkin tanıtımın bu olduğunu gösterdi. Zira liderlerimizin bu çalışmaları doğrultusunda etkinliklere katılan genç sayısında patlama oldu. Bu nedenle tanıtım faaliyetlerini periyodik aralıklarla yıl boyunca sürdüreceğiz." dedi.

BİLENLER BİLMEYENLERE BİLGİ SAYAR ÖĞRETECEK


Tekirdağ Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanlığı ve Teknik Akademi işbirliği ile organize edilen ‘Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor’ projesi hayata geçiriliyor. Uzman öğretmenler tarafından bilgisayar öğrenmek isteyen katılımcılara Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim verilecek. Tekirdağ için önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, “Bilgisayar bilgisi çağımızın olmazsa olmazlarından. Biz de Kent Konseyi olarak, Tekirdağ Belediyesi ve Teknik Akademi ile birlikte böyle bir proje hazırladık. Projemize 7’den 70’e bilgisayar öğrenmek isteyen herkes ücretsiz olarak katılabilir” dedi. Eğitime katılmak isteyenlerin en geç 21 Ekim Çarşamba Gününe kadar Tekirdağ Kent Konseyi Başkanlığı Genel Sekreterliğine başvurmaları gerekiyor. Eğitim sonunda tüm katılımcılara Habitat Katılımcı Belgesi verilecek.

Prof Dr. Ahmet ERCAN' dan Konferans!

Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Onursal Başkanı Prof.Dr. Ahmet Övgün ERCAN Tekirdağ Gençlik Merkezinin konuğu olarak 4 Kasım 2009 Çarşamba günü Tekirdağ'a geliyor.
Prof Dr. Ahmet ERCAN Tekirdağ Gençlik Merkezinin 2009 yılı faaliyet programı doğrultusunda 4 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 14:00 te Valilik Kültür Merkezi Salonunda " Deprem ve Depremden Korunma Yolları" konulu konferans verecek. Konferansa tüm halkımız davetlidir.

Lüleburgaz’da korkunç fırtına

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz'da Cuma günü gecesi saat 20.15 sularında yağmur ile birlikte gelen şiddetli fırtına yüzlerce ağacı kökünden çıkarırken, yağmur nedeniylede alçakta bulunan evleri ve bahçeleri de sular bastı. Şiddetli fırtına nedeniyle bazı işyerlerinin camları kırıldı.Bir afeti andıran ve yaklaşık 2 dakika kadar süren ve yağmurla birlikte esen şiddetli fırtına nedeniyle kaldırımlarda bulunan masa ve sandalye-ler hava uçuşurken, yüzlerce ağaç kökü ile birlikte yerinden çıkarken bazı ağaçların da dalları kırıldı. Kökünden çıkan veya kırılan ağaçların dalları yollara ve araçların üzerine düştü.Aralıklı yağan yağmur nedeniyle de alçakta bulunan evleri ve bahçelerini sular bastı.Hürriyet Mahallesinde, caddelerde bulunan rögarların tıkanması nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar, rögarları temizlemek için seferber oldular.Belediye ekipleri hemen devreye girerek cadde üzerine düşerek trafiği aksatan ağaçları ve dallarını kesip kamyonlara doldurup, yolları açmaya çalıştılar. Vidanjörde, ev ve bahçeleri basan suyu çekmek için seferber oldu.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Kayseri'de Kaybolan 3 Çocuk Çorlu'da Aranıyor


Kayseri'nin Talas ilçesinde Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 3 çocuk tüm yurtta olduğu gibi Çorlu`da da aranıyor. Çorlu`da kalabalık caddeler ile kamu kurumlarının camlarına kayıp çocukların fotoğrafları asılarak, görenlerin 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri istendi.
Talas'ta 21 Eylül 2009 tarihinde şeker toplamak için evden ayrılan ve o günden sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 7 yaşındaki Dilruba Tekin ile 8 yaşındaki ağabeyi Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 10 yaşındaki Türkan Ay'ın aranmasına devam ediliyor. Kayıp çocuklar için Çorlu`da Hastane ve Adliye başta olmak üzere hareketliliğin yoğun olduğu yerlere kayıp çocukların fotoğrafları asıldı. 3 kayıp çocuğun fotoğraflarının bulunduğu afişlerde görenlerin 155 polis imdat hattına bildirmeleri istendi
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu`da Sağanak Yağmur



Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da yaşanan sağanak yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmur nedeniyle yol ve kaldırımların bir bölümü suyla kaplanınca vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için akrobatik hareketler yapmak zorunda kaldı. Kimi paçalarını sıvayarak yağmur suyunun içine dalarken kimileri de gözünü karartıp sudan geçti kimileri ise suya girmemek için duvarlara ve tel örgülere tırmandı.
Çorlu`da öğle saatlerinde etkili olan ve yaklaşık yarım saat yağan sağanak yağmur bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşarken Atatürk Bulvarı`nın bazı kesimlerinde geniş su birikintileri oluştu. Su birikintilerinin kaldırımların bazı bölümlerini de kaplaması vatandaşları zora soktu. Karşıdan karşıya geçmek isteyenler kadın, erkek, genç yaşlı demeden akrobatlara taş çıkarırcasına tel örgülere tırmandı, tüm tehlikelere rağmen duvar üzerinde yürüdü. Diz seviyesine gelen sudan geçerken sadece yayalar değil araç sürücüleri de epey zorlandı.
Yağışın etkisini yitirerek devam ettiği Çorlu`da özellikle alçak kesimlerde yaşayanlar su baskınlarına karşı uyarıldı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Mühendis adaylarından ÇOSB’ye teknik gezi

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde okuyan 70 öğrenci,Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde kurulu bulunan ÇerkezköyOrganize Sanayi Bölgesine teknik bir gezi düzenledi.
ARITMA TESİSLERİNİ İNCELEDİLER
Çevre Mühendisliği Bölümü’nde öğrenimini gördükleri Endüstriyel Kirlenme Kontrolü dersinin uygulaması çerçevesinde teknik geziyi düzenleyen öğrencilere; ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Teknik Gruplardan Sorumlu Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya ve ÇOSB Bölge Müdürlüğü Çevre Yönetimi Sistem Müdürü Servinaz Kuru eşlik etti. ÇOSB I. ve II. Kısım Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisleri’nin tüm işlemlerini aşama aşama gören öğrenciler, tesislere hayran kalmanın yanı sıra arıtmayla ilgili akıllarındaki tüm sorulara da cevap buldu. Öğrencilerin arıtma konusuna ilgili duyması da ÇOSB Bölge Müdürlüğü tarafından memnuniyetle karşılandı. Teknik gezi boyunca tüm anlatılanları tek tek not alıp resimler çeken öğrenciler yaklaşık 3 saatlik gezinin ardından ÇOSB'den ayrıldılar.
KENDİ LİTERATÜRÜMÜZÜ OLUŞTURDUK
Üniversitelerin Bölgeye gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi arıtma konusunda kendi literatürünü oluşturmuş bir Bölgedir. Türkiye’deki ilk endüstriyel atıksu arıtma tesisini yapan Bölgemizin şu andaki tesisleri de Türkiye genelinde ilk üçe giren tesislerdir. Çevre konusunda yaptığımız yatırımlar gelecekte de yapacaklarımızın garantisidir.” dedi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

BAKLİYATCILAR İŞLERİN AÇILMASINI BEKLİYOR

Kuru fasulye,Pirinç,Mercimek,Nohut vb adı Bakliyat sınıfına giren Bakliyat ürünlerini satan Bakliyatçı esnafı havalar artık soğumaya başladı. Bizim Bakliyatlar kış yemeği belki bu günden sonra artık işlerimiz açılır.dediler Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde yaklaşık 15 yıldan beri Bakliyat satıcılığı yapan Mustafa Eren yaptığı açıklamada Yaz ayında Havaların sıcak gitmesi nedeni ile herkes sebzeye hücüm ediyor. Bizlerde Bakliyat satan esnaf olarak tezgahlarımızda tek, tük işler yaptık. Masraflarımızı dahi çıkartamadık.. Birde vergiler, Bağkurlar ve hayat şartlarıda sırtımıza binince iyice ezildik. Nefes alamaz hale geldik. Mal aldığımız yerlere bile doğru düzgün borçlarımızı kapatamadık. Zar zor borçlarımızı ödemeye çalıştık. Birde bu büyük marketler bizlerin satışlarını iyice kesti. Yetkililer bu market olaylarınada gerekli çözümleri getirip Biz ufak esnafı rahatlatırlarsa çok iyi olacak.derken. Gelen Soğuk hava ile birlikte işlerinin artık açılmasını beklediklerini eğer işler açılmaz ise bir çok esnafın kapatacağını belirtti
HABER VE FOTO.RECEP KARAGÖZ

Orion AVM 10. yıldönümünde Jaguar hediye etti


Orion Alışveriş Merkezi’nin 10. yıldönümüne özel düzenlediği Jaguar kampanyası sonuçlandı. 16 Ekim Cuma günü yapılan çekilişle bir Orion müşterisi son model bir Jaguar sahibi oldu.
Aylardır beklenen ve Türkiye'nin neredeyse tüm illerinden binlerce kişinin katıldığı, "Dikkat! Jaguar çıkabilir" kampanyası sonuçlandı. Orion AVM giriş katında 16 Ekim Cuma günü saat 19:00'da yapılan çekiliş ile Çorlu’dan Ahmet Geçikli, Orion AVM’den son model bir Jaguar otomobil kazandı.
Orion AVM’de 12 Haziran’da başlayan ve 12 Ekim!de sona eren “Dikkat! Jaguar çıkabilir” kampanyasının çekilişi, Orion’un açılış yıldönümü olan 16 Ekim’de yapıldı. Orion giriş katında gerçekleştirilen yaşgünü etkinlikleri sonrasında, Çorlu 6. Noteri ve Orion müşterilerinin huzurunda çekiliş başladı. İlk olarak asil talihliyi belirlemek için yapılan çekilişte kazanan numara 81227 oldu. Orion’dan yaptığı alışverişlerle bu numaranın sahibi olan Ahmet Geçikli, Orion AVM girişindeki Jaguar’ı almaya hak kazandı. Yedek talihli 85295 numaralı kuponla Çorlu’dan Bülent Özçelik oldu.
Orion’da 4 ay boyunca süren kampanyaya başta Çorlu, Tekirdağ, Edirne, İstanbul olmak üzere Türkiye’nin hemen her şehrinden katılım oldu. Binlerce kişinin katıldığı kampanyada 137 bin 785 adet şans numarası dağıtıldı. Kampanyanın kazanan numaraları ve talihlileri Orion AVM’nin web sitesi olan http://www.orionavm.com.tr/ adresinde Ekim ayı sonuna kadar yayınlanacak. Sonuçlar ayrıca 22 Ekim 2009 tarihinde Milliyet gazetesinde de yer alacak.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Ç.E.T.DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI.


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan 87 üyesi olan Kısa (Ç.E.T.D) olan Çorlu Eczane Teknisyenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulunu Derneğin merkez binasında yaptı. Seçime tek liste ile gidilirken Seçimde 57 Üye oy kullandı. Kongreye misafir olarak Türkiye Eczacılar Teknisyenleri Konfederasyon Başkanı Genç Osman Küçük ve Kırklareli Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Kaya Sancar da katıldı.Yeni Yönetim Şu isimlerden oluştuHasan Dağlı,Mehmet Değer,Mehmet Çabuklar, Özkan Çakmak, Ozan Volkan, Muhittin Sürücü, Kani Seçkin.Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine ise Kemal Derin, Mehmet Özgöz, Ersin Yakın seçildiler. Dernek yönetimi önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görev taksimi yapacağını belirtti.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...