***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Kasım 2009 Pazar

ANKARA EKİN TİYATROSU KEŞAN’A GELECEK


Keşan Belediye Başkanlığı Kültür etkinlikleri çerçevesinde 13 Kasım
2009 cuma günü Keşan’a gelecek olan Ankara Ekin Tiyatrosu gündüz saat 13.00 ve 14.00’de çocuklara yönelik olan “Şarkıcı’’ adlı oyunu ve aynı gün akşam 19.30’da büyüklere yönelik olan “Heccav’’ adlı oyunu sergileyecektir.
Kültür Merkezi’nde sergilenecek “Şarkıcı’’ adlı çocuk oyunu ücretsiz olup, büyüklere yönelik “Heccav’’ adlı oyunun biletleri 10 ve 5 TL bedelle Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Kipa ve Cem Market’ten temin edilebilir.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

Depremden Korunma Yolları Konulu Konferans

04.11.2009 Çarşamba günü Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ‘’Depremden Korunma Yolları’’ konulu konferans Pr.Dr.Övgün Ahmet ERCAN tarafından verildi.
Valilik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Konferansa Vali Yardımcıları, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Üniversite öğretim görevlileri, Belediye yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenci ve Gençlik Merkezi üyesi gençler katıldı.. Pr.Dr. Övgün Ahmet ERCAN, depremden korkulmaması gerektiğini, depremin mevsimler kadar doğal bir olay olduğunu, sadece insanların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Tekirdağdan geçen fay hatları, Tekirdağda deprem riski, depreme dayanıklı konutların inşa edilmesinin önemi hakkında bilgi veren Pr.Dr.ERCAN; eski Türk evlerindeki mimari esasların günümüzde de uygulanması gerekir dedi. Büyük bir katılımla gerçekleşen konferansta Prof.Dr. ERCAN Tekirdağın yaşamak için çok güzel bir yer olduğunu insanların bunun kıymetini bilmeleri gerektiğini, her zaman deprem korkusuyla yaşamak yerine gerekli tedbirlerin alınmasının ve uzmanların görüşlerine önem verilmesinin yararlı olacağını söyledi. Özellikle binalardaki Mühendislik ve yapım hataları ile eksik malzeme kullanılmasının can ve mal kaybına neden olduğunu belirtti. Konferansın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket DEMİRKAYA Pr.Dr. Övgün Ahmet ERCAN ‘a günün anısına plaket sunarak teşekkür etti.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...