***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Şubat 2010 Çarşamba

Kırklareli ilinde Kar hayatı olumsuz etkilemedi

Salı günü tekrar etkisini gösteren soğuk ve kar yağışı, yetkililerin aldığı önlemler neticesinde, Kırklareli ilinde hayatı olumsuz etkilemedi.
Saat 11.00 sularında başlayan ve öğleden sonra iyice etkisini artıran kar yağışı ile kuvvetli poyrazın yol açtığı tipi, yine Kırklareli’ni beyaza bürüdü. Soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanmaya karşı tedbirini almakta gecikmeyen Kırklareli Belediyesi öğleden sonra ve gece saatlerinde tuzlama çalışmalarını aralıksız gerçekleştirdi.
TREDAŞ’ın da alarma geçtiği yağışlarda, enerji kesintisinin yaşanmaması oldukça sevindiriciydi. Yine Karayolları 15. Şube Şefliği ekiplerinin yoğun gayretleri ile yollar her daim açık kaldı. Kırklareli Valiliği konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “02.02.2010 tarihi öğlen saatlerinde İlimiz genelinde yağmaya başlayan kar sebebiyle İlçelerimize ve diğer illerimize sorumlu bulunan toplam 444 km’lik yolun tamamı açıktır” dendi.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre ise ilimizde şu an için kar yağışı beklenmiyor. Cuma gününden itibaren sıcaklıklar artış göstermeye başlayacak
KAYNAK.www.gazetetrakya.com

Esnaf odaları, esnafın yanında

Kırklareli ili Seyyar Pazarcılar Odası Başkanlığını tekrardan kazanan Resul Yıldırım genel kurul salonunda verilmesi planlanan plaketleri geçtiğimiz gün sahiplerine teslim etti.
Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Alsancak, ilk olarak Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz’ı makamında ziyaret etti. Yıldırım, en sıkıntılı dönemde Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin küçük esnafın yanında bulunduğunu, esnafın yaşadığı problemlerin çözümünde Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin büyük rol sahibi olduğunu, Başkan Hasan Kiraz’ın yıllardır başkanlık ettiği kooperatif sayesinde esnafların her ne zaman olursa olsun buradan sürekli güler yüzle çıktığını belirtti.
Konuşmasının ardından Resul Yıldırım, Başkan Hasan Kiraz’a pazarcılara olan sonsuz desteğinden ötürü oda yönetimi olarak plaketini takdim etti. Plaket takdiminden sonra Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz, Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım’ın bu nazik ziyaretinden ötürü memnuniyet duyduklarını ve kendilerine verilen plaketten mutlu olduklarını dile getirdi. Kiraz, esnafın bu zor döneminde her zaman yanında olacaklarını kredi kullanan tüm, esnafların da ödemelerde yaşadıkları sıkıntıların giderilmesine yönelik yardımların da her zaman devam edeceğine dikkat çekti.
Şeker; “Sıkıntılarımız yakın zamanda sona erecektir”
Bir diğer plaket teslimi ise Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker’in makamında gerçekleşti. Şeker’i makamında ziyaret eden Başkan Resul Yıldırım, plaket teslimi öncesi bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Başkanımız Ali Fuat Şeker pazarcı esnafı dahil olmak üzere tüm esnaf arkadaşlara her zaman, her türlü ve her konuda yardımlar yaparak halkımıza hizmet veriyor. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum ve odamıza ait bu plaketi takdim ediyorum.”
Konuşmasının ardından Resul Yıldırım Başkan Ali Fuat Şeker’e plaketini takdim etti. Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Başkan Ali Fuat Şeker, esnafların bu zor dönemde bir birine sahip çıkması ve bir birine destek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Bizler oda olarak herkesin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Son dönemde yaşanan sıkıntılar ve büyük değişimlere esnafımız ayak uyduramıyor. Umuyorum yakın zamanda bu sıkıntılar sona erecektir.”
Yıldırım’dan Başkan Çağlayan’a ziyaret
Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Alsancak son olarak Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret ettiler. Plaket teslimi öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Resul Yıldırım şunları söyledi; “Esnaf ile her zaman iç içe olan, sorunlarını, problemlerini, sıkıntılarını yerinde tespit ederek yardımlarda bulunan, başta siz belediye başkanımız olmak üzere, esnaf kefalet kooperatifi başkanımız ve şöförler ile otomobilciler odası başkanımıza birer plaket teslimi gerçekleştirmek istedik. Genel kurulda yapılması planlanan bu plaket törenini şimdi burada sizin makamınızda gerçekleştiriyoruz.”
Daha sonra Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan da bir konuşma yaptı ve şunları söyledi; “Pazarcı esnafından böyle bir plaket almak onur verici. Bundan önce nasıl yardımcı olduysak, bundan sonra da esnafımıza yardımcı olma gayreti içinde olacağız.” Başkan Çağlayan, son zamanlarda yaşanan tekelleşmenin pazarcı esnafının sıkıntılarının artmasına etken sağladığına dikkat çekti. Gerçekleşen ziyaret esnasında Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım Başkan Çağlayan’a son zamanlarda il merkezinde bulunan marketlerin bulundukları yerin kaldırımlarına kasalarda sebze ve meyve sergileyerek tüketicinin dikaktini çektiklerini ve bir o kadar da kötü bir görüntünün de ortaya çıkmasına sebep olduklarını belirtti. Bu konuda pazarcı esnafının Başkan Çağlayan’dan bir çözüm yaratılmasını istediklerini belirten Yıldırım, desteklerinden ötürü kendisine bir kez daha teşekkür etti. Konu hakkında bir açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Şaban Alsancak, marketlerde sunulan meyve ve sebzelerin pazar tezgahlarındakilerden daha pahalı olduğunu ve tüketiciyi çekme uğruna marketlerin her yola başvurarak pazarcılığın önüne geçmek istediklerini, fakat bunu başaramayacaklarını belirtti. Ziyaretler iyi dileklerle son buldu.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Baba Nalcı son yolculuğuna uğurlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın uzun zamandır Özel Çerkezköy Hastanesi'nde tedavi gören ve önceki gün hayata gözlerini yuman 85 yaşındaki babası Kemal Nalcı için, dün Merkez Osmanlı Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Cenaze törenine Kemalettin Nalcı ve Nalcı ailesinin yanı sıra Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Çakır, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan İnce ve Habib Bilgin, MHP Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Turan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Küpelioğlu, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Zeki Gürcün ve il genel meclis üyeleri, Çerkezköy ve belde belediye meclis üyeleri, Veliköy Belediye Eski Başkanı ve AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Efrahim Yeşil, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Çolakoğlu, Mesut İşlek, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, ÇTSO Onursal Başkanı Ömer Kılınç, ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı Dr. İsmail Doğaroğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis eski Başkanı M.Zafer Avcılar, Alevi Dedesi Sinan Boztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy belediye eski başkanlarından Remzi Garip, banka müdürleri, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Aleaddin Demirbağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Mühendisler Odası Başkanı Cengiz Yıldırım, İl Genel Meclisi eski Başkanı Halil Çelik, Sınav Dershanesi Müdürü Oktay Becerik, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Türker, DP Kapaklı eski belediye başkan adayı Mustafa Çetin çok sayıda vatandaş katıldı.
İSTASYON MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ
Babası Kemal Nalcı'nın cenaze töreninde oldukça bitkin olduğu gözlenen Kemalettin Nalcı'nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. İlçe Müftüsü Mahmut Emin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Kemal Nalcı İstasyon Mezarlığı'nda toprağa verilirken, cami çıkışında Milletvekili Kemalettin Nalcı taziyeleri kabul etti.
TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Cenaze töreninin ardından taziyeler, Erna Center'in zemin katında devam etti. Nalcı Ailesi, burada başsağlığı dileklerini kabul etti.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Çorlu Kara Teslim

Çorludaki yoğun kar yağışı nedeniyle Çorluda şehir içi ve şehirlerarası yollar kapanma noktasına gelirken akşam saatlerinde İstanbul istikameti kapandı ve Gece elektirik kesintileride meydana geldi.
Etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle hayat felce uğradı. Çorlu Tekirdağ arasındaki Karatepe mevkii ile Çırak bayırı mevkiinde çok sayıda araç mahsur kaldı. Çorluda dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu etkisini arttırarak devam etti. Yoğun şekilde yağan kar yağışı nedeniyle hayat felce uğrarken, şehir içi yollar ile şehirlerarası yollar bir çok kısmı kapandı.. Çorlu ile Tekirdağ yolu arasındaki Karatepe mevkiinde çok sayıda araç yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle mahsur kaldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri yolda mahsur kalan araçlara kurtarma çalışması yaptı. Kaygan yolda 2 tır aracı direksiyon hakimiyetini kaybederek yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Şarampole düşen araçlarda çekici yardımıyla kurtarıldı.
Şehirlerarası Minibüsler Zincirsiz Salınmadı Çorludan Tekirdağa şehirlerarası taşımacılık yapan firmalara ait otobüsler zincirsiz olması nedeniyle Tekirdağ istikametine gönderilmedi. Firmanın başka zincirli bir aracının gelmesiyle yolcular bu minibüse aktarılarak, yollarına devam etti. Trafik ekipleri şehir içinde ve şehirlerarası yollara çıkacak araçları zincirsiz trafiğe çıkışına izin vermedi. Karatepe mevkiinin dik oluşu nedeniyle çok sayıda araç inişte ve çıkışta zor anlar yaşadı. Tekirdağdan Çorluya gelmek isteyen çok sayıda araç zincirsiz olmaları nedeniyle yokuşu çıkamadı. Araç içerisinde bulunan yolcular tarafından itilmek suretiyle yokuşu çıkabilen araçlar, buzlu yolda kaza yapmamak için çaba sarf etti. Araçları yollarda mahsur kalan araç sürücüleri, en yakın merkezlere sığındı.
Çırak Bayırı Felce Uğradı Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çırak bayırı mevkiinde yine çok sayıda araç hem inişte hem çıkışta mahsur kaldı. Yardıma giden İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri de yoldaki buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. İniş ve çıkışta kayganlaşan yol nedeniyle pek çok araç yoldan çıktı. Trafik ekiplerinin araçları kurtarma çalışmasının ardından Karayolları ve Belediye ekiplerinden acil olarak yardım isteyen trafik ekipleri, çırak bayırının ivedi olarak tuzlanmasını istediler. Karayolları ve Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmasıyla birlikte çırak bayırı normale döndü.
Çevre Yolu Zaman Zaman Kapandı Çorlu Çevre yolunun açıklık alanlarında kalan kesimleri zaman zaman kar tıkaması nedeniyle trafiğe kapandı. Sürekli olarak çevre yolunun tuzlanmasını isteyen trafik ekipleri, bu istikametten seyredecek araçları başka yollara yönlendirdi. Karayolları ve Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmasının ardından bazı kesimler tek şerit olarak trafiğe açıldı. Yoğun şekildeki kar yağışı nedeniyle amansız mücadele veren trafik ekipleri, araç sürücülerinin zincirsiz seyretmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Çevre yolunda zaman zaman şiddetli tipi nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken araç sürücüleri, trafik ekiplerinden yardım istedi. Sert Esen Rüzgar Tipiye Neden Oluyor Meteorolojinin uyarılarının ardından kar yağışı beklenen Çorlu`da yağış, 07:00 sıralarında başladı. Kısa sürede şiddetini arttıran kar, sürücüler başta olmak üzere vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kimileri kar yağışından korunmak için şemsiye kullanırken, hazırlıksız yakalananlar ise adeta kardan adama döndü. Kar yağışı şiddetli rüzgarla birlikte açıklık alanlarda tipiye dönüşüyor. Bazı bölgelerde göz gözü görmüyor. Kar yağışının sürekli olarak etkisini arttırması nedeniyle şehir içi ve çevre yolunda trafikte aksamalar meydana gelmeye başladı. Çorlu’nun çıkışında bulunan çırak bayırı mevkiinde çok sayıda aracın kalması nedeniyle Edirne istikametine araçların geçişine izin verilmiyor. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, kar yağışı etkisini arttırtarak sürdürüyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye ve kara yolları ekipleri şehrin genelinde karla amanız bir mücadele sergilerken, kar yağışı nedeniyle araç sürücülerinin çok acil olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi.



KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Düşova: “Tekel AK Parti’yi bitirecek”

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Petrol-İş Lüleburgaz Şube Başkanı Turgut Düşova: “Tekel işçileri bize çok önemli bir şeyi hatırlatmıştır: hak verilmez alınır” dedi.
Geçtiğimiz gün CHP’nin haftalık olağan toplantısına katlan Turgut Düşova, Tekel işçileri ile ilgili bir sunum yaptı.
Düşova, Tekel işçilerinin 50 gündür direndiklerini ve bu direnişin Ak Parti hükümetini zor durumda bıraktığını ifade etti. Tekel’in özelleştirilmesiyle binlerce Tekel işçisinin işsiz kalma tehlikesiyle karı karşıya kaldığını dile getiren Düşova, Tekel’in ABD’li bir firmaya satılması ile tütünün dışardan alınması durumunun söz konusu olduğunu, bunun sonucunda da çok sayıda tütün ekicinsin zor durumda kaldığını belirtti.
Esnaf ve işçilere çağrı
Düşova, Lüleburgazlı işçi ve esnaflara da bir çağrı yaparak: “Kriz işçiyi de esnafı da vurdu. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. İşçimiz ve esnafımız, tüm emekçilerimiz dayanışma içinde olmalıdır. Büyük marketler esnafımızı öldürüyor. İşçilerimiz, alış verişlerini esnafımızdan yapsın, esnafımız da sıkıntılarında işçilerimizin yanında olsun. Bu şekilde bir dayanışma ile işçimiz de esnafımız da daha güçlü olur” dedi.

Kızılcan destek turlarında

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kahveciler Esnaf Odası başkanı Recep Kızılcan, Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.
Kızılcan, Şoförler Odası başkanı Kenan Koç ve Kooperatif başkanı Fahri Özkan ile bir araya gelerek, Oda başkanlarını, Genel Kurul’larında gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
Kızılcan, 6 Şubat’ta yapılacak olan Kahveciler Odası olağan Genel Kurulu ile ilgili faaliyet ve çalışmalarından bahsetti.

Kristal-İş’ten Özkan’a ziyaret

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ve Kristal-İş Lüleburgaz Şube başkanı Habib Çalışkan, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.
Kooperatif başkanı Fahri Özkan’la bir araya gelen Çetintaş ve Çalışkan, ülke ve İlçe sorunları ile ilgili sohbet ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Kırıkköy Belediyesi 6 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacak.

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
6 Mart Cumartesi günü Kırıkköy Düğün Salonu’nda yapılacak düzenlenecek olan programa Rumeli sanatçısı Cüneyt Şentürk, Gökçen Akar ve Serap erdem katılacak.
Kırıkköy Belediye Başkanı Abdurrahman Gürkan, yaptığı açıklamada, tüm Kırıkköylü kadınları davet ederek, Bu yıl 5’incisini kutladığımız ve artık gelenekselleşmiş olan bu günümüzde, tüm kadınlarımızı aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Soydan güven tazeledi

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesinin Ahmetbey beldesi Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına Mehmet Can Soydan getirildi. Soydan 1978 yılından beri Oda başkanlığı görevini sürdürüyor.
Ahmetbey Köprübaşı Restoran’da yapılan Olağan Genel Kurul’da Mehmet Can Soydan 100 oy alırken rakibi Cemal Çıkırıkçı 44 oyda kaldı.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Asil üyeler: Esman Kocaköse, Yüksel Özdil, Mehmet Tokuç, Mustafa Demir, Mustafa Özten, Samet Akkoç, Yedek üyeler: Özcan Kaymaz, Süleyman Doyran, Halil Demirhan, Serdar Pak, Ali Rıza Kozan, H. İbrahim Aladağ, Murat Umut. Denetim Kurulu: Asil üyeler: Mehmet Altıntaş, Rıdvan Akkuş, Hayri Öner, Yedek üyeler: Önder Yılmaz, Erdem Birgül Erkan Kılıçkaya.

LİAD’tan “Satış ve Pazarlama” semineri

HABER VE FOTO.Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD), satış ve pazarlama konulu eğitim semineri düzenleyecek. LİAD başkanı Cengiz Konca, düzenledikleri satış ve pazarlama eğitim seminerin amacının kişinin satış öncesi sahip olması gereken temel yetkinlikler ve hazırlık süreçlerinden başlayarak satışı sonlandırma aşamasındaki profesyonel becerilerine kadar bilinmesi gereken konuları uygulamalarla ele almakta, örnek olay çalışmaları ile tüm aşamaların yaşanarak deneyime dönüştürülmesi olduğunu vurguladı.
Konca, “Uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözümleri farklı bir yaklaşımla ele almak isteyen, teorik satış bilgileri yerine, pratik ve günlük iş akışına kolayca uygulanabilecek yeni stratejiler ve teknikler öğrenmek isteyen satış uzmanları, yöneticileri ve kariyerini satışta devam ettirmek isteyen herkese eğitim seminerimiz açıktır.”dedi.
Ata İş Merkezi’nde bulunan dernek merkezinde düzenlenecek olan eğitim semineri 10 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da yapılacak.

KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN AÇILAN KURS SONA ERDİ

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü ve İş-Kur birlikteliğiyle Erikler köyünde 07 Aralık 2009 tarihinde açılan, kadın çiftçilere yönelik, “Büyükbaş Hayvan yetiştiriciliği" kurs sona erdi.
Kursa katılan kadın çiftçilerin kurs süresince Besi Sığırcılığı ve Süt Sığırcılığı konularında öğrendikleri bilgileri yerinde görmek ve incelemek amacıyla, Celaliye köyünde faaliyet gösteren Ergin Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'ye ait büyükbaş süt inekçiliği işletmesine Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünce inceleme gezisi düzenlendi.
İnceleme gezisine katılan kadın çiftçiler, İşletme Müdürü Veteriner hekim Aydın Anıl tarafından, yem ve rasyon hazırlama ünitelerinden sağım ve süt hijyenine kadar bütün üniteleri sırasıyla gezdirerek gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu.
Çiftçi inceleme gezisi sonunda; gördükleri ve aldıkları bilgilerden oldukça memnun olan kadın kursiyerlerimiz, kendi aile işletmelerindeki eksiklikler ve yaptıkları yanlışları değerlendirme fırsatı bulduklarını ve kendilerinin de köyde birlik oluşturarak başarılı olabileceklerini ifade ettiler.

Çorlulu Hayvan Severlerden Yiyecek Yardımı

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çorlu Hayvan Severler Derneği´nin ortak çalışmasıyla hayvan barınağına yiyecek yardımında bulunuldu.
Çorlu Belediyesi bünyesinde bulunan Hıdırağa Mahallesi´ndeki hayvan barınağı hayvan severlerin desteğini bekliyor. Barınakta bulunan 300 köpek büyüklüklerine göre sınıflandırılmış üç ayrı ortamda beslenirken hayvan severler tarafından ziyaret ediliyor. Daha önce pek çok defa hayvan barınağını ziyaret eden Çorlu Hayvan Severler Derneği üyeleri, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ile birlikte hayvan barınağına yiyecek yardımında bulundu. Çorlu Belediye Meclis Üyesi Fatma Gürel´in de katıldığı ziyarette hayvan severler barınaktaki köpekleri kendi elleriyle beslediler.
Hayvan barınağında bulunan hayvanlar hakkında bilgiler veren Veteriner Çisem Eren, yürütülmekte olan çalışmaları anlattı. Çorlu Belediyesi´nin imkânlarıyla sağlıklı ve temiz bir ortamda köpeklere bakıldığını ifade eden Eren, ´Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak elimizdeki imkânlarla bu hayvanları besliyoruz. Bugün olduğu gibi geçmişte de yiyecek yardımında bulunan hayvan severler oldu. Halkımızın her türlü destek ve yardımına açığız,´ diye konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...