***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Şubat 2010 Çarşamba

KADIN ÇİFTÇİLER İÇİN AÇILAN KURS SONA ERDİ

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü ve İş-Kur birlikteliğiyle Erikler köyünde 07 Aralık 2009 tarihinde açılan, kadın çiftçilere yönelik, “Büyükbaş Hayvan yetiştiriciliği" kurs sona erdi.
Kursa katılan kadın çiftçilerin kurs süresince Besi Sığırcılığı ve Süt Sığırcılığı konularında öğrendikleri bilgileri yerinde görmek ve incelemek amacıyla, Celaliye köyünde faaliyet gösteren Ergin Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'ye ait büyükbaş süt inekçiliği işletmesine Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünce inceleme gezisi düzenlendi.
İnceleme gezisine katılan kadın çiftçiler, İşletme Müdürü Veteriner hekim Aydın Anıl tarafından, yem ve rasyon hazırlama ünitelerinden sağım ve süt hijyenine kadar bütün üniteleri sırasıyla gezdirerek gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu.
Çiftçi inceleme gezisi sonunda; gördükleri ve aldıkları bilgilerden oldukça memnun olan kadın kursiyerlerimiz, kendi aile işletmelerindeki eksiklikler ve yaptıkları yanlışları değerlendirme fırsatı bulduklarını ve kendilerinin de köyde birlik oluşturarak başarılı olabileceklerini ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...