***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Eylül 2009 Salı

Çorlu deresi zehir saçmaya devam ediyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan ve günden güne yaydığı ağır koku nedeniyle çevre sakinlerini rahatsız eden Çorlu deresi zehir saçmaya devam ediyor.
Derenin geçtiği Sağlık Mahallesi küme evler mahalle sakinleri yıllardan beri büyük sıkıntı veren Çorlu deresi için yardım istediler. Çorlu'nun en büyük mahallesi olan ve 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu deresi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Çorlu'da bulunan fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir deresine dönüşürken ağır koku nedeniylede ev sahipleri büyük sıkıntı çekiyorlar.
Evlerini satıp bölgeden gitmek isteyen bazı vatandaşlar ise evlerine satılık levhası asmalarına rağmen satamadıklarını belirttiler.
15 yıldır sağlık mahallesinde oturduğunu belirten 62 yaşındaki Ali Hasan Çalgın yıllardır bu soruna bir çare bulunmadığını, gelen her devlet yetkilisinin sadece görünüp gittiğini ve hiçbir şey yapılmadığını söyledi.
Çalgın “Ben 15 yıldır bu mahallede oturuyorum. İlk evimi yaptığım yıllarda buralarda böyle bir koku yoktu, ancak şimdi derenin pisliğinden, kokusundan durulmaz oldu. Sabahın erken saatleri ile gece yarısı koku şiddetini artırıyor. Gece yarıları kamyonlar ile buraya hayvan leşleri, ve atıklar bırakılıyor. Her gelen yetkiliye bu konuyu söyledik herkes bizi dinledi not aldı ama hiç kimse hiç şey yapmadı. Burada çocuklar su ile oynuyor hasta oluyor, hayvanlar sularını içiyor hasta olup ölüyorlar. Yetkililerin bir an önce bu önemli konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz ”dedi. Bölgedeki dere yüzünden bir çok satılık ev olduğu ancak uzun zaman geçmesine rağmen evlere alıcı çıkmadığını söylediler.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

BMC, PRO 1142 ACX, pazarda yerini aldı

BMC, PRO 1142 ACX nin tanıtımı 07 Ekimde Çorlu yeni sanayi sitesi yetkili servisi Zeki Dobrucalıda yapılacak
Türk otomotiv sektörünün köklü firmalarından BMC, kuruluşunun 45’inci yılında yeni aracı PRO 1142 ACX’ı pazara sunması ile birlikte tanıtım günlerine başladı.Nakliye sektöründe büyük pazar payı hedefleyen BMC, PRO 1142 ACX çekicilerinin Trakya turu 7 Ekimde Çorlu dan start alacak.
Çorlu BMC yetkili servisi Zeki Dorbucalı servisi önünde yapılacak olan tanıtım ile ilgili olarak bir açıklamaya yapan Genel Müdür Batuhan Dobrucalı BMC nin yeni ürünü olan Pro 1142 ACX çekicilerin tanıtımı 07 Ekim tarihinde servislerinde yapılacağını söyledi Dobrucalı “ Vizyonu Dünya markası olan BMC ailesine yeni katılan Pro 1142 ACX Euro 4 emisyon regülasyonuna uygun PRO 1142 ACX çekici 410 PS, ekstra yüksek tavanlı, astronic şanzımanlı ve interdarlı,konforlu araçtır. Yeni aracımızın 07 Ekimde tanıtımı yeni sanayi sitesinde bulunan servisimizin önünde yapılacaktır.Tanıtım gününde ilgilenen nakliyeci dostlarımızı ve tüm sektör temsilcilerini burada görmek bizlere mutluluk verecektir”dedi.Dobrucalı ayrıca tanıtım turlarının Çorlu dan sonra Trakya genelinde devam edeceğini söyledi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Define avcıları polisi görünce kaçtı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da define arayan 2 kişi polisi görünce geldikleri otomobili ve malzemelerini bırakarak kaçtı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis definecileri aradı. Fakat tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Öte yandan polis ekipleri otomobilde araç ruhsatını buldu. Polis ekipleri ruhsatta bulunan fotoğrafı ihbarcıya gösterirken, ihbarcı kaçanlardan birinin fotoğraftaki kişi olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çorlu’da Esentepe Mahallesi Emlak Konutları arkasında bulunan Çorlu Belediyesi Çim Yetiştirme alanının bekçisi 200 metre ileride dere kenarında bulunan alanda kazı yaptığını gördü. Bekçinin haber vermesi ile olay yerine gelen polis ekiplerini gören 2 define avcısı hızla kaçtı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi dere karnında bulunan ağaçlık ve çalılıklarda definecileri aradı. Daha önceden kazı alanında keşif yaptığı anlaşılan defineciler tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Kaza yaptıkları alana hazırlıklı gelen defineciler, polisleri görünce geldikleri otomobili, kazı yapımında kullanılan kazma, kürek ve yağmurluğu bıraktı. Definecilerin olay yerinde bıraktığı araçta inceleme yapan polisleri araç ruhsatını buldu. Araç ruhsatının içinde bulunan resmi gören bekçi kaçanlardan birinin o olduğunu teşhis etti. Kaçanlardan birinin isminin Muhittin E. olduğunu tespit eden polis ekipleri arama çalışmasını derinleştirdi. Definecilerin olay yerinde bırakarak kaçtıkları otomobil çekici ile alınarak otoparka kaldırıldı. Olayla ilgili polis soruşturmayı derinleştirerek definecilerin peşine düştü.
KAYNAK:HABERÇORLU

11 yaşında ki çocuk akıma kapıldı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde oturdukları evin çatısında elindeki su borusunu elektrik tellerine değdiren 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi akıma kapılması sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralanan çocuk kaldırıldığı devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından İstanbul Göztepe araştırma hastanesine sevk edildi. 11 yaşındaki Emrullah Tezsezer yeğenleri ile birlikte oynamak için Sağlık Mahallesi Ahenk Caddesi üzerinde bulunan üç katlı evlerinin çatısına çıktı. Çatıda bulanan 5 metrelik plastik su borusunu aşağıya atmak isteyen Emrullah Tezsezer borunun elektrik tellerine değmesi sonucu akıma kapıldı. Akıma kapılan küçük çocuk 10 metre yükseklikten oyun oynadığı diğer çocukların gözü önünde aşağıya düşmesi sonucu yaralandı. Olayı gören çocukların Tezsezer’in ailesine haber vermesi ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk tedavisinin ardından vücudunda 2 sınıf yanıklar oluşan küçük çocuk hastanede yanık ünite tedavisinin bulunmamasından dolayı İstanbul Göztepe araştırma hastanesine sevk edildi. Oğlunun yaşam savaşı verdiğini belirten baba Ayhan Tezsezer Çorlu’da 300 binden fazla insan yaşıyor ancak devlet hastanesi gibi bir hastanede yanık tedavi ünitesi yok. Böyle bir şey olmaz. Ben hastane hastane yer arayıp oğlum için yer buldum. Bulamasaydım benim oğlumun tedavisi demek ki yapılmayacaktı” dedi. Baba Ayhan Tezsezer ayrıca TREDAŞ’a dava açacağını da kaydetti.
KAYNAK:HABERÇORLU

Tren seferleri yeniden başladı


Selin, rayları tahrip etmesi nedeniyle iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren seferleri dün yeniden başladı. Bir yandan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gar yetkilileri, İstanbul-Çerkezköy arasında seferlerin, kısmı tehirlerle de olsa devam edeceğini dile getirdi. Bu arada, Çerkezköy-Edirne arasındaki tren seferleri de 6 ay aradan sonra yeniden başladıEylül Ayı başında Trakya'yı felç eden sel, Çerkezköy ile İstanbul arasındaki, tren seferlerini de vurmuş, Çerkezköy-İstanbul arasındaki seferler iptal edilmişti.

DÜN İLK SEFER YAPILDI
Ve, 8 Eylül'den itibaren iptal edilen Çerkezköy-İstanbul Tren seferleri dün yeniden başladı. TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca-Kurfalı arasında oluşan derin hasarlar, büyük oranda tamir edilerek, altyapı yeniden güçlendirildi. Çalışmalar kısmen devam ederken, tren seferleri de dün itibariyle yeniden başladı. Çalışmalar nedeniyle dün saat 10.55'te Çerkezköy Garı'na varması gereken tren, saat 12.45'te Çerkezköy'e vardı.

DİZEL LOKOMOTİFLER DEVREYE SOKULUYOR
Yolcuların mağduriyet yaşamaması için, çalışmalar tamamen sonlanmadan seferlerin başladığını dile getiren yetkililer, elektrik hatlarının kesik olduğu Çatalca-Kabakça İstasyonları arasında da, dizel lokomotiflerin devreye sokulduğunu dile getirdiler. Alınan bilgilere göre; Kabakça Edirne arasında kalan hatta ise, trenler enerjisini normal hattan alabiliyor. Kısa bir süre içinde çalışmaların tamamlanması ile birlikte, seferlerdeki gecikmeler de, ortadan kalkmış olacak.

RAYLAR HAVADA KALMIŞTI
Seferler ve yoldaki tahribata ilişkin görüştüğümüz TCDD 1. Bölge Başmüdürü Üzeyir Ülker, selin Çerkezköy-Çatalca arasındaki demiryolu hattına büyük zarar verdiğini vurgulayarak "Selin vurduğu yerlerde, demiryolu platformunun altı 3-4 metre kadar oyulmuş. Raylar havada öylece duruyor. Özellikle Çatalca-Kabakça arasında hasarın boyutu oldukça büyük. Sel dindikten hemen sonra, biz de yol tamiratlarına başladık. Ekim Ayı'nın başında, seferlerin yeniden başlamasını planlıyoruz." demişti.

ÇERKEZKÖY-EDİRNE SEFERLERİ DE BAŞLADI
Bu arada, Çerkezköy-Edirne arasında yolcu taşıyan 81731 No'lu tren de, 6 ay aradan sonra yeniden seferlerine başladı. Pehlivanköy-Edirne arasındaki yol yenilenmesi nedeniyle seferden kaldırılan trenin yeniden seferlere başlaması en fazla öğrencileri sevindirdi. Gar yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çerkezköy-Edirne arasında normal ulaşım bedeli tam bilet için 8.3 TL, indirimli bilet 6.75 TL, Çerkezköy-Uzunköprü arasında tam bilet 7.5 TL, indirimli bilet 6 TL, Çerkezköy-Sirkeci arasında tam bilet 5.75 TL, indirimli bilet 4.50 TL'den satılıyor.

KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI TÜM GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile ‘Genel Girişimcilik Eğitim Programı’; 03-04 Ekim’09, 10-11 Ekim’09 ve 17-18 Ekim’09 tarihleri ve 09:00-16:00 saatleri arasında Çorlu TSO Konferans Salonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
İşini Kurmak- Geliştirmek İsteyen Tüm Girişimcileri Bekliyoruz
Çorlu TSO ‘Genel Girişimcilik Eğitim Programı’ hakkında bilgi veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Genel Girişimcilik Eğitimini; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve iş planı hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek; “Girişimci adaylarına; girişimcilik, iş kurma, yönetme, iş planı ve pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler verilerek, kuracakları işletmelerin daha uzun ömürlü ve verimli olmalarını sağlamak, karşılaşabilecekleri sorunları önceden tahmin edip ona göre çözüm üretmelerini sağlamak, hatalı iş kurulmasını engellemek, iş planına dayalı işletme yönetimine geçişlerini sağlayabilmek için yararlı bir eğitim olacaktır. Toplam 26 saat olan eğitimimiz; 03-04 Ekim’09, 10-11 Ekim’09 ve 17-18 Ekim’09 tarihlerinde, 09:00- 16:00 saatleri arasında Odamız konferans salonunda verilecektir. İçeriği ‘Girişimcilik potansiyeli değerlendirme, yapılabilirlik araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim ve organizasyon planı ve finansal plan’ olan Genel Girişimcilik Eğitimine; kendi işini kurmak isteyen veya kurulu işletmelerini geliştirmek isteyen tüm girişimcilerimizi bekliyoruz” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TREDAŞTAN ELEKTİRİK KESİNTİSİ UYARISI

TREDAŞ Genel Müdürlüğümüz Çorlu İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bakım
çalışmaları nedeniyle;
30.09.2009 Çarşamba günü 09:00 – 15:30 saatleri arasında 6,5 (altıbuçuk) saat süre ile;
Karamehmet Köyü, Bakırça Köyü enerji kesintisinden etkilenecektir.
03.10.2009 Cumartesi günü 09:00 – 15:30 saatleri arasında 6,5 (altıbuçuk) saat süre ile;
Ulaş Beldesi, Marmaracık Beldesi enerji kesintisinden etkilenecektir.
04.10.2009 Pazar günü 09:00 – 15:30 saatleri arasında 6,5 (altıbuçuk) saat süre ile;
Çorlu Merkez, Yeşiltepe Mahallesi kısmi olarak enerji kesintisinden etkilenecektir

Çorlu mezarlıklarına Musluk HIRSIZLARI DADANDI







Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde mezarlıklara hırsızlar dadanarak çeşmelerin muslukları çalıyorlar.
Çorlu Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü personeli 29 Eylül 2009 Salı sabahı mezarlıkta bulunan çeşmelerin pirinç musluklarının söküldüğünü tespit etti. Gece saatlerinde meydana geldiği tahmin edilen bu olay nedeniyle çeşmedeki suların boşa aktığı ve mezarlığın çeşitli yerlerinde su birikintileri oluştuğu görüldü. Mezarlıkta çalışan personel çeşmelere plastik musluk ve kör tıpa takarak suyun boşa akmasını önledi. Ancak kalıcı bir çözüm için takılan çeşmelerin korunup kollanması gerekiyor.
Yaşanan bu hırsızlığın ilk olmadığı Mezarlık personeli tarafından dile getirildi. Bir hafta öncesinde çeşmelerdeki muslukların yarısı çalınırken geri kalan bölümü yaşanan son olayda yerlerinden söküldü. Bu musluklar yerlerinden sökülürken çeşmelere de zarar verildiği mermer ve taşlarına zarar verildiği görüldü. Bazı musluklar boru bağlantı yerleriyle birlikte koparıldığı için yüksek maliyetli zarar meydana geldi.
Öte yandan muslukları çalan kişilerin tespitine yönelik çalışma başlatıldı. Söz konuşu hırsızlığı gerçekleştiren kişiler araştırılırken Türk toplumunda manevi değeri son derece yüksek olan mezarlıkta ekonomik değeri düşük pirinç muslukların tümünün hangi nedenle çalındığı merak konusu oldu.
Muslukları çalınan çeşmelerdeki bakım çalışmalarını yerinde izleyen Mezarlıklar Müdürü Vildan Perçin: “Mezarlıkta birer arayla iki hırsızlık gerçekleşti. Ekonomik değeri düşük olan bu muslukların çalışması yüksek maliyetli zarara yol açıyor. Muslukları sökülen çeşmelerde su boşa aktığı için israf oluyor. Musluklar sökülürken çeşmelerin mermerlerine de zarar verilmiş. Muslukları söken kişileri tespit etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalılar. Bu olaya tanık olanlar varsa bize bildirsinler.”diye çağrıda bulundu.Geçtiğimiz günlerdede Yeni mezarlıktaki çeşmelerin musluklarını çalan hırsızları gündeme getirmiştik. Mezarlıkta hayrat için yapılan çeşmelerin musluklarını hangi vicdana dayanaraka çalarlar anlamak mümkün değil




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...