***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Eylül 2009 Salı

Tren seferleri yeniden başladı


Selin, rayları tahrip etmesi nedeniyle iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren seferleri dün yeniden başladı. Bir yandan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gar yetkilileri, İstanbul-Çerkezköy arasında seferlerin, kısmı tehirlerle de olsa devam edeceğini dile getirdi. Bu arada, Çerkezköy-Edirne arasındaki tren seferleri de 6 ay aradan sonra yeniden başladıEylül Ayı başında Trakya'yı felç eden sel, Çerkezköy ile İstanbul arasındaki, tren seferlerini de vurmuş, Çerkezköy-İstanbul arasındaki seferler iptal edilmişti.

DÜN İLK SEFER YAPILDI
Ve, 8 Eylül'den itibaren iptal edilen Çerkezköy-İstanbul Tren seferleri dün yeniden başladı. TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çatalca-Kurfalı arasında oluşan derin hasarlar, büyük oranda tamir edilerek, altyapı yeniden güçlendirildi. Çalışmalar kısmen devam ederken, tren seferleri de dün itibariyle yeniden başladı. Çalışmalar nedeniyle dün saat 10.55'te Çerkezköy Garı'na varması gereken tren, saat 12.45'te Çerkezköy'e vardı.

DİZEL LOKOMOTİFLER DEVREYE SOKULUYOR
Yolcuların mağduriyet yaşamaması için, çalışmalar tamamen sonlanmadan seferlerin başladığını dile getiren yetkililer, elektrik hatlarının kesik olduğu Çatalca-Kabakça İstasyonları arasında da, dizel lokomotiflerin devreye sokulduğunu dile getirdiler. Alınan bilgilere göre; Kabakça Edirne arasında kalan hatta ise, trenler enerjisini normal hattan alabiliyor. Kısa bir süre içinde çalışmaların tamamlanması ile birlikte, seferlerdeki gecikmeler de, ortadan kalkmış olacak.

RAYLAR HAVADA KALMIŞTI
Seferler ve yoldaki tahribata ilişkin görüştüğümüz TCDD 1. Bölge Başmüdürü Üzeyir Ülker, selin Çerkezköy-Çatalca arasındaki demiryolu hattına büyük zarar verdiğini vurgulayarak "Selin vurduğu yerlerde, demiryolu platformunun altı 3-4 metre kadar oyulmuş. Raylar havada öylece duruyor. Özellikle Çatalca-Kabakça arasında hasarın boyutu oldukça büyük. Sel dindikten hemen sonra, biz de yol tamiratlarına başladık. Ekim Ayı'nın başında, seferlerin yeniden başlamasını planlıyoruz." demişti.

ÇERKEZKÖY-EDİRNE SEFERLERİ DE BAŞLADI
Bu arada, Çerkezköy-Edirne arasında yolcu taşıyan 81731 No'lu tren de, 6 ay aradan sonra yeniden seferlerine başladı. Pehlivanköy-Edirne arasındaki yol yenilenmesi nedeniyle seferden kaldırılan trenin yeniden seferlere başlaması en fazla öğrencileri sevindirdi. Gar yetkililerinden alınan bilgiye göre; Çerkezköy-Edirne arasında normal ulaşım bedeli tam bilet için 8.3 TL, indirimli bilet 6.75 TL, Çerkezköy-Uzunköprü arasında tam bilet 7.5 TL, indirimli bilet 6 TL, Çerkezköy-Sirkeci arasında tam bilet 5.75 TL, indirimli bilet 4.50 TL'den satılıyor.

KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...