***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Ağustos 2009 Salı

Çerkezköy İlçesinde Ramazan şenlikleri başladı

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde Ramazan Şenlikleri ünlü Türkücü Latif Doğan'ın konseriyle start aldı. İftar sonrası yapılan açılışa Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem katılarak, Şenlik Alanı'nın kurdelasını keserek acılışı diğer davetlilerle birlikte yaptılar. Evim Limited Şirketi tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri, Feshane Geceleri'ni ramazan bitimine kadar Çerkezköy'e taşıyacak.
Çerkezköy Halk Pazarı yanınra kurulan Ramazan Şenlikleri'nin açılışı ünlü sanatçı Latif Doğan ve Hüseyin Şimşek'in konserleriyle gerçekleşti. Bir ay sürecek olan Şenlikler'in açılışı cumartesi günü iftar sonrası gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde Festival Alanı'nın kurdelasını Milletvekili Kemalettin Nalcı ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Açılış sonrası festival alanını dolaşan Başkan Ali Ertem, "İlk defa böyle bir organizasyon Çerkezköy'de düzenleniyor. İstanbul'daki Feshane Geleneği'nin buradada devam etmesini temenni ederim." diye konuştu. Açılışta konuşan Milletvekili Kemalettin Nalcı ise, bir ay sürecek olan festivalin hayırlı olmasını diledi. Açılışa Nalcı ile Ertem'in yanı sıra Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, Kapaklı Ak Parti Belde Başkanı Hamit Oral, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş ve binlerce Çerkezköylü katıldı.
Binlerce Çerkezköylü'nün katıldığı Ramazan Festivali açılışı daha sonra Hüseyin Şimşek ile devam etti. Şarkıcı Hüseyin Şimşek, popüler şarkılarla festivalin ilk gününde Çerkezköylüler'i coşturdu. Konseri izleyen Başkan Ali Ertem'de konser alanını dolduran halka hitap etti. Sahneye davet edilen Belediye Başkanı Ali Ertem, "Ramazan şenlikleriyle birlikte ilk defa bu akşam Çerkezköy'de başlayan bu Feshane gecelerinin devam etmesini diliyorum. Hep birlikte vatandaşlarımız değerli sanatçılarımızı dinleyerek, standlarımızda iihtiyaçlarını alabilecekler. Ben Çerkezköy Halkının böyle bir organizasyonda mutlu ve huzurlu olmasını temenni ediyorum. Bu ayın bütün müslümanlara hayırlı olmasını dilerim." dedi.
Hüseyin Şimşek'in programını tamamlamasının ardından gecenin heyecanla beklenen ismi Latif Doğan sahne aldı. Ünlü sanatçı Latif Doğan'ın sahneye gelmesiyle birlikte konser alanı hareketlendi. Hayranlarını dakikalarca selamlayan Latif Doğan, ilk şarkıda seyircilerle birlikte düet yaptı. Doğan'ın 'Yar gelecek' şarkısına seyirciler eşlik ederken, Doğan meşhur 'küstüm' şarkısıyla hayranlarını coşturdu.
Evim Limited Şirketi tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri'nin, Feshane Geceleri'ni Çerkezköy'e taşıyacağını söyleyen organizatörler Osman Öğütçü, Mehmet Öğütçü ve Ömer Öğütçü gecede Latif Doğan konserinden önce halkı selamladılar.
Her akşam birbirinden ünlü sanatçıların konseriyle renklenecek Ramazan Şenlikleri'ni izlemek sadece 1 TL ile mümkün olacak. 130 tanıtım ve alışveriş standının kurulduğu şenliklerde, lunaparktan çay bahçelerine kadar birçok dinlenme ve eğlence merkezi yer alıyor. Festivalin ilk gününde standlar doldu taştı. Çeşitli ürünlerin sergilenip, satışa sunulduğu stantlara büyük ilgi gösteren vatandaşlar alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Ramazan Şenlikleri'nde Hakkı Bulut, Cengiz İmren, Ceylan, Hüsnü Şenlendirici, Azer Bülbül, Hülya Polat, Güler Işık, Yaşar İpek, Hüseyin Şimşek, Rahmi Aydın, Abdullah Karaman, Yılmaz Kasapoğlu, Gönül Kahraman, Adnan Yılmaz, Sebahat Yılmaz, Ankaralı Ayşe, Mersinli İsmail, Cimilli İbo, Yasemin Yıldız, Toprak, Celal Yarıcı, Yusuf Harputlu, Ferman Akdeniz, Mehmet Akyıldız ve Yağız çeşitli günlerde katılarak konser vereceği öğrenildi.Şenlikler Bayram'ın 3'üncü Günü'ne kadar devam edecek.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY GAZETESİ

MHP İlçe Başkanı ÇANKAYA;delegelerimiz kendi hür iradeleri ile oy kullanmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Av. Aslı ÇANKAYA ilçe kamuoyunda; “Uzunköprü MHP İl kongresinde seçimi kaybetti” şeklinde çıkan söylentilere yazılı bir açıklama ile açıklık getirdi.
Başkan ÇANKAYA şu açıklamayı yaptı;
“MHP Uzunköprü İlçe Teşkilatı olarak 16/08/2009 Pazar günü gerçekleşmiş olan İl Kongremizde Başkanlığa aday olan Sayın Dr. Gürsel ŞİMŞEK veya Sayın Ekrem DEMİR’ in destekleneceği yönünde delegelerimizi bağlayıcı herhangi bir karar alınmamıştır. İl Delegelerimiz kendi hür iradeleri ile oy haklarını kullanmışlardır. Böyle bir durumda MHP Uzunköprü İlçe Teşkilatının kaybetmiş olduğu bir seçim bulunmamaktadır.
Kazanılan tek bir seçim vardır. O da MHP Uzunköprü İlçe Başkanı olarak ben ve yönetim kurulu üyelerimin 21/06/2009 tarihinde gerçekleşmiş olan İlçe Kongresinde Delegelerimizin ve yönetim listesinde yer alan arkadaşlarımız ile kazanmış olduğumuz seçimdir.
Edirne İl Başkanımız Sayın Dr. Gürsel ŞİMŞEK’ i bu vesile ile kutlar, teşkilatımıza hayırlı olmasını dilerim.”
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ BARIŞ GAZETESİ

Edirne’de 6 yıl sonra tekrar kuruldu

Edirne’de 6 yıl aradan sonra tekrar iftar çadırı kuruldu. 6 yıl aradan sonra yeniden kurulan iftar çadırına vatandaşlar akın ettiler. Geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda Uzunköprü’de de kurulan ve yaklaşık 2500 kişiye sıcak yemek yeme imkanı sunan aş evi bu yıl kurulmadı. Öğretmen evi çay bahçesinde kurulan ve ayrıca birkaç mahalle de de yemek dağıtımı yapılarak vatandaşlara ulaştırılan yemekler zaman zaman vatandaşlar tarafından israf edilerek çöpe dahi atılıyordu. Bunu gören ve tespit eden yetkililer bu yıl aş evi kurmama kararı aldılar. Önceki yıllarda aş evi Kaymakamlık, Belediye, UTSO, Borsa ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştiriliyordu. Ancak buradan faydalanan birçok insan aldıkları yemekleri israf ettikleri için bu yıl kurulmama kararı alındı. Onun için bu yıl ilçede bulunan fakir fukara vatandaşlara Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kuru gıda yardımı yapılacak. Vatandaş böylelikle yemeğini evinde yeteri kadar yapıp israf edemeyecek.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

HARF İNKİLABININ 81 YIL DÖNÜMÜ TEKİRDAĞINDA KUTLANDI












Ulu Önder Atatürk ün Tekirdağ a gelişi ve Harf İnkılâbının Kabulünün 81. yıldönümü münasebetiyle sahil alanında bulunan Harf İnkılabı Anıtına çelenk sunulduKutlamalar çerçevesinde Tekirdağ Valisi tarafından Valilik Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldıDaha sonra Prof.Dr. Erdoğan BOZ tarafından Türklerin Kullandığı Alfabeler Yeni Türk(Latin) Alfabesi Yozlaşmalar konulu bir konferans verildiKutlamalar akşam Tekirdağ Belediyesi Musiki Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezinde verilen Türk Sanat Müziği konseriyle sona erdi
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİĞİ SİTESİ

MHP EDİRNE İL YÖNETİMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

MHP Edirne İl Başkanlığı’na Dr. Gürsel Şimşek’in, İkinci başkanlığa da Zakir Topdur’un getirildiği toplantıda diğer görevlerde şöyle paylaşıldı: Başkan Yardımcılıklarına Ahmet Karagüle, Orhan Çakırlar, Ayşe Karadaş, Mehmet Aktaş, Mehmet Ali Tanı, İl Sekreterliğine; Yaşar Yavuz, İl Muhasipliğine Fahri Atakan seçilirken, Yönetim Kurulu Üyelikliklerine; Fatma Bayraktar, Zihni Özaydınlık, K.Nüzhet Erkan, Ahmet Boztürk, Gökhan Altınok, Murat Alkan, Faris Çelik, Ergün Dönmez, Ali Orhan Gözler, Osman Tetik, Nail Uzelli, Ayhan Yeni, Ahmet Ceyhan, Nuri Bostancı
KAYNAK:www.ipsala.com

İPSALA BELEDİYE BAŞKANINA ORGANİK DOMATES HEDİYE EDİLDİ

Organik tarımın tüm dünyada ilerlemesiyle İpsala’da da organik tarım ürünleri yetiştirilmeye başlandı.
Edirne iline bağlı İpsala ilçesinin Kapucu Mahallesi’nde oturan İsmail Güven isimli çiftçi bahçesinde yetiştirdiği organik tarım ürünlerinden yaklaşık 1 Kilogram ağırlığındaki domateslerden İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’e hediye etti.
Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, hediye edilen domates için çiftçiye teşekkür ederek, tamamen doğal olan besinleri tüketmenin her zaman daha faydalı olduğunu ve tüm dünya’da organik tarımın ön plana çıktığını dile getirdi.
KAYNAK:www.ipsala.com

Milletvekili Hakkında Jandarmaya Şikayet

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kapaklı beldesi belediye başkan vekili Ayhan Arslan, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı hakkında, kendisini tehdit ettiği iddiasıyla jandarmaya şikayette bulundu.
Alınan bilgiye göre, Milletvekili Nalcı'nın sahibi olduğu Erna İnşaat firması, Kapaklı Belediyesinin açtığı 137 bin metrekarelik beton yol yapımı ihalesini 2 milyon TL bedelle kazandı.
İşi 1.5 ay önce teslim eden Nalcı'nın firmasına belediye 200 bin TL borçlu kaldı.
Borcun ödenmemesi üzerine Kapaklı Belediyesine giden Milletvekili Nalcı, Belediye Başkan Vekili Arslan'la görüştü.
Geciken ödemenin yapılmasını isteyen Nalcı, ödeme yapılmayacağı söylenince Arslan'la bir süre tartıştı.
Arslan, olayın ardından Çerkezköy Jandarma Komutanlığına giderek, kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Nalcı hakkında şikâyette bulundu.
''Ödeme İçin Onay Bekleniyor''
Belediye Başkan Vekili Arslan, yaptığı açıklamada, Nalcı'nın ödemeler konusunda belediyeyi tehdit ettiğini öne sürdü.
Nalcı'nın firmasına 2 milyon TL ihale bedelli beton yol yapım işiyle ilgili yaklaşık 200 bin TL borçları kaldığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
''Nalcı'ya bu ödemeyle ilgili geçici teminat vermek için Kamu İhale Kurumundan onay gelmesini bekliyoruz. Ancak şimdiye kadar bu ödemeyle ilgili bir onay bize ulaşmadı. Nalcı, bunu bilmesine rağmen bugün belediyemize gelerek olay çıkardı ve bizleri tehdit etti. Ben de kendisine bu tutumumun yanlış olduğunu söyledim. Nalcı'nın aynı tavrı sürdürmesi dolayısıyla da 25 şahitle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığına giderek hakkında şikayette bulundum.''
''Alacağımı Tahsil Edemiyorum''
Milletvekili Nalcı da belediyeden alacağının 260 bin TL olduğunu savunarak, Kapaklı Belediyesinden alacağını tahsil edememesi nedeniyle şirketinin zor duruma düştüğünü söyledi.
Devletin parası olmadan ihaleye çıkmadığını belirten Nalcı, şöyle konuştu:
''Belediye keyfi bir tutum takınarak ödeme yapmıyor. Ben de bu yüzden alacağımın tahsil edilmesi için 20 gün önce Çerkezköy Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vererek suç duyurusunda bulundum. Bu olayla ilgili haciz kararı alındı. Buna rağmen yine de ödeme yapılmıyor.''
KAYNAK:ÇORLU KENT GAZETESİ

KIRKLARELİNDEN KISA KISA

EVDEN ZİYNET EŞYALARI ÇALINDI
Kırklareli'nde bir evden çok sayıda ziynet eşyası çalındı. Edinilen bilgilere göre, Karakaş Mahallesi 100. Yıl Caddesi'nde B.S'ye ait evine giren kişi ya da kişiler, altın yüzük, 2 kolye, bileklik ile kol saati çaldı. Bu arada, B.S'ye ait posta kutusundan da küçük bir kağıda yazılı 'kızını seviyorsan sus biz sizi görüyoruz' şeklinde bir not çıktı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
ÜZERİNDE BIÇAK TAŞIYAN KİŞİ YAKALANDI
Kırklareli'nde üzerinde bıçak taşıyan kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Yayla Mahallesi Merdivenli Sokak'ta, şüphe üzerine polis tarafından aranan T.Ç'den bıçak bulundu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Ç, ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılırken bıçağa el konuldu.
AĞAÇTAN DÜŞEN KİŞİ YARALANDI
Demirköy ilçesinde bir kişi ağaçtan düşerek yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Yeni Mahallesi İğneada Caddesi'nde evinin bahçesindeki ağaca elma toplamak için çıkan A.K, dengesini kaybetmesi sonucu düşerek yaralandı. A.K, Demirköy Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Sağlık ocağında tedavisi yapılan A.K, daha sonra taburcu edildi.
PARMAKLARINI ODUN KESME MAKİNESİNE KAPTIRDI
Demirköy ilçesinde bir kişi parmaklarını odun kesme makinesine kaptırdı. Edinilen bilgilere göre, Hamdibey Mahallesi Urgazyolu Kümeevler'deki bir fabrikada işçi olarak çalışan H.K, sağ el parmaklarını odun makinesine kaptırdı. Parmakları kopan H.K, Demirköy Sağlık Ocağı'ndaki ilk tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Kırklareli Devlet Hastanesine sevk edildi.
BAKKALA SAHTE PARA VEREN KİŞİ YAKALANDI
Lüleburgaz ilçesinde alış veriş yaptığı bakkala sahte 100 lira veren kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Gündoğu Mahallesi Kışla Sokak'ta G.B'e ait bakkaldan alış veriş yaparak sahte 100 lira veren Y.M, polislerce yakalandı. Olayla ilgili soruşturmalar sürüyor. EVDEN HIRSIZLIK Kırklareli'de bir evden ziynet eşyası çalındı. B.S'nin Karakaş Mahallesindeki evinden henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce altın yüzük, altın zincir, altın bilezik, kolye ve bileklik çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İŞ KAZASI: 1 YARALI
Demirköy ilçesininde fabrikada çalışan bir işçi yaralandı. Hamdibey Mahallesi'nde bir fabrikada işçi olarak çalışan H.K, odun kestiği esnada elini keski makinesine kaptırdı. H.K, Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
TARTIŞTIĞI EŞİNİ DÖVDÜ
Lüleburgaz'da bir kişi tartıştığı eşini dövdü. Güneş Mahallesi'nde oturan B.K, tartıştığı eşi H.K. tarafından dövüldüğünü iddia ederek, polise şikayet etti. Polis ekipleri, B.K'yı sağlık kontrolünden geçirdikten sonra olayla ilgili soruşturma başlattı.
OTOMOBİLDEN HIRSIZLIK
Lüleburgaz ilçesinde park halindeki bir otomobilden para ve kredi kartı çalındı. U.Y'nin Özerler Mahallesi'nde park halinde bıraktığı 39 LH 323 plakalı otomobilden henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce 550 TL ve çeşitli bankalara ait kredi kart çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:www.22haber.com

ÇORLU BAKKALLAR ODASI BAŞKANI YUSUF GÜMÜŞ VERESİYE DEFTERLERİNİ RAFTAN İNDİRDİK


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Bakkallar odası Başkanı Yusuf Gümüş yaptığı açıklamada, kredi kartı mağdurlarının tekrar bakkalların müşterisi olduklarını söyledi.Müşteri sayısının arttığını fakat veresiye defterinin kabardığını belirten Yusuf Gümüş "Krizden çok sıkıntıya giren yine bakkal oldu. Çünkü büyük alışveriş merkezlerinden alışveriş yapamayan kerdi kartı mağdurları tekrar bizim bakkallara müşteri oldular. Bizim rafta bulunan veresiye defteri raftan indi. Ekonomik yönden sıkıntıda olan müşterilerimize destek olmaya başladı. Ama bu desteği nereye kadar sürdürebilir ki? Bakkal arkadaşlarımızın imkanları kısıtlı. Bu rağmen bakkallarımız müşterilerine yardımcı olmayı sürdürüyor" dedi.Büyük marketlerin bulundukları ve açıldıkları yerlerde küçük esnafı tamamıyla yok ettiğini belirten Gümüş şunları söyledi:"Bir marketin açıldığı yerde bakkal, manav, kasap, şarküteri, büfe fırın hepsi bitiyor. Nerede market açılacaksa mutlaka esnaf odalarının görüşü alınmalıdır. Bu nedenle de marketler yasası bir an önce çıkartılarak, bu işin bir düzene kavuşturulması gerekmektedir."dedi
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ÇİSAD’ ta İFTAR YEMEĞİ




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan ÇİSAD (Çorlu İş Adamları ve Sanayicileri Derneği); üyesi ve aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi olan Yaşar YILMAZ yeni açmış olduğu HİSMAR AVM‘ nin Restorant bölümünde verdiği İftar yemeğinde ÇİSAD üyelerini ve davet edilen diğer misafirleri bir araya getirdi. Keyifli ve güzel bir ortamda geçen yemekte, Dernek Başkanı ve Dişhekimi Kemal KAVUT’un ve ÇİSAD Saymanı Yaşar YILMAZ’ ın konuşmalarının yanı sıra; fasıl müziği eşliğinde misafirler keyifli anlar yaşadı.
İftar yemeğinde ; Kriz dönemlerinde ve değişik zor dönemlerde dernek üyeleri arasındaki dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemi dile getirildi.
HABER:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Çorlu Belediyesi Hız Düşürücü Set Yapımına Başladı




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesinin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, işlek cadde ve yollarda trafik kaza risklerini azaltmak ve yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan yerlere hız düşürücü set yapıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, hız düşürücü setlerin yapılacağı yerleri belirlerken Çorlu’nun çeşitli yerlerinde kapsamlı incelemeler yaptıklarını belirtti. Trafiğin yoğun olduğu kavşak ve geçiş noktalarının yanı sıra okul önlerinde de hız düşürücü set yapıldığını belirten Güngör, “Sürücülerin taşıtları yavaş sürmeleri gereken yerlerde hız düşürücü setler yaptı. Bu sayede kaza riskleri de en düşük seviyeye inecek. Çalışmalarımızı Çorlu’nun tamamını kapsayacak şekilde sürdürüyoruz.”dedi.
Hız Düşürücü Bariyer Yapılan Yerler:
1-Çorlu Lisesi önü yaya kaldırımı başlangıcı
2-Kız meslek önü yaya kaldırım başları.
3-Orion’dan Atakent’e gidiş yolu.
4-Atakent İlköğretim yaya yolu başlangıcı.
5-Anadolu Lisesi Atakent virajı.
6-Sağlık Mahallesi, Cami ile İstiklal İlköğretim okulu arası.
7-Havuzlar Yolu, İsmet Paşa Bulvarı bağlantı noktası.


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Babaeski Belediyesi’nde Yapılan İhale İle İlgili iki Açıklama Geldi


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığı’nın Çöp toplama İhalesi yapıldı.
Dört firmanın teklif vermesi ile başlayan ihaleyi en uygun fiyatı veren Grup Temizlik Oto Kiralama, Taşıma Servis ve Yedek Parça Dış Ticaret Limited Şirketi kazandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Karaca, ihale ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Tedarikçi firmaya 16 aylık İlçemizin çöp toplama hizmet bedeli ve çöplerimizin her gün Kırklareli’ne nakliye bedeli olarak toplam 1.510.681,00 TL ödenecektir. Bu yıl çöplerimiz toplandıktan sonra her gün düzenli olarak Kırklareli Çöp Toplama Merkezi’ne taşınacaktır. Uzmanlar tarafından yapılan yaklaşık maliyet hesapları sonucunda Kırklareli’ne çöp nakil işi 15.000,00 TL’yi bulmaktadır. Yani çöp toplama maliyeti nakliye ücretleri de dâhil aylık 94.417,56 TL’dir. Önceki yıllarda aylık 97.500,00 TL’ye toplanan çöplerimiz şimdi nakliye bedelini düştükten sonra aylık 79.417,56 TL’ye toplanacaktır. Şeffaf, katılımcı ve rekabetçi bir ortamda yapılan ihale sonucunda belediyemizin önceki yıllara göre toplam kazancı aylık 18.082,44 TL yıllık 216.989,28 TL’dir. Belediyemizde ayrıca çöp konteynırı satın alma ihalesi de gerçekleştirilmiştir. Üç firmanın teklif vermesi ile başlayan İhaleyi Teksim Konteynır Galvaniz Sanayi Tic Ltd Şti 64.220,00 TL’ye kazandı. Tanesi 247,00 TL’den toplam 260 adet konteynır tedarikçi firma tarafından belediyemize sağlanacaktır. Konteynır alımımız yeni yıl ile birlikte de devam edecektir. Önümüzdeki aylarda halkımız konteynırlarına kavuşmaya başlayacak ve evlerimiz önlerindeki koku, görüntü kirliliği ortadan kalkacak, ilçemiz daha temiz bir hale gelecektir.”

Keşan Belediyesi’nden denetimler…

Edirne iline bağlı Keşan Belediyesi Zabıta ekipleri Pastane denetimlerine başladı.
Sağlık Grup Başkanlığı’ndan Çevre Sağlığı Teknisyeni Mehmet Orhan ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden Zabıta Memurları İsmail Avcı ve Hasan Direk’ten oluşan ekip şehir merkezinde imalat gerçekleştiren pastanelerde denetimlerde bulundular.
Yetkililer, Ramazan ayı boyunca pastane ve diğer gıda üreten yerlerde de denetimlerini devam edeceğini ve gerekli kontrollerin sıkı bir şekilde yapılacağını belirterek “Kural dışı davrananlara gerekli cezai işlem uygulanacaktır” şeklindekonuştular.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...