***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Balkan Kültür Sanat Şöleni yapıldı
















Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ve Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi’nin katkıları ile Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen “Balkan Kültür Sanat Şöleni” 30 Haziran 2009 Salı günü gerçekleştirildi.

İlk olarak, Balkan Kültür Sanat Şöleni’ne katılan Ressam, Şair ve Sanatçılar, Kırklareli Vali Vekili M. Zeki Koçberber’i makamında ziyaret ederek göstermiş olduğu ilgi ve katkılardan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen programa katılan Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Başkan Yardımcısı Naci Akosman, Girişimci Balkan Kadınları Derneği Başkanı Ressam Aynur Açıkgöz, Ressamlar Bulgaristan’dan Kamber Kamber, Reyhan Durmuş, Kosova’dan Ethem Baymak, Kültür Bakanlığı Sanatçısı Gülseren Aygün, Yusuf Bağrıbey, Bulgaristan Şumnu Kültür Evi Müdürü Şair Nurten Remzi Vali Vekili M. Zeki Koçberber’e, makamında teşekkür ziyaretinde bulundular.

Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Vali Vekili Zeki Koçberber’e kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı son derece memnun kaldıklarını belirtti. Bu tür etkinlikleri önümüzdeki günlerde de tekrarlamak istediklerini belirten Akgül, kendilerine destek veren başta Kırklareli Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Kırklareli Vali Vekili M. Zeki Koçberber de, Trakyalılar Vakfı tarafından Kırklareli’nde böylesine güzel bir organizasyonun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valilik olarak bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını belirten Koçberber, bundan sonra yapılacak olan her türlü etkinliklere de katkılarının bulunacağını belirtti.

Balkan Kültür ve Sanat Şöleni, 5 Ülkeden 8 ressamın eserlerinin katıldığı resim sergisi ile başladı. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde gerçekleşen Resim Sergisinin açılış kurdelesini Vali Vekili M. Zeki Koçberber, Trakyalılar Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Ayhan Çevik ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan birlikte kesti.

Açılışta konuşma yapan Trakyalılar Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Ayhan Çevik; “Balkan Kültür Haftası nedeniyle Trakyalılar Vakfı olarak düzenlediğimiz ilk olarak Kırklareli’nde açılışını yaptığımız haftamızda ressamlarımızın yapmış olduğu eserlerin sergisini açarak kutlamaktayız” dedi.

Daha sonra resim sergisini gezen Vali Vekili Koçberber ve beraberindekiler resimler hakkında ressamlardan bilgiler alarak, Ressamlar Reyhan Durmuş’a, Kamber Kamber’e, Ethem Baymak’a, Ahmet Hundur’a, Fevzi Ali’ye ve Nuriye Üstündağ’a Trakyalılar Vakfı’nca hazırlanan plaketler verildi.

Balkan Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri gece konseriyle devam etti. Kırklareli Vilayet Meydanında düzenlenen konser etkinliklerinde Romanya, Bosna-Hersek ve Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçılarından Gülseren Aygün, Yusuf Bayribey ve Ayşe Engin Aslanca konser verdiler.
Kırklareli halkının yoğun ilgi gösterdiği gece konseri etkinliklerinde konuşma yapan, Merkez Valisi ve Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Ayhan Çevik, Vakfın 1993 yılında Ankara'da yaşayan Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağlı vatandaşlarca kurulduğunu söyledi.

Vali Çevik, daha sonra Kırklareli Vali Vekili M.Zeki Koçberber, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Yeşilyurt Gazetesi'nin sahibi Elmas Cankurt'a katkılarından dolayı plaket verdi.

Çevirmeci ve çay bahçeleri denetlendi

Edirne Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası dolayısıyla Sarayiçinde bulunan çevirmeci ve çay bahçelerini denetledi. Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğünce yapılan denetimlerde, çay bahçesi ve çevirmeci esnafının temizliği, soğuk depolarının düzenli çalışıp çalışmadığı, hayvanların mezbahada kesilip kesilmediği ile tertip ve düzenleri kontrol edildi. Açıklamada, ekiplerin Kırkpınar süresince açık olacak çay bahçeleri ve çevirmecileri sıklıkla kontrol edeceği belirtildi.

FUNDA ARAR KONSERİNE İLGİ YOĞUNDU





Funda Arar konseri büyük ilgi gördü 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri kapsamında şarkıcı Funda Arar, Edirne Belediyesi tarafından yenilenen yüzü ile Saraçlar Caddesi’nde konser verdi. Konsere katılan binlerce Edirneli Arar’ın parçalarıyla doyasıya eğlendiler.

83. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtında tören düzenlendi












1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Yasasının münasebetiyle ülkemizde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtında Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.
Garnizon Komutanı, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili ve Daire Müdürlerinin de katıldığı törende Tekirdağ Liman Başkanı Mübin ERSALT günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
83. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.
Etkinlikler kapsamında yüzme, deniz motoru, kürek çekme kategorilerinde yarışmalar düzenlendi.
Ayrıca; İlde faaliyet gösteren AKPORT, BOTAŞ ve MARTAŞ kuruluşlarına ait yangın söndürme römorkörleri tarafından gösteriler sunuldu.
Program sonunda yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara Tekirdağ Valisi tarafından ödülleri takdim edildi

Gazetecinin oğlundan ilginç rekor



648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında etkinlikler devam ediyor. Yunanistan'ın Serres Band Orkestrası'nın Saraçlar Caddesi'nde Şef Tasos Arvantinidis yönetiminde Türkçe ve Yunanca seslendirdiği eserler, Edirneli müzik severler tarafından beğeniyle dinlendi. NESİL'DEN İLGİNÇ REKOROrkestranın ardından sahne alan Edirneli şarkıcı Nesil, 648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası dolayısıyla Edirneli olarak Kırkpınar'da 5 yıl üst üste sahne almaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Türk Sanat Müziği sazlarıyla pop ve rock şarkılar seslendiren şarkıcı Nesil'e kendisini dinlemeye gelen hayranları eşlik etti. Kaset çalışmalarını sürdürdüğünü belirten şarkıcı Nesil, konserde kendine ait iki şarkı da seslendirdi. Sanat yaşamında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda ''Unutsan da'' isimli eseriyle ''En Genç Besteci Ödülü'' ve Fanta Üniversitelerarası Gençlik Festivali-Genç Yetenekler Aranıyor Yarışması'nda ''Ona Buna Şuna'' isimli bestesiyle İstanbul birincisi olan Nesil Ayan, daha sonra Türkiye-AB ilişkilerini bir aşk hikayesi' olarak yorumladığı ''Müzakere'' isimli eseriyle dikkatleri çekti. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Nesil Ayan, 2006 yılında Bulgaristan’an Plovdiv (Filibe) kentinde düzenlenen Uluslararası Fransızca Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. Uluslararası bir Fransız şirketinde müdür asistanı olarak görev yapan Nesil Ayan, iş ve sahne çalışmalarının yanı sıra bir yandan da albüm çalışmalarını sürdürüyor. Nesil Ayan, Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Bülent Ayan’ın oğlu.
KAYNAK.www.22haber.com

Bakan Babacan esnafın sıkıntılarını gidermek için çalıştıklarını söyledi


Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fuat Şeker, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) yönetim ve denetim kurulu ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la bir görüşmede bulundu.
Ankara’da 18 Haziran tarihinde yapılan görüşmede esnaf ve sanatkarların, büyük mağazaların faaliyetleri nedeniyle yaşadığı sıkıntılar dile getirilirken, marketlerin işleyiş süreçleriyle ilgili çıkarılması planlanan kanunun, halen TBMM’den geçmemesi de gündeme getirildi. Fuat Şeker, Bakan Babacan ile yapılan görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Toplumda önemli bir yeri olan ve sayıları 10 milyonluk bir bölüme tekamül eden, esnaf ve sanatkarlarımızın piyasa ve pazar ekonomisi içindeki yerinin değerlendirilmesi, mevcut sorunlarının çözümlenmesi, kredi ve teşvik sistemlerinden etkin bir şekilde yararlanmaları konusunda Devlet Bakanımız Sayın Ali Babacan’a haklı beklentilerimizi dile getirdik. Zor ekonomik ve sosyal koşullar altında faaliyetlerini sürdüren esnaf ve sanatkarlarımızın temel sorunlarını ve buna ilişkin çözüm önerilerini sayın bakanımıza ilettik.
Yaptığımız görüşmede ilettiğimiz durumları şu şekilde sıralayabiliriz;
Büyük mağaza kuruluş ve faaliyetlerini izne bağlayan yasa taslağı marketlerin lobileri yüzünden bir türlü TBMM’ne intikal ettirilememiştir. Sosyal güvenlik destek primleri kaldırılmalı, prim ödeme gün sayısı düşürülmeli, işverenin prim ödeme yükü azaltılmalıdır.
Hizmet sektöründeki esnafın da bir an önce cansuyu kredilerinden yararlanması sağlanmalı ve esnaf kredileri, şahıs limitlerinin yükseltilmesi, vade uzatımı, faiz indirimi gibi desteklerle daha cazip hale getirilmelidir.
Dolaylı vergiler başta olmak üzere vergi oranları indirilmelidir. Deniz ve ticaret odalarına kayıtlı olan tacirler için uygulanan ÖTV’siz akaryakıt alım uygulamasından, esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı olan esnafımızın yararlanması sağlanmalıdır.”
Fuat Şeker mesleki eğitimin önemine de değindikleri görüşme esnasında, bu eğitime yönelik kanun maddelerinin etkenlik derecesini de söylemlerine eklediklerini belirtti. Şeker, açıklamalarına şöyle devam etti:
“3308 sayı meslek eğitimi kanunun beceri gerektiren mesleklerde işyeri açacaklardan ustalık belgesi aranması ile ilgili 30. maddesini geçersiz hale getirerek mesleki eğitim sistemimize darbe vuran, aynı meslek dallarında faaliyet göstermekle birlikte farklı uygulamalara tabi tutulan esnaf ve sanatkarlar ile TOBB üyeleri arasında haksız rekabete ve üye kaydetme karışıklığına sebep olan 5174 sayılı TOBB kanunun 102. maddesi iptal edilmeli ya da değiştirilmelidir. Esnaf ve sanatkarların meslek eğitimi ve gelişiminde elzem bir metot olan çıraklık eğitimi geliştirilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır.”
4925 sayılı karayolları taşıma kanunu ve yönetmeliği uygulamaları sonucu talep edilen yüksek yetki ve yeterlilik belge ücretleri ve istiap hadleri nedeni ile mağdur edilen şoför ve araç sahibi esnafın mağduriyetinin daha uygulanabilir düzenlemeler getirilerek giderilmesi gerektiğini söyleyen Fuat Şeker, açıklamalarının sonunda, Bakan Babacan’la olan görüşmelerinde son olarak dile getirdikleri durumu şu şekilde ifade etti:
“Kurucu kurum ve kuruluşların lokal adı altında lokanta hizmetleri vermesi bu sektördeki esnafımızında haksız rekabet ortamı oluşturmasını tetiklemektedir. Bir an önce bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Sayın Bakanımız sorunlarımızın çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapıldığı ve devam ettiğini vurgulayarak esnaf teşkilatına yakınlıklarını dile getirdiler.”
Fuat Şeker, Bakan Babacan’la olan görüşmeden sonra Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan’la da görüştüklerini söyleyerek, kendileriyle güncel ve iktisadi değerlendirmeler üzerine bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çorluya Yeni Adliye Sarayı


Çorlu’ya Yeni Adliye Sarayı
Emlak Konutları Geçit Köprüsü Yakınına İnşa Edilecek
Uzun süreden beri yapım konusu gündeme gelen Çorlu’ya Adliye Sarayı, pürüzler yüzünden bir türlü inşaatı yapım aşamasına gelinmemiş ve bu nedenle ADLİYE yer darlığı ile karşı karşıya kalmıştı. Çorlu’daki mahkemeleri, savcı-hakim ve avukat odalarıda ile diğer bölümler yeni ADLİYE sarayında yer alacak. Çorlu Cumhuriyet Baş Savcısı Orhan Çetingül Çorlu’ya yakışır bir ADLİYE sarayı yapılması için büyük çalışma yapmış bulunuyor. İlk etapta Çorlu SARILAR köyü yolunda yapılması gündeme gelmiş olmasına rağmen hem kamu oyu ve hem de sivil toplum kuruluşları bu yerin uygun olmadığı görüşünde birleştiler.
ŞİMDİ ADLİYE SARAYI İÇİN YENİ YER BULUNDU
Çorlu kentine uygun bir ADLİYE sarayı yapılması için yeni yer arayışları sürerken, en son alternatif yerler içinde Emlak Konutları Geçit köprüsünün yakınında yeni bir yer tespit edildi. Bu yerle ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor. Gerekli bürokratik işlemlerin bitimine müteakip Çorlu Adliye Sarayı buraya inşa edilecek.Yeni bulunan Adliye Sarayı arsası hem Jandarma Komutanlığı’na ve hem de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de yakın bir yer de olması ise olumlu bulunuyor. Yıllardan beri Çorlu’da Adliye Sarayı olmaması yer sıkıntısını gündeme getirmişti. Çorlu’da Adliye iki ayrı binada konuşlanmış yerlerde hizmet vermeye çalışıyor. Çorlu Ağır Ceza mahkemesi Saray-Çerkezköy-Çorlu ve aynı zamanda Marmaraereğlisine’ de baktığı için adli hizmetler daha da önemli hale geliyor.

KAYNAK. DevrimGAZETESİ

HABER VE FOTO: Metin KARAKUŞ

Alpullu Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Alpullu Kültür ve Müzik Festivali’ne“ katkıda bulunan Trakya Birlik Yönetim Kurluna plaket verildi. Belediye Başkanı Ahmet Durgun, makamında kabul ettiği 132 Sayılı Babaeski Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dal’a, festivale 6 yıldır düzenli olarak katkılarından dolayı Trakya Birlik Yönetim Kurulu’na verilmek üzere bir plaket takdim etti.Belediye Başkanı Durgun, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:“Kültür ve Müzik Festivalimize 6 yıldır katkılarını esirgemeyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ediyorum. Tabi festivaller yörede dayanışma içerisinde yapılan sosyal etkinliklerdir. Biz de Belediye olarak festivalimizi yaşatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben yine de 6 yıldır festivalimize maddi manevi katkıda bulunan başta Trakya Birlik Yönetim Kurulu olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşlara ve hayırsever iş adamlarına Alpullu halkım adına çok teşekkür ediyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, süt üreticilerinin içinde bulundukları sıkıntılarının giderilmesi, ekonomik zorluklardan kurtarılması, ürünlerinin en iyi koşullarda değerlendirilerek, bir daha bu durumlara düşürülmemeleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.Barış, 6 milletvekili ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yaptığı başvuruda, üreticilerin süt üreticiliği ile uğraşmayı sanki suç işliyorlarmış gibi kabul ederek cezalandırıldıklarını düşündüklerine dikkat çekerek, şöyle dedi:“Bir taraftan sanayinin, diğer taraftan tarım ve hayvancılığın ülke ekonomimize kazandırdığı değerde Trakya bölgemizin önemi küçümsenemez.Son yıllarda bilimsel metotların da devreye girmesi ile Trakya bölgemiz için hayati öneme haiz olan hayvancılıkta da çok önemli gelişmeler olmuştur. Yaşanan bu gelişmelere karşın özellikle süt besiciliği işi ile uğraşan üreticilerimiz, ürünlerinin, emeklerinin para etmemesi nedeni ile çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Günümüzde bir litre sütün bir litre su ile eşdeğer olması, süt üreticiliğindeki girdi maliyetlerinin yüksek olması, buna karşın ürünlerinin düşük fiyattan alıcı bulması nedeni ile gün geçtikçe, üreticiler zor duruma girmekte, işin içinden çıkamayacakları ekonomik darboğazın içerisinde kıvranıp durmaktadırlar.Büyük güçlüklerle ürettikleri sütlerini, hak ettikleri gerçek değerlerinde pazarlayamamaktadırlar. Nerede ise bir litre sütü bir litre su fiyatına ancak alıcı bulabilmektedirler.Süt üreticiliği ile uğraşmayı sanki suç işliyorlarmış gibi kabul ederek cezalandırıldıklarını düşünen üreticilerimizin içinde bulundukları sıkıntılarının giderilmesi, ekonomik zorluklardan kurtarılması, ürünlerinin en iyi koşullarda değerlendirilerek, bir daha bu durumlara düşürülmemeleri için gerekli tedbirlerin alınarak çözüm yollarının belirlenmesi amacı ile Anayasamızın 98, iç tüzüğümüzün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırma Komisyonu kurularak konunun araştırılması için gereğini arz ederiz.”
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, küresel krizin Trakya’daki sanayicilere getirdiği acil sorunların yanı sıra diğer sorunlarının da araştırılması için Meclis araştırması önerdi. Açıklanan yeni teşvik paketinin Trakya’yı kuşa çevirdiğini kaydeden Nalcı, “Trakya'daki sanayici hiçbir şeyden yararlanamamaktadır” dedi..Açıklanan teşvik paketi kapsamına tüm Trakya’daki yatırımcıların talepleri doğrultusunda ilaveler yapılması ve büyük yatırımların da kapsama alınması gerektiğini savunan Nalcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na yaptığı başvuruda şöyle dedi:“Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin getirdiği acil sorunların yanında, ülkemizde sanayinin rekabet gücünü arttırılması, yatırım ve üretim ortamlarının iyileştirilmesi, orta ve uzun vadeli reformların gerçekleştirilmesi, yeni iş alanları açarken mevcut iş gücünün korunması, istihdamın arttırılması ve Tekirdağ ve Trakya’daki sanayicimizin diğer sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının tespit edilmesi amacıyla Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.”Nalcı, araştırma önergesinin gerekçelerini şöyle sıraladı:“İç talep ve dış talebin neredeyse tamamen durduğu, özel sektörün gücünün tükendiği bu zor dönemin, sanayicimize etkileri istatistiksel verilerden de fazladır. Nisan 2008’e göre sanayi üretimi %18,5 oranında azalmıştır. 2001 yılında bile, sanayi üretiminde bu kadar yüksek oranlı düşüşlerle karşılaşılmamıştır. Sanayicimiz, yeni çalışma döneminde ekonomi ve üretim açısından çok zor koşullar altına girmektedir. 2008 sonbaharında şiddetini iyice artıran küresel kriz, Türkiye’de, finans kesiminden çok reel sektörü, özellikle de sanayiyi vurmuştur. 2008 yılının ağustos ayından bu yana sanayimiz adeta bir çöküş yaşamaktadır. Giderek büyüyen bu yangın karşısında gereken önlemler alınamamış ve zaman kaybedilmiştir. Önlem almakta yavaş kaldıkça da ödenen bedeller artmıştır. Bu gelişmelerle birlikte açıklanan yeni teşvik paketi, maalesef Trakya’yı kuşa çevirmiştir. Trakya'daki sanayici hiçbir şeyden yararlanamamaktadır. Önceki teşvikten yararlanmış ve Trakya'ya fabrika kurmuş olan sanayicinin bu teşvikle bütün hakları elinden alınmaktadır.Açıklanan teşvik paketi, dördüncü pakette olduğu gibi ticaret ağırlıklıdır. Oysa, bu paketin sanayi üretim ağırlıklı olması gerekir. Temel hedef, sanayinin rekabet gücünün artırılması olmalıdır.Açıklanan teşvik paketi kapsamına Tekirdağ ve tüm Trakya’da yatırımcılarımızın talepleri doğrultusunda ilaveler yapılması ve büyük yatırımların da kapsama alınması gerekmektedir. Ekonomik krizde ayakta kalma mücadelesi veren sanayici ve KOBİ’ler mevcut çalışanlarını muhafaza etmek, yeni iş alanları açmak ve iş gücünü korumak için düzenlemelere ihtiyaç duymaktadırlar.Trakya’daki 3 vilayetin toplam nüfusu 1.5 milyon olmasına rağmen 500.000 SGK direkt çalışanı, 1,5 milyar m3 doğalgazı, 1,5 milyon Kw elektrik gideri ve 2 milyon ton su ihtiyacı ile Türkiye ekonomisine artı katkı sağlamaktadır.Türkiye geneliyle Trakya’yı mukayese etmekle bazı uygulama bozuklukları olabilir. Bölgemizin yarıştığı ve rekabet ettiği yerler yurtdışı ülkeleri ve özellikle de yakın komşularımızdır. Trakya’da kurulu mevcut tesisler ve planlanan tesisler şu ana kadar yabancı yatırımcılar için hiç cazip olmamış ve yatırımcılar Türkiye’deki diğer yörelere de gitmeyip yurtdışına gitmişlerdir. Komşu ülkelerin avantajlarını hesap edip bizim yöremize de aynılarının uygulanması gerekmektedir.Mevcut düzenlemedeki bölgelerarası ve şehirlerarası derecelendirme, şehirlerarasında ayrıcalık yaratmaktadır. Sektörel bazda çalışan tesislerin entegrasyonunu sağlayacak ilave tesislerin teşvik kapsamına alınması gerekmektedir. Eşitlik ve hakkaniyet için reel sektörün teşvik avantajlarının dengelenmesi gerekirKrizin getirdiği acil sorunların yanında, sanayinin rekabet gücünü arttırılması, yatırım ve üretim ortamlarının iyileştirilmesi, orta ve uzun vadeli reformların gerçekleştirilmesi, yeni iş alanları açarken mevcut iş gücünün korunması, istihdamın arttırılması ve Tekirdağ ve Trakya’daki sanayicimizin diğer sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının tespit edilmesi için Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Çorlu Belediyesinde Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı







Çorlu Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan Temmuz ayı meclis toplantısı aşağıdaki gündem maddeleri ile toplandı.
Açılış ve saygı duruşu
1- Memur kadro derece ve unvan değişikliklerinin görüşülmesi
2- Kadro karşılığı sözleşmeli personel çalıştırılması konusunun görüşülmesi
3- Silkent Silivri Kent Hizmetleri San. A.Ş. ortaklığı konusunun görüşülmesi
4- Araç hibesi konusunun görüşülmesi
5- İçkili yer bölgeleri ile ilgili 182 nolu meclis kararının düzeltilmesi
6- Plan değişikliklerinin görüşülmesi ve kapanış
Şeklinde oluşan gündem maddeleri meclis görüşmelerine başlandı. İlgili birim müdürlerince verilen ilave gündem maddeleri Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından meclis üyelerine okunarak onayına sunuldu. Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilerek ilave konularda gündeme alınarak görüşmelere başlanıldı.
İlave maddelerden biri olan Belediye Personeline uygulanan indirimli su uygulaması, Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğünün Festivalde kullanılacak bütçenin arttırılması oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin birinci maddesine geçildi. Bu maddenin konusu ile ilgili Yazı işleri müdürü Fevziye Gürsoy meclise kadro hakkında bilgiler verdi. Yapılan oylama sonucunda gündem maddesi oy çokluğu ile geçti. İkinci madde ise birinci madde ile ilgili doğrultuda olduğundan bu madde de oy çokluğu ile kabul edildi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci maddeler oybirliği ile kabul edildi.
Gündeme ilave olarak alınan maddelerden Belediye Personeline uygulanan indirimli su ücret tarifesinin kaldırılması, Festival bütçesinin arttırılması oylamaları da oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesine alınan Plan değişiklikleri konusu ise İmar komisyonuna gönderilmesi oylandı. Geçen ay İmar Komisyonuna gönderilen konuların görüşülmesine geçildi. İmar Komisyonun aldığı ve rapor olarak meclisin onayına sunduğu tüm kararlar oy birliği ile meclisçe karara bağlandı.



HABER VE FOTO:ONUR EREN

Keşanda 4 Mahalle Muhtarlığı binası açıldı…






































Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan 4 mahalle muhtarlığının yeni hizmet binaları (01.07.2009) tarihinde düzenlenen törenle açıldı.
İlk tören saat 11.00’de Ortopedik Özürlüler Derneği Parkı içinde bulunan Yukarı Zaferiye ve Büyük Cami Mahallesi Muhtarlık binalarında yapıldı.
Buradaki törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan ile belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, mahalle muhtarları ile iyi diyaloglar içersinde olduklarını belirterek , “ Mahalle Muhtarlarımıza gerekli desteği her zaman sağlıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde muhtarlıklarımıza çeşitli malzeme yardımlarında bulunuyoruz. Bu iki muhtarlık binamızın yapımına da bir süre önce başladık ve bugün burasını hizmete açıyoruz. Binalarımız muhtarlıklarımıza hayırlı olsun “dedi.
Daha sonra söz alan Keşan Kaymakamı Metin Borazan’da belediye başkanına mahalle muhtarlıklarına yaptığı çalışmalar ve kazandırdığı binalar nedeniyle teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek ve Büyük Cami Mahallesi Muhtarı İlhami Coşkun hep birlikte muhtarlık binasının açılışını gerçekleştirdiler.
Mahalle Muhtarları İşlek ve Coşkun, Özcan’a binalar için teşekkür ettiler.
Önkal Kılavuz tarafından Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Talu ve Kurmay Başkanı Yarbay Uğur Çam adına mahalle muhtarları İşlek ve Coşkun’a Atatürk Portresi hediye tti.
İşlek ve Coşkun’da, Talu ve Çam’a teşekkürlerini ilettiler.
Yukarı Zaferiye ve Büyük Cami Mahalle Muhtarlığının açılışının ardından Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle Muhtarlık binalarının açılışına geçildi.
Burada da Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığı Binası Kaymakam Metin Borazan, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Muhtar İlhami Sezer tarafından, Yeni Mahalle Muhtarlığı da Borazan, Özcan ve Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır tarafından hizmete açıldı.
Bayır ve Sezer’de muhtarlık binalarını kendilerine kazandıran Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
Önkal Kılavuz burada da Mahalle Muhtarları Bayır ve Sezer’e Atatürk Portresi hediye etti.
Bayır ve Sezer’de Tugay Komutanı Talu ve Kurmay Başkanı Faruk Çam’a teşekkür ettiler.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

BABAESKİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İSMET İLTERALP VEKÂLET EDİYOR…


Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İzmir’e gitmesi üzerine Belediye Başkanlığına CHP’li Belediye Meclis Üyesi İsmet İlteralp vekâlet edecek.
Belediye Başkan Vekili İsmet İlteralp, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Abdullah Hacı’nın eşi ile birlikte oğlu Bülent Hacı’nın İzmir’de düzenlenecek olan mezuniyet yılı nedeniyle diploma törenine katılacaklarını belirterek, dönüşüne kadar Belediye Başkanlığına kendisin vekâlet edeceğini söyledi. Başarılı yönetici İlteralp, Belediye’nin emin ellerde olduğunu belirterek, İlçe Merkezinde Belediyenin iş programının aksamadan devam edeceğini kaydetti

HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

GÜRSOYLAR KOLEJİ YAZ OKULU BAŞLADI





































Okulların kapanmasıyla, aileler çocukları için hem eğlenebilecekleri hem de kendilerini geliştirebilecekleri alternatif programlar araştırmaya yöneldiler.
Bölgemizde çeşitli kurumlar tarafından programlanan yaz okulları arasında, çocukların hem fiziksel hem de sanatsal gelişimlerini ön planda tutan Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, içeriğiyle çocuklara dolu dolu bir tatil sunuyor. 6-16 yaş arası çocuklara açık olan yaz okulunda, sporun yanı sıra adeta kısa zamanlı bir konservatuar gibi hizmet veriliyor.
Mutlu Bir Yaz sloganıyla, çocuklara eğlenebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri aktiviteler programlayan yaz okulu, ilk dönemini, 29 Haziran 2009 Pazartesi günü öğrencilerin ve velilerin katıldığı kokteyl ile açtı.
Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulunda gerçekleştirilen programa göre, değişik yaş gruplarındaki öğrenciler sabah 09.00-09.45 arasında sabah sporlarını yapıyorlar. Step-aerobik, jimnastik ve streaching olarak yapılan sabah sporu, yüzme derslerinin de yapıldığı beş yıldızlı otelin bahçesinde gerçekleştiriyor. Saat 10.00–11.45 arası yaşlarına ve seviyelere göre ayrılan öğrenciler, uzman eğitmenlerden yüzme dersleri alıyorlar. Öğle yemeklerinin ardından yine yaş gruplarına göre ayrılan öğrenciler, her atölyede bir ders saati geçirerek değişik sanatsal aktivitelerde bulunuyorlar. Öğrenciler resim atölyesinde renklerin dünyasıyla buluşurken, yaratıcı drama dersinde kendilerini ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğreniyorlar. Dans ve ritim derslerinde kendilerini müziğin coşkulu havasına bırakan öğrenciler hem eğleniyor hem de yaptıkları grup çalışmalarıyla, birliktelik duygusunun farkına varıyorlar. Okulda ayrıca yardımcı branşlar olarak basketbol, salon futbolu ve eğlenceli oyunlarla İngilizce dersleri veriliyor.
İlk döneminin 19 Temmuz’da sonlanacağı Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, ikinci dönemini 10-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirecek. Ayrıca okulda eğitim gören öğrenciler, dönem sonunda ailelere verilecek olan kokteyl ile yaz okulunda öğrenmiş oldukları çalışmaları ailelerine sergileyecekler. Yaz okulu bitiminde, eğitime katılan öğrencilere bir katılım belgesi ve eğitim süresini görsel olarak içeren bir DVD verilecek.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

BALIKESİRLİ ÖĞRENCİLER TEKİRDAĞ VALİSİNİ ZİYARET ETTİ







Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanmakta olan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Balıkesir İlinden Tekirdağ a gelen öğrenci ve öğretmenleri Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrencilerle bir süre sohbet eden Tekirdağ Valisi , öğrencilerin proje ile ilgili görüşlerini sordu.

Tekirdağ Valisi tarafından öğrencilere Tekirdağ logolu kupa, şapka ve anahtarlık hediye etti.

GAZETECİ HALİL VE YUSUF ZENGİNİN ACI KAYBI

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde uzun yıllar gazetecilik yapan Halil Zengin ve Türkiye Haberci Gazetesi sahibi Yusuf Zengin in anneleri geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yumdu. Zengin ailesinin anneleri Babaeski ilçesinin Nadırlı Köyünde toprağa verildi.
Merhumeye Allahtan rahmet dilerken geride kalan ailesine dost ve yakınlarınada http://www.trakyahaberci.com/ ve http://www.trakyaspor.com/ siteleri olarak yüce Allahtan sabır ihsan eyleriz
TRAKYAHABERCİ VE TRAKYASPOR AİLESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...