***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Balkan Kültür Sanat Şöleni yapıldı
















Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ve Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi’nin katkıları ile Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen “Balkan Kültür Sanat Şöleni” 30 Haziran 2009 Salı günü gerçekleştirildi.

İlk olarak, Balkan Kültür Sanat Şöleni’ne katılan Ressam, Şair ve Sanatçılar, Kırklareli Vali Vekili M. Zeki Koçberber’i makamında ziyaret ederek göstermiş olduğu ilgi ve katkılardan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen programa katılan Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Başkan Yardımcısı Naci Akosman, Girişimci Balkan Kadınları Derneği Başkanı Ressam Aynur Açıkgöz, Ressamlar Bulgaristan’dan Kamber Kamber, Reyhan Durmuş, Kosova’dan Ethem Baymak, Kültür Bakanlığı Sanatçısı Gülseren Aygün, Yusuf Bağrıbey, Bulgaristan Şumnu Kültür Evi Müdürü Şair Nurten Remzi Vali Vekili M. Zeki Koçberber’e, makamında teşekkür ziyaretinde bulundular.

Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Vali Vekili Zeki Koçberber’e kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı son derece memnun kaldıklarını belirtti. Bu tür etkinlikleri önümüzdeki günlerde de tekrarlamak istediklerini belirten Akgül, kendilerine destek veren başta Kırklareli Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Kırklareli Vali Vekili M. Zeki Koçberber de, Trakyalılar Vakfı tarafından Kırklareli’nde böylesine güzel bir organizasyonun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valilik olarak bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını belirten Koçberber, bundan sonra yapılacak olan her türlü etkinliklere de katkılarının bulunacağını belirtti.

Balkan Kültür ve Sanat Şöleni, 5 Ülkeden 8 ressamın eserlerinin katıldığı resim sergisi ile başladı. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde gerçekleşen Resim Sergisinin açılış kurdelesini Vali Vekili M. Zeki Koçberber, Trakyalılar Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Ayhan Çevik ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan birlikte kesti.

Açılışta konuşma yapan Trakyalılar Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Ayhan Çevik; “Balkan Kültür Haftası nedeniyle Trakyalılar Vakfı olarak düzenlediğimiz ilk olarak Kırklareli’nde açılışını yaptığımız haftamızda ressamlarımızın yapmış olduğu eserlerin sergisini açarak kutlamaktayız” dedi.

Daha sonra resim sergisini gezen Vali Vekili Koçberber ve beraberindekiler resimler hakkında ressamlardan bilgiler alarak, Ressamlar Reyhan Durmuş’a, Kamber Kamber’e, Ethem Baymak’a, Ahmet Hundur’a, Fevzi Ali’ye ve Nuriye Üstündağ’a Trakyalılar Vakfı’nca hazırlanan plaketler verildi.

Balkan Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri gece konseriyle devam etti. Kırklareli Vilayet Meydanında düzenlenen konser etkinliklerinde Romanya, Bosna-Hersek ve Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçılarından Gülseren Aygün, Yusuf Bayribey ve Ayşe Engin Aslanca konser verdiler.
Kırklareli halkının yoğun ilgi gösterdiği gece konseri etkinliklerinde konuşma yapan, Merkez Valisi ve Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Ayhan Çevik, Vakfın 1993 yılında Ankara'da yaşayan Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağlı vatandaşlarca kurulduğunu söyledi.

Vali Çevik, daha sonra Kırklareli Vali Vekili M.Zeki Koçberber, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Yeşilyurt Gazetesi'nin sahibi Elmas Cankurt'a katkılarından dolayı plaket verdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...