***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Temmuz 2009 Çarşamba

GÜRSOYLAR KOLEJİ YAZ OKULU BAŞLADI





































Okulların kapanmasıyla, aileler çocukları için hem eğlenebilecekleri hem de kendilerini geliştirebilecekleri alternatif programlar araştırmaya yöneldiler.
Bölgemizde çeşitli kurumlar tarafından programlanan yaz okulları arasında, çocukların hem fiziksel hem de sanatsal gelişimlerini ön planda tutan Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, içeriğiyle çocuklara dolu dolu bir tatil sunuyor. 6-16 yaş arası çocuklara açık olan yaz okulunda, sporun yanı sıra adeta kısa zamanlı bir konservatuar gibi hizmet veriliyor.
Mutlu Bir Yaz sloganıyla, çocuklara eğlenebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri aktiviteler programlayan yaz okulu, ilk dönemini, 29 Haziran 2009 Pazartesi günü öğrencilerin ve velilerin katıldığı kokteyl ile açtı.
Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulunda gerçekleştirilen programa göre, değişik yaş gruplarındaki öğrenciler sabah 09.00-09.45 arasında sabah sporlarını yapıyorlar. Step-aerobik, jimnastik ve streaching olarak yapılan sabah sporu, yüzme derslerinin de yapıldığı beş yıldızlı otelin bahçesinde gerçekleştiriyor. Saat 10.00–11.45 arası yaşlarına ve seviyelere göre ayrılan öğrenciler, uzman eğitmenlerden yüzme dersleri alıyorlar. Öğle yemeklerinin ardından yine yaş gruplarına göre ayrılan öğrenciler, her atölyede bir ders saati geçirerek değişik sanatsal aktivitelerde bulunuyorlar. Öğrenciler resim atölyesinde renklerin dünyasıyla buluşurken, yaratıcı drama dersinde kendilerini ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğreniyorlar. Dans ve ritim derslerinde kendilerini müziğin coşkulu havasına bırakan öğrenciler hem eğleniyor hem de yaptıkları grup çalışmalarıyla, birliktelik duygusunun farkına varıyorlar. Okulda ayrıca yardımcı branşlar olarak basketbol, salon futbolu ve eğlenceli oyunlarla İngilizce dersleri veriliyor.
İlk döneminin 19 Temmuz’da sonlanacağı Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, ikinci dönemini 10-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirecek. Ayrıca okulda eğitim gören öğrenciler, dönem sonunda ailelere verilecek olan kokteyl ile yaz okulunda öğrenmiş oldukları çalışmaları ailelerine sergileyecekler. Yaz okulu bitiminde, eğitime katılan öğrencilere bir katılım belgesi ve eğitim süresini görsel olarak içeren bir DVD verilecek.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...