***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ekim 2009 Salı

Vali Aydoğdu; 2010 Yılı Kırklareli İçin Meyve, Sebze ve Üzüm Yılı Olacak


Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu geçtiğimiz günlerde yapılan “3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri”nde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Üzüm Yetiştiricilerinin Bağları’nı gezerek, Kızılcıkdere ve Deveçatak Köylerinde, Köylülerin sorunlarını dinledi.
Vali Cengiz Aydoğdu 02 Ekim 2009 Cuma günü gerçekleştirilen “3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri”nde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Üzüm Yetiştiricilerinin Bağları’nı gezerek üreticilerden bilgiler aldı.
Vali Aydoğdu ayrıca, Bağ yerlerinin bulunduğu Kızılcıkdere ve Deveçatak Köylerinde, köy sakinleri ile de görüşüp dertlerini dinledi.
İlk olarak, “Şaraplık Üzüm” Dalı’nda 1. olan Mutlu Yavaş’a ait Kızılcıkdere Köyü’ndeki Bağlığı ziyarette bulunan Vali Aydoğdu, “Sofralık Üzüm” Dalı’nda 1. olan ve aynı yerde bulunan Hasan Gülder’e ait bağlığı gezdi.
Vali Aydoğdu üzüm üreticilerinden bağları hakkında bilgiler alarak kendisine ikram edilen Üzüm, Üzüm Suyu ve Hardaliye’nin tadına bakmayı da ihmal etmedi.
- Deveçatak Köyü’nde Kırklareli’nin “Bağ Beyi” ziyaret edildi...
Kızılcıkdere’deki ziyaretini köy kahvesinde, köy halkı ile yaptığı sohbet ile tamamlayan Vali Aydoğdu ve beraberindekiler daha sonra, Deveçatak Köyü’ne geçtiler.
Burada da yine aynı etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmada “Bağ Beyi” olarak seçilen Rahman Yaşar Özkaynak’a ait Bağlığı gezen Vali Aydoğdu, bağ sahibinden ürettiği üzümlerle ilgili bilgiler alarak, bağ sahibi Rahman Yaşar Özkaynak’a verilen “Bağ Beyi” plaketini bağın girişine astı. Bağ ziyaretinin ardından Vali Aydoğdu ve beraberindekiler köy kahvesine geçerek, Deveçatak Köy sakinleriyle buluştu.
Vali Aydoğdu “Bağ Prensi”ni de ziyaret etti…
Köylerdeki gezilerini tamamlayan Vali Aydoğdu ve beraberindekiler daha sonra “3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri”nde düzenlenen yarışmada “Bağ Prensi” seçilen Nurettin Nişikli’ye ait şehir merkezindeki Bağlığı da ziyaret etti. Burada Vali Aydoğdu ve beraberindekilere Nurettin Nişikli tarafından üreticiliğini yaptığı üzümlerle ilgili bilgiler verildi. Vali Aydoğdu, daha sonra Nurettin Nişikli’nin aldığı “Bağ Prensi” plaketi Bağ Evi’ne asarak onura etti.
- “2010 yılı Kırklareli için Meyve, Sebze ve Üzüm Yılı olacak”
Ülkemizin topraklarının çok verimli bir yapıya sahip olduğunu belirten Vali Cengiz Aydoğdu, Trakya özellikle de Kırklareli’nin bu konuda çok büyük imkanlara sahip bulunduğunu belirterek yapılan geziyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu.
Vali Aydoğdu, 2010 yılının Kırklareli için Meyve, Sebze ve Üzüm Yılı olacağını belirterek;
Ülkemizin toprakları Allah’a şükür çok iyi imkanlara sahip. Çünkü bizim toprağımız çok verimli. Henüz toprağımızı kimyevi maddelerle çok fazla bozmadık. Organik ya da organiğe yakın ürünleri Türkiye’nin her yerinde üretme imkanına sahibiz. Bu açıdan da Trakya, özellikle de Kırklareli bu konuda çok büyük imkanlara sahip durumda bulunuyor.
İlimizde Tarım’da stratejik bir yönlendirme yapabiliriz. Burada geleneksel olarak Hububat, Ayçiçeği ve Pancar’ın yanında sebze ve meyve konusunda da sürdürülebilir ve bizden sonra da devam ettirilebilir adımlar atabiliriz. 2010 yılındaki Valiliğimizin gündemi bu. Bu konuda görüşüp konuştuğumuz üreticilerimizde, köylülerimizde, vatandaşlarımızda iyi bir bilinç gördük. Bu bilinçli durum bizleri sevindirdi, memnun etti.
Kırklareli Tarım İl Müdürlüğümüzün çalışmaları ile Kırklareli İl Özel İdare Müdürlüğümüzün desteğiyle 2010 yılında Kırklareli’ni Sebze ve Meyve, pilot olarak da Üzüm Yılı ilan ediyoruz. Bu konuda da elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Yapılan bu faaliyetlerin görülüp tanıtılmasında. Diğer çiftçilerimizin bu konularda teşvik edilerek, motivasyon olmasında siz basınında çok büyük önemi var. Bu konularda sizlerinde desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.
Üzüm yetiştiricilerine yönelik olarak yapılan geziye; Vali Cengiz Aydoğdu başta olmak üzere, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Yiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Raif Kelep, İl Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı, Bitki Koruma Şube Müdürü Süleyman Diril, Üzüm Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Korur, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel ile Tarım Müdürlüğü personeli katıldı.

EDİRNE PROTOKOLÜ BİSİKLETE BİNDİ.


Edirne Bisiklet Kulübünün düzenlemiş olduğu sağlığa, dostluğa ve barışa çevrilen ilk pedal etkinliğine başta Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK olmak üzere Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, Trakya Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Enver DURAN, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Büyük etkinlikte yaptığı konuşmada kendisinin de bisiklete binmeyi çok sevdiğini ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için spor yapmanın şart olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri birbirlerine kask hediye ederek bisiklete bindiler.

EDİRNELİ YAZAR SAFİYE EROL DÜZENLENEN PANELLE ANILDI.




Yöre Dergisi Organizatörlüğü, Edirne Valiliği ve İstanbul Kubbealtı Derneğinin Desteklediği Safiye Erol’u anma Paneli Edirne Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşti. Panele Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Trakya Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Enver DURAN, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, Yöre Dergisi sahibi Ayhan TUNCA ve Kubbe Altı Derneği yöneticileri katıldı. Panelde konuşma yapan Vali Büyük Safiye Erol’un Edirne açısından çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladıktan sonra tüm gençlerin Safiye EROL’U okumasını ve tanımasını istedi. Yapılan konuşmaların ardından Safiye EROL’ ün eserleri, günlük yaşamı ve öğrencilik hayatı hakkında bilgi verildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Zübeyir KEMELEK in katılımıyla gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla gerçekleştirildi
Tekirdağ Valisi başkanlığında Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, Vali Yardımcısı Erdoğan ÖZDEMİR, İl Genel Sekreteri Mustafa YEL, İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK, İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin KÜÇÜK, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcisi, Çorlu Ticaret Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali TEVER de katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Valisi yaptığı konuşmada; bu toplantı, özellikle İlimizdeki istihdamın geliştirilmesi, arttırılması ve meslek sahibi olanların mesleğinin geliştirilmesi gibi konuları kapsamaktadır. Geçtiğimiz yıl içerisinde dünyada meydana gele ekonomik kriz sebebiyle istihdamda bir daralma söz konusu olmuştur. Özellikle son aylarda ekonomideki durgunluk yavaş yavaş aşılmaktadır. Bizler içinde bulunduğumuz İlimiz, ilçemiz neresiyle orada yeni istihdam imkânları oluşturmaya çalışıyoruz. Tekirdağ olarak bakacak olduğumuzda, doğu tarafında yani Çorlu, Çerkezköy ve Muratlı da sanayi görebilirken, kentimizin batısında daha çok tarımın etkinliğini görmekteyiz. Bunu dengelemek gerekiyor. Dengelemek demek her sanayi tesisinin Tekirdağ ın hem batısında hem doğusunda olması demek değil. Örneğin; sahildeki limanlar vesilesiyle ticaretin canlanması, nakliye ve nakliyenin ötesinde lojistik anlamında İlimizin hem doğusunun hem batısının üretilen değerlerden istifade etmesi mümkün. Muratlı-Tekirdağ arasında yapılmakta olan demiryolu hattının işlerlik kazanmasıyla da güneyimizdeki ticaret potansiyelimizde artıyor. Buna bağlı olarak ta lojistik sektörü de giderek canlanacak. Gümrükleme, depolama gibi bu gelişime bağlı mesleklerde de artış olacaktı. Çalışmalarımızı bu doğrultuda değerlendirerek İlimizin geleceğine göre planlama yapmamız gerekiyor. Diğer taraftan Çorlu ve Çerkezköy deki tekstil sanayinde hepsinin durumunun çok iyi olduğunu zannetmiyorum. Onlarında gelecek için yeni planlamalar yapması gerekiyor. 100.000 lik planda da 19 sektöre sınırlama getiriliyor. Bu sınırlama 3-5 yıl sonra etkisini göstermeye başlayacak. Dağınık haldeki sanayi tesislerinin toplulaştırılması, toplu ve organize hale getirilmesi hedeflenmiş. Bu çerçevede baktığımızda bizler planlamamızı yaparken, geleceğe yönelik meslekleri veya istihdam argümanlarını kullanmak zorundayız, dedi.

AHİLİK HAFTASINDA MESLEK ODALARI BAŞKANI VALİYİ ZİYARET ETTİ




Ahilik Haftası münasebetiyle meslek odaları temsilcileri Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YEL, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah AKSOY, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz ÇİMEN, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali GEYİK, Lokantacılar Odası Başkanı Niyazi ÖZGÜN, Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen üyeler Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Tekirdağ Valisi yaptığı konuşmada; Ahilik Teşkilatı yüzyıllar boyunca gerek Anadolu da gerekse Rumeli de birçok esnafımızın iyi bir şekilde ürün satmasını ve üretmesinin, iş ahlakının belirlenmesi konusunda büyük katkıları olmuştur. Bu vesileyle burada da Ahilik Haftası kutlanıyor. Yılın Ahisi mesleğinde örnek olmuş, herkesin takdirini kazanmış kişisi olarak zanaat sahipleri tarafından seçiliyor. Zanaatkârların birçoğu filozof olur. Hayat kurallarını iyi bilirler. Ahilik vasfını kazanan tecrübeli zanaat sahiplerinin gençlere öğreteceği çok şeyler vardır. Ahiliğin özü de budur. Biz bugün Ahiliği kültürel olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün Ahilik müessesesinin yerini yeni meslek odaları almıştır, dedi.
Tekirdağ da yılın Ahisi seçilen Nazmi YEL e plaketi Tekirdağ Valisi tarafından verildi.

LüleBurgaz ilçesinde açılan Fuar sona erdi

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediyesi tarafından 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Lüleburgaz Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı sona erdi.Fuarın son gecesinde Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen “Saç Şov” vatandaşlardan büyük ilgi gördü.Lüleburgaz’da kuaförlük yapan Cüneyt Bayramoğlu, Murat İlker, İsmail Avcı ve Zehra Özbek, tasarladıkları yeni saç modellerini yaptıkları şovla vatandaşlara tanıttı.Fuarın son gecesinde konser veren Lüleburgaz’ın yerli müzik grubu Lüleburgaz Trockya Blues’ın notalara döktüğü ezgiler, fuara katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.Lüleburgaz Kahveciler Odası, stant bölümüne astığı ‘Sigara yasağına değil uygulamaya karşıyız’ pankartı ile sigara yasağının kendilerinde yarattığı olumsuzluğa dikkat çekerken, Lüleburgaz Demirciler ve Madeni Eşya Odası da geçmişteki demircilik sanatını standına taşıdı.Fuarda standlarını toplayan esnaftan geride kalan balonlar ise Lüleburgazlı çocuklara adeta bayram ettirdi. Balonları sırtına yükleyen çocuklar mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttu.Fuarda stant açan esnaflar, “Tanıtımın biraz daha erken yapılması hem fuara katılan esnaf sayısı hem de fuara gelen vatandaş sayısını artıracaktır” diyerek önümüzdeki yıl düzenlenecek 3. fuar için bugünden mesaj verdi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da önümüzdeki yıl fuarı daha genişli kitlelere duyarmayı hedeflediklerini belirterek, hataları da en aza indireceklerini söyledi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

LüleBurgaz ilçesinde Belediye'ye 16 itfaiye eri alınacak


Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, belediyeye 16 adet itfaiye eri alınacağını açıkladı.Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP İlçe binasında düzenlenen haftalık toplantıda söz alarak alınacak perso-nel hakkında bilgiler verdi.Belediye Başkanı Halebak, yaptığı konuşmada "AB süreci ile Türkiye'de yasal mevzuatta çok ciddi değişiklikler yapılmakta, bazı yasalar, anayasal değişiklikler, tüzüklerin değişiklikleri sürüyor. En önemli değişiklikte Kamu Personeli Seçme Sınavında yapılan değişikliklerdir. Belediyelere norm kadrolar sokularak yürütüldü. Ne kadar personel, nasıl personel alınacağı belirlendi. Kamu kurumlarına alınacak personel için mutlaka KPSS'ye müracaat etmiş olması gerekir. 100 bin nüfusu aşan Lüleburgaz’da personel ihtiyacımız olmasına rağmen alamıyoruz. Alacağımız 16 personel için KPSS puanı 60 olması gerekir. Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır" dedi.Lüleburgaz Belediyesine alınacak 16 itfaiye erinin eğitim durumlarının şöyle olması gerekiyor:1 adet itfaiye eri: Makine mühendisliği bölümü mezunu2 adet itfaiye eri; İnşaat mühendisliği bölümü mezunu1 adet itfaiye eri; Mimarlık Fakültesi mezunu2 adet itfaiye eri; Endüstri mühendisliği bölümü mezunu1 adet itfaiye eri; Elektrik-elektronik mühendisliği mezunu2 adet itfaiye eri; Kamu yönetimi bölümü mezunu (Lisans)2 adet itfaiye eri; İşletme Mezunu (Lisans)1 adet itfaiye eri; Halkla İlişkiler bölümü mezunu (lisans)1 adet itfaiye eri; Yerel yönetimler bölümü mezunu (önlisans)1 adet itfaiye eri; Adalet MYO mezunu (Önlisans)2 adet itfaiye eri İtfaiyecilik ve yangın Güvenliği bölümü mezunu (önlisans)Belediye başkanı Emin Halebak başvuruların 19 Ekim 2009 tarihinde başlayacağını ve 23 Ekim 2009 tarihinde sona ereceğini belirtti.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Marmara bitiyor!

Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Güneş Gürseler, vakıf bünyesinde yürütülen Marmara Denizi Araştırması ön sonuçları belli olduğunu belirtti. Araştırma sonuçlarına göre Salya Marmara Denizini bitiriyor! Güneş Gürseler, Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen Marmara Denizinde, 2009 Yaz Dönemi Oşinografik Değişimlerin İzlenmesi ve Etkileri (MAREM) isimli projeye Beşiktaş Belediyesi, ve Tekirdağ Belediyesi’nin de sponsor olduğunu söyledi. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji bölümüleri, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Botanik A.B.D. uzmanlarının katılımları ile gerçekleştirilen projenin 30 Temmuz 2009 tarihinde start aldığını söyleyen Gürseler, proje kapsamında 14 Ağustos 2009 tarihine kadar tüm Marmara Denizinin, (Boğaziçi Karadeniz çıkışından-Çanakkale Boğazı Ege Denizi çıkışına kadar olan bölge) Fiziksel - Kimyasal Oşinografik ve Biyolojik etüdü tamamlandığını bildirdi. Gürseler, araştırmanın ön sonuçlarına göre Marmara Denizi geçen yıldan daha kötü bir durumda olduğuna ve en büyük tehlikenin oksijensizleşme ve ;salya olduğuna dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının da izlediği araştırmanın ön sonuçları hakkında bugün vakfın İstanbuldaki merkezinde bu kurumların yerli ve yabancı uzmanlarına bilgi verilerek sorunun ulaştığı boyutlara dikkat çekileceğini belirten Gürseler, acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.
KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN DUYURU

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 18/06/2005 tarih ve 25849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tarihi Taşınmazlarla ilgili proje ve Uygulama Yardımları için her yıl bir sonraki yıl bütçesinde değerlendirilmek üzere başvuru belgeleri güncellenerek yapılmaktadır. 2010 yılı bütçesinde değerlendirilmek üzere Tarihi taşınmaz sahiplerinin yapacağı başvuru tarihi ve şartları aşağıya çıkarılmıştır.
TARİHİ EVLERE ONARIM YARDIMI İÇİN BAŞVURU BELGELERİ :
1- Tapu Örneği. (Fotokopisi)
2- Fotoğraf (2 adet içten, 2 adet dıştan olmak üzere 4 adet)
3- Nüfus Cüzdanı Örneği. (Fotokopisi)
4- İkametgah. (İlgili Muhtardan)
5- Proje yaklaşık Maliyet Cetveli (Mimara yaptırılır)
6- Sit Paftası (İlgili belediyeden)
7- İmar Paftası (İlgili belediyeden)
8- Harita Örneği (İlgili belediyeden)
9- Kadastral Paftası (İlgili Kadastro Müdürlüğü’nden)
Yukarıdaki belgeler bir dosya halinde hazırlanır ve bir dilekçe ekinde 20 EKİM 2009
tarihine kadar Müdürlüğümüze (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) başvuru yapılması halinde Müdürlüğümüz, dilekçe ve eklerini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne 30 EKİM 2009 tarihinde orada olacak şekilde ulaştırıp başvuru yapılmasını sağlayacaktır.
Ayrıntılı bilgi; Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü 262 6012 numaralı
telefonundan alınabilir.

TREDAŞTAN DUYURU

Son zamanlarda bölgemizde yer alan basın kuruluşlarından gelen “imdat grupları (jeneratör)” projelerinin onaylanması ile ilgili soruların çoğalması sebebi ile Şirketimiz bahse konu proje onayları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereğini duymuştur.
Sorumluluk sahamızdaki abonelerimize ait elektrik proje onayları, proje gücüne bakılmaksızın Şirketimiz yetkisinde olup, imdat grupları adı altında bulunan jeneratör projelerinin ağustos 2009 tarihine kadar onayları Bakanlık tarafından veya Bakanlığın her bir proje için ayrı ayrı yetkilendirerek projeleri Şirketimize göndermesi ile tarafımızca yapılmakta idi. TEDAŞ’ın özelleştirme kapsam ve programına alınması ile 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu uyarınca dağıtım Şirketlerinin özel teşebbüslere devredilmesi işlemlerinin başlaması ile Bakanlığımız, proje onay ve geçici kabullerinin tekrar düzenlenmesi yönünde çalışmalar başlatarak proje onayları ile ilgili prosedürlerin azaltılarak proje onay işlemlerinin hızlanması yönünde bazı kararlar almış ve bu kararlar T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ağustos 2009 tarihinde Şirketimize bildirilmiştir.
Alınan kararlar;
“3096 sayılı ve 4046 sayılı kanunlar kapsamında tüzel kişiler tarafından devralınıp işletilen dağıtım bölgeleri dahil olmak üzere Dağıtım Şirketine ait lisans bölgelerinde;
Dağıtım Şirketlerince veya Dağıtım Şirketleri dışında üçüncü şahıslarca tesis edilen dağıtım tesisleri ile ilgili olarak Elektrik Enerji Tesislerini, Proje Yönetmeliğine göre hazırlanan projelerin,
Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğine göre Üçüncü Şahıslarca tesis edilen iç tesisatlara ait ve Elektrik İç Tesisleri Proje Yönetmeliğine göre hazırlanan projelerin,
Bakanlığımız tarafından proje onay ve geçici kabul yapma yetkisi verilmemiş olan Organize Sanayi Bölgelerindeki dağıtım tesislerine ait projelerin,
Üçüncü Şahıslar tarafından tesis edilen imdat gruplarına ait projelerin,
Onaylanması işlemleri ile bu projelere göre yapılan tesislerin geçici kabul ve işletmeye alma işlemleri yapmak üzere Dağıtım Lisansına sahip Dağıtım Şirketleri yetkilidir.”
Yukarıdaki açıklamalar ışığında; sorumluluk sahamız olan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illeri kapsamında, üçüncü şahıslara ait elektrik projeleri ile imdat grupları (jeneratör) proje onay, geçici kabul ve işletmeye alma işlemleri Genel Müdürlüğümüz yetkisindedir.
İmdat grupları (jeneratör) kullanan Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetleri açısından güvenliklerinin sağlanabilmesi için gerekli emniyet tedbirlerini içeren projelerini hazırlatıp Şirketimize onaylatması, geçici kabul ve işletmeye alma işlemlerini Şirketimiz kontrolünde yapması gerekmektedir. Güvenlikleri açısından önem arzeden bu işlemler 02.09.1988 tarih ve 19917 sayılı Resmi gazetede yayımlanan ELEKTRİK ENERJİSİ İMDAT GRUPLARI VE OTOPRODÜKTÖR TESİSLERİ RUHSAT YÖNETMELİĞİ’nin 6-a. maddesinde belirttiği üzere hukuki bir zorunluluktur.

Ahmet ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkanı
Genel Müdür

ÇORLU BELEDİYESİNİN MARANGOZ ATÖLYESİNE MAKİNE TAKVİYESİ





Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan marangoz atölyesine yeni alınan makineler kurularak kullanılmaya başlandı.
Çorlu’da bulunan park ve bahçelerde yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarını yürüten Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevcut parklarda yeni oyun grupları, oturma yerleri ve spor aletleri kurarak hizmete açıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Havuzlar Mahallesi’ndeki serasında bulunan marangoz atölyesinde piknik masaları, oturma grupları ve çitler üreterek sosyal yaşam alanı olan parklarda hizmete sunuluyor.
Piknik masaları ve oturma gruplarının üretiminde kullanılan kereste, kalas ve tahtaların daha düşük maliyetle üretimi ve istenilen kalite standartlarının sağlanması amacıyla birer adet tomruk biçme makinesi, yatar daire makinesi, kalınlık makinesi, tomruk sürme makinesi ve iki adet bileme makinesi ihaleyle alındı. Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihaleyle 104 m³ tomruk satın alınarak işlenmeye başlandı.
Yapılan ilk üretimden sonra açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun, “Marangoz atölyemizde yeni aldığımız makinelerinin kurulum işlemlerinin ardından üretime başladık. Ürettiğimiz piknik masası ve oyun gruplarının malzemelerini dışardan temin ediyorduk. Bundan sonra bütün bu malzemeleri sıfırdan kendi olanaklarımızla üreteceğiz. Böylelikle ahşap ürünlerin maliyetlerinde yüzde 70’e varan tasarruf sağlayacağız. Marangoz atölyesi Belediyemizin hizmetlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayacaktır.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısında AK Parti grubundan 4 belediye meclis üyesi tarafından 3 yazılı önerge

Ekim ayı Çorlu Belediye Meclisi toplantısında AK PartiÇorlu ilçe Belediye meclis üyeleri grubundan 4 belediye meclis üyesi tarafından 3 yazılı önerge sunmuştur.
Meclis Başkanlığınca önergeleri, Belediye Meclisinde oylanmış ancak kabul görmediğinden gündeme alınmamıştır.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Taner Erdim tarafından verilen önerge “Stratejik Plan ve Performans Programı”nın değerlendirilmesi hakkındadır.
Toplantı gündeminin 5. maddesi olan 2010-2014 Yılları Stratejik Planının görüşülmesi ile 6. maddede yer alan 2010 Mali Yılı Performans Programının maddeler veya ana başlıklar altında görüşülmesi talep edilmiştir. Oylamanın da bu yöntemle yapılması önerilmiştir. Ancak bu önerge meclisçe kabul görmemiştir. Bunun üzerine AK Parti grubu Stratejik Plan ve Performans Planında yer alan misyon, vizyon, amaç ve hedeflerin birbirileri ile bağlantıları ve kavramsal tutarlılığı olmadığı gerekçesi ile hazırlanan planları yetersiz bulmuş ve oyunu ret yönünde kullanmıştır.
Diğer önerge Belediye Meclis Üyeleri Handan Var ve Sema Nur Özay’ın, “Çorlu’da Kadın ve Çocuk Koruma Evleri” hakkındaki belediyenin çalışmalarıyla ilgili ortak soru önergesidir.
Belediye Meclis üyesi Mustafa Eryılmaz da “TOKİ’nin Çorlu’daki Kentsel Dönüşüm Projesi”ni verdiği soru önergesi ile belediye meclisinin gündemine taşımak istemiştir. 2007 yılında TOKİ ve Çorlu Belediyesi arasında imzalan protokole göre başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu sormuştur.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Keşan Belediyesi’nin kurs başvuruları (15 Ekim ) de sona erecek…

Keşan Belediyesi tarafından açılacak el beceri ve spor kursları ile ilgili başvurular yarın (15Ekim 2009) sona erecek.
Konuyla ilgili olarak Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kurslara yapılan başvuru sayıları şöyle; Aerobik Kursu 11, Masa Tenisi: 10, Voleybol: 10, Basketbol 9, Taekwando 10, Halk Oyunları 29, El Sanatları 12 ve Resim Kursu 11
Yapılan açıklamada belediyenin açtığı kurslara halkın büyük ilgi gösterdiği belirtilerek son müracaat tarihi olan 15 Ekim’e kadar bu sayıların artmasının beklendiği açıklanarak gösterilen ilgi nedeniyle vatandaşlara teşekkür edildi.

BABAESKİ KENT KONSEYİ, OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPTI







Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Kent Konseyi, İçişleri Bakanlığınca yeni çıkartılan Kent Konseyi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik hükümleri gereğince, Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısını yaptı.
Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu’nda yapılan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunması ile başladı.
Yeterli çoğunluğun katıldığı Genel Kurulda gündem maddelerini, Belediye Yazı İşleri Müdürü Basri Güleç sundu.
Gündem gereği yapılan oylamada Divan Başkanlığına İsmet İlteralp, Katip Üyeliklere ise Faik Namdar ve Emrah Sipahi seçildiler.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Genel Kurul’da yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi;
“Değerli Meclis Üyelerim, Oda ve Borsa Başkanlarım, Muhtarlarım, Sivil Toplum Örgütlerim, Meslek Kuruluşlarım ve Sevgili Babaeskililer 2. kent konseyi toplantımıza yoğun katılımınızdan, Babaeski’mizi birlikte yönetme isteğinizden dolayı öncelikle sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada Babaeski halkına daha iyi hizmet vermek, Babaeski’nin sorunlarını en aza indirmek, Babaeski’nin yönetilmesinde Babaeski’de bulunan tüm kamu, özel kuruluşlar ve Babaeskililerin söz sahibi olmasını sağlamak, Babaeski’nin geleceğini hepimizin görüşleri, onayları çerçevesinde belirlemek amacı ile toplandık. İlk toplantıda kent konseyinin görevleri, çalışma ilkeleri, oluşumu hakkında detaylı konuşmuştuk. Fakat ben yine de hatırlatma maksadı ile kısa bir şekilde kent konseyinden bahsetmek istiyorum. Kent Konseyi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmak amacı ile kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda belirlendiği, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği, uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı ile oluşturulan yönetim mekanizmasıdır. Belediyeler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşturulan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar. Kent konseyinde oluşturulan görüşler Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. İlk kent konseyi toplantımızda “Gelin Babaeski’mizi Birlikte Yönetelim” felsefesi ile kent konseyimizi oluşturmuştuk. Kent konseyi bünyemizde Belediye Meclis Üyelerimizde yer alıyordu. Fakat 06.06.2009 tarihinde İç İşleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yeni yönetmelik ile Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz artık Kent Konseyi içerisinde doğrudan yer alamayacaktır. Belediye Meclis Üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimiz ancak diğer kurumlarda almış oldukları görevler vasıtası ile Kent Konseyi bünyemizde yer alacaklardır. Kent Konseyi yeni yönetmeliğinde yer alan bu karar kent konseyinin sivil toplum ayağını güçlendirilmeye yöneliktir. Yine eski yönetmeliğe göre kent konseyi başkanları, belediye meclisi 1. başkanları arasından belirleniyorken, yeni yönetmelikte bu da değiştirildi, böyle bir zorunluluk ortadan kaldırıldı. Değişiklikle birlikte kent konseyi başkanı genel kurula doğrudan seçimle gelecektir. Bu konuda Meclis Başkanlarına tanınan zorunluluk serbest bırakılmış oldu. Bu da, belediye tüzel kişiliği ile kent konseyi tüzel kişiliğinin birbirlerinden bir miktar ayrıştırılmasını sağlayacaktır. Yönetmelikteki bu değişiklik, her iki kuruluşun da birbiriyle işbirliği yapan ve yapacak olan kuruluşlar olmasına rağmen, sivil toplum ayağının kuvvetlendirilmesi, belediyeyle birebir ilişki kurulmadan kent konseyinin daha özgürce çalışmasını sağlamaya dönük bir karar olmuş oldu. İçişleri Bakanlığı’nın kent konseyi yönetmeliğinde yaptığı değişikliklerden bir tanesi de daha önceden kent konseyinin bağımsız bir bütçesi yokken, yönetmelikten sonra belediyelerce belirlenecek olan parasal kaynağın, kent konseyine aktarılması zorunluluğu getirildi. Artık kent konseylerinin kendilerine özgü bir bütçesi var. Babaeski Belediye Başkanlığı olarak 2010–2012 bütçemizde kent konseyimize bir ödenek tahsis ettik. Yeni yayınlanan yönetmelikte yer alan bu gibi değişiklikler nedeni ile Kent Konseyimizi hepinizin oyları, görüşleri neticesinde, demokratik bir ortamda bugün yeniden oluşturacağız. AB reform yasaları ile her geçen gün önemsenen sivil toplum kuruluşları vasıtası ile tüm bireylerin temsil edildiği kent konseylerinde görev almak ve fikir üretmek, planlama ve projelere katkı sağlayarak, bir anlamda birlikte yönetim anlayışına ortak olmak önemli bir olgudur. Sivil Toplum Kuruluşları’nın, ilçemizdeki kamu ve özel kuruluşların, muhtarlıkların, Babaeski Halkının katılımı ile oluşturacağımız Kent Konseyimizin en önemli asli görevi toplumda bir kontrol mekanizmasını işletmek, yapılan icraatları denetlemek, kamunun menfaatini gözetlemek, bu konularda kamu adına bilgi ve fikir üretmektir. Babaeski’nin değerlerine yeni değerler katarak, Babaeski’yi geleceğe taşımak, gelecek nesillere daha iyi bir Babaeski bırakmak için, burada yaşayan tüm bireylere önemli görevler düşmektedir. Seçimden seçime oy kullanıp “ben görevimi yaptım, artık sorumlular seçilmişlerdir” diyerek, toplumun ve kentin sorunlarına duyarsız kalmak çağdaş bir davranış değildir. Katılımcı demokrasinin gereği de bu değildir. Babaeski’nin geleceğe taşınması, Avrupa kenti olması ve kentin değerlerinin korunması için kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve dünyadaki gelişmelere göre kentin yenilenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, oluşturmuş olduğumuz Babaeski Kent Konseyine sivil toplum örgütlerimizin, meslek kuruluşlarımızın, odalarımızın, borsalarımızın, halkımızın istekli ve gönüllü olarak katılmaları, özverili çalışmaları ile Babaeskimiz için önemli fikirlerin ve projelerin ortaya çıkacağını umuyor ve buna yürekten inanıyorum. Daha iyi bir Babaeski için toplantımıza katılarak bizlere zaman ayıran, emek ve gönül veren tüm katılımcıları yürekten kutluyor, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın konuşmasında sonra, Kent Konseyi Başkanı İsmet İlteralp konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
İsmet İlteralp, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Belediye Başkanım, Babaeski Belediyesi Kent Konseyinin değerli üyeleri ve çok değerli basın mensupları. 01 Haziran 2009’da Kent Konseyi Genel Kurulu’nu yaparak Kent Konseyi Yürütme Kurulunu oluşturduk. Ancak 06 Haziran ‘da Kent Konseyleri yönetmeliğinde değişiklik yapılaması nedeniyle bu Olağan Üstü Genel Kurulu yapılması gereği duyuldu. Genel Kurul sadece yeni yönetmeliğe göre Yürütme Kurulu ve Başkanlık seçimiyle sınırlandırıldı. Kent Konseyinin yapmak istediği projelerin hayata geçirilmesi yeni yürütme kurulu tarafından uygulanacaktır. Sayın Genel Kurul Üyeleri, Kent Konseyleri Belediye çalışmalarında Şehirciliğin gelişmesinde Belediye Başkanlarının en yakın çalışma arkadaşlarıdır. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasında, Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanılmasında Belediye çalışmalarına en büyük yardımcıdır. Kadın ve Gençlik Meclisleri başta olmak üzere katılımcı yönetim anlayışına dayalı çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasına dayanan çalışma gurupları oluşturmak birinci hedef olmalıdır. Seçilecek Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanı, Belediye Başkanı ile uyumlu bir çalışma içine girerek Kent Vizyonunu geliştirecek, hemşerilik bilincinin geliştirilmesine ve Babaeski’mizi bir Avrupa Kenti olma aşamasında kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkmayı ilke edinmelidir. Sayın Genel Kurul Üyeleri, denetim organı sizlersiniz. Yapılacak Olağan Üstü Genel Kurulda Kent Konseyi’nin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerinizi en iyi şekilde yapmanız dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinde tek aday İsmet İlteralp, gösterildi. İlteralp, yapılan kapalı zarf usulü oylamada 55 Oy ile Kent Konseyi Başkanı seçildi.
Yürütme Kurulu Üyelikleri Seçimlerinde ise, Cengiz Kaynak, Hayati Dağlıoğlu, Naim Sürmeli, Selim Tuna ve Serda Onat, asil üyeliklere seçildiler.
Genel Kurulun sonunda, Kent Konseyi Başkanlığını kazanan İsmet İlteralp, Genel Kurul üyelerine teşekkür etti.

TRAKYA’DA ÖRNEK TEKSTİL FABRİKALARIN SAYISI ARTIYOR…









Trakya’da Tekstil Fabrikaları içinde yer alan Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ülke genelinde ekonomik krizin etkileri giderek ağılaşırken, son beş yıldır yüksek düzeyde ihracat yapan, serbest bölgede ise ihracat alanında ilk üçe giren örnek bir şirket oldu.
Ülke genelinde; Tekstil, konfeksiyon, gıda ve perakende ağırlıklı olmak üzere binlerce şirket kapanırken, binlerce kişi de işsizler ordusuna katılırken, Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya ve ortakları, Filo Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, TYH Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Mehmet Kaya, Trakya’da 700 çalışanına, Türkiye genelinde 1350 çalışanına ve ayrıca yurtdışında ki Moldovya’da bulunan Şirketlerinde ise 200 çalışanına iş vermeye devam ederek ayaklarının üzerinde dura bilen örnek şirketlerden bir konumuna geldi.
Trakya’da, Babaeski-Alpullu ve Kırklareli-Kavaklı olmak üzere toplam 9 bin metre kare alan üzerine kurulmuş olan Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Malkara Merkez ve Malkara Kozyörük, olmak üzere toplam 3,500 metre kare alan üzerine kurulmuş olan Efes Konfeksiyon Fabrikası. İstanbul’da Filo-Teks Fabrikası, İzmir’de TYH Tekstil A.Ş, Avrupa Serbest Bölgesinde SMK Tekstil Kolektif Şirketi, Moldovya’da northside textile s.r.l, Almanya’da Westsıde Fashıon GmbH’den oluşan Şirketler, Fshen, iş kıyafetleri ve bay ve bayan modaya yönelik üretimler yapmaktadır.
Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya, Şirketin kuruluşu ve Hazır Giyim Sanayiinin önemi ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi.
“Firmamız 2000 senesinde TYH Uluslar arası Tekstil Pazarlama Ticaret A.Ş ismi ile Selçuk Mehmet Kaya tarafından İzmir’de kurulmuştur. Bayan ve Erkek yuvarlak örme dış giyim alanında çalışmaya başlamış olup, bu alan ulusal ve uluslar arası kumaş ve hammadde ticareti, yurtiçi ve yurtdışı üretim organizasyonlarında söz sahibi olan bir şirketler grubu halini almıştır. Türk Hazır Giyim Sanayi rekabetçi yapısıyla, yenileşmeye açık bünyesi ile Türkiye’nin uluslar arası pazarlardaki güvencesi durumundadır. Sektör sadece ihracatçı ile değil aynı zamanda tekstil ürünleri tüketimiyle de pamuk üreticisi ve tekstil imalatçısının alıcısı durumundadır. Dolayısıyla ülkeye döviz kazandırmanın yanı sıra iç ticaretin canlandırılması açısından da ekonomiye önemli katkılar sağlanmaktadır. Bununla beraber hazır giyim sanayi ithal girdi oranı en düşük sektörlerden birisidir. Türkiye’de gerek hazır giyim imalatında çalışanlar, gerekse bu ürünlerin ticaretinde çalışanlar, tarım dışında toplam çalışanların üçte biri toplam sanayi çalışanlarının ise beşte birini içine almaktadır. Bu rakamın büyüklüğü sektörün emek-yoğun özelliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle hazır giyim imalatında her işlemin bir işçiye yaptırılması, karışık bir teknoloji olan ve birçok işlemden oluşan giysi imalatının iş gücüne olan ihtiyacını artırmaktadır. Bu nedenle Türk Hazır Giyim Sanayi, Türkiye toplam ihracatı içinde %30‘ a varan payı ve bir milyon insanın istihdam edilmesine imkân sağlayan potansiyeli ile Türk Ekonomisi içinde özel bir yer ve öneme sahiptir. Şu an şirketlerimiz aylık 800 bin ile 1 Milyon arasında mal üretimi yapmaktadır. Şunu özellikle belirtmek isterim çalışanlarımız ile çok gururluyuz, Ülke genelinde ekonomik krizin etkileri giderek ağılaşırken, son beş yıldır yüksek düzeyde ihracat yapan, serbest bölgede ise ihracat alanında ilk üçe giren bir şirket konumuna geldik. İlerleyen günlerde planladığımız üzere, yatırımlarımız ve işlem hacmimiz artarak bölgemizde devam edecektir. Tüm çalışanlarımız ve yönetim kadromuz olarak bunun haklı gurur ve mutluluğunu tüm benliğimizde hissetmekteyiz.”
Özel Haber: Metin KARAKUŞ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...