***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ekim 2009 Salı

ÇORLU BELEDİYESİNİN MARANGOZ ATÖLYESİNE MAKİNE TAKVİYESİ





Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan marangoz atölyesine yeni alınan makineler kurularak kullanılmaya başlandı.
Çorlu’da bulunan park ve bahçelerde yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarını yürüten Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevcut parklarda yeni oyun grupları, oturma yerleri ve spor aletleri kurarak hizmete açıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Havuzlar Mahallesi’ndeki serasında bulunan marangoz atölyesinde piknik masaları, oturma grupları ve çitler üreterek sosyal yaşam alanı olan parklarda hizmete sunuluyor.
Piknik masaları ve oturma gruplarının üretiminde kullanılan kereste, kalas ve tahtaların daha düşük maliyetle üretimi ve istenilen kalite standartlarının sağlanması amacıyla birer adet tomruk biçme makinesi, yatar daire makinesi, kalınlık makinesi, tomruk sürme makinesi ve iki adet bileme makinesi ihaleyle alındı. Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihaleyle 104 m³ tomruk satın alınarak işlenmeye başlandı.
Yapılan ilk üretimden sonra açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun, “Marangoz atölyemizde yeni aldığımız makinelerinin kurulum işlemlerinin ardından üretime başladık. Ürettiğimiz piknik masası ve oyun gruplarının malzemelerini dışardan temin ediyorduk. Bundan sonra bütün bu malzemeleri sıfırdan kendi olanaklarımızla üreteceğiz. Böylelikle ahşap ürünlerin maliyetlerinde yüzde 70’e varan tasarruf sağlayacağız. Marangoz atölyesi Belediyemizin hizmetlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayacaktır.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...