***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ekim 2009 Salı

TRAKYA’DA ÖRNEK TEKSTİL FABRİKALARIN SAYISI ARTIYOR…









Trakya’da Tekstil Fabrikaları içinde yer alan Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ülke genelinde ekonomik krizin etkileri giderek ağılaşırken, son beş yıldır yüksek düzeyde ihracat yapan, serbest bölgede ise ihracat alanında ilk üçe giren örnek bir şirket oldu.
Ülke genelinde; Tekstil, konfeksiyon, gıda ve perakende ağırlıklı olmak üzere binlerce şirket kapanırken, binlerce kişi de işsizler ordusuna katılırken, Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya ve ortakları, Filo Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, TYH Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Mehmet Kaya, Trakya’da 700 çalışanına, Türkiye genelinde 1350 çalışanına ve ayrıca yurtdışında ki Moldovya’da bulunan Şirketlerinde ise 200 çalışanına iş vermeye devam ederek ayaklarının üzerinde dura bilen örnek şirketlerden bir konumuna geldi.
Trakya’da, Babaeski-Alpullu ve Kırklareli-Kavaklı olmak üzere toplam 9 bin metre kare alan üzerine kurulmuş olan Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Malkara Merkez ve Malkara Kozyörük, olmak üzere toplam 3,500 metre kare alan üzerine kurulmuş olan Efes Konfeksiyon Fabrikası. İstanbul’da Filo-Teks Fabrikası, İzmir’de TYH Tekstil A.Ş, Avrupa Serbest Bölgesinde SMK Tekstil Kolektif Şirketi, Moldovya’da northside textile s.r.l, Almanya’da Westsıde Fashıon GmbH’den oluşan Şirketler, Fshen, iş kıyafetleri ve bay ve bayan modaya yönelik üretimler yapmaktadır.
Perge Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya, Şirketin kuruluşu ve Hazır Giyim Sanayiinin önemi ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi.
“Firmamız 2000 senesinde TYH Uluslar arası Tekstil Pazarlama Ticaret A.Ş ismi ile Selçuk Mehmet Kaya tarafından İzmir’de kurulmuştur. Bayan ve Erkek yuvarlak örme dış giyim alanında çalışmaya başlamış olup, bu alan ulusal ve uluslar arası kumaş ve hammadde ticareti, yurtiçi ve yurtdışı üretim organizasyonlarında söz sahibi olan bir şirketler grubu halini almıştır. Türk Hazır Giyim Sanayi rekabetçi yapısıyla, yenileşmeye açık bünyesi ile Türkiye’nin uluslar arası pazarlardaki güvencesi durumundadır. Sektör sadece ihracatçı ile değil aynı zamanda tekstil ürünleri tüketimiyle de pamuk üreticisi ve tekstil imalatçısının alıcısı durumundadır. Dolayısıyla ülkeye döviz kazandırmanın yanı sıra iç ticaretin canlandırılması açısından da ekonomiye önemli katkılar sağlanmaktadır. Bununla beraber hazır giyim sanayi ithal girdi oranı en düşük sektörlerden birisidir. Türkiye’de gerek hazır giyim imalatında çalışanlar, gerekse bu ürünlerin ticaretinde çalışanlar, tarım dışında toplam çalışanların üçte biri toplam sanayi çalışanlarının ise beşte birini içine almaktadır. Bu rakamın büyüklüğü sektörün emek-yoğun özelliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle hazır giyim imalatında her işlemin bir işçiye yaptırılması, karışık bir teknoloji olan ve birçok işlemden oluşan giysi imalatının iş gücüne olan ihtiyacını artırmaktadır. Bu nedenle Türk Hazır Giyim Sanayi, Türkiye toplam ihracatı içinde %30‘ a varan payı ve bir milyon insanın istihdam edilmesine imkân sağlayan potansiyeli ile Türk Ekonomisi içinde özel bir yer ve öneme sahiptir. Şu an şirketlerimiz aylık 800 bin ile 1 Milyon arasında mal üretimi yapmaktadır. Şunu özellikle belirtmek isterim çalışanlarımız ile çok gururluyuz, Ülke genelinde ekonomik krizin etkileri giderek ağılaşırken, son beş yıldır yüksek düzeyde ihracat yapan, serbest bölgede ise ihracat alanında ilk üçe giren bir şirket konumuna geldik. İlerleyen günlerde planladığımız üzere, yatırımlarımız ve işlem hacmimiz artarak bölgemizde devam edecektir. Tüm çalışanlarımız ve yönetim kadromuz olarak bunun haklı gurur ve mutluluğunu tüm benliğimizde hissetmekteyiz.”
Özel Haber: Metin KARAKUŞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...