***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Ekim 2009 Pazartesi

Bilge Köyünden Kırklareli'ne getirilen vatandaşların gelişinden rahatsız olan Kırklareli Mahalle Muhtarları, Başkanı Çağlayan'ın konuklarıydılar

Mardin'in Bilge Köyü'nde yaşanan ve 44 kişinin öldüğü katliamın yankıları hala devam ediyor. Devlet, korkunç cinayeti işleyen zanlıların akrabaları için harekete geçerken, yeni bir tartışmanın fitili de yakıldı. Zanlı yakınlarının Kırklareli'ye yerleştirileceği haberleri, halkın tepkisine yol açtı.
Köy halkının yerleştirileceği siteye ait mahalle sakinleri; "Böyle bir şey istemiyoruz. Eğer söz konusu kişiler buraya gelirse birçok kişi taşınacaktır" dedi.
Işte bu konu kapsamında, mahalle sakinleri Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret ettiler.
Belediye Başkanı Çağlayan’dan acil toplantı talep ederek konuyla ilgili mahalle sakinlerinin düşüncelerini aktaran mahalle muhtarları, duruma kesinlikle sıcak bakmadıklarını, hatta konunun gündeme gelmesiyle birlikte mahallelerinde huzur ve asayiş sorunu yaşanacağından korktuklarını dile getirdiler.
Konuyla ilgili Muhtarları tek tek dinleyen Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, bu konuda hemşehrilerinin seslerine kayıtsız kalamayacağını, sürekli çözüm arayışı içinde olunduğunu ve aynı tereddütleri kendisinin de paylaştığını dile getirdi.
Çağlayan ayrıca; bu ailenin, karşı tarafla olan kan davaları sebebiyle ilimizin asayiş sorunu yaşayacağından, alışık olmadığımız bir töre sebebiyle çocuklarımız ve gençlerimizin de kültürel olarak etkileneceğini düşündüğünü ve onları olası bir tehlikeyle yüz yüze asla bırakmak istemediğini de önemle vurguladı. Kırklareli'nde iş imkânlarının kısıtlı olması mevcut durumda Kırklareli'mizin gençlerine dahi iş istihdamı yapılamazken, Bilge Köyü'nden gelen vatandaşlara bu imkânın sağlanamayacağının önemle üzerinde duran Çağlayan; “Büyük şehirlere yerleştirilmeleri halinde iş imkânlarıyla ve sosyal yaşam alanlarının geniş olması sebebiyle, içinde bulundukları psikolojiden sıyrılıp hayatın rutinine daha çabuk adapte olabilirler” dedi.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...