***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ekim 2009 Cuma

GAZETECİ MUSTAFA ALP BABAESKİ İLÇESİNDE GÖZE HOŞ GELMİYENLERİ YORUMLUYOR

Kırklarelinin şirin bir ilçesi olan Babaeski ilçesinde iyi şeylerin yanında göze hoş gelmeyen bazı şeylerde var. Bende Babaeskide yaşayan Bir gazeteci olarak bazı gözlemlerim oldu. Bunları Kısaca yetkililere izah etmek için kaleme aldım. Umarım bu yazdıklarımı yetkililer okur ve gerekeni yapar. Kısaca sıralarsak. İlk olarak Babaeski ilçesindeFatih Caddesinde bulunanAtatürk ilk öğretim okulunun duvarları bakımsızlıktan devrilmeye yüz tutmuş bunla ilgilenecek bir merci yokmu ?
Cumhuriyet okulununBahçesinden her yağmur sonrası yollar su gölü oluyor. Vatandaşın yoldan geçmesi zorlaşıyor.
Birde bazı yaya kaldırımları vatandaşları zor durumda bırakıyor .Bu konuların hal edilmesi için
Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Babaeski ilçemizde daha çok sorunlar var. Elbette zamanla düzelecek ama Vatandaşlarımızın canı yanmadan olsun

MHP İl Yönetiminden Valiye ziyaret


Olağan Genel Kurul sonucunda MHP Kırklareli İl Başkanlığı görevine seçilen Şaban Savaşan, MHP İl Yönetimi ile birlikte 23 Ekim Cuma günü Vali Cengiz Aydoğdu’yu ziyaret etti.
Kırklareli Valiliği Ali Serindağ Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Vali Aydoğdu kendisine konuk olan MHP İl Yönetimi ile selamlaşarak ziyaretlerinden dolayı hepsine teşekkürlerini sundu.
MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, Vali Aydoğdu’ya şükranlarını sunarak; “Yapılan Olağan Genel Kurul sonucunda MHP İl Başkanı olarak yeni yönetimimiz ile birlikte göreve geldik. Sizler de Kırklareli’nde görevinize yeni başladınız. Size de görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.
Vali Aydoğdu yapılan ziyaret için teşekkür ederek, MHP İl Yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

Vali Aydoğdu'ya Teşekkür Belgesi


1. Uluslararası Kırklareli – Yayla, Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri Organizasyon Komitesi, Vali Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
1.Uluslararası Kırklareli – Yayla, Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Adem Sevim ile Komite Üyeleri Kayhan Kuralay, Tahsin Gencay ve Erdoğan Kantürer, 23 Ekim Cuma günü Vali Aydoğdu’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Organizasyon Komite Başkanı Adem Sevim, Vali Aydoğdu’ya katkı ve desteklerinden dolayı, Teşekkür Belgesi verdi.
Vali Aydoğdu’da 1.Uluslararası Kırklareli – Yayla, Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri’nin çok güzel bir etkinlik olduğunu, gelecek yıllarda da yapılabilecek çeşitli faaliyetlerin şimdiden hazırlanabileceğini, bunun içinde Valilik olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.

Kırklareli PTT Çalışanları Kırklareli Valisini Ziyaret etti



PTT’nin 169. Kuruluş Yıldönümü münasebeti sebebiyle, Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder ve beraberindeki heyet ile birlikte Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.
Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder ile birlikte 23 Ekim Cuma günü saat 09.30’da Vali Aydoğdu’yu makamında ziyaret eden; PTT Merkez Müdürü Talat Akalın, Şef Mukaddes Çango, İşletme Müdürü Ünal Yavuz, Teknisyen Erhan Özcan ile Emekli PTT çalışanlarından Necmettin Aslın ve Turan Mat, Vali Aydoğdu’ya çiçek ve “Geçmişten Günümüze Posta” adlı kitap hediye etti.
Vali Cengiz Aydoğdu’ da yapılan ziyarette PTT Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlayarak;
“PTT Kuruluşu kar amacı gözetmeksizin, kaliteli, hızlı ve diğer kurumlarımıza da örnek olacak hizmetler veren bir kuruluşumuzdur. PTT haberleşmenin yanında ulaştırmada da başarılı hizmetler vermekte.
Bu güzel hizmetleri veren PTT Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlar, sevdiklerinizle ile birlikte, sağlık afiyet içerisinde daha nice uzun bir meslek hayatı diliyorum.”dedi.
Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder’ de PTT Teşkilatının Kırklareli halkı için her zaman en iyisini yapmaya çalıştığını, Vali Aydoğdu’nun emirleri ve talimatları doğrultusunda her zaman en iyiyi yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Almanya İstanbul Başkonsolosu Brita WEGENER Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK e nezaket ziyaretinde bulundu







Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa YURDANUR a nezaket ziyaretinde bulundu




Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Tekirdağ İl Seçim Kurulu Başkanı Ekrem ESİN e nezaket ziyaretinde bulundu.


Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman SARI ya nezaket ziyaretinde bulundu

TEKİRDAĞ VALİSİ ZİYARET ESNASINDA BİLGİLER ALDI


“Zaman Tüneli “ adlı çocuk oyunu sergilendi



Keşan Belediyesi Kültür etkinlikleri çerçevesinde Keşan’a gelen Sine Cast Tiyatrosu “Zaman Tüneli “ adlı oyunu sergiledi.
Saat 10.00- 11.00-13.00 ve 14.00 olmak üzere dört kez sergilenen oyunu yaklaşık 1200 öğrenci izledi.
Öğrenciler Keşan Belediye Otobüsleri ile Kültür Merkezi’ne taşındılar.
Oyunda Hacivat ve Karagöz’ün birbirleri ile yaptıkları şakalar ve konuşmalar öğrencilere sunuldu.
Öğrenciler “Zaman Tüneli “ adlı oyunu kendilerine izleme fırsatı sunan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

ADD Keşan Şubesi’nden Kent Konseyi’ne ziyaret…



ADD Keşan Şubesi Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu ziyaret etti.
Saat 15.00’te gerçekleşen ziyarete ADD Keşan Şube Başkanı Rahmi Uluz ve yönetim kurulu üyeleri ile Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Küçükkarakaş ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri de katıldılar.
ADD Keşan Şube Başkanı Rahmi Uluz, Kent Konseyi ile işbirliği içersinde olmak istediklerini ve bu amaçla Kent Konseyi’ni ziyaret ettiklerini belirtti.
Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar’da, ADD’nin bu ziyaretinden memnunluk duyduklarını belirterek, “Biz de ilçemizdeki sivil toplum örgütleri ile ilçemiz için her türlü işbirliğine hazırız. Cumhuriyet Bayramımızda ilçemizin Türk Bayrakları ile gelincik tarlasına dönmesini arzuluyoruz. Bu konuda da ADD ile işbirliği içersinde olacağız. Tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Yaklaşık 1 saatlik toplantının ardından görüşme sona erdi.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

—PTT, 169 YAŞINDA...




Haber: Metin KARAKUŞ
PTT Babaeski Şubesi, PTT’nin 169’uncu kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.
PTT Babaeski çalışanları, PTT’nin 169’uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Törene PTT Şube Müdürü Recep Öntürk ve PTT çalışanları katıldı. PTT Şube Müdürü Recep Öntürk, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
PTT Müdürü Öntürk, PTT’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Yaptığımız her çalışmada bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesini amaçladık. Kenetlenen ellerimiz, birlik beraberliğin ışığı önümüzü aydınlattı. Kuruluşumuzu her an bir adım daha ileri taşıdık. Hepimiz biliyoruz ki, kuruluşlar içinde yaşadığı toplumun bir parçasıdırlar, bu bağlamda yegâne hedefimiz bu sorumluluk duygusu içinde daha fazla çalışmak ve daha iyisini yapmaktır. Zira biliyorum ki, her zaman, daha iyisini yapmak için bir yol vardır.”
PTT Müdürü Öntürk, ayrıca gece yapılacak olan etkinlikler içerisinde, PTT’nin dağıtım araçları ve motorlu tim ekiplerinin kent merkezinde şehir turu yapacaklarını belirtti

ÇORLU’DA 29 EKİM HAZIRLIĞI



Çorlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir törenle kutlamaya hazırlanıyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı’na Atatürk resimleri astırmasının ardından ilçe merkezinde bulunan dükkân ve işyerlerine bayrak ve afiş dağıtıyor. Cumhuriyet Bayramı’na yönelik mesajların verildiği afişlerle bayraklar dükkân ve işyerlerinin camlarına asılıyor.
Asılan afişlerle Cumhuriyet Bayramı kutlama programı da açıklanıyor. 28 Ekim 2009 günü 18:30’da Atatürk Anıtının önünden yürüyüş başlatılarak toplu olarak Cumhuriyet Meydanı’na gidilecek. Yerel müzik grup burada halka konser verecek. Belediye folklor ekibi yöresel halk oyunları gösterisi yapacak. Tören saat 22:00’de havai fişek gösterisinin ardından sona erecek.


HABER VE FOTO.ONUR EREN

KIRÇİÇEKLERİNDEN İTFAİYEYE ZİYARET









Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Özel Kırçiçekleri Çocuk Kulübü kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Özel Kırçiçekleri Çocuk Kulübü’nün öğretmenleri Sibel Erol ve Hazal Doğan, okulöncesi öğrencileriyle birlikte İtfaiye Müdürlüğü’ne giderek itfaiye teşkilatı personeliyle bir araya geldiler. İtfaiye Müdürü Faruk Yücel binayı gezdirerek araçlar ve teknik donanım hakkında bilgiler verdi. Daha sonra çalışmaları göstermek amacıyla küçük çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi. İtfaiye erleri ateş ve yangın söndürme yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdiler. İtfaiye araçlarının teknik donanımı da sergilendi.
İtfaiye Müdürü Faruk Yücel tatbikatın her aşaması hakkında bilgiler verirken, minik öğrencilerin dikkatli bir şekilde izledikleri görüldü. Özel Kırçiçekleri Çocuk Kulübü’nün sorumlu öğretmeni Sibel Erol, “İtfaiye teşkilatı ve çalışmalarını öğrencilerimize tanıtmak istedik. İtfaiyeyi tanımaları ve ateşten korunmaları yönünde bilinç kazanmaları için önemli bir çalışma oldu. Bu çalışmayı sağlayan İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz.”dedi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ( 1-31 EKİM )

Meme kanseri Türkiye için önemli bir sağlık sorunudur. Kadınlarda en sık rastlanan kanser tipidir. Sigara içmeyen, bebeğini emzirmiş, aşırı kilosu olmayan kadınlarda meme kanseri görülme sıklığı daha azdır.
Meme kanseri belirtileri memede ele gelen sertlik ve kitle, koltuk altında beze olması (büyümüş lenf bezleri), meme başında kızarıklık, yara olması veya içeriye doğru çekiklik ve akıntı gelmesi, meme derisinde kalınlaşma ve renk değişikliği şeklinde olabilir.
Meme Kanserinin Kontrolünde erken tanının önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Erken evrede teşhis konan kadınların 5 yıllık yaşam süresi %90-95’tir.Yani erken tanı ile meme kanserli 10 kadından 9’u hayatta kalmaktadır.
Meme kanserinin ortaya çıkmasını önleyecek bir yöntem yoktur ama yeni başlamış, görünür belirti oluşmamış durumlarda erken teşhis için önerilen yöntemler vardır. Bunlar:
Kadınların kendi kendine meme muayenelerini yapmaları
Hekim ya da hemşire tarafından düzenli aralıklarla klinik meme muayenesi yapılması
Memenin belli aralıklarla mamografi ile incelenmesidir.
Kanserle savaş, ileri evre kanser vakalarını ve kanserden ölüm oranını düşürme amacıyla hastalığı erken/iyileşebilir bir aşamada tespit etme, yada tedavideki gelişmelerle hastalığın her aşamasında hayatta kalma oranını arttırmak yoluyla bir dizi önemli bileşeni kapsamına alır.
Bu amaçla; Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nın talimatları gereği; 50-69 yaş bayanlarda toplum tabanlı meme kanseri taramasına Mayıs 2009 tarihi itibariyle Tekirdağ Devlet Hastanesine entegre olarak kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde ( KETEM ) ücretsiz olarak başlandı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ile pilot bölge olarak seçilen 11 nolu sağlık ocağı bölgesindeki tarama grubu mektupla davet edilerek merkezimizde eğitim görmüş hekim, ebe, hemşire ve röntgen teknisyeni tarafından kayıt, eğitim, muayene ve tetkikleri yapılmış, şüpheli olgular konsültan uzman hekimlerce de değerlendirilip kesin tanı ve tedavi için sevk edilmiştir.
Ekim ayı itibariyle 5 nolu sağlık ocağı bölgesinde de 50-69 yaş bayanlara mektupla davet göndererek meme kanseri taramalarını yaptırmak üzere merkezimize davet ediyoruz.
Meme kanserinin bu dönemde daha yoğun gündemde tutulması ve farkındalığın arttırılması amacıyla TEKİRA Alışveriş merkezinde 21 Ekim 2009 tarihinden itibaren1 hafta süreyle stant kurulması, afiş-broşür dağıtımı, TV programı (24.10.2009 cumartesi günü saat 20.30’da kanal 59) Valilik Kültür Merkezinde 27 Ekim 2009 tarihinde saat 14.00’de panel yapılması, okullarda halk eğitimi, hizmetiçi eğitimler gibi faaliyetlerimiz de planlanmıştır.
Unutulmamalıdır ki, “meme kanserinde ve diğer tüm kanser türlerinde erken teşhis hayat kurtarır.”

TREDAŞTAN UYARI

TREDAŞ Genel Müdürlüğü Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında;
Şebeke yenileme çalışması nedeniyle:
24.10.2009 Cumartesi günü 08:30-17:00 saatleri arasında 8,5 (sekizbuçuk) saat süre ile; Kumbağ Belediyesi, Yıldız Evler, Vali Ahmet Özyurt Cad. Askeriye Dinlenme Tesisleri, Bilge Turistik tesis Miltur, Kumbağ Belediyesine bağlı sokaklar ve civarları elektrik kesintisinden etkilenecektir.
TREDAŞ Genel Müdürlüğü Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında;
Fider-2 ve Fider-5 Naip Sanayi hatlarında yapılacak periyodik bakım çalışması nedeniyle;
25.10.2009 Pazar günü 08:00 17:00 saatleri arasında 9(dokuz) saat süre ile;
Kumbağ Bel. Ve Su kuyusu Barbaros Bel ve Su kuyusu, Naip Köyü, Avşar, Çanakçı, Işıklar, Oruçbeyli, Mermer, Karaçalı, Yeniköy, Uçmakdere, Tuğla Fabrikaları, Yağcı Köyü, Osmanlı, Demirli, Banarlı, Karacakılavuz Bel. Karabezirgan, Karahalil, Karacamurat, Ortaca, Kaşıkçı, Kazandere, İsmailli, Emiryakup, Selçuk, Beşiktepe Su Kuyuları, Bıyıkali, Taşomurca, Cephanelik, Mandıra, Çöp Değerlendirme Yeri, Tolga Tuğla, Tek Metal, Miray Ambalaj, Markon Yapı, Semetli, Doktorlar Sitesi, Elmas Maden, Nezih kent, Ahmedikli, Beşiktepe Askeriye ve Güveçli Köyü, Yazır Köyü, Yayabaşı Köyü, Karahisarlı Köyü, Aşağı Kılıçlı Köyü, Nusratfakı, Y.Kılıçlı Köyü, İnecik Köyü, Otmanlı, İnecik Yağlı Tohumlar, Opet, Klas Yağ Fab. Beşer Tuğla, Üner Petrol, Ferhadanlı Köyü, Hacıköy, Hacıköy Taş Ocakları, Seymenli, Seymenli tepe Benzinlikleri, Dua Mobilya, Detay İnşaat, Marsu, Vor İstasyonu, Yay Pet, Tepsan, Opet, Cem Depo, Beşgen Gıda, Dede Çiftliği, Çeltik Fabrikası, Erkoç Mühendislik, Malkara yolundaki TV vericileri, Baz İstasyonları, Yurdanur Ofset, Emek Madencilik, Köşk Rest, Nusratlı Köyü, Aydık Petrol, Serinoğulları ve civarlarında elektrik kesintisi yapılacaktır.

ÇORLU İLÇESİNDE PAZAR GÜNÜ ELEKTİRİKLER KESİLECEK
TREDAŞ Genel Müdürlüğümüz Çorlu İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında;
Ulaş TM deki bakım çalışmaları nedeniyle;
25.10.2009 Pazar günü 14:00 – 15:30 saatleri arasında 1,5 (birbuçuk) saat süre ile;
Beyazköy, Ahımehmet Köyü, Osmanlı Köyü, Göçerler Köyü enerji kesintisinden etkilenecektir.
Çorlu TM deki bakım çalışmaları nedeniyle;
27.10.2009 Salı günü 02:00 – 04:00 saatleri arasında 2 (iki) saat süre ile;
Çorlu Merkez İlçe ve köyleri enerji kesintisinden etkilenecektir.
Çorlu TM deki bakım çalışmaları nedeniyle;
30.10.2009 Cuma günü 02:00 – 04:00 saatleri arasında 2 (iki) saat süre ile;
Çorlu Merkez İlçe ve köyleri enerji kesintisinden etkilenecektir.

SAYIN ABONEMİZİN;
1. Elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması,
2. Yapılacak çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği
3. Jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları,
4. Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 ALO ELEKTRİK telefon hattına başvurmaları,
5. Havanın yağışlı olması veya çalışmaya engel teşkil edecek bir unsur meydana gelmesi durumunda çalışma erteleneceği,
hususunu dikkatinize sunarız.

AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLU MAHALLELERDE EV ZİYARETLERİNE BAŞLADI


AK Parti Çorlu Kadın Kolu, Candan Var’ın başkanlığında Sağlık Mahallesini ziyaret etti. Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyelerinden bir grupla gerçekleştirilen ziyarete, AK Partili Kadın Belediye Meclis üyeleri Handan Var ile Sema Nur Özay da eşlik etti.
Kadınlarla sohbet ederek Sağlık Mahallesindeki hizmetleri konuştular ve onlarla ilgili sorunları dinlediler.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var yaptığı konuşmada; hükümetin kadınlarla ilgili gerçekleştirdiği AK icraatları anlattı. Aynı zamanda Sağlık Mahallesinin yıllardır süre gelen problemlerini bildiklerini söyledi. Ancak bu ziyaretteki amaçlarının sorunlara ve çözümlerine farklı bir bakış açısı getirmek olduğunu belirtti. Yerel yönetimin hizmetlerini kadın gözüyle değerlendirdiler.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var, mahallelerdeki ev ziyaretlerinin düzenli olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABER VE FOTO:ONUR EREN
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...