***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Eylül 2009 Salı

—BABAESKİ BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE İFTAR YEMEĞİ




Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesinde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Ramazan ayı dolayısıyla Belediye personeline bir iftar yemeği verdi.
İlçenin Atatürk Mahallesi, Gündüz Onat Festival Alanı’nda ki Tansa Kır Lokantası’nda verilen iftar yemeğine, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı eşi Hülya Hacı ile birlikte katıldı.
Tüm Belediye Personelinin yer aldığı iftar yemeğinde ayrıca Belediye Meclisi Üyeleri eşleri ile birlikte katıldılar.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, iftar yemeğinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Biz Babaeskimiz için bir şeyler yapıyorsak bu benim eserim, ya da şahısların eseri değildir. Babaeski Belediye Personelinin eseridir. Tüm Belediye personelimizin yemeğimize iştirak etmesi Belediyemiz içerisinde daha önceki yıllarda olduğu gibi birlik ve beraberliğin sağlandığının en önemli göstergesidir. Çünkü göreve geldiğim ilk zamanlar personelimde bir kopukluk, güvensizlik, yılgınlık vardı. Bu yılgınlığı onlara yeri geldiği zaman bir arkadaş, ya da bir baba gibi davranarak kısa sürede ortadan kaldırdık. Artık personelimiz sabah işine gelirken ve işinden evine dönerken güler yüzlü bir şekilde Belediyemizden ayrılmaktadır. Bu da onları motive ederek daha verimli, kaliteli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktadır. Ben ve tüm Belediye personelimiz daha güzel, herkesin takdir edeceği, gıpta ile bakacağı bir Avrupa Kenti Babaeski’yi yaratmak için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.”

YAĞIŞ SARAYI YIKTI GEÇTİ YEDİ CAN ALDI

Tekirdağ ili genelinde 07.09.2009 pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan yağışların gece saat 00:30 ‘da Saray ilçesinde şiddetli sağanak yağışa dönüşerek etkili olması neticesinde;
Saray İlçesi Pazarcık Mahallesi Kıyı Köyü Yolu Kambur Söğüt Mevkiinde Galata Deresinin selden taşmasıyla, 5 vatandaşımız FatihÇakar (50) Hanadan.Çakar. (30) Berna Çakar.(12) BüşraÇakar. (8) ve AfraÇakar. (6) sele kapılarak kaybolmuştur. Saray'daki sel felaketinde kaybolan Çakar ailesinden Afra Çakar'dan (6) sonra Büşra Çakar ile annesi Handan Çakar'ın da cesedine ulaşıldı. Büşra Çakar ve anne Handan Çakar'ın cesetlerine, askeri birlikler ile polis ekipleri, evlerinden 3 kilometre mesafede ilçe merkezine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Galata Deresi'nde ulaştı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sualtı timi ve diğer arama kurtarma ekipleri, kaybolan Fatih Çakar (40) ve Berna Çakar'ı (18) bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, Bahçeköy'de de Fatma Bilgin (79) ve Mustafa Bilgin'in (82) cesetleri de bulundu
Sel baskınında büyük ve küçükbaş hayvan zayiatının yanında, 8 ev 3 iş yeri yıkılmış ve çok sayıda ev ile bir kısım tarım arazileri su baskınına maruz kalmıştır. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek olay yerinde yetkililerden bilgi alarakİlçedeki hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir.

Çorlunun Divası Ahmet Türkiyenin Yeni Yıldızı Yarışmada Birinci Oldu

Show tv de yayınlanan İllede Roman Olsun yarışmasına katılan Trakyalı bir roman olan ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde doğan Diva Ahmet; Türk Sanat Müziği tarzı şarkılar söylüyor. Yarışmadan önce de pek çok defa sahne alan sarkıcı şarkıları okuyuş stilinden dolayı Bülent Ersoy ile kurulan benzerlik nedeniyle müzisyen arkadaşları tarafından diva lakabı ile çağrılıyor. Oldukça iddialı bir yarışmacı olan Diva Ahmet'in gönlünde yatan arslanlardan biri de Bülent Ersoy ile düet yapabilmek.
Yarışmanın ilk haftalarından beri yükselen performansı ve söylediği birbirinden eşsiz ve güzel parçalar ile tüm Türkiye’nin kalbine taht kurdu. Her hafta yayınlanan yarışmada Diva Ahmet’i destekleyenler televizyon ekranlarından ayrılmadı.
Yarışma içerisinde Jüri üyeleriyle pek fazla yıldızı barışmayan Diva Ahmet, sms oylarıyla jüriye nispet yaparak ben bu yarışmadan birinci ayrılacağım sinyalleri veriyordu. Daha önceden de sahne performansı olan Diva Ahmet sırasıyla Çorlu, Tekirdağ, Lüleburgaz ve cunda adasında sahne almış ve çok beğenişmişti.
Nitekim ki öyle oldu geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan yarışmada Final heyecanında iki birinci vardı. Bunlardan biride Çorlunun parlayan yıldızı Diva Ahmet oldu. Bir diğer birinci Çifte kumrular ile yarışmanın para ödülünü paylaşan Diva Ahmet yarışmadan 15.00 TL ödül alarak ayrıldı.
HABER VE FOTO: Samet AKSOY

AK Parti Çizen'le devam

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi, Tekirdağ İsmet İnönü Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste olarak seçime gidilen kongrede, Soner Çizen yeniden AK Parti İl Başkanlığa seçildi. Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen il başkanlığı seçiminde, Soner Çizen 216 oy alarak yeniden il başkanlığına seçildi.
Kongreye Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezinoğlu’nun yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, ve partililer katıldı.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası; Eğitime Desteğini Sürdürüyor.

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı için üniversite öğrencilerinden burs başvurularını 11 Eylül 2009- 09 Ekim 2009 tarihleri arasında kabul edecek olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, belirlediği şartlar kapsamında 4 yıllık üniversite öğrencilerine burs verecektir.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem YEMİŞÇİ yaptığı açıklamada; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman eğitim ve öğretimin yanında yer aldığını belirterek; ‘Odamız tarafından 2009-2010 Eğitim ve Öğretim döneminde, 4 yıllık üniversite öğrencisi veya 4 yıllık üniversiteye girmeye hak kazanmış öğrencilerimize burs vereceğiz. Öğrencilerimiz, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamızın belirlediği şartlar dahilinde odamızdan temin edecekleri ve hazırlayacakları evraklar ile müracaatlarını yapabilirler. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum’ dedi.
ÇORLU TSO Bursu İçin Aranan Şartlar:
*Anne ve/veya Babanın vefat etmiş olması (öncelik),
*4 yıllık üniversiteye girmeye hak kazanmış olmak/öğrencisi olmak,
*Bir önceki döneme ait derslerden geçmiş olmak,
*Başka bir kurumdan burs almıyor olmak,
*Ailenin Çorlu veya Çorlu’nun köylerinde ikamet ediyor olması.
Yukarıdaki şartlara uymayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
İstenen Evraklar:
*Çorlu TSO’dan temin edilecek Başvuru Formu,
*Vukatlı Nüfus Örneği,
*1 Adet Fotoğraf,
*Öğrenci Kimlik Belgesi,
*Ailede çalışanlara ait Gelir Durumunu Gösterir Belge,
*Transkript (Bir önceki yıla ait borçlu dersin olmaması).
Son Başvuru ve Evrak Teslim Tarihi: 09 Ekim 2009, Cuma.
Müracat: Canev SUNDUR / Basın Yayın -Halkla İlişkiler Sorumlusu
(Tel.282.652 7979 (Dah.122)
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...