***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Aralık 2009 Salı

FİLİSTİNE ÖZGÜRLÜK KONVOYU TÜRKİYEYE GİRİŞ YAPTI

Filistin halkına destek vermek amacıyla organize edilen ve İngiltere'den yola çıkan ''Filistin'e özgürlük konvoyu'' Fransa ve İtalya veYunanistan’ı geçecek Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
İpsala’la Sınır Kapısı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan konvoydakiler de araçlarından zafer işareti yaparak karşılık verdiler
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada İngiltere,Amerika ve Türkiye’den bağışlanan araçların 200 adeti bulacağını ve bunları Gazze’ye bırakacaklarını söyledi.
Amaçlarının, savaşta yara almış Gazze halkına yapılan amborgonun dünya kamuoyuna hatırlatılması ve gündeme getirilmesi için bu çalışmanın yapıldığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:” Bu araçlar orada hastanelerde ve diğer yerlerde kullanılacak. Ambargo olduğu için çöpler de toplanamıyor.İnsanlar çok zor durumda.Su kuyuları var ama jeneratör olduğu için çalışmıyor.Tıbbi malzemeler zaman geçtiği için bozuldu o yüzden özellikle diyaliz makinasına ihtiyaç var.Diyaliz hastaları çocuklar acıdan kıvranıyor makine olmadığı için.Şimdi diyaliz makinası götürüyoruz. Tükenen tıbbi ilaçları götürüyoruz..İpsala’dan sonra İstanbul’da Taksim’de büyük bir kitlesel basın açıklaması yapılacak.Sonra Adapazarı ve oradan Ankara’ya gidilecek. Ankara’da TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda görüşmeler yapılacak.Konya’da da bir gösteri yapılacak.Daha sonra Adana ve Antep üzerinden Suriye,Ürdün ve Mısır üzerinden 27 Aralık’da Gazze’ye girilecek.Burada savaşın 1. yıldönümünde büyük bir yürüyüş yapabilmek. Burada dünya’nın bir çok ülkesinden gelen 50 bin insan Gazze’nin bir başından bir başına kadar yürüyecek.”
İsrail’in dünya’ya yapmış olduğu aldatmayı Gazze’de gösteceklerini ifade eden Yıldırım,fosfor silahlarından dolayı hala çocukların yaralarının iyileşmediğini söyledi.
bin civarında evi yıkılan insanların yaşantılarını bütün dünyaya göstereceklerini de anlatan Yıldırım,çalışmaya katılanlara da teşekkür etti
KAYNAK.www.kesanhaber.net

BAŞKAN DALGIÇ YURT DIŞINDA BAŞKAN VEKİLİ ALİ KILIÇ

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tarihi Kentler Birliği'nin programı dolayısıyla yurtdışında olmasından dolayı yerine Meclis Üyesi Ali Kılıç vekalet etmektedir.

Oğlu öldü kendisi yaşam savaşında

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sabah oğlunu işe götürmek için motosikletiyle evden çıkan baba geçirdiği trafik kazası sonrası 15 yaşında ki oğlunu kaybetti, kendiside hastanede hayatta kalma savaşı veriyor. İşçi servisi otobüsü şoförü kaza sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Azizağa Aralığı Sokak üzerine meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü 1 kişide ağır yaralandı.
Emekli Osman Oğuz (46) eski sanayi sitesinde oto yıkamada yeni işe başlayan 15 yaşında ki oğlu İbrahim Oğuz’u işe götürmek için 59 YC 214 plakalı motosikleti ile yola çıktı. Motosikleti baba Osman kullanırken oğlu İbrahim’de babasının arkasına oturdu.
Evlerinin bulunduğu yerde ki dik yokuşu çıkmak için hızlanan baba Osman Oğuz, sokak arasından çıkan 59 S 1896 idaresindeki Fikri Ç.’nin (53) kullandığı işçi servisini fark edemeyince şiddetli şekilde çarptı.
Çarpmanın etkisi ile motosikletin arkasında bulunan 15 yaşında ki oğlu İbrahim Oğuz olay yerinde hayatını kaybetti. Baba Osman Oğuz’da ağır yaralanırken hastaneye kaldırıldı. Durumunun ciddi olduğu belirtilen baba Osman Oğuz’un hastanede hayat mücadelesi verdiği kaydedildi.
Kaza sonrası servis şoförü Fikri Ç. (53) gözaltına alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
KAYNAK:ÇORLU HABER.COM

Ölmeyeceğini anlayınca Vazgeçti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kız arkadaşıyla tartışan bir kişi intihar etmek için köprüyü tercih edince trajikomik olay yaşandı. Çünkü bunalıma giren gencin intihar edeceği köprünün alçak olması onu bu fikrinden vazgeçirdi. Çorlu’da polis bir kişinin çevre yolu bağlantı köprüsü üzerinde intihar girişiminde bulunduğu ihbarı üzerine alarma geçti. Olay yerine giden polis, itfaiye ve ambulanslar vardıklarında trajikomik bir intihar vakası ile karşılaştı. Sevgilisiyle tartıştığı ve bunalıma girdiği iddia edilen Ö.B. (27) soğuk havanında da etkisiyle polis ekiplerine direnmeden Çorlu Devlet Hastanesine götürüldü. Ö.B.’nin intihar için çevre yolu bağlantı köprüsünü seçmesi trajikomik olay yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 2-3 saat boyunca köprü üzerinde karar vermeye çalışan Ö.B.’nin intihardan köprünün alçak olmasından dolayı vazgeçtiği öğrenildi. Soğuk havadan dolayı kaskatı kesilen Ö.B. tedavisi için hastaneye getirildiğinde fotoğraflarının çekilmemesini istedi. Yaptığı eylemden dolayı üzgün olduğunu söyleyen Ö.B., intihara teşebbüsünün duyulması halinde işten çıkarılma korkusu yaşamaya başladı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
KAYNAK.HABERÇORLU.COM

BELEDİYE BAŞKANI DURGUN, ASKER DÜĞÜNÜNE KATILDI.


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’ne bağlı Alpullu Beldesi’nde, Belediye Başkanı Ahmet Durgun eşi Şükran Durgun ile birlikte asker düğününe katıldı.
Kültür ve Sanat Şehri Alpullu Beldesi, Belediye Barış Parkı’nda, 89/4 tertip askere giden gençlere “Asker Eğlencesi” düzenlendi.
Alpullu halkının yoğun ilgi gösterdiği Asker Düğünü’nde, Belediye Başkanı Ahmet Durgun Vatani görevini tamamlamak için, askerlik görevine giden gençlere, başarılar ve hayırlı teskereler diledi. Düzenlenen gecede, 89/4 tertip olarak askere gidecek olan gençlere Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Askere giden gençlerden, Uğur Yıldırım, Görkem Dal, Şahin Bala ve İlhan Tatas, düzenlenen asker düğününde gecenin geç saatlerine kadar aileleri ile birlikte gönüllerince doya doya eğlenme fırsatı buldular.

BABAESKİ’DE İGSAŞ GÜBRE BAYİİ AÇILDI…

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, düzenlenen törenle yeni bir iş yeri daha hizmete girdi.
Bütün dünya ülkelerini etkisi altına alan küresel krize rağmen Babaeski İlçesinde yeni işyerleri açılmaya devam ediyor.
Yılmazlar Tarım Ürünleri, Ticaret Limited Şirketi Ortakları Nihat Yılmaz ve Sedat Yılmaz tarafından İGSAŞ’ın Gübre Bayiliği açıldı.
İlçenin Hacı Hasan Mahallesi, Adil Onat Cad. No:7’de, yapılan törende açılış kurdelesini Emekli Albay Erdoğan Kırçıl, kesti.
Kırçıl, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Tarım alanında, toprağa kuvvet, ürüne bereket, doğaya saygı çiftçinin yüz akı olan ve Türkiye’de yalnız İGSAŞ; amonyak, üre ve kompoze gübre üretmektedir. Konsantre bir gübre olan üre, yalnız İGSAŞ tarafından üretilmekte ve çiftçimizin hizmetine sunulmaktadır. İGSAŞ kaliteli ve öncü çalışmaları ile Türkiye Gübre Sektörü'nde Kalite Sistem Belgeli ilk gübre üreticisidir. Yapmış olduğu teknolojik revizyonlar sonucunda 22. Teknoloji ve Kalite Ödülü’nü kazanmıştır.”

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır’dan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti. Çayır, Özcan’ın çalışmaları hakkında kendisiyle bilgi alışverişinde bulunarak çeşitli konuları görüştü. Özcan’da Çayır’ı ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ederek “Keşan Belediyesi olarak Enez Belediyesi’ne çalışmalarında her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu sayın başkana ilettim” dedi. Çayır, ziyaretin ardından Keşan Belediyesi’nden ayrıldı.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...