***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Aralık 2009 Salı

FİLİSTİNE ÖZGÜRLÜK KONVOYU TÜRKİYEYE GİRİŞ YAPTI

Filistin halkına destek vermek amacıyla organize edilen ve İngiltere'den yola çıkan ''Filistin'e özgürlük konvoyu'' Fransa ve İtalya veYunanistan’ı geçecek Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
İpsala’la Sınır Kapısı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan konvoydakiler de araçlarından zafer işareti yaparak karşılık verdiler
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada İngiltere,Amerika ve Türkiye’den bağışlanan araçların 200 adeti bulacağını ve bunları Gazze’ye bırakacaklarını söyledi.
Amaçlarının, savaşta yara almış Gazze halkına yapılan amborgonun dünya kamuoyuna hatırlatılması ve gündeme getirilmesi için bu çalışmanın yapıldığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:” Bu araçlar orada hastanelerde ve diğer yerlerde kullanılacak. Ambargo olduğu için çöpler de toplanamıyor.İnsanlar çok zor durumda.Su kuyuları var ama jeneratör olduğu için çalışmıyor.Tıbbi malzemeler zaman geçtiği için bozuldu o yüzden özellikle diyaliz makinasına ihtiyaç var.Diyaliz hastaları çocuklar acıdan kıvranıyor makine olmadığı için.Şimdi diyaliz makinası götürüyoruz. Tükenen tıbbi ilaçları götürüyoruz..İpsala’dan sonra İstanbul’da Taksim’de büyük bir kitlesel basın açıklaması yapılacak.Sonra Adapazarı ve oradan Ankara’ya gidilecek. Ankara’da TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda görüşmeler yapılacak.Konya’da da bir gösteri yapılacak.Daha sonra Adana ve Antep üzerinden Suriye,Ürdün ve Mısır üzerinden 27 Aralık’da Gazze’ye girilecek.Burada savaşın 1. yıldönümünde büyük bir yürüyüş yapabilmek. Burada dünya’nın bir çok ülkesinden gelen 50 bin insan Gazze’nin bir başından bir başına kadar yürüyecek.”
İsrail’in dünya’ya yapmış olduğu aldatmayı Gazze’de gösteceklerini ifade eden Yıldırım,fosfor silahlarından dolayı hala çocukların yaralarının iyileşmediğini söyledi.
bin civarında evi yıkılan insanların yaşantılarını bütün dünyaya göstereceklerini de anlatan Yıldırım,çalışmaya katılanlara da teşekkür etti
KAYNAK.www.kesanhaber.net

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...