***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Ekim 2009 Cumartesi

Emekli Öğretmen Kalbine Yenildi


Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da meydana gelen olayda sabah saatlerinde gittiği kahvehanede kalp krizi geçiren emekli öğretmen kalbine yenik düştü. 112 Acil Servis ekiplerinin geç geldiğini öne süren görgü tanıkları duruma tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Alipaşa Meydanı Çardaklı Çeşme Parkı karşısında yer alan Alipaşa Kıraathanesine giden emekli öğretmen Salih Gümülcine (68) oturduğu sandalyede bir anda fenalaştı. Durumu fark eden diğer müşteriler 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Vakaya sevk edilen acil servis ekipleri, Alipaşa Meydanı`ndan hızla geçerek Kırkova Meydanı istikametine gidince kahvehane önünde hareketlilik yaşandı. Yanlış yere giden ambulansı ikaz ederek doğru yere yönlendirmek isteyen vatandaşlar ve polisler önce el – kol hareketleri ve işaretlerle ambulansı döndürmeye çalıştı. Bu çabaların sonuç vermemesi üzerine yoğun bir telefon trafiğine giren polisler, telefon ve telsiz anonsları ile ambulansın ve sağlık görevlilerinin hastaya ulaşmasını sağladılar. Ambulansa taşınan Gümülcine’nin, Çorlu Devlet Hastanesine götürülürken yolda yaşamını yitirdiği kaydedildi. Vatandaş 112`ye Tepkili
Ambulansa konulan emekli öğretmen Salih Gümülcine`nin hayatını kaybettiğini öğrenen vatandaşlar ve çevre esnafı ise duruma tepki gösterdi. 112 Acil Servisine adresi Çardaklı Çeşme Parkı Karşısı, Alipaşa Meydanı, Alipaşa Kıraathanesi şeklinde bildirdiklerini kaydeden vatandaşlar; “Çorlu`da Alipaşa Meydanı bulunmuyorsa neresi bulunacak. Alipaşa Meydanı`nı bulamayan ambulans daha karmaşık bir yerdeki adresi nasıl bulacak. 112 Merkezi ile Alipaşa Meydanı arasındaki mesafe tahmini olarak 1 – 1,5 kilometre civarında ama ambulansın bu mesafeyi kat ederek gelmesi dakikalar sürdü. Üstüne bir de burayı es geçerek başka bir yöne gitti. Geri dönmesi için uğraştık. Salih Öğretmen için de uğraş verdik ama geri döndüremedik” şeklinde konuştular.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Yunuslar Göreve Hazır


Tekirdağ ilinin Çorlu Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından başlatılan kampanya sonucu toplanan bağışlarla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere alınan 5 adet motosiklet Çorlu`ya geldi.
Oluşturulan motosikletli polis timleri kısa süre devam edecek eğitimin ardından Çorlu sokaklarında göreve başlayacak.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Çorlu Motosikletli Polis Timi Kurma Kampanyası’nın Çorlu Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği öncülüğünde yürütüldüğünü anımsatarak; “Toplanan bağışlarla 5 adet motosiklet Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne kazandırıldı. Yunus timlerinde görevlendirilecek olan personel alacağı eğitimin ardından Çorlu sokaklarında göreve başlayacak. Bu da bizim olaylara daha kısa sürede ve etkin olarak müdahale etmemizi sağlayacak. Duyarlı Çorlu halkına ve hayırsever işadamlarımıza yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Çorlu Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Sabri Tüler de “Daha Güvenli Bir Çorlu İçin” sloganıyla başlatılan ‘Motosikletli Polis Timi’ kurma projesi kampanyasının devam ettiğini belirterek; “Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne kazandırdığımız motosikletler için biraz daha desteğe ihtiyacımız var. İşadamları ve vatandaşlarımızdan desteklerini eksik etmemelerini diliyoruz” diye konuştu.
Çorlu Kaymakamı Ali Dursun da intibak eğitimine çıkan yunus timlerinin kullanacağı motosikletleri inceledi ve Emniyet yetkililerinden bilgiler aldı. Kaymakam Dursun, yunus timlerinden kazasız, belasız görev yapmalarını diledi.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Kırklareli’de okullar dezenfekte edildi

Kırklareli merkez ve merkeze bağlı 2 anasınıfı 27 İlköğretim Okulu ve 11 Orta Öğretim Kurumu Domuz Gribi Hastalığına karşı dezenfekte edildi.Ülke genelinde domuz gribi hastalığının yaygınlaşmasıyla ortak kullanım alanı olan birçok yer dezenfekte edilirken, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile dün ülke genelinde tüm okullar tatil edilerek dezenfekte edildi. Kırklarelide de merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı 2 anasınıfı 27 İlköğretim Okulu ve 11 Orta Öğretim Kurumu dezenfekte edildi. Okulların dezenfekte edildiği sırada denetlemelerde bulunan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser okullarda yapılan çalışmaları bire bir inceledi. Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunan Eser okulların devamlı olarak hijyenik olduğunu, fakat Bakanlığın talimatı ile domuz gribine karşı çamaşır suyu ile dezenfekte edildiğini belirtti. Eser; Milli Eğitim Bakanlığının talimatı doğrultusunda bugün Kırklareli genelinde 128 ilköğretim okulu 40 tane lise Kırklareli Merkez İlçede ise 2 anasınıfı, 27 ilköğretim okulu ve 11 lise ön görüldüğü şekilde dezenfekte edildi. Okulların ortak kullanım alanları içerisinde olması nedeni ile hijyenik olması çok önemli. Bunun bilincinde olarak okullarımızda devamlı gerekli temizlik yapılmaktadır. Ayrıca tüm okullarımızın tuvaletlerinde sıvı el sabunu ve kağıt havlu bulunmaktadır. Bugün tüm okullarımızda sıralardan kapı ve pencere kollarına kadar her yer çamaşır suyu ile dezenfekte edildi. Bu çalışma bundan sora da rutin bir şekilde yapılmaya devam edilecektir dedi.Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Enver Erdende yapılan çalışmaları birebir takip ettiğini belirterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da okulun hijyenine özen göstereceklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Eser burada yaptığı incelemenin ardından Kırklareli Kız Teknik ve Meslek Lisesine giderek burada da incelemelerde bulundu.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...