***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Ağustos 2009 Perşembe

Yırtık don kavgasına soruşturma


Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir kadın memurun, şube müdürünün kendisine "Neden yırtık dondan çıkar gibi araya giriyorsun" diye bağırdığını öne sürerek şikâyetçi olmasının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu soruşturmak için müfettiş görevlendirdi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, müfettişlerin incelemesini tamamlamasının ardından gerekenin yapılacağını söyledi. Memur E. A. "Çıkan haberler üzerine herkes bana düşmanmışım gibi bakıyor" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar da, konunun hem idari hem de adli yönden soruşturulduğunu kaydetti.
"KADIN MEMURUMUZ ŞOV YAPMA GAYRETİNDE"
Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, "Konu Valiliğe intikal etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirerek konunun incelemesi yapılacak. İnceleme sonucunda gereken yapılacak" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar da, kadın memurun daha önceki görev yerlerinde yine benzer durumlarla ilgili soruşturma geçirdiğini ifade ederek, "Olayın olduğu gün ben yoktum. Fakat şube müdürümüz sakin bir insandır. Nasıl böyle bir olay oldu inanamıyorum. Kadın memurumuz şov yapma gayretinde. Konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenecek. Her iki taraf da birbirinden şikâyetçi. Oysaki kadın memura burada en çok destek olan şube müdürümüzdü. Kendisine çok yardımının olduğunu biliyorum. Konu incelendikten sonra gereken yapılacak" dedi.
Şube Müdürü hakkında şikâyette bulunan E. A. ise çıkan haberler nedeniyle üzüntülü olduğunu belirterek, "Herkes bana burada düşmanmışım gibi bakıyor. Böyle bir olay olduğu için çok üzgünüm. Konuşmak istemiyorum. İnsanlar beni yanlış anlayabilir" dedi. Telefonla ulaştığımız olayın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Y. A. ise "Bu aşamada söyleyeceğim hiçbir şey yok" dedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İddiaya göre olay şöyle gelişmişti:
Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Y.A., memur S.Ç.'yi yanına çağırarak bir evrak verdi. Ancak S. Ç., kendi alanında olmadığı gerekçesiyle evrakı E. A. adlı memura vermek istedi. Evrakın müdür tarafından kendisine verildiğini ve bu nedenle işi kendisinin yapması gerektiğini belirten E. A., evrakı almadı. Bunun üzerine S. Ç., şube müdürünün yanına giderek işin yapılmadığını anlattığı sırada E.A. da olaya müdahale etmek istedi. İddiaya göre şube müdürü, E. A.'ya "Neden yırtık dondan çıkar gibi ikide bir araya giriyorsun" diye bağırdı. E.A.'nın ikazı üzerine de müdürün, kadın memuru çenesinden tutarak ittiği öne sürüldü. İhbar üzerine olay yerine polis gelirken, darp edildiğini öne süren E.A., Y. A.'dan şikâyetçi oldu.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Daha huzurlu bir Çorlu içinMotosikletli yunuslar kampanyası


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan yeni proje ile Çorluya kurulması düşünülen yunus timlerine motosiklet alınması için kampanya başlatıldı. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun başlatılan kampanya ile ilgili olarak; Kampanyamızın Çorlu halkı tarafından destekleneceğine inanıyoruz dedi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde motosikletli polis timi kurma projesi ile ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Sabri Tüler, alınacak motosikletler için kampanya başlatıldığını belirtti.
Çorlu Kaymakamı Ali Dursun;Araç trafiğine kapalı alanlar ile özellikle trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda polisimizin doğru zamanda doğru yerde bulunabilmesi adına ve de önleyici hizmetler dediğimiz hizmetlerin icrasında sürat çok önem kazanmaktadır. Motosikletli yunuslar olarak bilinen polis timini Çorluda oluşturalım dedik. Bir olaya motosikletle intikal hızı ile araba ile intikal hızı arasında fark vardır. İlçe Emniyet Müdürümüz ile böyle bir tim oluşturma fikrimiz oluştu. Kurulacak motosikleti polis timi ile ilgili olarak izinleri Emniyet Genel Müdürlüğünden aldık, personeli bünyemizden motosikletleri ise Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği vasıtasıyla Çorlu halkımızın katkıları ile almaya çalışacağız. Çorlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak projesi hem olayla hem de yoğun trafikte suçluları yakalamakta fayda sağlayacaktırdedi
KAYNAK:www.habercorlu.com

10. İPSALA ÇELTİK (PİRİNÇ) KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNİN YARIŞMALARI AÇIKLANDI

Edirne iline bağlı İpsala ilçesinde 23-27 Eylül 2009 Tarihleri arasında gerçekleşecek olan Festival’de, Güzellik yarışması, Balık Tutma ve Yeme Yarışması, Hula-Hop Yarışması, Yemek Yarışması, Kurbağa Yarışması, Bisiklet Yarışması, Kros Yarışması, Halı Saha Futbol Turnuvası, Trap – Skeet Yarışması, Basketbol ve Voleybol Turnuvası olmak üzere 10 Dalda yarışma düzenleneceği belirtildi..
İpsala Çeltik (Pirinç) Kültür ve Sanat Festivali’nde en çok ilgiyi Kurbağaların yarıştırıldığı Kurbağa Yarışması çekiyor.
Sünnet ve Evlenme Şölenlerinin de yapılacağı festival’de yarışmalara katılacakların 4 Eylül’e kadar müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.
KAYNAK.www.ipsala.com

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNCE GELİŞTİRİLEN TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMLARI (TYÇP) KAPSAMINDA; MİLLİ EĞİTİME BAĞLI TEKİRDAĞ MERKEZDEKİ OKUL VE KURUMLARDA 01.09.2009-31.12.2009 TARİHLERİ ARASINDA 4 AY SÜRE İLE 33 KİŞİ YARDIMCI PERSONEL (TEMİZLİKÇİ) OLARAK ÇALIŞTIRILACAKTIR.
ÇALIŞTIRILACAK YARDIMCI PERSONELİN; ENAZ İLKÖĞRETİM OKULU MEZUNU, 18 YAŞINI BİTİRMİŞ OLMASI, ŞARTLARI ARANACAKTIR.
ÇALIŞTIRILACAK YARDIMCI PERSONELE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA AYLIK MAAŞ ÖDENECEKTİR.
İHTİYAÇTAN FAZLA MÜRACAATÇI OLMASI HALİNDE NOTER HUZURUNDA KUR’ A ÇEKİMİ YAPILACAKTIR.
PROJEYE KATILMAK İSTEYENLERİN T.C.KİMLİK NOLU NÜFUS CÜZDANI, SSK KARTI (VARSA) VE ÖĞRENİM BELGESİ İLE BİRLİKTE 31.08.2009 TARİHİNDE SAAT 13.00 DE GÜZEL SANATLAR LİSESİ TOPLANTI SALONUNDA (ESKİ İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU) HAZIR BULUNMALARI GEREKMEKTEDİR.
PROJE İLE İLGİLİ OLARAK DAHA GENİŞ BİLGİ ALMAK İSTEYENLERİN TÜRKİYE İŞ KURUMU TEKİRDAĞ İL MÜDÜRLÜĞÜNE ŞAHSEN MÜRACAAT EDEBİLECEKLERİ GİBİ 180 NUMARALI TELEFONDAN’ DAN DA BİLGİ ALABİLECEKLERDİR.
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

ATAKENT BELEDİYE HİZMETLERİYLE BULUŞUYOR





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin çeşitli yerlerinde belediyecilik hizmetlerini yürüten Çorlu Belediyesi, Atakent Kooperatifleri’nin bulunduğu Ali Paşa, Rumeli ve Zafer Mahallelerinde önemli projeleri hayata geçiriyor.
İşletme İştirakler Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmaları yaptığı 12 bölgeden biri olan Çetin Emeç Caddesi’nde, Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler kanalizasyon sistemini oluşturan bizleri döşüyor. Kazılan yerlere bizler döşendikten sonra yolun üzeri asfalt ile kaplanacak. Yapılan çalışmaları değerlendiren İşletme İştirakler Müdürü Ali Geyik, “Çorlu’nun alt yapı sorunlarını çözmek için ara vermeden çalışıyoruz. Alt yapı projelerimizin birinci etabı olarak 12 bölgede çalışma başlattık. Kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarını eş zamanlı olarak yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çalışmalarımızı daha geniş bir alanı kapsayacak şekilde genişleteceğiz.”diye konuştu.
Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü de Belediye Konutları’nda yeni alınan çöp konteynırlarının dağıtımına başladı. Belediye Konutları’nda her binanın önüne ikişer adet çöp konteynırı bırakılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Kontrolör İsmail İşbil, “Geçtiğimiz yıllarda saatli çöp uygulaması başlatıldı. Ancak uygulamada sorunlarla karşılaştık. Yeni aldığımız çöp konteynırları mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi çöplerin etrafa dağılmasını önleyecektir. Ekiplerimiz her gün çöpleri düzenli olarak almaya devam edecekler.”dedi.
Çorlu Belediyesi’nin, Atakent Kooperatiflerinde yürüttüğü çalışmaları takip eden Ali Paşa Mahalle Muhtarı İsmail Tezyürek, Rumeli Mahalle Muhtarı Hamdi Balım ve Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan yapılan hizmetlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çöp konteynırlarının dağıtımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ahmet Arcan, “Son on yıldır mahallemizde böyle kapsamlı çalışmalar yapılmamıştı. Çöpler, toplama saatleri dışında atıldığında bir gün boyunca aynı yerde duruyordu. Kedi ve köpek gibi sokak hayvanları bu çöp torbalarını dağıtıyorlardı. Bu yüzden de sokak hayvanlarının sayısında artış oldu. Yeni konan çöp konteynırları bu sorunun önüne geçeceği gibi sokaklarımızın görüntüsünü de değiştirecektir.”dedi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

DSİ 11.BÖLGE MÜDÜRÜ YAKUP BAŞOĞLU’NDAN,BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN’A ZİYARET

Beyköy barajının temel atma törenine katılan DSİ 11.bölge Müdürü Yakup Başoğlu törenin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 16.30 da gerçekleşen ziyarete Yakup Başoğlu’nun yanı sıra Keşan DSİ Başmühendisi Salih Bostancı ve Erikli güzelleştirme derneği Başkanı Feyzullah Aktan da katıldı. Ziyaretin nezaket ziyareti olduğunu vurgulayan Özcan,bölgede gerçekleştirilen bir iki projenin de detaylarını görüşmek için bir araya geldiklerini söyledi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

BABAESKİ BELEDİYESİ’NDEN KREDİ KARTI İLE TAHSİLÂT HİZMETİ


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Belediyesi, vatandaşlarına Belediyeye karşı mükellef oldukları ödemelerde kredi kartı kullanım kolaylığı getirdi. Vatandaşlar bundan böyle gerek vergi ödemelerini gerekse su, ceza, işgaliye, harç gibi diğer tüm ödemelerini belediye veznesine kredi kartı ile yapabilecek.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, uygulamanın tüm kredi kartlarında geçerli olduğunu ve amaçlarının vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlamak olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
“Gelişen teknolojiyi ve çağın imkânlarını dikkate alarak Belediye hizmetlerimizde sürekli yenilik ve gelişim planlıyoruz. Bu amaçla ilk olarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolaylaştırmak için kredi kartı ile ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Bundan böyle vatandaşlarımız Belediyemiz veznesine gelerek Belediyeye karşı mükellef oldukları tüm ödemeleri veznemizden kredi kartları ile yapabileceklerdir. Vatandaşlarımıza belediye’ye gelmeden teknolojinin imkânlarını kullanarak yeni hizmetler sunmayı düşünüyoruz. Bundan sonra ki amacımız ise vatandaşlarımızın belediyemiz Internet sitesi üzeriden Su, Emlak, İlan-Reklam, Çevre Temizlik Vergisi gibi tüm borçlarını öğrenebilmeleri ve kredi kartından on-line ödeme yapabilmelerini sağlayacak e-belediyecilik hizmetinin Belediyemizde uygulanmasıdır. Bu konuda da Belediye teknik elemanlarımız tarafından çalışmalar yürütülmektedir. E-Belediyecilik sayesinde hemşerilerimiz ödeme yapmak için belediyeye kadar gelme zahmetinden kurtulacak. Bilgisayarı başında belediyeye olan borçlarını öğrenip ödeyebileceklerdir. Babaeski Halkı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Halkımıza kolaylıklar sağlamak, onlara daha iyi belediye hizmetleri verebilmek için ben ve ekibim elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.”

TR21 BÖLGE KALKINMA KURULU BAŞKANLIĞINAÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ SEÇİLDİ


TR21 Bölge Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevine; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ seçildi.
Bakanlar Kurulu’nun 2009/15236 sayılı kararı ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İllerine hizmet vermek üzere kurulan TR21 Bölge Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu ilk toplantısı 26 Ağustos 2009 tarihinde Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Toplantıda gerçekleştirilen Kalkınma Kurulu Başkanlık görevine; Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Başkan Yardımcılığı görevine; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa AYKAÇ seçildiler.
Bölgemiz İçin İşbirliğimizi Geliştirerek Sinerji Sağlayacağız
Özel Sektör, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Üniversitelerden toplam 100 kişiden teşekkül eden; TR21 Bölge Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; Ajansın, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliği sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere kurulduğunu belirterek; ‘ Ajansın Danışma Organı olan Kalkınma Kurulu olarak; bölgemizin farkındalığını, potansiyelini artırmak ve önceliklerini belirlemek üzere çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. İllerimiz arasında işbirliklerimizi geliştirerek, Bölgemizin gelişmesi yönünde sinerji sağlayacağız’ dedi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...