***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ekim 2009 Perşembe

ŞEKER FABRİKASI’NDA SABAH ÇORBASI GELENEĞİ BOZULMADI…






Haber: Metin KARAKUŞ
Türkiye’nin Şeker Sanayiinde ilk Şeker Fabrikası olma özelliği taşıyan Alpullu Şeker Fabrikası’nda, Personel, “84’üncü Pancar Alımı Kampanyası’nda” sabah çorbası içilmesi geleneğini bozmadı.
Kampanya döneminde, Şeker fabrikasına alınan ilk pancarın silolardan şeker yapılmak üzere işlenmesi için fabrika içine gönderilmesi sonrası, personelin gerçekleştirdikleri sabah çorbası içilmesi geleneği düzenlenen törenle yapıldı.
Alpullu Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri pancar alım kantarı sahasında düzenlenen törene;
Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, Ziraat Müdürü Cengiz Parlar, İşletme Müdürü Mustafa Bağcı, Muhasebe Müdürü Recai Kuşku, Personel Müdürü Bahattin Eren, Şeker-İş Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, Fabrika Ustabaşları ve emekli şeker mensupları arasında eski milli futbol hakemi Ülkü Tırpancı’da katıldı.
Düzenlenen törende, çiftçiden alınan ilk pancar ürünü silolardan kanallara bırakılarak, şeker yapılmak üzere işlenmesi için Fabrika içine gönderilmeden önce kazasız, belasız, sağlık ve huzur içresinde bir kampanya dönemi geçirilmesi dileğiyle bir kurban kesildi.
Kesilen kurbandan sonra, fabrika pancar silolarından ilk pancar ürünü şeker yapılmak üzere su kanallarından fabrika içine gönderildi.
Törene katılanlar daha sonra birlikte geleneksel sabah çorbasını içtiler.
Bu yıl tahmini 45 gün sürecek olan kampanya’da; 165 bin ton Pancar işlenmesi sonucunda, 21 bin ton Şeker, 7 bin Ton Melas ve 54 bin ton yaş küspe elde edilecek.

TEKİRDAĞ İL EMİYET MÜDÜRÜNEJDET ÇELİKBİLEKTENÇORLU TSO YU ZİYARET


Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Nejdet ÇELİKBİLEK, 08 Ekim 2009, Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar OĞUZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Muammer GÜNER ve Serkan ERCİLİ tarafından ağırlanan İl Emniyet Müdürü Nejdet ÇELİKBİLEK; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın genç ve dinamik yönetiminin, başarılı işlere imza atacağına inancını vurgulayarak; başarılar diledi.
Tekirdağ ve Çorlu’nun sosyal yapısı hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, İl Emniyet Müdürü Nejdet ÇELİKBİLEK’i, odalarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek; ‘Kozmopolit kentimizde güvenlik güçlerimizin, polislerimizin bizlerin, halkımızın yanında olduklarının güvencesini daima hissediyoruz. Yerel basından izlediğimiz başarılarınız ile bizlerde gurur duyuyoruz’ dedi.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TREDAŞTAN AÇIKLAMA

Genel Müdürlüğümüz hizmet sahası içerisinde bulunan tüm abonelerine uygulanmak üzere, 2. İhbarname verilmesine rağmen enerji borcunu ödemeyenlerin fatura sayısı ve borç miktarına, kamu ve özel abone grubu ayrımı yapmadan, tüm borçlu abonelerin EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin “Zamanında Ödenmeyen Borçlar” başlıklı 24. madde hükmüne istinaden enerjilerinin kesilmesine karar verilmiştir.
Bu nedenle Şirketimiz, enerji faturalarını ödemeyen Belediyeler, Kit’ler, İçme suyu, Tarımsal sulama, Üniversiteler, Resmi Daireler ve özel (mesken, ticarethaneler) olmak üzere ayrım yapılmaksızın tüm borçlu abonelerin enerjilerini kesecektir.
Ancak son zamanlarda bazı belediyelerin cari dönem faturalarını, bazı belediyelerin ise taksitlendirme yaptığı halde taksitlerini ödemediği tespit edilmiştir.
Bu nedenle borcunu ödemeyen tüm belediyelere yazı ile ihbar gönderilmiş olup, süresi içinde ödeme yapmayan belediyelerin Şirketimiz tarafından enerjileri kesilecektir.
Tüm halkımıza duyurulur.

Ahmet ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkanı
Genel Müdür

Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin yemeği yapıldı.



Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği tarafından her ayın ilk Salı günü gerçekleştirilen yemekli toplantı 6 Ekim 2009 Salı günü akşamı İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Küçük Çırağan Hotel’ de yapıldı.
Yemeğe Sanatçı Coşkun Sabah ve Keşanlı klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Basın Sözcüsü Erdoğan Demir’de katıldı.
Yemekte açılış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nail Alım, Dernek Başkanı Mehmet Ali Akpınar’ın bazı özel durumları nedeni ile yemeğe katılamadığını ama tüm katılanlara selam ve saygılarını ilettiğini belirtti.
Daha sonra söz alan Dernek 2.Başkanı Ahmet Eler’ de, tüm yemeğe katılanlara teşekkür ederek, “Bu akşam Coşkun Sabah ve Keşanlı çok değerli sanatçımız Serkan Çağrı ve Türkiye Aroma Erkekler 2.Ligi’nde bu yıl ilçemizi temsil edecek olan Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Basın Sözcüsü Sayın Erdoğan Demir’de aramızdalar. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Keşanlı değerli Yazar Hilmi Dinçer tarafından yazılan Keşan Tarihi Kitabı da şu anda elimizde. Sayın Dinçer bunların satılması konusunda bizlerden destek istediler. Bu kitapların fiyatı 10 TL eğer bunları alırsanız sayın Dinçer’ e yardımcı olmuş olacağız. Bu nedenle sizlerin de ilgisini bekliyoruz “ dedi.
Eler, daha sonra Keşan Gençlik ve Spor Kulübü ile ilgili bilgi vermek sözü Demir’e verdi.
Erdoğan Demir’de “Keşan Gençlik ve Spor Kulübü olarak geçtiğimiz yıl mücadele ettiğimiz Türkiye Aroma Erkekler 3.Ligi’nden bu yıl 2.Lige yükseldik. Bu yıl Edirne’yi ve Keşan’ı 2.Ligde en iyi şekilde temsil etmeyi düşünmekteyiz. Takımımıza yeni bir çok arkadaşımızı transfer ettik. Kulüp olarak Beşiktaş ve Fenerbahçe Genç takımı ile oynamak üzere İstanbul’a geldik. Bazı sporcularımızın konaklamasına yardımcı olan ve kafilemizi konaklatan başta Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği 2.Başkanı Ahmet Eler ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. 12 Ekim’de yapacağımız yeni sezon açılışımıza hepinizi davet ediyorum”şeklinde konuştu.
Yemekte, Ahmet Eler, Hilmi Dinçer’ in yazdığı Keşan Tarihi adlı kitabı Coşkun Sabah ve Serkan Çağrı’ya da hediye etti.
Sabah ve Çağrı da, bu kitapla Keşan’ın tarihi konusunda geniş bilgiye sahip olacaklarını belirterek kitap için teşekkür ettiler.
Yemeğe Kocaeli Keşanlılar Derneği Başkanı Rahmi Hıncal da katıldı.
Yemekte Coşkun Sabah da kısa bir müzik ziyafeti sundu. Sabah, Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin bu davetinden dolayı mutlu olduğunu belirterek “Bu gece sizlerle beraber olmaktan büyük zevk duydum. Sizin gibi dostlarla tanıştığıma çok sevindim.Hepinize iyi eğlenceler dilerim”dedi.
Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Basın Sözcüsü Erdoğan Demir ile Takım Kaptanı Kadir Mutaf’ta, Coşkun Sabah’a açılış davetiyesi vererek takımın sezon açılışına davet ettiler.
Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin yemeği gece geç saatlere kadar neşe içinde devam etti.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

HAYVAN BARINAĞI HAYVANSEVERLERİN ZİYARETİNE AÇILDI






Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınağı’nı hayvanseverlerin ziyaretine açtı. Belediye Şantiyesi’nde bulunan Hayvan Barınağı Çorlu sokaklarından toplanan sahipsiz köpekler ve sahipleri tarafından geçici olarak bırakılan 300 köpeğe ev sahipliği yapıyor. Farklı cinsten köpeklerin yaş ve büyüklüklerine göre gruplandırılarak toplandığı barınakta aşılama, kısırlaştırma, sahiplendirme, belediye meclis ücret tarifesi doğrultusunda sahipli hayvanlara hekimlik hizmeti ve tedavi imkânı hizmetleri sunuluyor. Ayrıca şikâyet durumunda sokaklardaki sahipsiz köpekler toplanıyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü barınaktaki sahipsiz köpekleri sahiplendirdiği gibi hayvanları görmek isteyen veya Hayvan Barınağı’na katkı sağlamak isteyen vatandaşlara da kapılarını açıyor. Köpeklere titizlikle bakılan Hayvan Barınağı’nı Türkiye Hayvanseverler Derneği ve Çorlu Hayvanseverler Derneği bu bağlamda bir ziyaret gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci, Hayvanseverler Derneği Başkanı Birgül Rona, Dernek Yöneticilerinden Emel Yıldız ve Çorlu Hayvanseverler Derneği Kurucuları Havva Yılmaz ve Deniz Şahin’e hayvan barınağını gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ileriye dönük projelerini de açıklayan Testereci, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Barınağı Birimi olarak sahipsiz, başıboş, bakıma muhtaç durumdaki tüm hayvanların korunması, hijyen şartları ve sağlık güvenlikleri rehabilite edilerek rahat yaşmalarını sağlıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planlarımız doğrultusunda imkân ve olanaklarımızı arttırmayı hedefliyoruz.”dedi.
Hayvan Barınağı’nı gezip incelemelerde bulunan Türkiye Hayvanseverler Derneği Başkanı Birgül Rona ve Dernek Yöneticisi Emel Yıldız görüş ve önerilerini Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci’yle paylaştılar. Çorlu Hayvanseverler Derneği Kurucuları Havva Yılmaz ve Deniz Şahin Hayvan Barınağını düzenli aralıklarla ziyaret ettiklerini ve yürütülen çalışmalardan dolayı memnun olduklarını belirtiler.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...