***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ekim 2009 Perşembe

HAYVAN BARINAĞI HAYVANSEVERLERİN ZİYARETİNE AÇILDI






Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınağı’nı hayvanseverlerin ziyaretine açtı. Belediye Şantiyesi’nde bulunan Hayvan Barınağı Çorlu sokaklarından toplanan sahipsiz köpekler ve sahipleri tarafından geçici olarak bırakılan 300 köpeğe ev sahipliği yapıyor. Farklı cinsten köpeklerin yaş ve büyüklüklerine göre gruplandırılarak toplandığı barınakta aşılama, kısırlaştırma, sahiplendirme, belediye meclis ücret tarifesi doğrultusunda sahipli hayvanlara hekimlik hizmeti ve tedavi imkânı hizmetleri sunuluyor. Ayrıca şikâyet durumunda sokaklardaki sahipsiz köpekler toplanıyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü barınaktaki sahipsiz köpekleri sahiplendirdiği gibi hayvanları görmek isteyen veya Hayvan Barınağı’na katkı sağlamak isteyen vatandaşlara da kapılarını açıyor. Köpeklere titizlikle bakılan Hayvan Barınağı’nı Türkiye Hayvanseverler Derneği ve Çorlu Hayvanseverler Derneği bu bağlamda bir ziyaret gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci, Hayvanseverler Derneği Başkanı Birgül Rona, Dernek Yöneticilerinden Emel Yıldız ve Çorlu Hayvanseverler Derneği Kurucuları Havva Yılmaz ve Deniz Şahin’e hayvan barınağını gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ileriye dönük projelerini de açıklayan Testereci, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Barınağı Birimi olarak sahipsiz, başıboş, bakıma muhtaç durumdaki tüm hayvanların korunması, hijyen şartları ve sağlık güvenlikleri rehabilite edilerek rahat yaşmalarını sağlıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planlarımız doğrultusunda imkân ve olanaklarımızı arttırmayı hedefliyoruz.”dedi.
Hayvan Barınağı’nı gezip incelemelerde bulunan Türkiye Hayvanseverler Derneği Başkanı Birgül Rona ve Dernek Yöneticisi Emel Yıldız görüş ve önerilerini Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci’yle paylaştılar. Çorlu Hayvanseverler Derneği Kurucuları Havva Yılmaz ve Deniz Şahin Hayvan Barınağını düzenli aralıklarla ziyaret ettiklerini ve yürütülen çalışmalardan dolayı memnun olduklarını belirtiler.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...