***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ekim 2009 Perşembe

ŞEKER FABRİKASI’NDA SABAH ÇORBASI GELENEĞİ BOZULMADI…






Haber: Metin KARAKUŞ
Türkiye’nin Şeker Sanayiinde ilk Şeker Fabrikası olma özelliği taşıyan Alpullu Şeker Fabrikası’nda, Personel, “84’üncü Pancar Alımı Kampanyası’nda” sabah çorbası içilmesi geleneğini bozmadı.
Kampanya döneminde, Şeker fabrikasına alınan ilk pancarın silolardan şeker yapılmak üzere işlenmesi için fabrika içine gönderilmesi sonrası, personelin gerçekleştirdikleri sabah çorbası içilmesi geleneği düzenlenen törenle yapıldı.
Alpullu Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri pancar alım kantarı sahasında düzenlenen törene;
Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, Ziraat Müdürü Cengiz Parlar, İşletme Müdürü Mustafa Bağcı, Muhasebe Müdürü Recai Kuşku, Personel Müdürü Bahattin Eren, Şeker-İş Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, Fabrika Ustabaşları ve emekli şeker mensupları arasında eski milli futbol hakemi Ülkü Tırpancı’da katıldı.
Düzenlenen törende, çiftçiden alınan ilk pancar ürünü silolardan kanallara bırakılarak, şeker yapılmak üzere işlenmesi için Fabrika içine gönderilmeden önce kazasız, belasız, sağlık ve huzur içresinde bir kampanya dönemi geçirilmesi dileğiyle bir kurban kesildi.
Kesilen kurbandan sonra, fabrika pancar silolarından ilk pancar ürünü şeker yapılmak üzere su kanallarından fabrika içine gönderildi.
Törene katılanlar daha sonra birlikte geleneksel sabah çorbasını içtiler.
Bu yıl tahmini 45 gün sürecek olan kampanya’da; 165 bin ton Pancar işlenmesi sonucunda, 21 bin ton Şeker, 7 bin Ton Melas ve 54 bin ton yaş küspe elde edilecek.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...