***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Şubat 2010 Pazartesi

MARÇEP’ te Trakya konuşuldu

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN / Olay Haber
Trakya Marmara Çevre Platformu (MARÇEP) 35.bölge toplantısını Edirne Kervansaray Otel konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Divan başkanlığını TEMA Lüleburgaz gönüllü temsilcisi Hakan Dedeoğlu’nun yaptığı toplantıyı; Tüm MARÇEP bileşenleri başta olmak üzere, TEMA, ADD, Kent Konseyleri, Çevre gönüllüsü dernekler ve Trakya topraklarına ve sularına sahip çıkılmasını yıllarca savunan duyarlı vatandaşlar da katılım gösterdi. MARÇEP dönem sekreteri Yusuf Gürsucu yapılan çalışmalar ve toplantı hakkın kısa bir bilgi sunumunun ardından toplantıya geçildi. “Ülkenin en verimli toprakları Trakya’da” Toplantıya konuşmacı olarak katılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat fakültesinden Prof. Dr. Halim Orta; “Trakya toprakları, su kaynakları ormanları ülkemiz için çok önemlidir. En iyi ve bilinçli tarım bu topraklarda yıllardan beri başarı ile yapılıyor. “dedi. Orta konuşmasına şöyle devam etti. “Ülkemizde Trakya bölgesinde % 3’lük toprak varlığı üzerinde nüfusun % 20’si yaşamaktadır. Bölge özellikle Çerkezköy-Çorlu-Lüleburgaz-Muratlı dörtgeni şu anda tam anlamı ile sanayi ve göçe doymuştur. Ne var ki,%3 ‘lük toprak varlığı üzerinde %20’lik nüfusun yaşaması kolay değildir. Bu ancak kurumlar arasında halk desteğiyle sağlanacak ciddi bir uzlaşma ile başarılabilir. Aksi halde ne eko sistemi nede huzuru korumak kolay olmayacaktır. Bölge verimlilik potansiyeli yüksek toprakları, kuru koşullarda nadassız tarımı olası kılan iklimi dalgalı topografyası, sanayisi, ekonomisi, kaliteli su kaynakları, aydın, çağdaş, yeniliklere açık yasalara saygılı insan faktörü, büyük Türkiye katarının lokomotifine benzetilebilir. Bu topraklarda şimdi yeni bir başlangıç yapmalıyız. Buda çevreye saygılı yaşam ve üretim anlayışıdır. Ancak böylece, bölgenin uzun yıllar var olmasını sağlayabiliriz. Aksi takdirde, Orta Asya’dan verimli topraklara kavuşmak için geldiğimiz bu topraklardan gidilecek başka bir vatan bulmamız mümkün değildir. Ne yazık’ ki şu anda Trakya’da 1.sınıf tarım toprakları arsa spekülatörleri ve sanayicilere açılıyor. Trakya’nın kuzeyinde kalan Longoz su basar ormanları hızlı bir biçimde yok ediliyor. İSKİ’ nin içme suyu kaynaklarını arttırmak için Istranca kaynak sularını çeşitli yapılarla İstanbul’ a aktarımı devam ediyor. Anılan bu bölgeye yapılması tartışılan Baraj hayata geçirildiğinde Longoz ormanlarından söz etmek mümkün olmayacaktır. 1990 yılından bu yana Trakya’dan 7 dere hapsedilerek Terkos gölüne aktarıldı. Trakya’da acil 750 veya 1000 gölet yapılmalıdır. Bu göletlerden elde edilecek su, tarımda, hayvancılıkta ve sanayide kullanılabilir. Yeraltı su kaynaklarını korumamız şarttır. Aksi halde gelecek kuşaklar susuz kalacaktır.” dedi.

Esnaflar Borçlar Nedeniyle Dertli

Sosyal Güvenlik Kurumu istatistiklerine göre esnaf borç batağında yüzüyor. 2 milyon 226 bin 797 esnafın 1 milyon 669 bin 130'unun sigorta ve prim borcu bulunuyorTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından esnafın borçlarıyla ilgili yapılan açıklamada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Vadesi geldiği halde ödenmemiş olan prim borçları ile sosyal güvenlik destek primi borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç vardır. Yeni bir düzenleme yapılarak, esnaf ve sanatkarlarımızın borçları en az 48 ay vade ve sıfır faizle taksitlendirilmelidir. Şimdi vurun abalıya misali hatalarını esnafa ödetmeye çalışıyorlar. Zaman içerisinde biriken borçların bir kalemde ödenmesi mümkün değildir. Acilen biriken borçlarda yapılanmaya gidilmeli ve sıfır faiz uygulaması ile 48 ay taksit yapılmalı. Emekli maaşlarından kesilmesi gereken sosyal güvenlik destek primi kesintileri, yıllarca maaşlardan doğrudan kesilmediği gibi borçlar biriktikten ve ödenemez noktaya geldikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalılara tebliğ edilmeye başlanmıştır." Esnafları Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcu ile esnaftan alacağı ise 23 milyar 508 milyon lira.

OKTAY VURAL EDİRNEDEYDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Baş Terzi’, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da ‘Ağlamaktan Sorumlu Bakan’ yakıştırması yaptı.
Hükümetin açılımın içeriğini anlatmamasını eleştiren Vural, “Analar gözyaşı dökmesin diye grup toplantılarında iki laf söylüyorlar, ağlamaktan sorumlu bakan da iki damla gözyaşı döküyor. Ondan sonra analar ağlamasın diyorlar” dedi.
Vural, partisinin Edirne İl Teşkilatı tarafından organize edilen ‘Milliyetçi İrade Onurlu Gelecek’ isimli konferansta konuştu. Vural’ın hedefinde AKP Hükümeti ve açılım konusu vardı. Açılımın dış kaynaklı bir proje olduğunu öne süren Vural konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Türklüğümüz ve Müslümanlığımızın tartışıldığı bir dönemdeyiz. Gözümüz gibi baktığımız bu emanetler maalesef bugün ayrıştırılır hale getirildi. Bu değerlere el uzatmanın bedeli nedir? Baş terzi kalkmış bize elbise biçiyor. Kanıma dokunuyor. Birleri hepimize kimlik biçiyor. Kimliğimizi değiştirmeye çalışıyorlar. Balkanlara ve Ortadoğu’ya 400 yıl hükmeden, barış getiren Türk milleti, suçlu konumuna düşürülmektedir.
Açılım denen savsata kimi zaman demokratik açılım, kimi zaman da milli birlik açılımı diye yutturulmaya çalışılıyor. Allı ballı, süslü paketlerle bize hazmettirmeye çalışıyorlar. Ey Erdoğan, Ey AKP, sen bu açılımla Türkiye’yi nereye götürmeye çalışıyorsun? Yüreğin varsa gel anlat. Önce yürekli, mert olacaksın. Niye anlatamıyorsun bu açılımın içeriğini? Analar gözyaşı dökmesin diye grup toplantılarında iki laf söylüyorlar, ağlamaktan sorumlu bakan da iki damla gözyaşı döküyor. Ondan sonra analar ağlamasın diyorlar.
Başbakan’a göre ne kadar çok bölünürsek o kadar çok demokrat olacağız. Bunun adı alçılım değil, Türkiye’nin çözülmesidir. Yıkım projesinin amacı, bu topraklarda yaşayanların etnik kimliklerine göre sınıflandırıldığı okullara, yönetim biçimlerine ve televizyonlara göre ayırmaktır. Camilerimizi bile etnik kimliklere göre ayırmayı planlıyorlar. Açılım dış kaynaklı bir proje.
Bölücüler, ikinci Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyet’le hesabı olanlar bir Truva Atı’na binmiş, Türkiye’yi içten fethetmeye çalışıyorlar. PKK’nın aklandığı, PKK’yla mücadele edenlerin suçlu konumuna düşürüldüğü bir dönemdeyiz. Ne yazık ki Türkiye’de terörle mücadele etmek suç haline geldi.”

Ergene taştı!

Kirliliği ile bilinen ve Tekirdağ Çorlu sanayisinin atık yükünü çeken Ergene nehri karların artan hava sıcaklıkları ile erimesi ve yağan yağmurun etkisi ile yatağından çıkarak ekili tarım arazilerine yayıldı.
Kırklareli Istıranca dağlarında bulunan karların erimesi ve yağan yoğun yağmur yağışının yarattığı etki ile taşma noktasına gelen Ergene nehri Uzunköprü bölgesinde etkili oluyor.Uzunköprü’de bulunan ekili tarım alanlarının büyük bir bölümünün sular altında kalması ile yaşanan sıkıntının önümüzdeki günlerde artacağı belirtiliyor.Kırklareli,İnanlı,Yenicegörece ve İpsala ölçün istasyonlarında son 24 saat içinde alınan ölçüm raporlarına göre Ergene nehrinin yatağındaki akış hızının % 30 civarında arttığı ve bununda bazı ekili tarım alanlarının sular altında kalmasında etkili olduğu belirtiliyor.Yağışların özellikle yağmur şeklinde,önümüzdeki günlerde ise kar şeklinde yağması ise Şubat ve Mart aylarında nehir su seviyesindeki artışın ciddi bir şekilde gözlenebileceğini açıkça gösteriyor.

Uzunköprü Belediyesinden Su Borcu Bulunan Abonelerinin Dikkatine!...

Edirne iline bağlı Uzunköprü Belediyesi, su borcu bulunan abonelerine dikkat çekti. Konu hakkında yapılan açıklamada; “Belediyemize su borcu olup ta ödeme güçlüğü bulunan abonelerimizin borçlarının taksitlendirme işlemleri devam etmektedir. Daha önce su borçlarını taksitlendiren abonelerimizin ödemelerine taahhüt ettikleri şekli ile aksatmadan devam etmeleri gerekmektedir.
Borcu olup ta henüz taksitlendirme yaptırmamış olan abonelerimizin de taksitlendirmelerini yaptırmaları halinde her türlü ödeme kolaylığı yapılmaktadır.
Borçları ile ilgili ödeme planı yaptırmayan abonelerimiz hakkında yasal işlem yapılabileceğinden halkımıza önemle duyurulur” dedi.

Uzunköprü’de 10 ev sular altında kaldı

Edirne’nin , Uzunköprü'de sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış ve karların erimesi Kırkkavak Deresi'nin debisinin artmasına neden oldu. Debisi artan derenin taşması sonucu Atatürk Mahallesi Kızılırmak Sokak'taki 10 ev sular altına kaldı.
Belediye ekipleri kepçe ile taşan derede yatak açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor.
Evi sular altında kalan Habibe Yücedağ, ağlayarak, ''Biz bu karda kıyamette ne yapacağız. Yatağımız yorganımız su altında kaldı'' diyerek, tepki gösterdi.

Lolipop şekeri değil, zehir paketleri

İstanbul'dan Çerkezköy'e, bir şahsın esrar maddesi getirdiği ihbarı alan Çerkezköy İlçe Jandarma ekipleri, gece saat 22.00 otobüsünü Çerkezköy girişinde durdurdu.
MONTUNU KOLTUĞUN ALTINA ATTI
İhbara konu olan ve yolcular arasında bulunan zanlı Selim Ş., isimli şahsın üzerini arayan jandarma ekipleri ilk önce herhangi bir uyuşturucu maddesine rastlayamadı. Şahsın oturduğu koltuğun altını kontrol eden jandarma ekipleri, buraya gizlenmiş bir adet mont buldu. Montun iç kısımlarında yoğunluk tesbit eden jandarma ekipleri, dikişlerini açtıkları montun arka kısmında, 15'er gramlık hazırlanmış 20 paket esrar maddesi buldu.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Otobüsten alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Selim Ş., buradaki sorgusunun ardından Çerkezköy Adliyesi'ne çıkarıldı. Daha önceye ait çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen Selim Ş., ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Pınarhisar Cezaevi'ne gönderildi. Jandarma ekipleri bu başarılı operasyonla, uyuşturucu maddesinin Çerkezköy'e girmesine bile izin vermemiş oldu.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Çorlu Elektrikli Aletler Sanatkarlar Odasında Yeni Dönem

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkarlar Odası’nın yapılan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Hüseyin Arslan seçimi kaybederek başkanlığı Rüstem Duman’a devretti.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen Elektrikli Aletler Sanatkarlar Odası seçimlerinde iki liste yarıştı. Mevcut başkan Hüseyin Arslan’ın mavi listeyle, aday olan Rüstem Duman’ın beyaz listeyle yarıştığı seçimleri 127 oy ile beyaz liste kazandı. Mevcut Başkan Hüseyin Arslan mavi listesi ile 101 oy alırken, beyaz listeyle Rüstem Duman 127 oy alarak seçimi kazandı. 232 oyun kullanıldığı seçimde 4 oy geçersiz sayılırken 363 üyesi bulunan Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkarlar Odası’nda Rüstem Duman ile yeni bir dönem başladı. Seçimi kazandıklarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Duman; “Yeni yönetimimiz ile üyelerimize daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Tatlı bir seçim havası yaşadık, kazandığımız için mutluyuz. Bize destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkarlar Odası yönetimi ve üyeleriyle birlikte güzel şeylere imza atacak. Üyelerimizin sorunlarını biliyoruz ve onun için bundan sonra mücadele edeceğiz” dedi. Rüstem Duman’ın kazandığı seçimlerde yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor; “Ali Ocak, Çetin Bulum, Hüseyin Orman, Kadir Bilgin, Müjdat Yavuz, Talat Şişkooğlu, Uğur Çalım, Hicran Kahraman, Serkan Güngen
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Çorlu Belediyesi, Toplu Taşıma Hizmetleri İçin Şoför Taleplerini Toplamaya Başladı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesinde şehir içi toplu taşımacılık hizmetleri Çorlu Belediyesi tarafından yapılacaktır.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere şoför alınacaktır. Ayrıca araçların bakım ve onarım işlerinde çalışacak; tamirci, motorcu, kaynakçı, kaportacı, lastikçi, yıkamacı ve elektrikçi, araçların korunması amacıyla bekçi istihdam edilecektir.
Çorlu Belediyesi, otobüslerde çalışmak isteyen şoförlerin müracaatlarını kabul etmektedir. Şoförlerde E Sınıfı Ehliyet, SRC Belgesi, Psiko Teknik Belgesi ve sürüş deneyimine sahip olma şartı aranmaktadır. Bu vasıflara sahip bayan adaylar da katılabilirler. İlgilenen adayların fotoğraflı özgeçmişleriyle birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde Yücel Aslan’a müracaat etmeleri rica olunur.

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ KEMALLETİN NALCI NIN ACILI GÜNÜ

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın Babası, 1925 doğumlu KemalNalcı Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur. Cenazesi 02/Şubat 2010 Yarın ÖğleNamazına müteakiben Çerkezköy Merkez Osmanlı Camii'nden kaldırılacak veÇerkezköy İstasyon Mezarlığı'na defnedilecektir.
Taziye ziyaretleri Çerkezköy Erna Center 8. Katta bulunan Erna İnşaat'ta kabul edilecektir. (Adres: Uğur Mumcu Caddesi Otogar Karşısı Erna CenterKat:8 Çerkezköy)
Bizlerde www.trakyahaberci.com ve www.trakyaspor.com siteleri olarak merhuma Allahtan rahmet acılı ve kederli ailesine baş sağlığı dileriz

“Odamızı üyelerimizle beraber yönetmeye talibiz”

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kahveciler Odası başkan aday Recep Kızılan, genç ve dinamik kadrolarıyla yola çıktıklarını ve Kahveciler Odası’nı üyeleriyle birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi. Kızılcan, 6 Şubat Pazar günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında tüm üyelerini Kahveciler Odasına sahip çıkmaya çağırdı.
Recep Kızılcan, Kahveciler Odası Olağan Genel Kurul toplantısıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.
“Az laf çok iş” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Kızılcan, çay, şeker, tüp fiyatlarını daha ucuza temin etmek için çalışacaklarını ve Oda üyelerinin en doğal hakkı olan oda kayıt belgesi için ücret talep etmeyeceklerini söyledi.
Kahveci esnafının ve Odanın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini dile getiren Kızılcan, diğer projelerini şöyle anlattı: “Belde ve köylerdeki basit usul olan üyelerimize fatura ve fişlerini Odamızın aracı ile kendilerine ulaştıracağız. Odamıza ait olan hizmet aracı, üyelerimize sağlık hizmetlerinde de tahsis edilecektir. Yayıncı kuruluşlarla görüşüp, maçları daya ucuza izlettirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Üyelerimize 7 gün 24 saat hizmet vereceğiz”
Üyelerinin kredi taleplerinde de ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Kızılcan, üyelerinin ihtiyaçları olan kredi taleplerinde gerek Esnaf Kefalet Kooperatifi ile gerekse anlaşma sağlanacak olan bankalarla görüşüp bu ilişkilerde aracı olacaklarını sözlerine ekledi.

Dolandırıcı yakalandı

HABER.Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Tekirdağ’da bir kişi dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla, Lüleburgaz Emniyeti Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalandı.
Lüleburgaz ‘da dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 1983 Tekirdağ doğumlu E.B.,’nin yerini tespit eden Lüleburgaz Asayiş Büro ekipleri, şüpheli E.B.’yi yakaladı.
E.B.’nin, bankaya para yatırmaya gelen yaşı küçük çırakların bazılarını gözüne kestirdiği ve kendisini muhasebeci veya dükkân sahibinin tanıdığı olarak gösterip, dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.
E.B.’nin daha önceden de hırsızlık ve dolandırıcılıktan sabıkası olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili tahkikat sürüyor

2010 YILI DESTEKLEME MİKTARLARI AÇIKLANDI

HABER: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
2010 yılı tarımsal üretim desteklemeleri açıklandı.
Destekleme miktarlarının, üretici ve yetiştiricilerin hangi ürünü ekeceğini karar vermeden önce alacağı desteği bilmesi için, desteklemelerin ilk defa ocak ayı içinde açıklandığı bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre, destekleme miktarları şu şekilde:
Tütün alternatif ürün; 120 TL, toprak analizi; 2.5 TL, organik tarım; 25 TL, iyi tarım (Meyve sebze) 20 TL, örtü altı iyi tarım; 80 TL.
Mazot desteklemeleri: süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali; 2 TL, hububat, yem bitkisi, baklagiller, yumru bitkisi, sebze meyve; 3.25 TL, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri; 5.5 TL.
Gübre desteklemeleri: süs bitkileri özel çayır, mera ve orman emvali; 3 TL, hububat, yem bitkisi, baklagiller, yumru bitkisi, sebze meyve; 4.25 TL, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri; 5.5 TL.
Fındık desteklemeleri: alan bazlı; 150 TL, alternatif ürün; 600 TL.
Hayvancılık desteklemeleri: Yem bitkileri (Dekar): yonca (sulu); 125 TL, yonca (kuru) 70 TL, korunga; 80 TL, tek yıllıklar; 30 TL, silajlık; 45 TL, silajlık mısır sulu; 50 TL, silajlık mısır kuru; 30 TL, yapay çayır-mera; 75 TL. Arıcılık: (Kovan başı) 6 TL, Su ürünleri (Kg) alabalık; 0.65 TL, çipura-levrek; 0.85 TL, yeni türler; 1TL, midye; 0.1 TL, yavru (Adet) 0.05 TL. Süt primi: (Kg) B.baş; 0.04 TL, k. baş; 0.10. Hayvan başı ödeme: sığır; 225 TL, manda; 250 TL, hayvan başı ödeme (Baş), sığır soy kütüğü; 50 TL, sığır hast. ari. 300 TL, koyun-keçi; 10 TL. Tiftik üretim desteği: oğlak tiftiği; 15 TL, ana mal (İnce, iyi) 14.TL, tiftik üretimi desteği (Kg): tali; 10 TL. İpekböceği desteği: Tohum (Kutu/Kg) 25 TL, İpek böceği desteği (Kg): birinci sınıf koza, 15 Tl, diğer; 10TL, damızlık koza; 18 TL. Bombus arısı desteği (Koloni); 50 TL. Et desteği; 2 TL.
Gıda güveliği desteği; 1000-3000 TL. Buzağı desteği (Baş): burusella s-19 aşısı, 20 TL, suni tohumlama; 60 TL. Kuzu, oğlak Rev-1 aşısı (Baş): 4 TL. Hayvan Gen Kaynaklarını koruma (Baş): büyükbaş koruma 400 TL, küçükbaş koruma 70 TL, arı 10 TL, elit sürü 45 TL, taban sürü 40 TL,
Çevre amaçlı tarım arazilerinin korunması: 1 kategori (Dekar) 60 TL, 2 kategori (Dekar) 135 TL,
Telafi edici ödemeler: patates siğili (Dekar) 110 TL.
Diğer tarımsal amaçlı destekler: Sertifikalı tohumluk kullanımı (Dekar): buğday, yonca 5 TL, arpa, tritikale, yulaf, çavdar; 4TL, çeltik yer fıstığı, 8 TL, nohut, kuru fasulye, mercimek; 6 TL, susam Kolza, (Kanola) aspir; 4 TL, patates; 20 TL, korunga, fiğ; 3 TL, Sertifikalı fidan kullanımı (Dekar-Standart Sertifikalı): bodur ve yarı bodur meyve türleri ve bahçe tesisi; 150-300 TL, narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirme; 0-250 TL, zeytinde yağlık çeşitler ile bahçe tesisi; 25-50 TL, bağ ve diğer meyve türleri ile bahçe tesisi; 100-200 TL, sertifikalı çilek fidesi; 200 TL, virüsten ari fidanlara ilave olarak; 50-100 TL. Sertifikalı tohumluk üretimi (Kg): Buğday; 0.10 TL, arpa tritkale, yulaf, çavdar, patates; 0.08 TL, çeltik, 0.25, nohut, kuru fasulye, mercimek, aspir korunga fiğ; 0.50 TL, soya; 0.35 TL, kanola; 1.20 TL, susam; 0.60 TL, yonca; 1.50 TL, yer fıstığı; 0.80 TL, Tarım danışmanlığı; 500 TL.Çiftlik muhasebe veri ağı (İşletme); 300 TL.
Fark ödemesi; (Kg) yağlık ayçiçeği; 0.23 TL, kütlü pamuk; sertifikalı 0.42, sertifikasız 0.35 TL, soya fasulyesi sertifikalı 0.35 Sertifikasız; 0.23 TL, kanola, 0.295 TL, dane mısır; 0.04 TL, aspir; 0.30 Tl, zeytinyağı; 0.30 TL, kuru fasulye, nohut, mercimek; 0.10 TL, çay; 0.115 TL, buğday; 0.05 TL, çeltik; 0.10 Tl, arpa, yulaf, çavdar, tritikale; 0.04 TL:

Tekzen Lüleburgaz mağazası hizmete girdi.

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Tekzen Yapı Marketleri, Express konseptli mağazalarının 5’incisi olan Tezken Lüleburgaz Mağazası dün yapılan törenle hizmete girdi.
2010 yılın ile Tezken mağazası olan Tezken Lüleburgaz mağazası, toplam 350 metrekarelik alanı ve 10 bin çeşit ürün ile hizmet veriyor.
Hürriyet Mahallesi Murat Hüdavendigar Caddesi üzerinde hizmete açılan mağaza, boyadan ev aletlerine, elektrikli aletlerden yapı malzemelerine birçok ürünü müşterilerin hizmetine sunuyor.
Açılışta konuşan Tezken Yönetim Kurulu üyesi Hasan Şener Bilge, Lüleburgaz’da kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını söyleyerek, Lüleburgazların taleplerine bağlı olarak Lüleburgaz’da 2’nci mağazalarını da açabileceklerini ifade etti.
Müşterilerine güler yüzlü ve kaliteli hizmet imkan sunduklarını dile getiren Bilge, Lüleburgaz mağazasında, Tezken’in büyük mağazalarında olan tüm ürünlerin olduğunu kaydederek: “Örneğin, büyük mağazalarımızda 100 tane olan bir ürün Lüleburgaz mağazası gibi ekspres mağazalarda 10 tane oluyor. Ama çeşit olarak neredeyse tüm ürünler mevcut. Ayrıca, müşterinin istediği bir ürün mağazamızda yoksa siparişle bir gün sonra ürünü getiriyoruz. Bizim için önemli olan müşteri memnuniyetidir” şeklinde konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...