***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Aralık 2009 Perşembe

EDİRNE VALİLİĞİNDEN EVLERİNDE TUVALET BANYO MUTFAK OLMAYAN YOKSUL AİLELERE YERİNDE İYLEŞTİRME PROJESİNDE İNCELEME



Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğün yaptığı çalışmalar sonucu evlerinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunmayan 13 ailenin evlerinde proje kapsamında çeşitli tadilatlar yapılmıştır. Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK proje kapsamında yapılan tadilatlar hakkında Edirne Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Müdürü Hicran BALI’ den bilgi alarak çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Büyük yaptığı incelemelerin ardından mahalle halkıyla sohbet ederek etrafında toplanan çocuklara oyuncak dağıttı

"Köy Kanunu Tasarı Taslağı" Toplantısı Yapıldı

Köylerin idari ve mali kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan yeni Köy Kanunu Tasarı Taslağı, Kırklareli Valiliği’nde düzenlenen toplantıda görüşüldü.
Hükümet programı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde Köy Kanunu Hazırlama Grubu tarafından Köylerin idari ve mali kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan 55 maddelik Köy Kanun Tasarı Taslağı Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıda görüşüldü.
Vali Cengiz Aydoğdu başkanlığında, 23 Aralık Çarşamba günü Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda saat 14.00’da düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Köylerle ilgili çalışması bulunan Daire Müdürleri ve Köy Muhtarları katıldı.
55 maddeden oluşan Köy Kanunu Tasarı Taslağı’nın görüşüldüğü toplantıda konuşma yapan Vali Aydoğdu, 1920’lerde çıkan Köy Kanunu’nun hala isabetle işlediği, dünyanın, en demokrat, en serbest, en rahat, vatandaşın keyfine göre yerleştiği ülkelerden biri Türkiye’nin olduğunu ve Türkiye’de bugün 35 bine yakın köyümüzün olduğunu belirterek;
“Bu tasarı biliyorsunuz, Cumhuriyet ile yapılan bir kanun. Bunun üzerinde hepiniz bildiği gibi 3 anayasa geçti. Daha sonra köy kanuna bağlı, köy kanununun da içine mütalaa edilebileceği kanunlar değişti. Esasen şuanda ihtiyaçlarımızın da pek çoğunu giderebilen bir kanun köy kanunu.
Cumhuriyet’imizin ilk yıllarında aldığımız gibi devam eden köylerimiz var. Köylerin yeniden yerleşimini, köylerin yeniden birim oluşturabilme becerisini, köydeki ölçek sorununu çözemez. Yani dünyanın gelişmiş ülkeleri, bilhassa Avrupa, bu işi18. , 19. yüzyılda çözdü. Mesela Almanlar buy konunun çözümünde 50 bin, 150 bin sınırını koyabildiler. Bunu ne zaman koydular? 19. yüzyılda koydular. Dediler ki, 50 binin altında bir yerleşim birimi olmaz. 50 binin altında bir yerleşim birimi olursa, bir mahalli idare birimin sunacağı hizmetler israf olur. Kaynak israfı olur.
İngilizlerin, 20. yüzyılın başlarında 1930’lara kadar yürürlükte kalmış sersevlik denilen bir kanunları vardır. Bakıyorsunuz, sersev diye tanımladıkları, bir yerleşim yerinin dışında oturan evlere, bazı hizmetleri getirmek için belli bir saha vermiş ve bu sahanın dışında ikamet etmek isteyeni zorlamam ama bu hizmetlerin hiçbirini vermem diyor. Bazı hizmetleri vermemiş, asayiş konularında da bu kişileri şüpheli sayarak, kendi hizmet verecekleri sahalara yerleşmelerini zorlamış.
Ülkemiz bu konuda dünyanın, en demokrat, en serbest, en rahat, vatandaşın keyfine göre yerleştiği ülkelerden biri.
Ülkemiz olarak köy birimi düşündüğümüz zaman, okul, camii, çarşı şeklinde düşündüğümüzde Türkiye’de bugün 35 bine yakın köyümüz var. 42’i binden 35 bine düştü.
1920’lerde çıkan Köy Kanunu hala isabetle işliyor. Zaten bu kanunda da incelediğim kadar çok büyük değişiklikler yok ama temel değişiklikler var. Şimdi onları burada görüşeceğiz. Bakanlık görüş soruyor. Ben kendimde Bakanlık merkezinde çalıştım. Bu görüşler Valilikler incelendi, ihtirasa değer her hangi bir husus bulunmadı, Valiliğimiz görüşü olumlu yöndedir diye gelir, kimsede bakmaz ama merkezin burada aslında ikaz edildiği görüşlere ihtiyacı vardır. Ciddi görüşler geldiğinde de itibara alınır ve bazı değişikliklere kaynak teşkil eder. Bizde bu taslak üzerinde çalışacağız ve bir görüş oluşturacağız.”dedi.

Iğneadalı balıkçılarının işbirliği, civardaki doğanın kaderini değiştirdi

Kırklareli iline bağlı Vize ilçesinde 2007 yılında yapımına başlanmış olan Traçim çimento fabrikasının, ürünlerini ihraç etmek amacıyla, Iğneada’ya yapılması planlanan liman nedeniyle harekete geçen balıkçılar, duruma onay veren ÇED raporunu Edirne Idare Mahkemesi’ne başvurarak iptal ettirdiler. Iptal kararıyla birlikte balıkçıların elele vererek yapmış olduğu bu girişim, Iğneda doğasına vurulacak büyük bir darbeyi de engellemiş oldu. Balıkçılar sanayi bölgesinden değil, yumuşak turzimden yana olduklarını belirttiler. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi, mahkeme sürecini ve ÇED raporundaki eksiklikleri dile getirdikleri açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
Iğneada Körfezi biyolojik açıdan ülkemizin en önemli balık yataklarını barındırmaktadır
“Traçim çimento fabrikasının ürünlerini ihraç etmek ve kömür tozu ithal etmek üzere Iğneada Körfezi’nde 60 dönümlük dolgu alanı ve 700 m. boyunda kazıklı yükleme boşaltma iskelesi yapılacağının duyulması üstüne bölge balıkçıları olarak harekete geçtik. Sadece Iğneada balıkçıları için değil, balık mevsiminde tüm Karadeniz balıkçıları için de çok önemli bir avlanma bölgesi olan Iğneada Körfezi ve kıta sahanlığı, biyolojik açıdan ülkemizin en önemli balık yataklarını barındırmaktadır.
Ayrıca bölge doğal güzellikleri ve değerleri açısından da son derece dikkat çekici bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Yapılması düşünülen liman inşaatı yöreyi, yılda 120 bin kamyonun çimento ve kömür tozu taşıyacağı bir sanayi bölgesine dönüştürecektir.
Bu limanın, yılda en az 175 adet 3000-5000 tonluk geminin giriş çıkış yapacağı bir sanayi limanına dönüşmesi, hem doğayı hem de bu doğadan geçimini sağlayan ve olası yumuşak turizm gelişmesi içinde yeni geçim kaynakları bulacak insanları perişan edecek bir projeden öteye geçmeyecektir. Oysa Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2007 yılında Iğneada bölgesini turizm alanı olarak saptamış ve bu kararı Resmi Gazete’de yayımlamıştır. Işte bu gerçekler doğrultusunda hareket eden S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi, 2007 yılında Edirne Idare Mahkemesi’nde liman inşaatına karşı dava açmıştır. Çünkü sadece balıkçılığa vereceği zararlar açısından bile son derece basiretsizce hazırlanan liman inşaatı ÇED (Çevreye Etki Değerlendirme) raporu yanlışlarla doludur.”
Açıklamanın devamında ÇED raporunun eksiklik ve yanlışları da şu maddelerle sıralandı:
ÇED raporunda yanıltıcı bilgiler vardır
“ÇED Raporu’nun denizle ilgili bölümünde, burada yaşadığı varsayılan ve zikredilen balıkların birçoğu Karadeniz’de bulunmamaktadır. Taşıma, yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında hava kirliliği olmayacağı belirtilmiştir, ama detaylı bir hesaplama yapılmamıştır. Kıyı doldurmaları ekosistemlere büyük zarar veren işlemler olmasına karşılık raporda önemsenmemiştir. Deniz balıklarıyla ilgili değerlendirmeler yapılmamıştır. Oysa bölge birçok balık türünün beslenme ve üreme alanıdır. Deniz çayırları, uluslararası anlaşmalara göre korunması gereken deniz tabanındaki yaşama ortamlarının en önemlileri arasındadır. Körfezde varolan deniz çayırları (posidonia) liman inşaatından büyük ölçüde zarar görecektir. Deniz açısından bu son derece yetersiz kalan ÇED Raporu’nda, yapılacak dolgunun biyolojik çeşitliliğe etkisi yer almamaktadır. Karşı önlemlerin alınmasıyla bir tehlike olmayacağı varsayılan gemi kazaları ve olası petrol sızıntıları, aslında tüm limanlarda yaşanan ve deniz yaşamını olumsuz etkileyen sürekli bir tehdittir. Taşımacılığın başlamasıyla varolan karayolu trafiğinin % 38 düzeyinde artacağı, ağır taşıt sayısının ise bu günkünün 2,5 katına çıkacağı öngörülmüştür. Ancak rapordaki trafik tahminleri yanıltıcıdır ve oluşacak trafik baskısının çevre ve insanlara etkisi doğru biçimde incelenmemiştir. Muhtemel tepkileri önlemek için deniz dolgusunda kullanılacak malzeme ve ocaklar hakkında yanıltıcı bilgi verilmiştir. Limanın çevreye etkisi konusunda detaylı inceleme olmadığı gibi toz ve katı atık benzeri kirleticilerin denize ve sulak alanlardaki canlı yaşama muhtemel olumsuz etkileri gerçekçi ve bilimsel ölçüler doğrultusunda hesaplanmamıştır. Doğacak muhtemel sorunlara bilimsellikten uzak, temenni niteliğinde çözümler öngörülmüştür.
Sonuç olarak rapor bilimsel hatalar ve eksiklerle doludur. Bu durum bilirkişi raporuyla tespit edildiğinden Edirne Idare mahkemesi 7 Aralık tarihinde, davacı S.S. Limanköy Balıkçılar Kooperatifi lehine karar vermiş ve ÇED Raporu’nu iptal etmiştir.”
Kalkınma hedefi yumuşak turizm olarak belirtiliyor
Mahkemenin iptal kararı ile birçok yönden olumsuz bir durumun önüne geçildiği kaydedilirken, bölgede yumuşak turizmle bir kalkınma modeline gidilmesi gerektiği vurgulandı. Buna yönelik olarakta şu açıklamalar yapıldı:
“Yıldız Dağları’nın eteklerinde bulunan Iğneada Beldesi ve Milli Parkı, son yıllarda pek çok koruma ve kalkınma projesiyle mercek altına alınmıştır. Ayrıca uzun-temiz kumsalları, Avrupa’nın en büyük subasar ormanlarıyla da turistik açıdan giderek artan bir ilgi odağı haline dönüşmektedir. En önemlisi de Tuna Nehri’nden inen yatların önünden geçip gittiği iyi değerlendirilmemiş bir sahil beldesidir.”S.S.Limanköy Balıkçılar Kooperatifi, korunması ve kullanılmasına sahip çıktıkları limanlarının balıkçı barınağının yanısıra uluslararası denizcileri kabul edebilecek bir yat limanı bölümüyle geliştirilmesini, karadaki hizmet binalarının iyileştirilmesini ve böylece gerek Limanköy’ün, gerekse yörenin kalkınmasında örnek bir yumuşak turizm çalışmasının başlatılmasını yetkililerden istediklerini belirttiler.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

“Gazino Bülbülü” adlı oyun sahnelendi…


Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde 23 Aralık 2009 Çarşamba günü akşamı Keşan’a gelen Abdullah Şahin Tiyatrosu “Gazino Bülbülü” adlı oyunu sergiledi.
Saat 19.30’da Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunu Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz, Feyzi Engin ile encümen üyesi Ercan Ersoylu, Keşan Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Başol ve yaklaşık 280 tiyatro sever izledi.
Abdullah Şahin, Ferdi Atuner, Fulden Akyürek, Muhlis Asan, Ortans Kıvanç,Pekcan Türkeş, Atilla Mete, Fatih Kurt ve Hülya Şen ile Umut Akyürek’in rol aldığı oyunda, çapkın olan Doğan adlı bir erkeğin eşini başka bir hanımla aldatmak isterken başından geçen ilginç olayalr mizahi bir şekilde izleyicilere sunuldu.
Umut Akyürek’te zaman zaman bir Gazino havası verilen oyunda güzel sesi ile izleyenlere güzel bir müzik ziyafeti de çekti.
Oyunun sonunda sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bu güzel oyun nedeniyle tüm oyuncuları kutlayarak tiyatro adına Umut Akyürek’e bir buket çiçek hediye ederek “Keşan Belediyesi olarak sanata her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bu güzel ekibi de sergiledikleri bu harika oyun için kutluyorum. Bizleri bu akşam yalnız bırakmayan hemşerilerime de selam ve saygılarımı sunuyorum “dedi.
Abdullah Şahin’da, kendilerini bir kez daha Keşanlı tiyatro severlerle buluşturan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.
İzleyenler de böyle güzel bir oyunu kendilerine izletme imkanı sunan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.

Çorlu Belediyesi’nde Araç ve İş Makinesi Takviyesi Devam Ediyor







Çorlu Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığı araç ve iş makineleriyle çalışma ve hizmet kapasitesini arttırıyor.
Yeni alınan araç ve iş makinesi alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Belediyemizin hizmetlerinde kullanmak üzere satın aldığımız bu araçlar Devlet Malzeme Ofisi’nden bir defada yapılan en büyük toplu alım olma özelliğini taşıyor. Çorlu’ya yakışan nitelikte çalışmalar yapmak ve Çorlululara Belediyemizin hizmetlerini en verimli şekilde sunmak için ihtiyaç duyulan bütün araç ve iş makinelerini aldık. Yeni iş makineleriyle Çorlu’nun yollarında bakım ve onarım çalışmaları yapacağımız gibi altyapı sorunlarını giderme anlamında da önemli mesafeler kat edeceğiz. İlçemizdeki bulunan park ve bahçelerde çalışmalarımızı daha geniş alana yayarak hemşerilerimize yeşil sosyal alanlar yaratmayı hedefliyoruz. 2010 yılında Belediyemizin hizmetleri gözle görülür bir şekilde artacak. Çorluluları hak ettikleri hizmetlerle buluşturacağız,” diye konuştu.
Öte yandan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Nisan ayından itibaren alınan araç ve iş makinelerin bedelinin 2 milyon TL’yi aştığı belirtildi. Çorlu Belediyesi’nin farklı dairelerinde kullanılmak üzere alınan araçlar arasında 9 otomobil, 8 kamyonet, 4 kamyon, 1 kapalı kasa kamyon, 3 damperli kamyon, 1 cenaze aracı, 1 sepetli bakım ve onarım aracı, 4 beko loader, 1 silindir, 1 Eksvatör, 1 greyder, 1 yükleyici bulunuyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI PEKER, BABAESKİ KADIN KOLLARINI ZİYARET ETTİ.


Haber: Metin KARAKUŞ
AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker, Ak Parti Babaeski İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.
AK Parti İlçe Başkanlığı binasında yapılan ziyarette, Ak Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker, Genel Merkez tarafından AK Parti Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanlığına yeni atanan Kevser Ağlamaz’ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini yeni görevlerinden dolayı kutladı.
AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Harita Mühendisi Yusuf Vehbi Tamerol’un da hazır bulunduğu ziyarette, İl Kadın Kolları Başkanı Tunçay Peker, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek tanışıp, kendileri ile ilgili bilgi aldı.
Peker, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “AK Parti Genel Merkezi, Yerel Seçimlerden sonra Kadın Kollarında yeniden yapılanmaya gitti. Çünkü daha evvel bu görevi İlçelerimizde, İlçe Başkanları tek başına üstlenmiş götürüyordu. Bizlerin burada ki amaçları hem İlçe Başkanlarına yardım etmek hem de görevimizi en iyi şekilde yapmak adına, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus ve AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Harita Mühendisi Yusuf Vehbi Tamerol’un rehberliğinde ve önderliğinde yeni bir ekip kurduk. Ekibin hemen hemen hepsi ilk defa Yönetim Kurulunda görev alan Üniversite Mezunu gençlerden oluşan arkadaşlarımızdır. Biz bu taze kanla ve değerli vekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’ın destek ve katkıları ile Babaeski’de ki sorun ve sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapacağız.
AK Parti Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı Kevser Ağlamaz ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
“İlçemizdeki bu onurlu göreve Genel Merkez tarafından 9 Kasım 2009 tarihinde resmi olarak atanmış bulunmaktayım. Yönetim de ki arkadaşlarla birlik ve beraberlik içinde halkımızın sorunlarını çözmek için görev başındayız.”
AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Yusuf Vehbi Tamerol’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
“AK Parti Babaeski İlçe Başkanı olarak, 8 yıldan beri Babaeski’ye hep güzel şeyler vermek, her doğrunun arkasında olmak, Babaeski’yi ileriye götürmek için gereken her şeyi yapmak azim ve kararlılığında idik. Yeni Kadın Kolları Yönetim Kurulu ile çalışmalarımızı daha aktif, daha olumlu ve daha güzel yapacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile tüm Babaeski halkına aydınlık, günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Yapılan açıklamalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

ALPULLU’DA ÖRNEK ÇALIŞMA…


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesine bağlı Alpullu Beldesi’nde, tarihi Gülbahçe Camii’nin çevre düzenlemesinde, Belediye, Mahalle Muhtarlığı ve hayırsever bir vatandaş ortaklaşa katkıda bulunarak örnek bir çalışma gerçekleştirdiler.
Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Belediye Fen İşleri ekibi, Gülbahçe Mahallesi Muhtarı Saim Sancar ve hayırsever vatandaş Mehmet Şencan’ın ortaklaşa katkıda bulunarak gerçekleştirdikleri Alpullu Gülbahçe Camiinin, bahçe duvarları onarıldı, bozuk kaldırım taşları yenilendi ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.
Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Gülbahçe Mahallesi Muhtarı Saim Sancar’a, hayırsever vatandaş Mehmet Şencan’a, Cami İmamları Ramazan Gülseren ve Hakan Ayer’e, Alpullu halkından İlhami Alkan’a, Mustafa Akın’a, Mehmet Tamur’a, Süleyman Büyük’e, Kemal Çolak’a ve Ahmet Yavuz’a, bu özverili ve fedakârca çalışmalarından dolayı Alpullu halkı adına teşekkür etti.
Durgun, Belediye’nin Belde’de, Muhtarlıklar ile ve Halkla beraber bundan sonra ki çalışmaları da her zaman devam edecektir.

TEKİRDAĞDAN ASAYİŞ HABERLERİ

Kimliği Hakkında Yalan Beyanda Bulunmak
Tekirdağ ilinde Kabininde yatarken görülen ve görünüşünden yardıma muhtaç-Kimsesiz olduğu tahmin edilen şahsın kimliğinin olmadığı, Sait-Esmer oğlu 1985 Hınıs doğ. Erzurum-Horasan-Dedeören Nüf.kyt. olduğunu beyanı üzerine kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalarda gerçek kimliğinin şüpheli kısmında yazılı bilgiler olduğu ve İstanbul-Fatih Cumhuriyet Savcılığınca Hırsızlık suçundan arandığı tespit edilmiş, şahıs gözaltına alınmış olup, tahkikat devam etmektedir.

Kasten Yaralama (Ateşli Silahla) ve Tehdit
Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde meydana gelen olayda Müştekinin 2 yıl önce boşandığı şüphelinin birleşmek için müştekiyi sürekli tehdit ettiği, olay tarihinde müştekinin evine gelerek kendisi ile gelmemesi halinde ailesini öldürmekle tehdit ettiği, müştekinin yardım istemek için dışarı çıktığında bir akrabası ile olay yerine gelen mağduru gören şüphelinin belinden çıkardığı tabanca ile 6-7 metre mesafeden rast gele 5-6 el ateş etmesi üzerine mağdurun sol ayak parmakları hizasından B.T.M. ile iyileşmez şekilde yaralandığı bildirilmiş, olaydan sonra firar eden şüphelinin aranmasına başlanmıştır.

Karbonmonoksit Zehirlenmesi
Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde meydana gelen olayda Şüpheli F.B. nin yakıp, kapaklarını kapattığı sobadan sızan gazın Şüpheli R.Y. Tarafından yapılan bacadaki yanlış bağlantılar nedeniyle duvar aralarına sızarak Müştekilerin kapı aralarında eve girmesi sonucu müştekilerin Hayati tehlike arzetmez şekilde zehirlendikleri belirtilmiş, Şüpheliler ifadesi alınarak salınırken olaylailgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Ç.E.D. YENİ GÖREVLERE DOĞRU…




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan ÇORLU ELEKTRİKÇİLER DERNEĞİ ( Ç.E.D.) 18.12.2009 tarihinde Çorlu Sefa Oteli’nde üyelerinin katılımı ile Olağan Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.
Ç.E.D.’in düzenlediği toplantıda, Türkiye’nin sayılı sanayi bölgelerinden biri olan ve Trakya’nın en büyük şehri ve sanayi bölgesi konumunda bulunan Çorlu’muzun, ELEKTRİK ENERJİSİ ile ilgili sorunları ve Ç.E.D.’in bu konudaki çözüm yaklaşımları ele alındı.
Semih ERGÜL: Çorlu’da mevcut durumda olan tüm odalarla etkili bir şekilde işbirliği içinde olacağız.
Ç.E.D. Başkanı Semih ERGÜL, üyelere yaptığı konuşmada, Çorlu’daki elektrik iş sahasında yapılabilecek düzenlemeleri ve Çorlu’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Odalarla işbirliği ile kentimize en iyi hizmetin daha net ve etkili hale nasıl getirilebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.
Ç.E.D. Başkanı Semih ERGÜL, Çorlu’ya hizmet başlangıcı için, 2010 yılı Ocak ayının son haftası yapılacak olan ÇORLU MADENİ EŞYALAR VE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ ODASI’nın seçimlerinde, yönetim bazında etkili olmak istediklerini söyledi.
Rüstem DUMAN ve EKİBİ’ne Ç.E.D.’ ten tam destek.
Çorlu’nun tecrübeli elektrik işletmecilerinden ve ustalarından biri olan, Çorlu halkı tarafından sevilen ve sayılan Rüstem DUMAN’ ı , Ç.E.D. olarak, maddi ve manevi tam ve net bir şekilde desteklediklerini açıkladı.
Rüstem DUMAN ve ekibine desteğin, Ç.E.D.’e kayıtlı 108 üye tarafından oybirliği ile alınan karar sonucu gerçekleştiğini söyleyen Ç.E.D. Başkanı Semih ERGÜL, sözlerine şöyle devam etti:
“ Ülkesini ve milletini seven insanlar KAÇAK ELEKTRİK kullanmaz.Ehliyeti bulunmayan ve vergisini vermeyen KORSAN ELEKTRİKÇİ ye iş yaptırmaz.Can ve mal güvenliğiniz için ELEKTRİKÇİ ÖNEMLİDİR.Elektrik tesisatınızı ve arızalarınızı YETKİLİ ELEKTRİKÇİ KARTI bulunan işyerlerine YAPTIRINIZ.” diyerek sözlerini tamamladı.
HABER VE FOTO:BENAN DİKER

PARK VAR AMMMA.... ÇOCUKLAR ÇAMUR İÇİNDEMİ OYNASIN



Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Reşadiye Mahallesinde kurulu olan park çamur içinde.Reşadiye mahallesi sakinlerinden gelen yazıda Çorlu Belediyesi iyi hoş park yapmış. Ama parka çamurdan girilmiyor. Ne işe yarar .Biz çocuklarımızı parkaamı bırakacağız. Yoksa çamurda oynamayamı. Lütfen Çorlu Belediyesi bu olaya bir al atsında Çocuk parkı çocuklarımızın oynuyacağı yer olsun dediler.
KAYNAK.OKUYUCUMUZUN MEİLİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...