***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ağustos 2009 Cumartesi

EZAN SESİNDEN RAHATSIZ OLDULAR

Edirne'de düzenlenen Avrupa Bayanlar Softbol Turnuvası'na katılan Fransa Milli Takımının bazı oyuncuları, otel yönetimine başvurarak ''ezan sesinden uyuyamadıklarını'' ifade ettiler. Ancak, konunun iletildiği federasyon yetkilileri, ''ezanın anlam ve önemini'' anlatınca, Fransız sporcular özür diledi. Fransız kafilesinin kaldığı Rüstempaşa Kervansaray Oteli Müdürü Hakan Yaykın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransız sporculardan birkaçının resepsiyona gelerek, ''ezan sesinden uyuyamadıklarını'' ifade ederek, şikayette bulunduklarını söyledi. Yaykın, bunun üzerine durumu Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü'ye ilettiğini aktardı. TBSF Başkanı Kömürcü de güzel bir havada başlayan turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını, Türk misafirperverliğini ortaya koyduklarını belirterek, Fransız sporculara ''ezanın alam ve önemini'' anlattığını söyledi. Kömürcü, bunun üzerine Fransız ekibin, bu durumdan ötürü özür dilediklerini belirterek, ''Biz de gittiğimiz yerlerde zaman zaman çan seslerinin içinde konaklıyoruz. Ancak, hoşgörümüzden dolayı hiç böyle taleplerimiz olmuyor'' dedi.
KAYNAK:www.22haber.com

Veliköy Belediyesi okulları boyatıyor.

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin VeliköyBelde Belediyesi beldedeki okulları boyatıyor. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, eğitime belediye olarak destek verdiklerini belirtti.
Veliköy Belediyesi borçları nedeniyle, tüm harcama kalemlerinde sıkı bir tasarruf politikası uyguluyor. Ancak eğitime olan katkılarını ise sürdürüyor. Eğitime katkı ve desteklerini Sürdüren Veliköy Belediyesi Veliköy halkından büyük bir takdir görüyor. Bir yandan geçtiğimiz yıl temeli atılan ilköğretim okulunun inşaatını sürdüren Veliköy Belediyesi, diğer yandan da, Veliköy İlköğretim Okulu ile Veliköy Çok Programlı Lisesi’nin hem iç, hem de dış cephesini boyayarak, modern bir görünüme kavuşturdu
Veliköy Belediyesi, geçtiğimiz yıl temeli atılan İlköğretim Okulu'nun inşaatını hızla sürdürürken, bir yandan da beldedeki mevcut okulların, eskiyen çehresini yeniliyor.
OKULLARIN DIŞ CEPHESİ BOYANDI
5 yıllık görev süreleri içinde, eğitime gereken her türlü katkıyı ve desteği vereceklerini söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına günler kala Veliköy İlköğretim Okulu ve Veliköy Çok Programlı Lisesi’nin iç ve dış cephesini boyattıklarını söyleyerek, “Belediye olarak, eğitime her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
YENİ OKULUN İNŞAATI SÜRÜYOR
Veliköy’ün nüfusunun her geçen gün arttığını, buna karşılık bir ilköğretim okulunun yetersiz kaldığını belirten Başkan Hanifi Belindir, “İhtiyacımız olan ikinci ilköğretim okulunun temeli geçen yıl atılmıştı. Bizimde ilk hedefimiz, yarım kalan okulun inşaatını tamamlamaktı. Sözümüzü tutarak, yönetime geçer geçmez okulun inşasını hızlandırdık. Şuanda, yapımı hızla süren ilköğretim okulunun son katı yapılıyor. En kısa zamanda okulun kaba inşaatını bitireceğiz. Okulumuz gelecek yıl eğitim vermeye başlayacak” dedi.
HABER VE FOTO: Seyit SÜREN

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok Hizmetlerimiz halkımızı mutlu edecektir

Tekirdağ ilinin turistik ilçesi Şarköy’ün 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra halkının büyük desteği ile belediye başkanlığına seçilen CHP’ li Belediye Başkanı Süleyman Altınok’ u makamında Çorluda günlük olarak yayın yapan Çorlu DEVRİM gazetesi ziyaret etti.
ZiyaretteGazetenin Yazı İşleri Müdürü Gülgün Keçeci, Haber Müdürü Erdal Özcan ile Şarköy Temsilcisi Şeref Akın yer aldı.
Belediye Başkanı Süleyman Altınok’ un makam kapısı açık olması ve tüm gelenlerlerle birebir görüşmesi bizleri mutlu etti.
Bizi makam odasında görünce çok mutlu olan Başkan Süleyman Altınok, “Gazeteniz Devrim günlük olarak Şarköy’e geliyor ve dağıtımı yapılıyor. Yayınlarınızda belediyemize ve Şarköy’e yer verdiğiniz için mutluyuz” dedi.
29 MART SEÇİMLERİNDEN BU YANA ŞARKÖY BELEDİYE BAŞKANI
SÜLEYMAN ALTINOK NELER YAPTI
Makam odasında çaylarımızı yudumlarken, Şarköy belediye başkanına başkanlık makamına geldikten sonra ŞARKÖY için neler yaptığını sorduk. Başkanda bir çırpıda yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı .
23.000 M2 parke taşı ve yol kaplaması
(Parke taşları belediye kendi tesislerinde üretiliyor)
6 M3’ lük Yol süpürme ve Temizlik aracı alınıp hizmete sokuldu
Bir Zabıta Aracı (sıfır km) alındı.
Bir Forklift (Yük taşıma aracı)
Üç mahalle muhtarını bir arada toplayan ve düzenlemesi yapılan 650 m2.lik bir iç bahçe görünümünde bir iç meydan (400 metre)
İskele- Liman arasındaki yürüyüş yolunun ışıklandırılması
Geceliği 50 TL’ ye verilen Düğün bahçesi hazırlanıp halkın hizmetine sokulması
Nikah salonu
400 köpek alacak büyüklükte yeni hayvan barınağı
50 Adet plastik, 60 adet saç konteynir, 40 adet oturma bankı, su tankı, römork çöp kamyonu, çöp kamyon ve konteynırları, 2 ilaçlama makinesi alınması
BAŞKAN: “HİZMETLER SÜRECEK”
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Bizim bölgemiz turistik bir bölge. O nedenle hizmetlerimiz özellikle yaz sezonu daha da artıyor. Çünkü yaz sezonunda nüfus artıştı yoğundur. Şimdi yeni dönemde meclis üyesi arkadaşlarımızla yeni dönem içinde planlama yapacağız. Şarköy’de hizmetler sürecektir. Bu yeni hizmetler gerçekleştikçe siz basın mensupları ile bunları birlikte göreceğiz” dedi.
HABER VE FOTO:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Outlet 12 17 Eylül de Açılıyor

Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından Çorluda inşa edilen Outlet 12 alışveriş merkezi, 17 Eylülde açılacak.
Çorlu-İstanbul istikametinde Önerler Köyü kavşağında yapımı devam eden Outlet 12'nin Genel Müdürü Cenk Nasiri, düzenlediği basın toplantısında, kira krizini cirodan pay alarak çözüp, tek tip dekorasyon vetek kat uygulaması ile işletme maliyetlerini en aza indireceklerini söyledi. Son bir yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan global krizin etkilerinin Türkiye'de alışveriş merkezlerindeki işletmeciler üzerindeki olumsuz etkisini kaldırabilmek amacıyla bu işletim sistemini uygulamaya karar verdiklerini belirten Nasiri, "Uyguladığımız farklı işletim ve yönetim anlayışıyla sektöre yeni bir soluk getirmeyi ve krizin etkilerini minimuma indirmeyi planladık" dedi.
"Trakya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi" olacak Outlet 12'nin, Çorlu'da tüketicinin beklentilerine cevap vereceğini ifade eden Nasiri, 16 bin metre karelik alana sahip olan Outlet 12'nin, pek çok "ilk"e imza atacağını, foodcourt, çocuk alanı ve 75 mağazayla hizmet verecek olan Outlet 12'de markaların, mağazalarını anahtar teslimi alacağını bildirdi. Nasiri, mağazalara getirdikleri standart dekorasyon ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimini minimuma indirdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mağazalarda kullanılacak tüm malzemeler aynı tarz ve dizayna sahip olacak. Mağaza logoları hariç dışarıdan bakıldığında her mağaza aynı konsepti taşıyacak. Konsept, Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından oluşturuldu ve inşa edildi. Dolayısıyla markaların, mağaza iç kısım ve cephe tasarımlarıyla veya mimari düzenlemeyle ilgili bir harcama yapmaları gerekmeyecek. Böylece 100 metre karelik bir mağaza için 100-150 bin dolar civarındaki dekorasyon masrafından da mağaza sahiplerini kurtardık."
OUTLET 12 "11.00-21.00" SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK
Cenk Nasiri, Outlet 12'nin "ilk"lerinden birisinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili olduğunu, alışveriş merkezinin sabah saat 11.00'de hizmet vermeye başlayacağını, akşam 21.00'de ise kapanacağını ifade ederek, "Bir saat geç açılış ve bir saat erken kapanış ile günde ortalama 4-5 saatlik bir verim sağlıyoruz. Bu da çalışanların tek şiftle çalışmaları demek. Aynı zamanda enerji tasarrufu demek" şeklinde konuştu. Tasarrufla ilgili en önemli kazançlarından birisinin Outlet 12'nin tek katta hizmet vermesi olduğunu bildiren Nasiri, müşterinin tek katta bütün ihtiyaçlarını çözebildiğini, asansör ya da yürüyen merdiven kullanmasının gerekmediğini, tek kat olduğu için ısıtma ve soğutmanın da daha ekonomik halledilebildiğini anlattı.
Outlet 12'nin tasarımı için herhangi bir mimarla çalışmadıklarını, ihtiyaca göre gerekenleri belirlediklerini ifade eden Nasiri, "Yapısal anlamda son derece estetik bir mimari ile karşılaşmayacaksınız, ancak Outlet 12 direkt ürün, fiyat ve satış odaklı bir operasyon olacak. Amerika'daki örnekleri gibi ve Avrupa'nın yeni keşfettiği gibi, Türkiye'nin gerçek anlamdaki ilk outlet'i olacağız" dedi. Hipermarketlerin belirli periyodlarda uyguladığı insert hazırlama ve yaygın olarak dağıtımının "ilk kez" Outlet 12 ile bir outlet merkezi tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Nasiri, tek tip foodcourt ile Outlet 12'nin bir "ilk"e daha imza atacağını, bin 700 metre karelik foodcourt'ta da outlet mantığının olacağını söyledi. Nasiri, birisi tekstilci, diğeri de inşaat ve gayrimenkul alanında uzman iki yatırımcının ortak ilk projesi olan Outlet 12'nin adının, "yılın 12 ayı indirimli hizmet verecek mağazalar özelliğinden esinlenerek" verildiğini anlattı.
"ISITMA, SOĞUTMA VE AYDINLATMAYI BİZ YAPIYORUZ"
Genel Müdürü Nasiri, Çorlu'nun "Trakya'nın başkenti gibi" olduğunu, 300 bin yerleşik nüfus olmasına karşın bunun gün içerisinde bir milyonu bulduğunu ifade ederek, bölgede beyaz yakalı yerleşimi olduğunu da söyledi. Nasiri, soruları yanıtlarken de, Outlet 12'nin ısıtma, soğutma ve aydınlatmasını kendilerinin yaptığını belirterek, "Kiracılardan aydınlatma parası almıyoruz. Çekilişlerle müşterilere araba vereceğiz. Müşteri servislerimiz geniş bir ağda olacak. Keşan, Lüleburgaz, Çerkezköy, Tekirdağ ve Beylikdüzü'nden servisler olacak" diye konuştu.
Mağazalarla ciro üzerinden bir kiralama yaptıklarını bildiren Nasiri, "Ciro bazlı kiralama projeye olan ilgiyi artırdı. Kira bedeli olarak mağazalardan cirolarının yüzde 12'sini alacağız" dedi. Normalde outletlerde ürünlerin yüzde 70'inin outlet, yüzde 30'unun ise sezon malı olduğunu, Outlet 12'de ise sezon malı sattırmayacaklarını belirten Nasiri, yatırımın bedelinin 30 milyon lira olduğunu bildirdi. Bu yılın sonuna kadar Outlet 12'ye hafta içi 6 bin, hafta sonu ise 10 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Nasiri, 2009 sonuna kadar aylık 5 milyon lira ciro yaratmayı planladıklarını söyledi. Projede 800 kişinin çalışacağını bildiren Nasiri, bir soru üzerine, "Hem yurt içinde hem de dışında zincir oluşturma hedefimiz var. Suriye ve İran'da 2 proje için konuşuluyor. Yurt içinde de Anadolu'da 2 proje düşünüyoruz" dedi.
KAYNAK: Çorlu Kent

Şifa Hastanesi 200 Çocuğu Sünnet Etti

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen yaz festivali sağlık sponsorluğu kapsamında Çorlu Şifa Hastanesi, sosyal sorumluluk bilinci ile Çorlu Belediyesi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının ilk mürüvvetlerini görme heyecanını yaşattı.
Çorlu Şifa Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Doğan Mermi, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yurdalan Altunsoy ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Niyazi Yağıbasan tarafından yapılan sünnet operasyonları ile 200 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attılar.
Sünnet işlemi gerçekleştirilen ve taburcu edilen çocuklara Çorlu Şifa Hastanesi tarafından sünnet diploması da hediye edilirken, Çorlu Şifa Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Sosyal sorumluluk bilinci ve kalite politikası doğrultusunda ücretsiz sağlık taramaları ve yardım çalışmalarına bugün olduğu gibi gelecekte de devam edecektir” denildi.
KAYNAK : Çorlu Kent

Moldovya bayraklı gemi, Iğneada sularına gömüldü


Denizcilik Müsteşarlığı, Moldovya bayraklı SUN-E isimli geminin dün saat 10.07’de Kırklareli Iğneada Koru Burnu’nun 30,5 mil doğusunda tamamen battığını ve tüm gemi personelinin sağ olarak kurtarıldığını bildirdi.
Denizcilik Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün saat 08.14’te Arama ve Koordinasyon Merkezine, Moldovya bayraklı SUN-E isimli geminin, Iğneada Koru Burnu’nun 30,5 mil doğusunda su alması sonucu yan yattığı ve 9’u Türk ve 1’i Azeri toplam 10 personelin gemiyi can salı ile terk ettikleri bilgisi geldi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ihbar, merkezimizde bulunan Otomatik Tanımlama ve COSPAS-SARSAT sistemlerinden de teyit edildi. Kaza mahalline yakın seyreden Hacı Abdullah Tomba isimli gemi tedbiren olay yerine yönlendirildi. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları olay yerine sevk edildi.Geminin 10.07 itibarıyla tamamen battığı bilgisi alınmış olup, saat 11.03’te tüm gemi personeli Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kıyı Emniyeti-1 botu tarafından sağ olarak kurtarılmıştır."

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

İPSALA KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI YAPTI.

Haber: Metin KARAKUŞ
İpsala İlçesi’nde “Kent Konseyi Yürütme Kurulu” ilk toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ün de katıldığı toplantı, Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda saat: 15.00’te başladı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Hayati ARDA, İpsala Kent Konseyi ile ilgili olarak şunları söyledi;
“İpsala Kent konseyinin geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda kuruluşunu gerçekleştirdik. Bu konseyin kuruluşunda öncelikle Belediye Başkanımızın ön ayak olması, Belediyemizin böyle çalışmalarıyla bu gerçekleşti. Tabi ki burada katılımcıların da önemli rolü oldu. İlk toplantıda da yüksek katılım sağlandı. Bunu takiben bugün burada yürütme kurulu olarak, seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte toplanmış bulunuyoruz. Yürütme kurulu olarak da yaptığımız ilk toplantıda işbirliğine dayalı, bundan sonra da bu çalışma heyecanını sürdürme şeklinde bir görüş birliği oluştu. İlk toplantımızda bir görev bölümü yaptık. Bu görev bölümünde hem işleri paylaşma bakımından yapılmasını düşündüğümüz, planladığımız işleri paylaşma bakımından da bir çalışma oldu. Bundan sonra ilçemizdeki sorunları çözme açısından yapılacak çalışmaları koordine etme açısından da çalışma grupları konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Daha sonra ki toplantıda bu çalışma gruplarını kesinleştirip, çalışmalarımıza daha hız vereceğiz. Bu konuda yine komşu ilçemiz Keşan Belediyesi’ndeki “Kent Konseyi” ile görüşme kararı aldık. Önümüzdeki hafta bu ziyareti gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bu şekilde çalışmalarımız devam edecektir. Bu toplantıların Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak İlçemiz için yararlı olacağı konusunda görüş birliğine vardık. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise yaptığı konuşmasında; “Yaşadığımız kenti daha ileriye taşımak, kentimizin sorunlarını tespit edip, çözüm yollarını bulmak için son yapılan belediye yasasında Kent Konseyleri’nin kurulması emredilmekte. Özellikle nüfusu 10.000’in üzerinde olan kentlerde Kent Konseyleri kuruluyor. İlçemizin nüfusu 10.000’in altında olmasına rağmen İpsala’yı çağdaş Dünya ile bütünleştirmek, hızla gelişmesine katkı sağlamak amacıyla nüfusumuz her ne kadar 8300 olsa da İpsala’ya Kent Konseyi’nin kurulması noktasında karara vardık ve kuruluşu için de çalışmalara başladık. Bunun neticesinde ilçemizde bulunan Resmi Kurumlar, Sivil Toplum Örgütlerinin de katkılarıyla İpsala Kent Konseyi’ni oluşturduk. Az önce sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi bu çalışma grubuyla ilçemizin sorunlarını tespit edeceğiz. Bu sorunların çözümünde hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda olaya baktığımızda ben İpsala Belediye Başkanı olarak kent konseyinin kurulmasından büyük mutluluk duyuyorum. Bu çalışmalara katılan arkadaşlarımıza da İpsalalılar adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da belediye olarak her zaman yanlarında olacağımızı, onların getireceği her türlü önerileri ciddiye alıp, meclisimizde tartışacağımızı ve bunların hayata geçmesi için de belediyemizin ekonomik şartlarını dikkate alarak mutlaka sonuçlandıracağız. Hayata geçiremediklerimizi de neden hayata geçiremediğimizi kent konseyi üyelerimize, çalışma grubuna, başkanına vereceğimiz toplantılarda kendilerini bu konularda aydınlatacağız. Zaten kent konseyinin temel amaçlarına baktığımız zaman hesap veren, hesap soran kentin gelişmesi için her türlü planlamayı yapan bir oluşum olduğu için ben bundan büyük mutluluk duyuyorum ve bize ve belediyemize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyor, kent konseyinin İpsala’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ne Bedel Ödenmesi Gerekirse Ödemeye Hazırız

Son günlerde ülke gündeminde bulunan kürt açılımı ile ilgili olarak açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Erol Şengelir;Bedeli ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyetinin verilecek bir karış toprağı dahi yoktur dedi.
Kamuoyunda sıkça tartışılan ve gündemden düşmeyen kürt açılımı ile ilgili olarak açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Erol Şengelir; Son günlerde, her yeni güne başlarken tüm medyada Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesi ve kürt açılımı ile ilgili haberlerle gözümüzü açıyoruz. Ak Parti Hükümeti meclisteki çoğunluğuna güvenerek bedeli ne olursa olsun, ben bu ülkeyi böleceğim diye beyanatlar veriyor. Terörle mücadele idaresi olmayan Başbakan bölücü taleplerin taşeronluğunu yaparak teröre teslim olma hazırlığındadır. Demokratik açılım adı altında, Türkiye Cumhuriyetine pazarlanmaya çalışılan şey sadece Türkiyeyi bölmektir. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, hangi görüşten olursa olsun çocuk katili, binlerce evladımızın şehadetine sebep olan bir caniyi, peşindeki çapulcuları, katilleri, terör mahkumlarını hapisten çıkarıp meclise sokan ve bunları açık açık destekleyen bir partinin lideri ile Türkiye Cumhuriyetinin parçalanma pazarlığını yapmaya hakkı yoktur. Türkü Kürtü Lazı Çerkezi Alevisi ile bin yıllık geçmişi olan kardeşliği, PKK ile karıştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Tek dil tek vatan tek bayrak altında kardeşçe yaşayalım. Atamıza verdiğimiz sözler için Türkiye Cumhuriyetini böldürmemek için ne bedel ödenmesi gerekirse ödemeye hazırız. Tek dil, tek vatan, tek bayrak altında yaşamak için ırk ayırmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ülkeyi böldürmemek adına yüreğini ortaya koymaya davet ediyorum dedi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

M.EREĞLİSİNDE DENİZE GİREN İKİ YEĞENDEN HABER YOK

23 yaşındaki Elvan Doğan, iş arkadaşı ve aynı zamanda amcasının oğlu olan 19 yaşındaki Murat Akan ile birlikte yüzmek için iş çıkışıTekirdağ iline bağlı Marmara Ereğli ilçesinde bulunan Yeğen 1 sitesi yakınlarına denize girmek için geldiler. Burada geldikleri kamyoneti site park alanına park eden iki akraba, Elvan ve Murat bir süre denizde yüzdüler. Denizden yüzdükten sonra yanlarında getirdikleri şişme botabinen iki amcaoğlu denize açıldılar. Havada şiddetli rüzgar olması nedeniyle denizdeki dalgalara aldırış etmeden botla açılan iki amcaoğlu bir süre sonra ortadan kayboldular. Sahil güvenlik ekipleri çevrede iki amcaoğlunu bulmak için çalışma başlattı. Havanın rüzgarlı, denizin dalgalı olması nedeniyle aramalar güçlükle yapıldı. Aramalar devam ederken yetkililerdengelecek olumlu cevap ailelerini mutlu edecek

Çorluya Motosikletli Polis Timleri Kuruldu


Tekirdağ iline bağlı Çorluda, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olaylara hızlı ve zamanında müdahale edilebilmesi için motosikletli polis timleri kuruldu. Fakat bu birimde kullanılacak motosikletlerin alınabilmesi için ise Çorlu halkının maddi desteği gerekiyor. Toplanan yardımlarla alınacak motosikletler, yunus timleri olarak Çorlu sokaklarında asayişi sağlayacak.
İlk planda timin kurulmasında gerekli 5 motosikletin alımın gerçekleşebilmesi için yaklaşık 125 bin TLye ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, Çorluda asayişin sağlanabilmesi adına kurulan motosikletli polis timine alınacak motorlar için Çorlu Finans Bank Şubesinde açılan 21 957 239 nolu hesaba Çorlu halkının destek vermesi bekleniyor.
Çorlu Emniyet Müdürlüğünün isteği üzerine Çorlu Kaymakamlığının talebi ile İç İşleri Bakanlığının oluru sonucu Çorlu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli polis timi amirliği kuruldu. 5 motosiklet alındığı takdirde Çorluda yunus timleri göreve başlayarak, suç ve suçlularla mücadeleye başlayacak. Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş,İlçemizde araç trafiğine kapalı alanlar ile özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda polisin doğru zaman da doğru yerde bulunabilmesi adına ve önleyici hizmetler dediğimiz hizmetlerin icrasında sürat çok önem kazanmaktadır. Meydana gelmiş bir olaya daha hızlı ve zamanında müdahale ederek olayın suçlularını hızlı takip edip yakalayabilmek ve adaletin zamanında sağlanmasına katkıda bulunmak için başka büyük kentlerde olduğu gibi ilçemizde de motosikletli polis timleri kurulması ihtiyaç olmuştu dedi.
Taş, Halkımızın daha çok yunuslar olarak bildiği ve yönetmeliğinde de yunus timleri olarak belirtilen bu birimde kullanılacak olan motosikletlerin temini için halkımızın yardımına başvurulmuştur. Bu maksatla Çorlu Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği harekete geçerek yeni kurulacak olan bu birimde kullanılacak motosikletlerin alınabilmesi için sadece nakdi yardım toplamak üzere Çorlu Finans Bank Şubesinde 21 957 239 nolu hesap açtık. Dernek bünyesinde bu hesapla ilgili işlemleri yürütmek için 3 kişilik bir sorumlu kurul oluşturulmuştur. Yürütülecek yardım kampanyası için açılan bu hesap kaymakamlığın oluru ile 3 ay geçerlidir diye konuştu.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...