***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Moldovya bayraklı gemi, Iğneada sularına gömüldü


Denizcilik Müsteşarlığı, Moldovya bayraklı SUN-E isimli geminin dün saat 10.07’de Kırklareli Iğneada Koru Burnu’nun 30,5 mil doğusunda tamamen battığını ve tüm gemi personelinin sağ olarak kurtarıldığını bildirdi.
Denizcilik Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün saat 08.14’te Arama ve Koordinasyon Merkezine, Moldovya bayraklı SUN-E isimli geminin, Iğneada Koru Burnu’nun 30,5 mil doğusunda su alması sonucu yan yattığı ve 9’u Türk ve 1’i Azeri toplam 10 personelin gemiyi can salı ile terk ettikleri bilgisi geldi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ihbar, merkezimizde bulunan Otomatik Tanımlama ve COSPAS-SARSAT sistemlerinden de teyit edildi. Kaza mahalline yakın seyreden Hacı Abdullah Tomba isimli gemi tedbiren olay yerine yönlendirildi. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları olay yerine sevk edildi.Geminin 10.07 itibarıyla tamamen battığı bilgisi alınmış olup, saat 11.03’te tüm gemi personeli Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kıyı Emniyeti-1 botu tarafından sağ olarak kurtarılmıştır."

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...