***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Çorluya Motosikletli Polis Timleri Kuruldu


Tekirdağ iline bağlı Çorluda, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olaylara hızlı ve zamanında müdahale edilebilmesi için motosikletli polis timleri kuruldu. Fakat bu birimde kullanılacak motosikletlerin alınabilmesi için ise Çorlu halkının maddi desteği gerekiyor. Toplanan yardımlarla alınacak motosikletler, yunus timleri olarak Çorlu sokaklarında asayişi sağlayacak.
İlk planda timin kurulmasında gerekli 5 motosikletin alımın gerçekleşebilmesi için yaklaşık 125 bin TLye ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, Çorluda asayişin sağlanabilmesi adına kurulan motosikletli polis timine alınacak motorlar için Çorlu Finans Bank Şubesinde açılan 21 957 239 nolu hesaba Çorlu halkının destek vermesi bekleniyor.
Çorlu Emniyet Müdürlüğünün isteği üzerine Çorlu Kaymakamlığının talebi ile İç İşleri Bakanlığının oluru sonucu Çorlu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli polis timi amirliği kuruldu. 5 motosiklet alındığı takdirde Çorluda yunus timleri göreve başlayarak, suç ve suçlularla mücadeleye başlayacak. Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş,İlçemizde araç trafiğine kapalı alanlar ile özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda polisin doğru zaman da doğru yerde bulunabilmesi adına ve önleyici hizmetler dediğimiz hizmetlerin icrasında sürat çok önem kazanmaktadır. Meydana gelmiş bir olaya daha hızlı ve zamanında müdahale ederek olayın suçlularını hızlı takip edip yakalayabilmek ve adaletin zamanında sağlanmasına katkıda bulunmak için başka büyük kentlerde olduğu gibi ilçemizde de motosikletli polis timleri kurulması ihtiyaç olmuştu dedi.
Taş, Halkımızın daha çok yunuslar olarak bildiği ve yönetmeliğinde de yunus timleri olarak belirtilen bu birimde kullanılacak olan motosikletlerin temini için halkımızın yardımına başvurulmuştur. Bu maksatla Çorlu Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği harekete geçerek yeni kurulacak olan bu birimde kullanılacak motosikletlerin alınabilmesi için sadece nakdi yardım toplamak üzere Çorlu Finans Bank Şubesinde 21 957 239 nolu hesap açtık. Dernek bünyesinde bu hesapla ilgili işlemleri yürütmek için 3 kişilik bir sorumlu kurul oluşturulmuştur. Yürütülecek yardım kampanyası için açılan bu hesap kaymakamlığın oluru ile 3 ay geçerlidir diye konuştu.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...