***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Eylül 2009 Perşembe

KEŞANDAN KISA KISA

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Bulut: "Keşan'da yangın sezonunu şu ana kadar başarıyla geçirdik"
Keşan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğundaki toplam 13 hektar alanda yangın çıktığını söyleyen Bulut, bunların 3 hektarının Şarköy ilçesinin Kızılcaterzi köyünde fıstık çamı ormanında, 10 hektarının ise Meriç ilçesinin Yenicegörece köyünde bozuk meşelikte çıktığını ve kıymetli ormanlarda hiçbir kaybın olmadığını belirtti.
Bulut, yangın sezonunun asıl başlama tarihinin Eylül ve Ekim ayları olduğuna dikkat çekerek, bu aylarda kuvvetli esen rüzgarla birlikte büyük yangınların meydana geldiğini kaydetti. Yangınların büyük bölümünün ayçiçeği saplarının yakılmasından kaynaklandığını söyleyen Bulut, halkın önümüzdeki iki ay boyunca duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Bulut, 2009 yılı yangın sezonuna çok iyi hazırlandıklarını ve Keşan'ın ormanlarını şu ana kadar çok iyi koruduklarını ifade etti.

Keşan İlçesindeKalfalık ve ustalık sınavları başladı
Sınavlarda 80 öğrenci kalfalık, 59 öğrenci de ustalık için ter döküyor
Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Latif Yavuz, dün yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan kalfalık ve ustalık sınavlarına Keşan'da toplam 139 öğrencinin katılacağını söyledi.
18 Eylül'de sona erecek sınavların 2 oturum şeklinde 10.00 ve 14.00 saatlerinde yapıldığını belirten Yavuz, "Çıraklık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz kalfalık, kalfalık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz de ustalık sınavlarına katılıyor" diyerek, denklik sistemi yapılan sınavlarda başarılı olanlara belge verdiklerini kaydetti.
Yavuz, Temmuz ayında başlayan çırak öğrenci kayıtlarının 25 Eylül'e kadar süreceğini, 28 Eylül'de de öğretime başlanacağını sözlerine ekledi.

Keşan İlçe İdare Kurulu, 99 kişinin durumunu görüştü
Keşan İlçe İdare Kurulu, Keşan Kaymakamı Metin Borazan başkanlığında toplanarak engelli ve muhtaç kişilerin durumunu görüşüp, yeşil kart başvurularını değerlendirdi.
Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Borazan'ın yanı sıra Sağlık Grup Başkanı Opr. Dr. Ragıp Taş, İlçe Tarım Müdür Vekili
Toplantıda 95 yeşil kart dosyası ile 4 adet maaş dosyası görüşülerek karara bağlandı. Figen Baran, Malmüdürü Güldeste Güneş, Yeşil Kart Büro Sorumlusu Hasan Kanar ve Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Yıldız katıldı.
KAYNAK:KEŞAN ÖNDER GAZETESİ

TUHAFLIĞIN BÖYLESİ

Sağ taraf Kurtbey, Sol taraf Hamidiye
Edirne iline bağlı Uzunköprü Hamidiye Köyü Muhtarı Hamit TANIRilginç bir açıklamada bulundu. TANIR Köyünün yarısının Kurtbey’e yarısının Uzunköprü’ye bağlı olduğunu söyledi. Yolun Sol tarafının Hamidiye Köyü olduğunu yolun sağ tarafının da Kurtbey Beldesine bağlı olduğunu belirterek Hamidiye Köyü sınırları içerisinde olan bu yerin Kurtbey’e 8-9 Km. uzaklıkta olmasına rağmen buranın Kurtbey’e bağlı olmasının sıkıntı yarattığını söyledi. Yolun Kurtbey beldesine kalan kısmının elektriği, suyu, tüm sosyal hizmetleri Hamidiye’den kullandığını hatta cenazelerini bile Kurtbey’e değil de Hamidiye ye gömdüklerini söyledi. Hamidiye Köyü sınırları içinde kalıp köyün her türlü imkanından yararlanan bu yer Kurtbey’e bağlı Namık Kemal Mahallesi, Bahçedere Mevkii Küme evleri olarak kayıtlarda yer alıyor. Burasının Hamidiye köyü sınırları içerinde olması gerektiğini söyleyen köy Muhtarı Hamit TANIR, bu tuhaflığın çözülmesini ve buradaki insanlarında mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

KRİZE İNAT İŞÇİ ALACAKLAR!



Kotonteks Firması Uzunköprü ilçesinde üretim kapasitesini artırıp işçi alımı yapacak
Son zamanlarda ülke genelinde varlığı hissedilen ekonomik kriz yüzünden birçok vatandaş işinden oldu. Ekonomik Kriz Uzunköprüdede vatandaşların işinden olmalarına neden olurken hatta kriz yüzünden iş yerini kapatanlar dahi oldu. Öte yandanUzunKöprü ilçesinde yaklaşık 6 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren krize inat yaptığı yatırımlarla katma değer üretmeye devam eden Kotonteks Firması şimdide işçi alacağını bildirdi. Firma Sahibi Baba-Oğul Kasım-Özdemir ÖZ yaptıkları açıklamada her ikisi de Kotonteks Firmasını Uzunköprü ilçesinde daha da büyüteceklerini ve bunun içinde istihdamı artırmak istedikleri söylediler. Uzunköprü Eski Zirai Donatım Depolarının bulunduğu alanda 6 yıldır istihdam sağlayan Firma şimdi yaklaşık 120 kişilik bir kadro ile üretim yapıyor. Üretimi artırmak isteyen Kotonteks firması yetiştirmek üzere makineci bayan elemanlar alacak. Türkiye’de ekonomik krizden en başta etkilenen sektörlerden biri olan tekstil sektöründe çalışan Kotonteks Firması her şeye rağmen krizi meydan okuyarak ilçede istihdam sağlayacak. Yeni bir atılım yaparak kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefleyen Firma Sahibi Kasım ve Özdemir ÖZ, yetişmiş eleman bulmakta zorlandıkları için elemanları kendileri yetiştirip işi öğreterek, hem meslek edindirmiş hem de istihdam sağlamış oluyorlar. Özellikle gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde yaşayan genç kızlarımız ülke ekonomisine ve kendi bütçelerine gelir sağlamak istiyorlarsa Kotonteks firmasının kapısı herkese açık. Gerekli tüm imkanlarını seferber eden Firma yetkilileri çalışan işçilerin rahat ve huzurlu ortamda en iyi şekilde çalışarak hem bir şeyler üretmesini hem de kendi ekonomilerine gelir sağlamalarını amaçlıyor. Kotonteks’te çalışmak isteyen, kriz ortamında iş arayan özellikle genç kızlarımızın müracaatlarını Firmanın Uzunköprü İtfaiye Müdürlüğü yanındaki Eski Zirai Donatım Depolarının bulunduğu alandaki firmanın tesislerine yapmaları istendi.

KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

İPSALAYA 20 MİLYON TLLİK YATIRIM YAPILACAK


Edirne iline bağlı İpsalailçe Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, görev yapacağı 5 yıllık süreçte İpsalaya 20 milyon TLlik yatırım yapılması yönünde çalışmalarının olduğunu belirtti.
Belediye başkanı Mehmet Karagöz, 20 Milyon TL.lik yatırım planladıklarını ve bunu hayata geçirmek için de belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek,”Hedeflediğimiz yatırımların en önemlileri ilçenin altyapı çalışmaları kanalizasyon ve su projesi yer alıyor. Bunun için İlller bankası ile görüşüyoruz. Ayrıca 1000-1500 kişilik çok modern, hem yazlık hem kışlık, park sorunu olmayan bir düğün salonu, 2 bin tonluk su deposu yaparak yeni açılan kuyuların faaliyete geçirilmesi, yine İller Bankası desteği ile günümüz koşullarına uygun yeni itfaiye aracı alacağız.” Dedi.
Karagöz, önümüzdeki aylardan itibaren özelleşecek olan şehir içi yolcu taşımacılığının yanında 25 oturma ve 25 ayakta olmak üzere 50 yolcu taşıma kapasiteli çevre dostu bir araç almayı da düşündüklerini dile getirdi.
KAYNAK:www.ipsala.com

İPSALA ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI İLHAN DALKIRAN,


Edirne iline bağlı İpsala ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooparetifi Yönetim Kurulu başkanı İlhan Dalkıran, Esnafa kredilerde faiz idirimi müjdesini verdi.
Başkan İlhan Dalkıran, Son günlerde faiz oranlarında meydana gelen inişlerin Esnaf kredilerine de yansıdığını dile getirerek, “Daha önce %13.5’larda olan kredi faiz oranları son bir yılda içinde %9’a kadar indirildi. 1 Eylül 2009 tarihinden geçerli olmak üzere %8’e düşen esnaf ve kefalet kredileri uygulaması başladı.”
Dalkıran, Faiz oranlarının düşürülmesinin zor günler yaşayan esnaf adına sevindirici ve en azından biraz olsun rahatlatıcı olacağını belirtti

KAYNAK.www.ipsala.com

Katkı Payı Verilmeyince Hizmette Aksamalar Oluyormuş


Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr Enver Duran, Üniversitelerinin Döner Sermaye Ödemeleri Konusunda Zorda Olduğunu Bildirdi.
Duran, Yaptığı Yazlı Açıklamada, Ayrılan Döner Sermaye Gelirinin, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesine Tahakkuk Ettirilmesine Rağmen Henüz Tahsil Edilemediğini Belirtti.
Rektörlük Dahil Öğretim Üyelerine, Hemşirelere Ve Memurlara Bugüne Değin Henüz Döner Sermayeden Katkı Payı Verilemediğini İfade Eden Duran, Şunları Kaydetti:
''Döner Sermaye Gelirinden Daha Önce Düzenli Olarak Hem Firmalara Ait Faturaların Ödenmesi Hem De Personelin Döner Sermaye Paylarının Dağıtılmasına Karşılık Döner Sermaye Gelirlerinin Üniversitelere Aktarılmasındaki Sürecin Giderek Uzaması Üniversitemiz Hastanesini Zor Durumda Bırakmıştır.
Rektörlük Dahil Öğretim Üyelerine, Hemşirelere Ve Memurlara Bugüne Değin Henüz Döner Sermayeden Katkı Payı Verilememiş Olması, Moral Açısından Eğitim - Araştırma Ve Hizmet İşlevlerinde Aksamalar Yaşanmasına Sebep Olmaktadır. TÜ Olarak, Yönetimden Kaynaklanmayan Bu Olumsuzluğun Bir An Önce Giderileceğini Ümit Ediyoruz.''

KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

Sinan Köy Kalesi Ortaya Çıkarılmayı Bekliyor


Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne Bağlı Sinanköy Köyü Sınırları İçinde Bulunan Ve Bugüne Kadar Herhangi Bir Kazı Yapılmamış, Neolotik Ve Bronz Çağı Ve Demir Çağı'ndan Kalıntılar Barındıran Ve Roma İle Bizans Döneminde Kullanılan Tarihi Sinan Köy Kalesi, Gün Yüzüne Çıkmak İçin Arkeolog Ve Sanat Tarihçilerini Bekliyor.
Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Yaptığı Açıklamada, Bölgede Neolitik, Bronz Ve Demir Çağına İlişkin Verilerin Yer Aldığını Söyledi.
Tarihte Kalenin Kastron Brobaton Olarak Anıldığını İfade Eden Beksaç, Şöyle Devam Etti:
''Bölge İskana Açık Olmadığı İçin, Kendi Kendine İyi Korunmuş Bir Durumda. Bir Kaç Yıl Öncesine Kadar Ortaçağ Kalesi Olarak Biliniyordu, Ancak Yaptığımız İncelemelerde, Trak Dönemine Ait Bulgulara Da Rastladık, Kaya Oyma Anıtları Trak İzlerini Taşıyor.
Sinanköy Kalesi, Döneminde Önemli Bir Yerleşim Alanıymış. Kalenin İnşa Amacı Adrionople (Edirne'nin O Dönemdeki Adı) Ve Çevresini Gelecek Bulgar Saldırılarına Karşı Takviye Etmek. Bu Nedenle De Güçlü Bulgar Saldırılarına Önceleri Karşı Koymuş Ancak Daha Sonraları İşlevini Yitirince Kale Terk Edilmiş.''
Bölgenin Çok Önemli Bilgiler Barındıran Bir Alan Olduğunu Bildiren, Beksaç, Şöyle Konuştu:
''Dönemin Hiç El Değmemiş Nadir Korunmuş Örneklerinden Biri Olması Burayı Ayrıcalıklı Kılıyor. Bu Nedenle, Çok Önem Taşıyor. Avrupa'da Bu Kadar Temiz Kalmış Bir Yerleşme Daha Yok. Sinanköy Kalesi'nin En Büyük Şansı İskana Açılmamış Bir Bölgede Oluşu, Tahribattan Uzak Kalması. Buradan Elde Edilecek Veriler, Uzun Bir Dönemi Bize Aynen Yansıtacak, Temelleri Çok İyi Durumda, Defineci Faaliyeti De Yok.''
Tarihi Alanın, Kendisi Tarafından 2004 Yılındaki Yüzey Araştırması Haricinde Kapsamlı Ve Profesyonel Bir Araştırma Görmediğini Vurgulayan Beksaç, ''Bugüne Kadar Ne Yazık Ki Doğru Dürüst Bir Çalışma Yapılmamış. Sadece Lafta Kalan Ziyaretler Söz Konusu Olmuş. İlk Kapsamlı Bilimsel Yüzey Araştırmasını 2004 Yılında Yaptık. Daha Önce Sadece Bazı Ziyaretler Söz Konusu. Bu Ziyaretlere Binaen Sadece Orta Çağ Bahis Konusuyken, Son Çalışma Trak Dönemini De Ortaya Çıkartmış'' İfadelerini Kullandı.
Bölgenin Tam Anlamıyla Ortaya Çıkarılmasının 50 Yılı Alabileceğini İfade Eden Prof. Dr. Beksaç, ''Buranın Tam Anlamıyla Ortaya Çıkması İçin 50 Yıl Sürer, Belkide Geçer. Edirne Turizmini Bırakın Türk Turizmi İçin Çok Önemli Bir Alanda Geç Kalınmışlık Var. Ne Yazık Ki Herkesin Taşını Toprağını Kültür Turizmine Verdiği Bir Dönemde Yöneticilerin Farklı İşler Yapması Tartışmaya Açık Kalacak Bir Konu'' Dedi.

KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

TREDAŞ İle 36 Aylık Taksitlendirme Anlaşması Tamam


Edirne Belediyesi Elektrik Borcu Nedeniyle Belediyeye Ait Bazı Ünitelerinin Elektriklerini Kesen TREDAŞ İle Sorunlar Yaşayan Ve Jeneratör İle Aydınlatılarak Hizmet Vermeye Çalışan Edirne Belediyesi Bu Gün Başkanın Bizzat İmzalayacağı Anlaşma İle Sorunu Çözüyor.
36 Aylık Bir Taksitlendirme Planı Yaptıklarını Kaydeden Başkan Sedefçi,Bu Gün Paranın Bir Bölümünü Yatırarak Anlaşmayı İmzalayacağız Ve Bu Sorunu Da Bitirmiş Olacağız Dedi.Belediye Olarak Trafo Yerleri İle İlgili Kira Taleplerinin Devam Ettiğini Kaydeden Başkan Bunu Da Yasal Yollardan Talep Ederek Alacağız Dedi.
4 Aydır Ödenemeyen Personel Maaşları İle İlgili Ödemelerin Yapıldığını Belirten Başkan Sedefçi, Sadece Bir Aylık Vereceklerinin Kaldığını Ve Onu da Halletmeye Çalıştıklarını İfade Etti.

KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

ÇORLU ZABITASINDAN PAZAR YERİ DENETİMLERİ





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri 4–8 Eylül Zabıta Haftası’nı kutlamaya hazırlanırken denetimlerini ara vermeden sürdürüyor. Ramazan ayının gelişiyle başta fırınlar olmak üzere çeşitli yerlerde denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sebze ve meyve alışverişi yaptığı Salı Pazarı’nda incelemelerde bulundu.
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Salı Pazarı’ndaki denetim çalışmalarında sebze ve meyve satıcılarının yerleşimlerinin düzenli bir şekilde yapılıp yapılmadığını, etiket kontrollerini de belirli aralıklarla sürdürüyorlar. Pazar yerinin temizliğinin daha düzenli bir şekilde ortaya konulması yönünde tedbirlerini artıran Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerinde sıkışıklığa da neden olan seyyar satıcılarla da mücadele ediyor.

**AB’YE KATILIM SÜRECİNDE BABAESKİ BELEDİYESİ’NDE KAPASİTE OLUŞTURMA PROJESİ, RADYO PROGRAMINDA İKİNCİ DEFA YER ALDI…


Haber: Metin KARAKUŞ
Avrupa Birliği ile Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyalogu’nun Geliştirilmesi, Kentler ve Belediyeler Hibe Programı kapsamında Babaeski Belediyesi tarafından uygulanan, “Belediye Hizmetleri Projesi” Avrupa Birliği’nin tanıtımını içeren radyo programlarının ikincisi canlı yayında Soylu FM’de gerçekleştirildi.
Belediye Hizmetleri ve AB’ye katılım sürecinde Babaeski Belediyesi’nde kapasite oluşturulması projesi faaliyetlerine hızlı bir şekilde kaldığı yerden yapmaya devam ediyor. İlk programda Bulgaristan’dan gelen misafirlerin katılımları ile Babaeski halkı tarafından beğeni toplayan programın ikincisi de bu hafta canlı yayında yer aldı.
Programa Babaeski Belediyesi Avrupa Birliği proje sorumluları Fatih Erdem ve Sercan Taşkıran katıldı.
Avrupa Birliği Proje Sorumlularından Proje koordinatörü Fatih Erdem ve Sercan Taşkıran programa ilişkin yaptıkları açıklamada şunları söylediler;
“İkinci programa Belediye Başkan yardımcımız Fikri Karaca ile Proje Koordinatörümüz Erhan Koldaş’da katılacaktı ama yoğun iş temposu ve toplantıları nedeni ile katılamadılar. Bu nedenle Babaeski halkından çok özür diliyoruz. Bundan sonraki programlarda ilk programız da olduğu gibi bizlerle birlikte yer alacaklar. Son final programımıza projelerimizin başarılı bir şekilde yürütülmesi için bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdullah Hacı’da katılacaklardır. Programımızın amacı Avrupa Birliği’ni en iyi en doğru şekilde halkımıza tanıtmak ve anlatmaktır. Gerçekleştireceğimiz programlarda Avrupa Birliği nasıl çalışır, neden Avrupa Birliği, Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı, oluşumu, karar alma mercileri, Türkiye ile müzakere süreci gibi konulara yer vereceğiz. Ayrıca programlar süresince Belediyemizin Avrupa Birliği proje faaliyetleri hakkında çalışmalarından da bahsedeceğiz. 2005 yılı ile birlikte Türkiye artık katılım sürecine girdi. Avrupa Birliği’ne katılım sürecimiz üç aşamadan meydana gelmektedir. Birinci aşama Türkiye’deki reform sürecini desteklemek, ikinci bölüm katılım müzakerelerinin çerçevesini belirlemek, üçüncü bölüm ise Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği arasında sivil toplum aracılığıyla politik ve kültürel diyalogu geliştirmektir. Bireyleri bir araya getirerek birbirlerini anlamayı güçlendirmek amacı taşıyan bu diyalog özellikle sivil toplumu kapsamaktadır. Bizlerde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projeler, Avrupa Birliği programları vasıtasıyla Türkiye ile Avrupa Birliği Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu’nun geliştirilmesine katkıda bulunacağız.”

Erdoğan Demir Kanal 35’te Windsurf’ü anlatacak…


Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir, Merkezi İzmir’de bulunan ve uydudan yapan Kanal 35 TV’de 6 Eylül’de banttan yayınlanacak bir programa katılarak 11-13 Eylül 2009 tarihlerinde Erikli’ de gerçekleştirilecek Keşan-Erikli-Saros Windsurf Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunacak.
Namık Kemal Babaeker ve Keşanlı Prodüktör,Yorumcu Kazım İrfet Sönmez’ in hazırlayıp sunduğu Kemeraltı Günlüğü adlı programa katılacak olan Demir, burada 11-13 Eylül 2009 tarihlerinde Erikli Sahili’nde gerçekleşecek Windsurf Şampiyonası ile ilgili bilgi vererek İzmir’deki ve bölgedeki surfçüleri bu yarışa davet edecek.
Demir, bu programın çekimlerine katılmak üzere bu akşam (04.09.2009) İzmir’e hareket edecek.
Çekimleri yarın akşam (05.09.2009) yapılacak program 6 Eylül 2009 Pazar günü akşamı saat 23.30’da yayınlanacak.
HABER:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediye Meclisi Toplandı.




Edirne iline bağlı Keşan ilçe Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti.
Saat 17.00’de Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis 1.Başkanvekili Sabri Küçükkarakaş başkanlığında toplanan Keşan Belediye Meclisi’nde ilk olarak Atıksu Arıtma Tesisi Proje İşi için Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a 59 bin TL’lik kredi talebi ve yetki verilmesi oybirliği ilke kabul edildi.
Daha sonra S.S. 25 Nolu Şehir İçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı’nın talebi olan minibüs ücret tarifelerinin görüşülmesi konusu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.
3.madde de Büyük Cami Mahallesi Hayribey Sokak No: 8/C-D’de kayıtlı bulunan belediyeye ait işyerinin Keşan Halk Ekmek Limited Şirketi’ne tahsis edilmesi konusu oyçokluğu ile kabul edildi.
4. Madde de yer alan Keşan Belediyesi Atatürk Stadyumu’nun kiralanması ile ilgili ücret tarifesi ve 5.madde de yer alan Ulaştırma Bakanlığı Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün 58 Nolu tebliği uyarınca İlçemiz Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde uygulanacak ücret tarifesinin görüşülmesi konularının Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Bu maddelerin ardından 6.madde de yer alan Keşan Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliği’ne geçici bir madde eklenmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi. Bu maddenin daha önce S Plaka için Keşan Belediyesi’ne başvurmalarına rağmen 1 aylık süre içersinde işlemlerini tamamlayamayarak S Plakasını alamayan 3 minibüsçü esnafının mağduriyetini gidermek için çıkarıldığı da açıklandı.
Meclis gündeminde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelen evrakların da 10 Eylül’de yapılacak Eylül ayı ikinci oturumunda yapılamasına oybirliği ile karar verildi.
HABER:RAMADAN KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...