***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Eylül 2009 Perşembe

KEŞANDAN KISA KISA

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Bulut: "Keşan'da yangın sezonunu şu ana kadar başarıyla geçirdik"
Keşan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğundaki toplam 13 hektar alanda yangın çıktığını söyleyen Bulut, bunların 3 hektarının Şarköy ilçesinin Kızılcaterzi köyünde fıstık çamı ormanında, 10 hektarının ise Meriç ilçesinin Yenicegörece köyünde bozuk meşelikte çıktığını ve kıymetli ormanlarda hiçbir kaybın olmadığını belirtti.
Bulut, yangın sezonunun asıl başlama tarihinin Eylül ve Ekim ayları olduğuna dikkat çekerek, bu aylarda kuvvetli esen rüzgarla birlikte büyük yangınların meydana geldiğini kaydetti. Yangınların büyük bölümünün ayçiçeği saplarının yakılmasından kaynaklandığını söyleyen Bulut, halkın önümüzdeki iki ay boyunca duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Bulut, 2009 yılı yangın sezonuna çok iyi hazırlandıklarını ve Keşan'ın ormanlarını şu ana kadar çok iyi koruduklarını ifade etti.

Keşan İlçesindeKalfalık ve ustalık sınavları başladı
Sınavlarda 80 öğrenci kalfalık, 59 öğrenci de ustalık için ter döküyor
Keşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Latif Yavuz, dün yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan kalfalık ve ustalık sınavlarına Keşan'da toplam 139 öğrencinin katılacağını söyledi.
18 Eylül'de sona erecek sınavların 2 oturum şeklinde 10.00 ve 14.00 saatlerinde yapıldığını belirten Yavuz, "Çıraklık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz kalfalık, kalfalık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz de ustalık sınavlarına katılıyor" diyerek, denklik sistemi yapılan sınavlarda başarılı olanlara belge verdiklerini kaydetti.
Yavuz, Temmuz ayında başlayan çırak öğrenci kayıtlarının 25 Eylül'e kadar süreceğini, 28 Eylül'de de öğretime başlanacağını sözlerine ekledi.

Keşan İlçe İdare Kurulu, 99 kişinin durumunu görüştü
Keşan İlçe İdare Kurulu, Keşan Kaymakamı Metin Borazan başkanlığında toplanarak engelli ve muhtaç kişilerin durumunu görüşüp, yeşil kart başvurularını değerlendirdi.
Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Borazan'ın yanı sıra Sağlık Grup Başkanı Opr. Dr. Ragıp Taş, İlçe Tarım Müdür Vekili
Toplantıda 95 yeşil kart dosyası ile 4 adet maaş dosyası görüşülerek karara bağlandı. Figen Baran, Malmüdürü Güldeste Güneş, Yeşil Kart Büro Sorumlusu Hasan Kanar ve Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Yıldız katıldı.
KAYNAK:KEŞAN ÖNDER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...