***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Eylül 2009 Perşembe

**AB’YE KATILIM SÜRECİNDE BABAESKİ BELEDİYESİ’NDE KAPASİTE OLUŞTURMA PROJESİ, RADYO PROGRAMINDA İKİNCİ DEFA YER ALDI…


Haber: Metin KARAKUŞ
Avrupa Birliği ile Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyalogu’nun Geliştirilmesi, Kentler ve Belediyeler Hibe Programı kapsamında Babaeski Belediyesi tarafından uygulanan, “Belediye Hizmetleri Projesi” Avrupa Birliği’nin tanıtımını içeren radyo programlarının ikincisi canlı yayında Soylu FM’de gerçekleştirildi.
Belediye Hizmetleri ve AB’ye katılım sürecinde Babaeski Belediyesi’nde kapasite oluşturulması projesi faaliyetlerine hızlı bir şekilde kaldığı yerden yapmaya devam ediyor. İlk programda Bulgaristan’dan gelen misafirlerin katılımları ile Babaeski halkı tarafından beğeni toplayan programın ikincisi de bu hafta canlı yayında yer aldı.
Programa Babaeski Belediyesi Avrupa Birliği proje sorumluları Fatih Erdem ve Sercan Taşkıran katıldı.
Avrupa Birliği Proje Sorumlularından Proje koordinatörü Fatih Erdem ve Sercan Taşkıran programa ilişkin yaptıkları açıklamada şunları söylediler;
“İkinci programa Belediye Başkan yardımcımız Fikri Karaca ile Proje Koordinatörümüz Erhan Koldaş’da katılacaktı ama yoğun iş temposu ve toplantıları nedeni ile katılamadılar. Bu nedenle Babaeski halkından çok özür diliyoruz. Bundan sonraki programlarda ilk programız da olduğu gibi bizlerle birlikte yer alacaklar. Son final programımıza projelerimizin başarılı bir şekilde yürütülmesi için bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdullah Hacı’da katılacaklardır. Programımızın amacı Avrupa Birliği’ni en iyi en doğru şekilde halkımıza tanıtmak ve anlatmaktır. Gerçekleştireceğimiz programlarda Avrupa Birliği nasıl çalışır, neden Avrupa Birliği, Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı, oluşumu, karar alma mercileri, Türkiye ile müzakere süreci gibi konulara yer vereceğiz. Ayrıca programlar süresince Belediyemizin Avrupa Birliği proje faaliyetleri hakkında çalışmalarından da bahsedeceğiz. 2005 yılı ile birlikte Türkiye artık katılım sürecine girdi. Avrupa Birliği’ne katılım sürecimiz üç aşamadan meydana gelmektedir. Birinci aşama Türkiye’deki reform sürecini desteklemek, ikinci bölüm katılım müzakerelerinin çerçevesini belirlemek, üçüncü bölüm ise Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği arasında sivil toplum aracılığıyla politik ve kültürel diyalogu geliştirmektir. Bireyleri bir araya getirerek birbirlerini anlamayı güçlendirmek amacı taşıyan bu diyalog özellikle sivil toplumu kapsamaktadır. Bizlerde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projeler, Avrupa Birliği programları vasıtasıyla Türkiye ile Avrupa Birliği Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu’nun geliştirilmesine katkıda bulunacağız.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...