***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Ağustos 2009 Perşembe

ATAKENT BELEDİYE HİZMETLERİYLE BULUŞUYOR





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin çeşitli yerlerinde belediyecilik hizmetlerini yürüten Çorlu Belediyesi, Atakent Kooperatifleri’nin bulunduğu Ali Paşa, Rumeli ve Zafer Mahallelerinde önemli projeleri hayata geçiriyor.
İşletme İştirakler Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmaları yaptığı 12 bölgeden biri olan Çetin Emeç Caddesi’nde, Çorlu Belediyesi’ne bağlı ekipler kanalizasyon sistemini oluşturan bizleri döşüyor. Kazılan yerlere bizler döşendikten sonra yolun üzeri asfalt ile kaplanacak. Yapılan çalışmaları değerlendiren İşletme İştirakler Müdürü Ali Geyik, “Çorlu’nun alt yapı sorunlarını çözmek için ara vermeden çalışıyoruz. Alt yapı projelerimizin birinci etabı olarak 12 bölgede çalışma başlattık. Kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarını eş zamanlı olarak yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çalışmalarımızı daha geniş bir alanı kapsayacak şekilde genişleteceğiz.”diye konuştu.
Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü de Belediye Konutları’nda yeni alınan çöp konteynırlarının dağıtımına başladı. Belediye Konutları’nda her binanın önüne ikişer adet çöp konteynırı bırakılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Kontrolör İsmail İşbil, “Geçtiğimiz yıllarda saatli çöp uygulaması başlatıldı. Ancak uygulamada sorunlarla karşılaştık. Yeni aldığımız çöp konteynırları mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi çöplerin etrafa dağılmasını önleyecektir. Ekiplerimiz her gün çöpleri düzenli olarak almaya devam edecekler.”dedi.
Çorlu Belediyesi’nin, Atakent Kooperatiflerinde yürüttüğü çalışmaları takip eden Ali Paşa Mahalle Muhtarı İsmail Tezyürek, Rumeli Mahalle Muhtarı Hamdi Balım ve Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan yapılan hizmetlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çöp konteynırlarının dağıtımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ahmet Arcan, “Son on yıldır mahallemizde böyle kapsamlı çalışmalar yapılmamıştı. Çöpler, toplama saatleri dışında atıldığında bir gün boyunca aynı yerde duruyordu. Kedi ve köpek gibi sokak hayvanları bu çöp torbalarını dağıtıyorlardı. Bu yüzden de sokak hayvanlarının sayısında artış oldu. Yeni konan çöp konteynırları bu sorunun önüne geçeceği gibi sokaklarımızın görüntüsünü de değiştirecektir.”dedi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...