***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Eylül 2009 Salı

Çorlu mezarlıklarına Musluk HIRSIZLARI DADANDI







Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde mezarlıklara hırsızlar dadanarak çeşmelerin muslukları çalıyorlar.
Çorlu Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü personeli 29 Eylül 2009 Salı sabahı mezarlıkta bulunan çeşmelerin pirinç musluklarının söküldüğünü tespit etti. Gece saatlerinde meydana geldiği tahmin edilen bu olay nedeniyle çeşmedeki suların boşa aktığı ve mezarlığın çeşitli yerlerinde su birikintileri oluştuğu görüldü. Mezarlıkta çalışan personel çeşmelere plastik musluk ve kör tıpa takarak suyun boşa akmasını önledi. Ancak kalıcı bir çözüm için takılan çeşmelerin korunup kollanması gerekiyor.
Yaşanan bu hırsızlığın ilk olmadığı Mezarlık personeli tarafından dile getirildi. Bir hafta öncesinde çeşmelerdeki muslukların yarısı çalınırken geri kalan bölümü yaşanan son olayda yerlerinden söküldü. Bu musluklar yerlerinden sökülürken çeşmelere de zarar verildiği mermer ve taşlarına zarar verildiği görüldü. Bazı musluklar boru bağlantı yerleriyle birlikte koparıldığı için yüksek maliyetli zarar meydana geldi.
Öte yandan muslukları çalan kişilerin tespitine yönelik çalışma başlatıldı. Söz konuşu hırsızlığı gerçekleştiren kişiler araştırılırken Türk toplumunda manevi değeri son derece yüksek olan mezarlıkta ekonomik değeri düşük pirinç muslukların tümünün hangi nedenle çalındığı merak konusu oldu.
Muslukları çalınan çeşmelerdeki bakım çalışmalarını yerinde izleyen Mezarlıklar Müdürü Vildan Perçin: “Mezarlıkta birer arayla iki hırsızlık gerçekleşti. Ekonomik değeri düşük olan bu muslukların çalışması yüksek maliyetli zarara yol açıyor. Muslukları sökülen çeşmelerde su boşa aktığı için israf oluyor. Musluklar sökülürken çeşmelerin mermerlerine de zarar verilmiş. Muslukları söken kişileri tespit etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalılar. Bu olaya tanık olanlar varsa bize bildirsinler.”diye çağrıda bulundu.Geçtiğimiz günlerdede Yeni mezarlıktaki çeşmelerin musluklarını çalan hırsızları gündeme getirmiştik. Mezarlıkta hayrat için yapılan çeşmelerin musluklarını hangi vicdana dayanaraka çalarlar anlamak mümkün değil




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...