***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Eylül 2009 Pazartesi

Türkgücü yolu onarılıp, asfaltlanıyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Türkgücü köyü halkı, sanayici ve işçiler yolun bakım ve asfaltlanmasından memnun Çorlu’ya bağlı Türkgücü köyü yolu yıllardan beri tam anlamı ile tarla halini almış olması hem köy halkı ve hem de bu yol güzergahında bulunan sanayiciler ile işçiler mağdur olmuşlardı.
Bu yolun rezaletini Çorluda günlük yayın yapan DEVRİMgazetesi sık sık yazarak ilgili ve yetkililerin dikkatini çekmişti. Halen Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan (yargılanması süren) Altan Ersin bu yolu yapmamak için elinden geleni yapması zamanın valisi ve kaymakamının da dikkatinden kaçmamıştı. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanlığına vekalet eden Mehmet Bulut ilk iş olarak bu yoldaki çukurları doldurtup yolda çalışma yapmıştı.
Çorlu-Türkgücü yolunun geçmişte yaşadığı sıkıntıları yakından bilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Başkan şimdi İstanbul/Toyota kavşağından itibaren Türkgücü köyüne kadar yolu onartıp asfaltlanmasını sağlıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi/Pazar ve şimdi de Pazartesinden itibaren tekrar Çorlu Belediyesi asfaltlama şantiyesi makine, ekipman ve personeli ile Türkgücü yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkgücü köy minibüsleri devamlı olarak Çorlu-Türkgücü hattında bu yolu kullanıp yolcu taşımacılığı yaparken yol güzergahındaki sanayi kuruluşlarının işçi servis araçları ile ayrıca hammadde ve mamül madde taşıyan kamyon ve diğer araçlarda günün 24 saati bu yolu kullanıyor.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu-Türkgücü yolundaki bakım ve asfaltlama çalışmalarını bizzat kendisi yakından izleyip yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Başkan Ünal Baysan, “Çorlu belediyesinin sınırları oldukça geniş o nedenle hizmeti halkın ayağına götürmek için gerekenler yapılacaktır. Çorlu-Türkgücü yolu belediyemiz sınırları içindedir. Bu nedenle biz belediye olarak onarım ve asfaltlama çalışması yapıyoruz” dedi. Kış ayları başlayana kadar Çorlu’da Belediyenin yol bakım ve asfaltlama ekiplerinin Cumartesi ve Pazar günleri dahi çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.
KAYNAK: DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...