***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Şubat 2010 Çarşamba

Çorlu Kara Teslim

Çorludaki yoğun kar yağışı nedeniyle Çorluda şehir içi ve şehirlerarası yollar kapanma noktasına gelirken akşam saatlerinde İstanbul istikameti kapandı ve Gece elektirik kesintileride meydana geldi.
Etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle hayat felce uğradı. Çorlu Tekirdağ arasındaki Karatepe mevkii ile Çırak bayırı mevkiinde çok sayıda araç mahsur kaldı. Çorluda dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu etkisini arttırarak devam etti. Yoğun şekilde yağan kar yağışı nedeniyle hayat felce uğrarken, şehir içi yollar ile şehirlerarası yollar bir çok kısmı kapandı.. Çorlu ile Tekirdağ yolu arasındaki Karatepe mevkiinde çok sayıda araç yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle mahsur kaldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri yolda mahsur kalan araçlara kurtarma çalışması yaptı. Kaygan yolda 2 tır aracı direksiyon hakimiyetini kaybederek yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Şarampole düşen araçlarda çekici yardımıyla kurtarıldı.
Şehirlerarası Minibüsler Zincirsiz Salınmadı Çorludan Tekirdağa şehirlerarası taşımacılık yapan firmalara ait otobüsler zincirsiz olması nedeniyle Tekirdağ istikametine gönderilmedi. Firmanın başka zincirli bir aracının gelmesiyle yolcular bu minibüse aktarılarak, yollarına devam etti. Trafik ekipleri şehir içinde ve şehirlerarası yollara çıkacak araçları zincirsiz trafiğe çıkışına izin vermedi. Karatepe mevkiinin dik oluşu nedeniyle çok sayıda araç inişte ve çıkışta zor anlar yaşadı. Tekirdağdan Çorluya gelmek isteyen çok sayıda araç zincirsiz olmaları nedeniyle yokuşu çıkamadı. Araç içerisinde bulunan yolcular tarafından itilmek suretiyle yokuşu çıkabilen araçlar, buzlu yolda kaza yapmamak için çaba sarf etti. Araçları yollarda mahsur kalan araç sürücüleri, en yakın merkezlere sığındı.
Çırak Bayırı Felce Uğradı Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çırak bayırı mevkiinde yine çok sayıda araç hem inişte hem çıkışta mahsur kaldı. Yardıma giden İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri de yoldaki buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. İniş ve çıkışta kayganlaşan yol nedeniyle pek çok araç yoldan çıktı. Trafik ekiplerinin araçları kurtarma çalışmasının ardından Karayolları ve Belediye ekiplerinden acil olarak yardım isteyen trafik ekipleri, çırak bayırının ivedi olarak tuzlanmasını istediler. Karayolları ve Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmasıyla birlikte çırak bayırı normale döndü.
Çevre Yolu Zaman Zaman Kapandı Çorlu Çevre yolunun açıklık alanlarında kalan kesimleri zaman zaman kar tıkaması nedeniyle trafiğe kapandı. Sürekli olarak çevre yolunun tuzlanmasını isteyen trafik ekipleri, bu istikametten seyredecek araçları başka yollara yönlendirdi. Karayolları ve Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmasının ardından bazı kesimler tek şerit olarak trafiğe açıldı. Yoğun şekildeki kar yağışı nedeniyle amansız mücadele veren trafik ekipleri, araç sürücülerinin zincirsiz seyretmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Çevre yolunda zaman zaman şiddetli tipi nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken araç sürücüleri, trafik ekiplerinden yardım istedi. Sert Esen Rüzgar Tipiye Neden Oluyor Meteorolojinin uyarılarının ardından kar yağışı beklenen Çorlu`da yağış, 07:00 sıralarında başladı. Kısa sürede şiddetini arttıran kar, sürücüler başta olmak üzere vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kimileri kar yağışından korunmak için şemsiye kullanırken, hazırlıksız yakalananlar ise adeta kardan adama döndü. Kar yağışı şiddetli rüzgarla birlikte açıklık alanlarda tipiye dönüşüyor. Bazı bölgelerde göz gözü görmüyor. Kar yağışının sürekli olarak etkisini arttırması nedeniyle şehir içi ve çevre yolunda trafikte aksamalar meydana gelmeye başladı. Çorlu’nun çıkışında bulunan çırak bayırı mevkiinde çok sayıda aracın kalması nedeniyle Edirne istikametine araçların geçişine izin verilmiyor. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, kar yağışı etkisini arttırtarak sürdürüyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye ve kara yolları ekipleri şehrin genelinde karla amanız bir mücadele sergilerken, kar yağışı nedeniyle araç sürücülerinin çok acil olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi.



KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...