***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ocak 2010 Salı

9 ayda uzun bir yol aldık

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel çalışmalarını basınla paylaşarak destek veren herkese teşekür etti
“9 ayda uzun bir yol aldık”
Velimeşe’de 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iş başına gelen CHP’li Rasim Yüksel 9 aylık çalışmalarını basınla paylaştı. Bu toplantıya belediye meclis üyelerinden, Mustafa Örnek, İbrahim Kahraman, Ahmet Bican, Recai Taşkın, Aydın Türker’de katıldı.
Başkan basın toplantısında önemli konulara tek tek değinirken, basın mensuplarının yönelttiği sorularıda yanıtladı.
“Milletimiz Bizden Hizmet Bekliyor
Belediyemizin içinde bulunduğu şartları bilerek göreve talip olduk. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.’’
“ Değerli basın mensupları.
29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde halkımızın teveccühleriyle göreve geldik.
Bize inanan,bize güvenen halkımız bizden beklediği hizmetleri yerine getirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Planlarımız ve programımız hazır, hepsini tek tek yerine getireceğiz. Biz 30 Mart günü parti rozetimizi çıkararak, herkesin belediye başkanı olarak göreve başladık. Velimeşe Belediyesi olarak her işe insan ayrımı yapmadan bakıyoruz, herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk icraat olarak “şeffaf belediyeciliği” hayata geçirerek , halkımızın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağladık. Velimeşe belediyesinde ilkleri gerçekleştirmenin, Velimeşe halkının hizmetine sunmanın haklı gururu ve sevinci bana ve çalışma arkadaşlarıma güç veriyor. Belediye bünyesinde kurulan “çözüm masası” sayesinde iş arayan yüzlerce insanımıza bölgemizdeki sanayicimiz ile işbirliği yaparak işe girmelerini sağladık. Dünyada ve Türkiye’de krizin en ağır şekilde yaşandığı 2009 yılında halkımıza yaptığımız bu hizmet bana göre diğer hizmetlerin yanında en anlamlısı. İşi olan insan mutlu insandır felsefesinden yola çıkarak insanımıza bundan böyle de bu konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Seçimden önce işsiz olan herkesi işe sokacağız dedik, seçimlerde bu konuda çok eleştiri aldık. Ama bugün gelinen noktada rakiplerimiz yanında çalışıp ta işsiz kalan arkadaşları bile işe sokarak onları mahcup ettik.
2009 yılı çalışmalarımız!
Göreve gelir gelmez bütün imkansızlıklar içinde Velimeşe’nin tarihinde ilk kez düzenlenen, büyük bir ilgi ve katılımın yaşandığı, geleneksel hale getireceğimiz “1.Yağlı pehlivan güreşlerini” düzenledik. Çok güzel geçen bu organizasyonumuz başarısı ile bölgemizde ses getirmiştir. 2009 yılında Velimeşe halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştık. Velimeşe’nin adına yaraşır bir organizasyon ile Velimeşe’de gene bir ilke imza atrak “1.Boza festivali” ve sünnet şöleni düzenledik. Bundan sonraki yıllarda Güreşler ve Boza festivalimiz geleneksel olarak devam edecektir.
Velimeşe Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan mahallelerimizde kanal ve yol çalışmalarımız devam etmektedir. Sanayicimizden 1 kuruş talep etmeden sanayi bölgemizdeki yollarımızı iyileştirdik. Belediyemize yeni bir cenaze aracı ve sinek ilaçlama cihazı kazandırdık.
Mahallelerimizdeki parkları çocuklarımız faydalanacağı şekilde donattık. Parkımıza yaptırdığımız şelale ile parkımızı güzelleştirdik. Eski belediye binamızı restore ederek derneklerimiz bir çatı altında topladık, halkımız hizmetine sunduk.
Çocuklarımızın okuduğu okulların ihtiyaçlarını karşılamayı en temel görevlerimizden biri olarak kabul ederek yardımlarımızı esirgemedik, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. 50 öğrenciye burs desteği kazandırdık. Hizmette olduğu gibi spor alanında da ses getirdik!
Velimeşe gençliği kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yönlendirdik. Velimeşe Belediyespor’a belediyemiz binasının altında örnek bir lokal kazandırdık. Velimeşe Belediye Spor Tekirdağ bölgesinde 4 takım ile Velimeşe’yi başarılarıyla en iyi şekilde temsil etmektedir. Takımımız T ekirdağ Süper amatör liginin ilkyarısını 2.bitirerek başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. 100’lerce gencimizin kulübümüzün çatısı altında spor yapabilme imkanını yarattık.
İşçilerimizi unutmayarak kasabamız içinde modern işçi bekleme kulübeleri yaptık. Pazar yerine modern bir tuvalet yaparak pazar esnafının ve halkımız kullanımına açtık.
Velimeşe Belediyesi’ndeki tüm meclis üyesi arkadaşlarım yapıcı katkılarından çok memnunum, uyum içinde Velimeşe’ye faydalı olmak için elbirliği içinde çalışıyoruz. Hepsine çok teşekkür ederim.
Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz!
“Sevgili basın mensupları, göreve gelenlerin içinde bulunduğu şartlardan şikayet etme hakkı yoktur. Bizde şikayet etmiyor, geçmişe bakmıyoruz. Yüzümüz geleceğe dönük. Velimeşe gelişiyor, Velimeşe kalkınıyor. Belediye olarak bu gelişime ayak uyduramaz, beklenen hizmetleri yerine getirmezsek Velimeşe’yi yaşanacak bir yer yapamayız, Velimeşe’yi Kurtaramayız Biz Velimeşe’yi Trakya’nın incisi yapmak için kolları sıvadık. Plan ve programımız hazır. 2009 yılındaki başarılı çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda devam edecektir. Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlere desteğini ve inancını yitirmeyen, değerli çalışma arkadaşlarıma, saygı değer Velimeşe halkımıza,
Çalışmalarımızı yakından takip ederek,bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarımıza, bu başarılı çalışmaları yerine getirmemizde bizlere destek olan herkese teşekkür ederim.Halkımızın güveni ve desteği ile Velimeşe beldemizi Trakya’nın incisi yapacağız”
Başkan 9 aylık görev süresi içinde yaptıklarını sıraladı.Ve önümüzdeki yıllarda yapacağı çalışmalarında programının yaptığını ve belli aralıklarla bunları yapacaklarını iddialı olarak anlattı.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...