***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ocak 2010 Salı

Kırklareli kara teslim

Kırklareli Merkez’de gece saat 02.00 sularında etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, gerek merkezde, gerekse birçok ilçe ve köylerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Sabah saatlerinde güne bembeyaz bir Kırklareli ile uyanan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Elbette bu duruma en çok sevinenler çocuklar oldu. Yoğun kar yağışına rağmen okulların tatil edilmediği Merkez ilçede, çocuklar okul bahçelerinde gönüllerince eğleniyor.
Kırklareli İlçelerinde son durum
Yağışın ardından Demirköy ilçesi ile Dereköy'de kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kırklareli-Istanbul, Pehlivanköy, Demirköy, Dereköy yollarında tuzlama ve kar kazıma çalışmalarını sürdürüyor.
Il Özel Idaresi ekipleri de Dereköy ve Demirköy'de köy yollarının kapanmaması için çalışmalara başladı.
Kırklareli ilinin Birçok ilçe ve ilçelere bağlı köyler de kara teslim oldu. Edinilen son bilgilere göre Demirköy ve Kofçaz’a bağlı hemen hemen tüm köy yolları kapalı durumda. Ancak Köy Hizmetleri ekipleri hummalı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Demirköy’de ve Kofçaz’da okullar 1 gün süreli tatil edildi. Dereköy Gümrük Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre ise bu bölgede de yoğun kar yağışının etkili olduğu ve yolların kapalı olduğu, yetkililer tarafından çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Kar yağışına rağmen hiçbir köyde elektrik kesintisi yaşanmadığı da belirtildi.
Kar yağışı etkisini sürdürecek
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre kar yağışı hafta boyunca etkisini sürdürecek. Perşembe günü gece -8 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz yönde etkileyecek. Cuma ve Cumartesi günü tekrar kar yağışının kendisini göstermesi bekleniyor.
KAYNAK.www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...