***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ocak 2010 Perşembe

Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İpsala’da ziyaretlerde bulundu


Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu (21.01.2010) Tarihinde 11-14 Şubat 2010 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EMİTT Fuarı için İpsala’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Turizm Çalışma Grubu üyeleri Mustafa İşçimen , Cüneyt Yüksekdağ ile Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ve İpsala Kent Konseyi Üyesi Kadir Vardaroğlu ,saat 10.00’da İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret ettiler.
Burada konuşan kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mustafa İşçimen, Keşan’ın 3 yıldan bu yana EMİTT Fuarı’na katıldığını belirterek “Biz sadece Keşan olarak değil komşu ilçelerimiz İpsala ve Enez’i de kendi standımızda tanıtıyoruz. Tabi bu standın ve standt kirasının da belli bir maliyeti var. Keşan Belediyesi, Enez Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası bu konuda gerekli maddi katkıları sağlıyorlar. Biz İpsala’dan da bu konuda katkı bekliyoruz” şeklinde konuştular.
İpsala Kaymakamı M.Ali Gürbüz’de, “Bu tür etkinlikler tanıtım açısından çok önemli. Gerçi İpsala olarak bizim Keşan ve Enez gibi turizme yönelik bir tanıtım malzememiz yok. Ama bizde burada Türkiye’deki % 30-40 pirinç üretimini yapılan pirincimizi tanıtabiliriz. Katkı konusunda da arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yapıp daha sonra size bilgi verebiliriz. Bu yıl EMİTT Fuarı’nda İpsala Pirincinden yapılan Pilavı dağıtmayı düşünüyoruz. Bu tanıtımında etkili ve iyi bir tanıtım olacağına inanıyorum” dedi.
Kent Konseyi Üyeleri daha sonra İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ü ziyaret ettiler.
Karagöz’de, Keşan’ın bu tür konularda belli bir deneyim kazanmış olduğunu belirterek “İpsala olarak bizim bu tür bir deneyimimiz yok. İlçemizin ayrıca tanıtımı anlamında pirincin dışında bir argümanımız yok. Keşan ve Enez’in bizim dışımızda turizm ve tarih olarak artıları fazla. Biz de İpsala olarak bu tür bir organizasyonun içinde yer almayı çok arzularız. Keşan 3 yıldan beri EMİTT Fuarı’nda İpsala’nın tanıtımını yapmakta. Ben İpsala Belediye Başkanı olarak İpsala’daki çeltik üreticileri ve fabrikatörlerimizle bir araya gelip bu konuyu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
Heyet son olarak İpsala Ticaret Borsası’na geçti. Burada Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Necmi Sezer ile görüştüler.
Sezer’de Borsa olarak geçen yıl EMİTT Fuarı’na destek verdiklerini belirterek “Bu yıl da fuara katılım konusunu yönetim kurulumuzda bu konuyu görüşüp karara bağlayacağız” dedi.
HABER VE FOTO.RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...